Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צ'חצ'וחה על טוסטוס, אבל לפניך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה עומד ראשון ברמזור, מוכן להמשך הנסיעה בכיף, תמיד מגיעה איזה אחת בת 17-18,שרוכבת על טוסטוס 50 סמ"ק ,עדין מתנדנדת, כיון שהוציאה רישיון רק לפני שבוע. אבל כבר למדה שמותר לעקוף את כל המכוניות, להכנס לפניך ולחסום לך את היציאה קדימה. גם עוברת על חוקי התנועה. אותי זה מעצבן. האם מישהו כבר העלה את זה בפורום?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בד"כ צופר וצועק עד שהיא עוצרת בצד

ואתה?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

zvikab מתי אתה חוזר ללימודים?

שיעור בעברית לא יזיק :roll:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני בדר"כ מרים את האצבע האמצעית שלי לכל אותם החמודים כמוכם, שיודעים כמה החיים שלי בסכנה במשך 13 שעות ביום, אתם גם בטח יודעים שכדאי לי להיות הראשון בטור כדי להיות הכי בטוח שרואים אותי ולא פספסו אותי באיזה שטח מת של מראה או סתם החליטו להתעלם כי אני קטן ויכול להדחק לפינה, אז אם היה מותר להתבטא בגסות הייתי עושה את זה.

לכל אלו שעכשיו הולכים לקפוץ "עד שיום אחד מישהו יקבל עליך את הג'אננה ויתן גז וידרוס אותך, או יסע אחריך וירביץ לך", זה לא מטריד אותי, לא בגלל שאני מרגיש אבו-עלי, בגלל שאני חושב מנגד "אולי יום אחד הוא יבין כמה שאני פגיע", אז לא אכפת לי להכנס לעימותים עם אנשים, מכות, מריבות מילוליות וכל מה שתרצו, אבל תמיד כשהטעות תהיה שלכם אתם תרימו את היד בתנועת סליחה, כמובן שזה לא מה שיגרום לכם לחשוב שאולי הייתם צריכים להרים את היד בתנועת תפילה אחרי שדרסתם אותי כי מיהרתם.

אור, שמקווה שיום אחד אנשים יבינו הכביש הוא לא המקום להיות לחוצים, לא מגרש המשחקים, צריך לנהוג בשיא הזהירות ולהיות ערניים, מה שנראה בערך כמו ביאת המשיח.

שבוע טוב ורגוע.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=161968

נוספו לי עוד המון תלונות על אותם דבילים, אבל כבר אין לי רצון לכתוב אותם. מי שלא רוצה למות מוות טבעי... בעיה שלו. אני לא ארגיש רע כשאחד מהם יכיר את הגלגלים שלי מקרוב.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

כשעולים על טוסטוס במיוחד ה50 ,לומדים מהר מאוד שעדיף

להתחיל ראשון ברמזור ולתפוס את כל הנתיב ,ולא להסתכן שאיזה ערס מטומתם אם סיויק יעשה איתך רייסים בתוך הנתיב שלך.

כן, זה מעצבן גם אותי כשאני נוהג ברכב

אבל זה המצב בכביש ,ברגע שאתה עולה על דו"ג אתה יוצה למלחמה על החיים שלך...

וזה שאתה מתעצבן מהשטות הזאת רק מוכיח את זה

אני דרך אגב קצת מעל 18

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

אני אוסיף בהמשך לידידי מלמעלה: כשאני על קטנוע (יוצא 13 שעות ביום לערך), לא רק שאני אבוא להיות ראשון ברמזור (אין כל חשיבות לנפח הכלי, גם כשהיה לי טייפון עמדתי ראשון, גם כשהיה לי ג'וימקס עמדתי ראשון, גם כשלוויתי טימקס עמדתי ראשון, גם אם יהיה לי R6 אני אעמוד ראשון), אלא גם שאני רואה רכב שמנסה בכוח לעמוד לידי אני אדאג לחסום את הנתיב לפעמים לרוחבו, כי פעם כבר קרה שאיזה סתום התחיל לנסוע לפני ובטעות הוא נסע על הרגל שלי מרוב שהוא נצמד אלי, אמנם שרדתי את זה, אבל זה לא נעים כשרכב במשקל ממוצע של 1 טון עולה לכם על הרגל, באמת שלא.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בתור אחד שרוכב על דו"ג וגם נוהג במכונית, אני מבין היטב לליבם של רוכבי הדו"ג.

