Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

השאלה מופנית כמובן למי שהתחיל את הקורס בשנים האחרונות - לפני 20 שנה כנראה לא כלכך רלוונטי :)

יש לי מספר שאלות, אבל לפני זה רקע:

למדתי 5 יח' מתמטיקה (בציון 60), לא למדתי פיסיקה, רמת הכושר שלי היא בינונית - 8דקות ל2000 בערך אולי טיפה יותר.

אני לא מאותר לשום דבר, וסביר להניח שאמא שלי תבטל את האישור לקרבי אם אני אעוף (בן יחיד).

ועכשיו לשאלות:

אני מניח שאני אגיע לגף ד' או ה', כלומר טירונות על ההתחלה - איפה הטירונות? בחצרים?

כמו-כן כמה חשוב להגיע בכושר לטירונות ועל מה הכי כדאי לעבוד? (רק ריצות או שלהוסיף גם שכיבות שמיכה וכפיפות בטן?)

כמה כדאי ללמוד מתמטיקה פיסיקה?

כמה כדאי לשנן את הבד"חים?

עוד טיפים - ונושאים ששכחתי יתקבלו בברכה :).

תודה רבה, דני.

נ.ב.

המגורים במכין - באוהלים?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

"השאלה מופנית כמובן למי שהתחיל את הקורס בשנים האחרונות"

אני לא עונה לתנאים, אבל בכל זאת אשמח לעזור:wink:

א) מומלץ לדעת את החומר של 5 יחידות מתמטיקה וגם של 5 יחידות פיזיקה. פירוט פה:

http://www.iaf.org.il/bist/a4.html

ב) מבחינת כושר - ממה שאני יודע, הם מצפים ממך להגיע בכושר 0. כל יכולת מעל זה היא בונוס. 8 דקות לאלפיים זה לפחות "טוב מאוד".

ג) לדעתי, אם יש לך זמן, תלמד את הבד"חים כמה שיותר טוב, כל דבר שיכול להקל עליך אפילו מעט, מאוד יעזור.

זה כל מה שאני יכול לעדכן אותך בינתיים. אני אנסה לבדוק אם יש דברים נוספים.

בהצלחה ! ! ! ! !

עריכה: בלינק יש לך גם חוברת בנושא כושר גופני.

מנהל אתר LFS הישראלי.

סימולטור הנהיגה הטוב בעולם.

http://www.lfsisrael.com

פורסם

כול מה שנכתב באשכול ממש לא רלוונטי, ההצלחה תלוייה ביכולת הנפשית שלך וזהו.

כושר גופני/השכלה בכול מקום זה טוב ותתפלא שהרבה חניכים בקורס הטיס רמת ההשכלה שלהם נמוכה מאוד.

הגיבוש מתקיים בחצרים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, את הגיבוש הוא כבר עבר.

עכשיו יש לו שתי אפשרויות: לשבת בחיבוק ידיים ולהגיע לקורס בידיעה שפחות מוצלחים ממנו על הנייר סיימו, אפשרות שניה - לנסות וללמוד/לברר אם כדאי ללמוד, וכך להקל על עצמו בשלבים הבאים.

מנהל אתר LFS הישראלי.

סימולטור הנהיגה הטוב בעולם.

http://www.lfsisrael.com

פורסם

אני הייתי ממליץ לך לקרוע את העיר בזמן שנשאר לך ובזמן שאתה לא קורע את העיר לשוות ולהיסתלבט, זאת כדי לא להתפחלץ איך לא עשיתה את זה כשתסגור 21 ו 28 על ימין ועל שמאל.

בטח יותר יועיל לך מלימודים או שכיבות שמיכה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני חושב שדווקא רוב החבר'ה שניסו ללמוד לפני הקורס טיס, בסופו של דבר לא צלחו אותו.

אני ניסיתי ללמוד קצת על מודיעין לפני הקורס שעברתי (זה אפשרי עם המידע שיש היום באינטרנט), וזה הספיק לי לשעתיים הראשונות של הקורס..

בתכל'ס הלימוד הזה לא יביא אותך למקום טוב יותר, והמפקדים מהר מאוד ישימו לב אם חרשת על החומר לפני הקורס.

צא ותבלה. אם תעבור את הקורס - מברוק. אם לא, אתה תודה למקבל ההחלטות שגאל אותך מהקבע. :roll:

פורסם

מבחינה גופנית

תתאמן על הרבה מתח

שכיבות שמיכה ,

ריצות קצרות .

תרוץ בים .

חשוב בטן חזקה .

רוב האימונים הם בזכות משקל הגוף..

מקבילים גם עושים המון .

לא החזק או החכם שורד , אלה זה שיודע להתאים את עצמו לסביבתו .

פורסם

אני עכשיו בצבא,

ויש לי חבר שיצא (לא נופה) מקורס טיס אחרי שנה וחצי!

ההמלצה היחידה שלי אלייך היא,

תחשוב טוב טוב אם אתה מעוניין בזה, כי מבחינה שכלית תוכל ללמוד, מחינה גופנית תוכל להתאמן, אבל מבחינה נפשית זה רק עניין של רצון. 95% מה"פרחים" שנופלים מטיס מנופים בגלל שהם לא רוצים את זה מספיק. זה קורס בעייתי מאד. מצד אחד אתה חייב להיות חבר של כולם ולהראות כישורים חברתיים כאלו ואחרים (גם מנהיגות בעניין) ומצד שני תגיע למצבים שתאלץ לבחור או הביתה או לדרוך על אנשים אחרים (זה מניסיון של חבר שלי). חבר שלי החליט ללכת הביתה, טיס לא שווה מספיק כדי שהוא יפיל אנשים אחרים כדי לשמור על התחת שלו. אתה תצטרך לבצע את הוויתורים האלו במידה כזו או אחרת.

הכל עניין של רצון. אלו שעוברים את קורס הטיס בהצלחה כנראה רצו את זה יותר מכל.

מה שכן, למיטב הבנתי לפרוטקציות כאלו ואחרות אין כ"כ הרבה השפעה על הקורס לעומת מקומות אחרים (זה כבר שמועה, לא סגור על זה).

לשיקול דעתך. בברכה,

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

פאנקי - אני מודע למה שאתה אומר ואני אגלה לך שהמצב הנפשי שלי, אם אפשר לקרוא לזה כך - דיי מתאים.

אני אדם חברותי מאד, אך מצד שני לא דופק חשבון לכלום.

אני הולך כדי לעשות את מיטב יכולתי - לא יצליח? נמשיך הלאה.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.

אגב לפי מה שאני זוכר את הטירונות עצמה הם עושים בביסלח צמוד לחצרים, עשיתי טירונות שם בזמן שגם "הפרחים" עשו בזמנו.

פורסם

דני, בהצלחה בקורס לפלצנים. ד"א, אם אתה לא מספיק פלצן אתה לא תעבור את הקורס.

ואם לא תעבור את הקורס, יגיע שלב מסויים בצבא שאתה תבין, איזה מזל שלא הלכתי לקורס טיס !

:-)

פורסם

אלון - את בעיות הגזים שלי בוא נשאיר לרופאים.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני באמת מאחל לך הרבה בהצלחה, בצבא בכלל ובקורס בפרט !

בכל מקרה, במידה ולא תעבור את הקורס, תקפיץ את השרשור הזה עוד שנתיים עם תובנות חדשות... :wink:

בידידות, אלון.

פורסם

ברגע שתהיה לי האפשרות והזמן - אני מבטיח להקפיץ :) (אם אני אזכור זאת אומרת :p)

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...