Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רע מאוד.

שני הצמיגים מאחור צריכים להיות זהים בדגם ובמידת השחיקה, אחרת, לדוגמא, בבלימה על רטוב המכונית תסטה עם הזנב לכיוון הצמיג שמנקז פחות מים (השחוק יותר).

זה משמעותי גם אם הצמיג הוא רק בן שנה?

כלומר, המשמעות היא שאם צמיג אחד נפגע בצורה שאי אפשר לתקן, תמיד צריך להחליף שניים?

אם זו הדעה הרווחת של המומחים, לדעתי אני אסע מחר לצמיגי אנטון ביפו (הוא עדיין נחשב מומלץ, נכון?), ואחליף. השאלה היא אם לקנות רק צמיג Bridgestone אחד שזהה לאחד שנפגם, או שבכל מקרה עלי להחליף שניים?

בקשה: מאחר ולתשובתכם יש משמעויות כלכליות, אבקש לענות רק לאנשים בעלי ידע בתחום, ולא ממי 'ששמע ממישהו ששמע' שככה צריך.

תודה רבה,

אבי

פורסם

מומלץ להחליף זוג :-)

במידה ואתה מחליף זוג - אתה לא חייב לקנות ברידג'סטון.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
מומלץ להחליף זוג :-)

במידה ואתה מחליף זוג - אתה לא חייב לקנות ברידג'סטון.

מצטער על הניג'וס - האם זה נחשב תקין להיות עם שני צמיגים לא זהים על אותו סרן? השאלה היא לא אם יעצור אותי שוטר, אלא אם החוק / תקנות קובע שזה מותר / לא אמור לעבור טסט?

הסיבה לניג'וס היא להבין אם 'מומלץ' = אם יש כסף מיותר ו/או הרכב מיועד לנסיעה ספורטיבית אז להחליף שניים, או 'מומלץ' = אחרת אני נוסע עם רכב שהוא לא תקין בטיחותית.

פורסם

אפשרי שבסרן קידמי יהיה צמיגים שונים מאשר על הסרן האחורי, אך אסור שיהיו צמיגים שונים על אותו הסרן.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בקשה: מאחר ולתשובתכם יש משמעויות כלכליות, אבקש לענות רק לאנשים בעלי ידע בתחום, ולא ממי 'ששמע ממישהו ששמע' שככה צריך.

תודה רבה,

אבי

אני אלך קצת רחוק, אבל Bare with me :)

אתה מסוגל לרוץ עם נעל ריצה איכותית על רגל אחת בעוד שהשניה יחפה? כמובן שכן. אבל לא תהיה בשיווי משקל והסבירות שתיפול גבוהה.

צמיג בן שנה עבר הרבה. חום, בורות, כביש מגורד, דרך עפר, סיבובים וכו'. זו שחיקה לא קטנה. רצוי וכדאי להחליף לפחות זוג שיהיו על אותו סרן כמובן. כמובן שעליך לרכוש צמיג שמתאים לשימוש שלך, אין טעם לרכוש צמיגים שמתאימים לנהג שנוהג כדרך קבע בצורה תובענית, אבל כן כדאי שהם יהיו איכותיים.

!AWDSOME

פורסם

הי,

אמנם התשובות היו חד משמעיות כאן, אבל החלטתי לחפש עוד קצת מידע. בחיפוש בפורום מצאתי את הדיון הזה, בו מציין עמית (Kompy) שמותר להרכיב צמיגים של חברות שונות על אותו סרן.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=24057

התקשרתי גם לצמיגי אנטון לשמוע את דעתו, שאמר שאמנם צריך לראות את הרכב, אבל בד"כ אין בעיה שיהיו שני צמיגים שונים בסרן האחורי, כל עוד הם במצב טוב. המצב כרגע הוא שמקדימה יש שני צמיגי tyfoon (מה שכונו כאן בפורום כ'זבל סיני', למרות שיוצרו בצרפת - הסתכלתי עליהם אתמול), מאחורה מימין את הצמיג הרזרבי של הרכב (אמנם בן כמעט 4 שנים, אבל במצב חדש - הוא לא היה בשמש / כיו"ב, וגם לא יבש / מתקרב לזה) ומשמאל Bridgestone בן שנה.

בנוסף, החלטתי לבדוק אתמול אם באמת יש סטיה של הרכב מהנתיב בעת בלימת חירום ונעילת גלגלים. ניצלתי את הגשם (שאפשר לי להחליק במהירויות נמוכות יחסית), והבאתי את האוטו מספר פעמים לנעילת גלגלים (לכל המודאגים - בחניון אוטובוסים בשעה שהוא לא פעיל, כאשר לא היה רכב ברדיוס של 200 מטר, עם ראות טובה). עשיתי זאת במהירויות הולכות וגדלות, ולא היתה סטיה מנתיב הנסיעה.

