Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אח שלי מעוניין לקנות גולף שנת 2000 1.6L גיר רגיל.

היום לקח אותה לבדיקה וזה מה שיצא בדו"ח

------------------------------------------------------------------------------

1.מנוע 2.מערכת קירור 3.מערכת דלק 4.מערכת הצתה (לא תקין)

אבחנה : רעש מערכת שסתומים, נזילת שמן, סימני שריפת שמן, לברר זמן טיפול ומערת תיזמון, מחשב מערכת דלק לא נבדק, מערכת הזרקת דלק לא נבדקה.

5.מערכת פליטה (תקין)

6.סרן קדמי ומערת היגוי (לא תקין)

אבחנה: חריקות במתלה, חופש תותבים ציר קמי, כיוון זויות היגוי.

7.קפיצים (תקין)

8.שילדת מרכב (לא תקין)

אבחנה: פגיעת פח סף חיצוני, לחיצות פח ושריטות בצבע.

9.מערכת בלמים -ללא פירוק גלגלים- (לא תקין)

אבחנה: צלחות שחוקות, לפרק גלגלים ולבדוק.

10.צמיגים (לא תקין)

אבחנה: צמיג קדמי ימני\שמאלי פגום.

11.מערכת תאורה-כולל מצבר- (לא תקין)

אבחנה: אין תאריך על מצבר, לתקן מערכת מגבים, לתקן מזגן אויר, לתקן מ"ר מראות חשמלית.

12.העברת כח (לא תקין)

אבחנה: מצמד מפריד גבוה, מצמד מחליק.

13.מחוונים (תקין)

-------------------------------------------------------------------------

מה דעתכם על הדו"ח ?

והאם כדאי לקנות את האוטו או שעדיף לחפש אחד אחר?

בתודה מראש.

סלמאן

פורסם

כמה הערות:

*כמה ק"מ עשה הרכב?

*סעיף שילדה ומרכב, תוכל לרשום תחת איזה משמעות(גבוהה/נמוכה), אני מניח שנמוכה , אבל בכל זאת תרשום.

*צמיגים,כנראה שצריך להחליף(דבר בטיחותי ממדרגה ראשונה).

*מזגן - לך לחשמלאי מזגניסט שיתן לך חו"ד ועלות תיקון(יכול להיות יקר)+תיקון מגבים(חשוב לחורף).

*לעשות כיוון פרונט.

לך עם הבדיקה למוסך ותבקש הצעת מחיר לתיקון הליקווים, אח"כ תנסה להוריד אותם ממחיר הקניה.

סה"כ שאר הליקויים סבירים, צריך רק להגיע לעמק השווה מבחינת המחיר.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

-האוטו עשה 156 אלף.

-סעיף השלדה מצויין תחת משמעות נמוכה, ויש גם סעיף משמעות שולית (ריפוד פגום)

-את עניין הצמיגים בעל המגרש התחייב להחליף את הפגומים

-לגבי המזגן אם יוחלט שיש מצב לקנות את הרכב אנחנו נלך לבעל מקצוע שיבדוק אותו

-בסוף הבדיקה נאמר לנו שהאוטו צריך כיוון פרונט

עוד משהו, מי שראה את הדו"ח אמר שיחסית לשנתון שלו האוטו במצב טוב.

רק מה שאני לא מבין איך אוטו אם הוא באמת במצב כזה מקבל רק 3 "תקין" וכל השאר לא. כי זה נראה כאילו האוטו מתפרק.

ותודה על העזרה, אשמח לשמוע עוד חוות דעת מבעלי מקצוע.

סלמאן.

פורסם

רק רגע, עצור, אמרת מגרש??

אני הייתי חושב פעמיים אם בכלל לקנות ממגרש, עדיף כבר לחפש אקסמפלר מאדם פרטי.

תחשוב רגע, למה מכונית בכלל מגיעה למגרש?בגלל המצב הפנטסטי שלה, אה?

אתה בחרת את מכון הבדיקה? המכון מרוחק מאיזור המחיה של המגרש?

תקשיב, אני לא רוצה להפחיד אותך, אבל כדי להיזהר בריבוע עם סוחרים.

לעצם השאלות שלך, רוב הליקויים אלו הם כסת"חים של מכוני הבדיקה, שחלילה, לא יתבעו אותם על רשלנות.

לגבי הק"מ, לדעתי , קצת גבוהה יחסית לשנתון.

שוב לסיום, פקח שבע עיניים, שלא תיפול למלכודת הסוחרים.