אני לעולם לא עושה "מלחמות" עם דו"ג,לא נדחף לנתיב שלהם ולא מנסה לדחוק אותם לפינה.

כשאני ברמזור, ואני מבחין בדו"ג שרוצה להשתחל ולעקוף, אני לא אתקדם טיפ טיפה כדי לחסום אותו, אני אוותר ואתן להם להתקדם.

ממש לא מפריע לי שלפני ברמזור עומדת שורה של דו"ג הפותחים בסערה קדימה. הם עושים זאת כי הם בורחים מנהגים שלא מתחשבים בהם, הם עושים זאת כי אף אחד לא מוכן לתת גם להם את הזכות לתפוס נתיב שלם בכביש. כי אף אחד עוד לא הִפנים שרכב ודו"ג לא חולקים את אותו הנתיב במקביל, זה לצד זה.

בכל מקרה בתוך פקקי העיר ממילא הם תמיד יהיו לפני, גם אם הגעתי ראשון לרמזור, הם ישתחלו ויעמדו לפני, אז למה לא לתת להם לנסוע בשקט.

כי ככל שירבו דו"ג, כך יפחתו עומסי התנועה בעיר ולא תהיה מצוקת חניה.

אם אני צופר לדו"ג זה לא כדי שיזוז ויפנה לי את הכביש, הכביש שלי בדיוק כמו שהכביש שלו. אם אני צופר זה קצה ציפצופון קטנטן, רק כדי שהדו"ג ידע שיש מישהו מאחוריו ויחדד חושים כי אני יוצא לעקיפה.

ואל תשכחו שלדו"ג ממש לא נעים לעמוד מאחורי אוטובוס שנופח בפרצוף ערימת עשן ופיח וגלי חום מחניקים במיוחד בקיץ. אל תשכחו שלדו"ג אין וישרים לנקות את הבוץ מהפנים שכל המכוניות מתיזות בחורף.

נכון, יש הרבה נהגי דו"ג חצופים, מופרעים ומתלהבים, אבל גם להם מגיע לחיות למרות השטויות שלהם. אני לגמרי לא בטוח שנהג ברכב רוצה להיות נהג צודק כשלמרגלות רכבו שוכב הרוג דו"ג. אני לגמרי לא בטוח שהנהג שרצה להגיע רגע קודם ישמח להיות מעוכב, נחקר ואולי גם עצור.

ואגב, שמתם לב שדו"ג תמיד יעשה עוד מקום לדו"ג נוסף שרוצה להשתחל להיות ראשון ברמזור - כי הם מבינים זה את זה.

אנחנו אומנם הרוב, (כרגע) אבל זה לא אומר שלהם אין זכות לחיות.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בחייכם, אל תהיו כפויי טובה.

כל אחד שמתלונן על הרוכבים על דו"ג לא רואה (או לא רוצה לראות) הרבה מעבר לקצה החוטם שלו!

במדינה כמו שלנו, צריך לעודד עוד ועוד אנשים לעבור לדו"ג (לא רק אנחנו נהגי ה"פחיות" כפי שהם קוראים לנו) אלא גם ובעיקר הממשלה.

אם כל אחד מאותם רוכבים שאתה כל-כך כועס עליהם היה יורד מהדו"ג לרכב, דמיין את הפקק שהיה לך כל בוקר לעבודה וכל ערב חזרה הביתה.

דמיין כמה זמן היית מחפש חניה בכל מקום שאתה מגיע אליו.

אז נכון, חלקם באמת מוציאים שם רע ל"ענף" הדו"ג אבל כאלה יש בכל קבוצה. לא חסרים נהגים צעירים שנוסעים בצורה בלתי אחראית בעליל. הנהגים הללו אגב, מסכני חיים באמת, לא רק של עצמם. רוכבי דו"ג מסכנים בעיקר את עצמם.

