Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשובה למשהו אחד לא קיבלתי - מה תנאי המגורים ואיך זה עובד עם מזג האוויר? (אני לא בוכה סתם סקרן)

כלומר - אוהלים? חדרים? אני יודע שזה משתפר משלב לשלב - אפשר פירוט?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

היי שלקייס( שלייקס?), הייתי מ"כ בשני טירונויות טייס אז אני יכול לתת לך קצת תשובות.

אם תהיה קוף( טירונות קודם ואז הצ'קים) אז השבוע הראשון שלך יהיה בחצרים, השבעה, מסע תגיות ושטויות כאלה ואחרות.

הטירונות היא 05 ואורכה 7 שבועות(קליעה 1,2, שדאות, קליעה מתקדמת,פרט, חוליה ומסכם) והיא מאוד אינטנסיבית מבחינה פיזית, אין לך זמן לנשום חוץ מארוחות, פריסות וכו'.

בקשר לכושר הגופני אז מציע לך להגיע עם כושר מהבית - יקפיץ לך את הציונים בבצ"א( בוחן צוות אויר) שזה כמו בר אור רק במקום 2000 יש לך ריצת 3200.

המגורים באוהלי 12 שזה לא אומר לך יותר מדי והיציאות בטירונות הן 21-14-14 .

בביס"ט בשלב הראשוני זה גם אוהלים אחרי זה כבר מתקדמים לחדרים ומשלב לשלב זה משתפר עד למגורים ברמה מטורפת.

שאל כל מה שאתה רוצה לדעת ודבר איתי כשאתה מגיע, אני עוד אהיה בבסיס.

מחכה ומחכה ומחכה ליום שזה יבוא...:rolleyes:

פורסם

קוף זה כנראה ההגדרה - כי אני לא מאותר לשום דבר אחר.

אוהל 12 דווקא מובן לי מאד :)

כושר מהבית - נעבוד על זה עוד קצת.

3200 :x.

קליעה - יש לי רקע מטורף של 4 שנים ברמה הגבוהה בארץ, זה עוזר לי?

תודה רבה בכל מקרה - עזרת לי מאד!

אצור איתך קשר לקראת הגיוס :)

דני.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דני לפני הכל, אחלה בחירה.

מבלי לזלזל בשפע העיצות שקבלת; או שיש לך את זה או שלא גם אם תתכונן, תתאמן תפתור מליון תשבצים תשים סרט אדום על הפרק ותתלה שום בכניסה לחדר, אם אין לך את זה, לא תהייה טייס בחיל האוויר.

היו הרבה שהתכוננו לפי הספר וחשבו שהם מתאימים וחיל האוויר לא, היו כאלה שהסכימו עם ההחלטה והיו כאלה שקבלו את ההחלטה להדיחם קשה מאד, אני לדעתי אם יש על מי לסמוך אזי זה על כושר הסינון של חיל האוויר.

נכון שקרה גם שצוער הועבר ממגמת טיסה לנווטות ולאחר שניתנה הזדמנות נוספת כמה שנים אחרי, הצליח לסיים כטייס.

אם יש לך את זה, תוסיף לזה את הנחישות וההתמדה זהו מתכון בטוח לסיים את הקורס. סמוך על חיל האוויר והיה גם מוכן לקבל החלטה אחרת.

בהצלחה מכל הלב ואל תשכח להזמין אותי למסדר כנפיים, גם לחזרה הגנרלית מספיק טוב :wink:

אירית

פורסם

אם יש לך רקע בקליעה אז זה יעזור לך בטוח, רק תזכור שבטירונות אתה תירה ב M-16 ארוך.

קצת הסבר על קופים וכוסיות.

קופים - גף ג' וד' שמתגייסים וישר עושים טירונות, נחשבים פחות איכותיים מהכוסיות כי הם לא מאותרים ליחידות אחרות. נקראים קופים משום שפעם בביס"ט הם היו ישנים באוהלים מגעילים ובשביל להדליק את האור היו צריכים לטפס על המוט המרכזי של האוהל.

כוסיות - גף א' וב' שמתגייסים ולפני הטירונות עושים את הצ'קים(הטיסות הראשונות), רובם מאותרי סיירות ולכן הם הראשונים שעושים את הצ'קים - כדי לסנן כמה שיותר מהר את הלא מתאימים ולהעיף אותם ליחידות. נקראים כוסיות כי המגורים שלהם בשלב הראשוני היו פעם ברמה הרבה יותר גבוהה מהקופים.

מחכה ומחכה ומחכה ליום שזה יבוא...:rolleyes:

פורסם

אירית - תודה רבה :). ואל תדאגי - אני ראש פתוח לחלוטין.

אלכס - M16 ארוך גם עבר אצלי בידיים - בלי להתרברב - יש חיילים ביחידות מובחרות בצה"ל שאני (ויוצאי גדנ"ע קליעה אחרים רבים) יכול ללמד אותם דבר או שניים על קליעה למטרה, לא משנה - אם אתה אומר שזה עוזר - אז יופי.

בקשר לקופים ולכוסיות - ההסבר הבהיר לי משהו.. תודה :).

תיבה טובה סטייל DSG

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
אני באמת מאחל לך הרבה בהצלחה, בצבא בכלל ובקורס בפרט !

בכל מקרה, במידה ולא תעבור את הקורס, תקפיץ את השרשור הזה עוד שנתיים עם תובנות חדשות... :wink:

בידידות, אלון.

ובכן עברו כבר כמעט שנתיים בול. מה נסגר עם זה?

פורסם

למיטב ידיעתי הוא מ"כ במודיעין שדה לא?

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

• תוכן חדש...