דבר אחרון, אם תרצה פרסם את שם המגרש, אולי, אחד מחברי הפורום יתן מידע על אמינותו.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

הבדיקה ניראת לא רע יחסית לרכב שעבר 156K ק"מ.

כשאמרת מגרש התחילו לעלות החשדות, האם אתה בחרת את מכון הבדיקה או בעל המגרש? עד כמה רחוק המכון בדיקה מהמגרש והאם הוא היחידי באזור?

פורסם

מחזק את דיברי קודמי. הבדיקה נראית לחלוטין סבירה. מה שיש לבדוק הוא האם המכון נבחר ע"י הקונה או המוכר. בחירה ע"י הקונה, בהנחה שיש כמה שניתן לבחור ביניהם, תקנה אמינות גבוהה לבדיקה ותסלק חשד. העובדה שמדובר במגרש בכלל לא משנה לדעתי. גם מוכרים פרטיים לא יספרו הכל על הרכב. והערה קטנה בענין המצמד. גם אני קניתי גולף ידנית לפני 6 שנים ובטופס הבדיקה היה ניסוח זהה לשלך. עד היום ו 70 אלף ק"מ מאוחר יותר הקלאץ' עוד לא הוחלף.

פורסם

רק בשבוע שעבר לקחתי רכב אחר לגמרי לבדיקה והניסוח האחיד חוזר על עצמו.

הכל כיסוי תחת של המכון.

הדבר היחיד החשוב הוא בדיקת השילדה.

בדיקת חשמלים אתה יכול לעשות לבד (מראות חלונות מזגן וכד)

פרונט? בדוק צמיגים, בדוק משיכות בנסיעה

נזילות בדוק בעיניים (אם המנוע לא שטוף!)

הכל עבודה בעיניים אני למכונים כבר לא חוזר.

בדיקה במוסך על ליפט נסיעת מבחן של לפחות 10 דקות ושלום על ישראל.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לא הייתי קונה רכב כזה ממגרש. פוטנציאל הצרות כאן הוא בלתי מוגבל.

למה להטיל דופי במכונית אם היא ממגרש?

תתפלאו,אבל לא מעט מכוניות טובות מגיעות למיגרשי מכירה,וחבל שכמה חאפרים מוציאים שם רע לכל הענף הזה.

לגבי תוצאות הבדיקה-נשמע סביר בהחלט למכונית בפז"מ שלה ובנסועה שלה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מעדיף להשאיר את האחוז הקטן שמגיע למגרשים מתוך המכוניות הטובות בשוק , לאנשים אחרים.

רכישת רכב גם כך היא עיסקה לא וודאית, עם גורם סיכון מסויים, על כן מומלץ להוציא מהמשוואה גורמים שעלולים להיות מפוקפקים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני את הרכב הקודם שלי מכרתי למגרש עקב חוסר זמן וכח להתעסקות עם המכירה. הוא היה במצב טוב.

מלבד החשמל, שצריך לבדוק עלויות תיקון, הבדיקה נראית טוב מאוד.

לגבי המגרש, קרא בעיון את הדביק על הרמאויות, ואחרי שתפיק משם לפחות 10 לקחים על איך לבדוק את הרכב והמוכר, אתה יכול לקנות משם. (בהנחה שהוא לא יעיף אותך כי אתה משגע אותו יותר מידי).

פורסם

שלום לכולם ותודה על העזרה.

לגבי מגרשים וסוחרים זה הכי פחות מטריד אותנו (בעל המגרש מוכר לאבא שלי, והמגרש עצמו במרחק הליכה מהבית שלנו)

ואנחנו בטוחים "מקווים" שהאוטו שנתן לנו לבדיקה הוא באמת טוב. אז מה שנשאר זה רק לאמת שמצב האוטו אכן טוב, ובגלל זה פירסמתי את תוכן הדו"ח כדי שאוכל להיעזר בחברי הפורום שמבינים בדברים האלה.

הבדיקה של הרכב נעשתה בטסט-קאר ובוודאי אנחנו בחרנו איפה לעשות את הבדיקה, אפילו אבא שלי ואח שלי לקחו את האוטו לבד לבדיקה.

לגבי הפגיעה בפח סף אז היא בכנף מצד שמאל מעל הגלגל הקדמי, אבל הפגיעה ממש קלה ובקושי מבחינים בה.

ושוב תודה על העזרה.

סלמאן.

פורסם

בדוק אם היא טופלה במוסך מורשה ,לצורך אימות קילומטרז' , אם לא בוצעה "דיאטה".

חבר מה חבר , בכסף אין חברים!

ay-ahzakot.co.il

• תוכן חדש...