החלק הארי של הרוכבים מודע לסכנות בכביש ויודע "לקרוא" את הקורה סביבו טוב יותר מכל אחד שיושב ברכב ממוזג, עם מוסיקה נעימה וכו'.

בשבילם זאת שאלה של חיים ומוות, חד וחלק!

בנוסף, המדינה ובראשה המפקח על הביטוח, במקום לעודד רכיבה על דו"ג לצורך הורדת העומס מהכבישים/לצורך הורדת זיהום האוויר/לצורך פתרון בעיות החניה בערים הגדולות, החליטו כי עליהם לשלם סכומי ביטוח אסטרונומיים.

רוכב אופנוע כבד משלם היום סדר גודל של 4000 ש"ח ויותר עבור ביטוח חובה בלבד!

תפתחו את העיניים ותבינו שכל רוכב דו"ג שמחליט לעבור לרכב, גורע מכל אחד ואחד מכם זמן איכות עם המשפחה/חברים.

הם לא כולם מלאכים, גם לא נהגי המכוניות, אבל רובם משלמים מחיר כבד ע"מ להקל מעט על חייהם ובעקיפין גם על חיי נהגי המכוניות.

בפעם הבאה שתראו רוכב במראה הצדדית שלכם, מפלס לעצמו דרך אל ראש הטור, בין אם זה בגשם שוטף או ב-40 מעלות באוגוסט, תחשבו עליהם שניה בחיוב, מעצם היותם מוכנים "להקריב" את "קורבן הנוחות" האישית שלהם, ותזיזו את עצמכם מעט ע"מ לפנות להם מקום לעבור.

גילוי נאות: הכותב בעל עבר של כ-15 שנה על דו"ג.

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם
אני בדר"כ מרים את האצבע האמצעית שלי לכל אותם החמודים כמוכם, שיודעים כמה החיים שלי בסכנה במשך 13 שעות ביום, אתם גם בטח יודעים שכדאי לי להיות הראשון בטור כדי להיות הכי בטוח שרואים אותי ולא פספסו אותי באיזה שטח מת של מראה או סתם החליטו להתעלם כי אני קטן ויכול להדחק לפינה, אז אם היה מותר להתבטא בגסות הייתי עושה את זה.

לכל אלו שעכשיו הולכים לקפוץ "עד שיום אחד מישהו יקבל עליך את הג'אננה ויתן גז וידרוס אותך, או יסע אחריך וירביץ לך", זה לא מטריד אותי, לא בגלל שאני מרגיש אבו-עלי, בגלל שאני חושב מנגד "אולי יום אחד הוא יבין כמה שאני פגיע", אז לא אכפת לי להכנס לעימותים עם אנשים, מכות, מריבות מילוליות וכל מה שתרצו, אבל תמיד כשהטעות תהיה שלכם אתם תרימו את היד בתנועת סליחה, כמובן שזה לא מה שיגרום לכם לחשוב שאולי הייתם צריכים להרים את היד בתנועת תפילה אחרי שדרסתם אותי כי מיהרתם.

אור, שמקווה שיום אחד אנשים יבינו הכביש הוא לא המקום להיות לחוצים, לא מגרש המשחקים, צריך לנהוג בשיא הזהירות ולהיות ערניים, מה שנראה בערך כמו ביאת המשיח.

שבוע טוב ורגוע.

כל מילה במקום !!

פורסם

מה אתם רוצים מרוכבי הקטנועים\אופנועים.

בתור אחר כזה גם כן כן היה לי גם אופנוע.

מומלץ לעקוף את כל חבורת ה 4 גלגלים ברמזור מכדי לא לסכן אותם ובמיוחד לא אותך.

בתור נהג אני מתעצבן שאנשים עם קטנוע עומדים ברמזור בין מכוניות כי הם סתם תוקעים את התנועה וזה סתם נהגים חסרי ביטחון.

תחשבו על זה ואל תחשבו שהם עושים לכם דווקא.

ודרך אגב תאמינו לי שרוכבי האופנועים מקללים כל נהג ונהג שנוהג על כל דבר שקשור לפחית עם ארבעה גלגלים

מכמה סיבות:

א. נזילות שמן.