יש למישהו הסבר למה בכל זאת להחליף? החוק לא מחייב זאת. בעלי מקצוע מסכימים ש'עדיף' שיהיה צמיגים זהים לגמרי על אותו סרן מאחורה, אבל ברור שגם עדיף ליסוע עם BMW סדרה 7 במקום עם יונדאי גטס. יש שיקול כלכלי. מבחינת נעילת גלגלים - לא שמתי לב לסטיה בעת נעילה(האמת שכשאני חושב על זה, אני לא בטוח שהגעתי לנעילה עם 4 גלגלים. אולי אני אבדוק שוב כאשר אני נועל עם הנדברקס).צריך לזכור שגם מדובר בצמיגים אחוריים, שהרבה יותר קשה להגיע לנעילה שלהם מאשר הקדמיים.

תודה על ההתייחסות,

אבי

פורסם
אבי, אני אשאל אותך אחרת - האם בגלל שמדובר ב"חברה בת" של Conti,

אז מדובר בצמיג איכותי?

אין לי ניסיון עם טייפון, וגם לא יהיה לי.

נכתב עליהם ועל שאר הזבל הסיני/מזרח אירופאי מספיק.

במידה שלך תוכל לרכוש Yokohama A Drive או Kleber Dynaxer HP2 - שהם צמיגים איכותיים, שקטים ואוחזים טוב.

סתם שאלה, מאיפה ההנחה שבגלל שמשהו מיוצר בסין / מזרח אירופה הוא זבל? 25% מהצריכה העולמית מיוצרת בסין. וזה כולל כנראה את המחשב שאתה משתמש בו, הטלפון הסלולרי, ועוד... מה גם שTyfoon, לפחות הזוג שלי, לא יוצרו בסין, אלא בצרפת (האמת שהערכתי לתוצרת הצרפתית קטנה משמעותית מהערכתי לתוצרת הסינית, אבל ניחא).

אל תבין אותי לא נכון - אם הייתי מוצא ולא מקור רציני אחד (לא 'שמעתי') שטוען שהצמיגים האלה לא בטיחותיים - הנסיעה הראשונה היתה לפנצ'רמאעכר להחליף לחברה אחרת. דווקא את הצמיגים האלה התקנתי באוטו דיפו, ומי שהתקין לי אותם נראה הרבה יותר רציני ממי שקניתי אצלו את הBridgestone, וטען שיש מעין 'אנטי' אליהם בגלל שהם נמכרים רק באוטו דיפו, ושאר הפנצ'רמאעכרים הפרטיים מלכלכלים עליהם (מה שבאמת קרה - אבל מהרושם שהיה לי, דווקא האיש מאוטו דיפו היה האמין יותר. הוא גם מי שהמליץ לי עליהם, למרות שהיה יכול להמליץ לי על צמיגים יקרים יותר).

פורסם

אבי, קנינו לא מעט צמיגים באוטודיפו (Dunlop, Yokohama) - אין לי טענות אליהם

הם מוכרים גם סחורה איכותית :-)

אוקיי, אז הם מיוצרים בצרפת ולא בסין - מזה נותן?

ה-Dunlop שיש לי על האיביזה מיוצרים בגרמניה - מזה נותן לי?

הם זוועתיים ביותר.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

השאלה היא למה אתה מניח שגם הטייפון זוועתי? נסעת על רכב שהיו עליו צמיגי צייפון, והאחיזה היתה גרועה יחסית לאותו רכב עם צמיגים אחרים?

חבר שלך עשה זאת?

קראת מאמר שהשווה אותם לחברה אחרת ונתן להם ציון ירוד?

או, שהיית פעם אצל פנצרמאעכר שאמר לך, 'אחי, קנה XXX במחיר 700 ש"ח, ולא את הזבל הזה טייפון ב300'?

אני שואל את השאלה הזו באמת כדי לדעת, ולא כדי להתנצח. נתקלתי בתחומים אחרים המון פעמים שקיימות דעות קדומות נוראיות על מותג ולא בצדק - לעיתים בשל מחיר זול יותר.

אני נסעתי איתם שנה וקצת מאחורה, עם שני ברידג'סטונים מקדימה, ולא הרגשתי בעיה / אחיזה / כיו"ב (ואני נוסע לא מעט במהירויות גבוהות - אני עושה את הדרך ת"א ירושלים וחזרה לפחות פעם בשבוע, לעיתים גם 3, ומן הסתם היו לי גם בלימות חירום). מצד שני, אני לא מגדיר את עצמי נהג מומחה (למרות שאני נוהג כבר 7 שנים, ובממוצע כ15 - 20 אלף ק"מ בשנה), ואלו היו הצמיגים כמעט היחידים שנהגתי איתם (חוץ מימים בודדים עם הצמיגים שהיו כשקניתי את הרכב, שהיו במצב מזעזע).

• תוכן חדש...