ב. משפחת שומכר מתרבה וכל נהג בן 17 שקיבל רישיון חושב שכיכר נוח יותר לקחת על 100.

ג. אי התיחסות לרוכבי האופנועים בכביש שתאמינו לי שאם היו מתיחסים אליהם טיפה הנהיגה היתה יותר נוחה ובטוחה.

ד. רוב תאונות האופנוענים נגרמות כן כן נגרמות בעקבות נהגי 2X4.

תשמיצו תגיבו איך שאתם רוצים אבל אתם יודעים שאני צודק בתור נהג אופנוע וגם מכוניות אני מבין בדיוק את הסיבות שבהם נהגי האופנוע עוקפים ברמזור.

Volkswagen Polo 1.2 TSI 2011

כי חיים רק פעם אחת.:-)

פורסם

לא הבנתי את הבעיה,אני תמיד נותן כבוד לכל הקטנועיסטים(חוץ מלמפגר שעקף אותי קרוב לפניה מצד ימין!!אבל זה לא הסיפור..).

אם הם עומדים לפני ברמזור-שיעמדו,מה אכפת לי?כל עוד הם נוסעים אח"כ בהתאם לתנאי הדרך[מה שבד"כ הם עושים]אז ממש לא אכפת לי(או שפיספסתי פה את הנקודה?)

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

מפריע למישהוא שהקטנוע "עוקף" אותו ונעמד מלפניו ברמזור?!...

כל עוד לא מדובר על טוסטוס 50 סמ"ק שנעמד בנתיב השמאלי בתחתית של עלייה רצינית, אני לא שם קצוץ.

רוצה מלפניי? בבקשה.ממילא אני אעקוף אותך עוד מעט, וממילא תהייה שוב לפניי ברמזור הבא.למה להתווכח?...

חיה ותן לחיות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אתה עומד ראשון ברמזור, מוכן להמשך הנסיעה בכיף, תמיד מגיעה איזה אחת בת 17-18,שרוכבת על טוסטוס 50 סמ"ק ,עדין מתנדנדת, כיון שהוציאה רישיון רק לפני שבוע. אבל כבר למדה שמותר לעקוף את כל המכוניות, להכנס לפניך ולחסום לך את היציאה קדימה. גם עוברת על חוקי התנועה. אותי זה מעצבן. האם מישהו כבר העלה את זה בפורום?

אני ישר מתחיל איתה ולוקח מספר טלפון :wink:

תכלס עדיף שהדו"גים יהו תמיד מקדימה ברמזור, ככה יהיה פחות בלאגן בכביש הם יוכלו לצאת מהר ברמזור (כי גם ככה הם הכי זריזים) וגם שבפקק לא יעלו עליהם בטעות.

חבוב הראיה של רוכב דו"ג בכביש שונה מאוד מהראיה של נהג פרייבט. רק אם תנהג בדו"ג תבין כמה הדרך שלהם הרבה יותר מסוכנת משלך. (ולא אני לא מכוון לשליחים המתאבדים האלה )

פורסם
בתור אחד שרוכב על דו"ג וגם נוהג במכונית, אני מבין היטב לליבם של רוכבי הדו"ג.

אני לעולם לא עושה "מלחמות" עם דו"ג,לא נדחף לנתיב שלהם ולא מנסה לדחוק אותם לפינה.

כשאני ברמזור, ואני מבחין בדו"ג שרוצה להשתחל ולעקוף, אני לא אתקדם טיפ טיפה כדי לחסום אותו, אני אוותר ואתן להם להתקדם.

תקראו ותפנימו ,

יש אנשים שלא מוקפים בקופסאות פח וכריות אוויר ,וגם להם יש זכות לנסוע בביטחון.

נ.ב.

נניח וסיכנתם את הדו"ג , הרי ברור לכם שעד הרמזור הבא הוא יעקוף אתכם,

אז למה להילחם? כדי להזיק? כי נפגע האגו?

אני חושב שמי שרוכב על דו"ג ואח"כ עובר לרכב רגיל , נוסע בצורה בטוחה ואדיבה יותר .

מידן.

ZZR

• תוכן חדש...