Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ל IVC יש אתר חדש!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדוע במטרות המוצהרות של האירגון החדש הייתם צריכים להכניס נימה שלילית? בסעיף 2 ציינתם שהשימור והאיסוף של כלי רכב עתיקים וקלאסיים הינו לצרכי תרבות ותחביב ולא כתחליף לתחבורה זולה. מדוע צריכה מטרת האיסוף להיות עסק שלכם? האם בוועדת הקבלה לאירגון החדש אתם שואלים את המועמד מדוע הוא מחזיק את הרכב? אחת הסיבות שאני מחזיק רכב זה הם עלויות ההחזקה. מודה ולא מתנצל. בנוסף לזה הרכב שמור ביותר ומטופל בקפידה גם בצד המכני וגם בצד הקוסמטי הרבה יותר מרכבי אספנות אחרים איתם אני נפגש בימי שישי כשהמטרה המוצהרת של בעליהם זה שימור ותחביב ותרבות. האם יתכן שבגלל התנאים שאתם מציבים אקים מחר מועדון אחר עם לובי חזק שמקבל רק חברים שמחזיקים רכבי אספנות כתחליף לתחבורה זולה? אסיים בציטוט מדברי הסטנדאפיסטית המקסימה עדי אשכנזי: "מה זה השטויות האילו?"

ארז רונן

פורסם

ארז, אם תסתכל מעבר לקצה חוטמך, אולי תוכל להבין.

החוקים הללו חוקקו ביוזמת אספני הרכב, על מנת לאפשר אספנות רכב. נכון, הם מאפשרים להחזיק את הרכב מטעמי חסכון, אבל זה עלול לפגוע במטרה המקורית במידה ורבים יעשו זאת. זכותם של אספני הרכבים להגן על האינטרסים שלהם כפי שהם רואים אותם, וזכותך להקים ארגון בעד חסכון באמצעות נסיעה יומיומית ברכבים ישנים. הגישה שלך, על פיה "אחרי המבול" עלולה להביא לכך שכולם יפסידו, וחוץ מזה, אם אתה מקפיד על תחזוקה כמו שאתה אומר, אתה חריג יחסית בנוף החסכנים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני מחזק את דברי קודמי.

הרבה רצון טוב קיבלנו ממשרד התחבורה כי הודגש שזה למטרת תחביב בלבד ולא כדי לנצל את העניין להובלת פירות בטנדר סובארו מיושן. החוק הוא בגלל מטרה מסויימת וזה איסוף רכב למטרה הסטורית וכו'. ככל שיתרבו המכוניות שלא למטרת אספנות, כך נינזק והרשויות לא ישימו עלינו.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

שלום ארז - אני אענה לך ברצינות למרות הזילזול המופגן בתגובתך (בכל מקרה זו הרגשתי האישית).

אני מאמין כי אינך בקיא מספיק בהיסטוריה של תקנות האספנות בארץ, אני אחסוך לך את הסיפור הארוך ורק אציין כי הרשויות שוכנעו על ידי אספנים בארץ בהתאגדויות כאלו ואחרות (מועדון החמש, המועדון הישראלי לאופנועים קלאסיים) כי איסוף כלי רכב ישנים זו תרבות. ותרבות כמו תרבות צריכה לקבל זריקת עידוד בכדי לשרוד, בכדי להיות זמינה לכל!!

לרשויות הוסבר כי בכדי להחזיק, לאסוף, לשפץ....צריך אגרות רישוי מוזלות, צריך ביטוח מוזל, צריך הקלה בייבוא רכבים מחו"ל ועוד ועוד.

הרשויות לא נתנו את ההקלות הנ"ל בכדי שאנשים יסעו בתעריפים מוזלים כתחליף לרכב היומיומי שלהם - ויותר מכך אם רובם של מכוניות האספנות יהיו כאלו - שהרי מבחינת הרשויות התקנות וההקלות איבדו את ייעודם המקורי, ולמעשה הופכות למפלט זול לתחבורה לא ממש רצויה.

לפיכך "אספני כלי הרכב הארצישראלים" (IVC) מכניסים תחת כנפיהם אספנים ואנשים אשר התרבות המוטורית הנ"ל חשובה להם כמו גם היכולת העתידית שכל אחד, בכל עת שיחפוץ יוכל להנות מהתחביב הנ"ל גם אם הוא לא עשיר מופלג....

בכל מקרה אנו לא מונעים ממך לעשות איזה שימוש שתחפוץ ברכבך - זו זכותך כל עוד אינך עובר על החוק. גם בקירבנו יש כאלו העושים שימוש מאסיבי ברכבי האספנות שלהם - אבל גם הם תומכים במטרה האמיתית שהיא השמירה על התרבות הכרוכה בכך והיכולת של כולם להנות ממנה.

ואם נסיים בנימה אופטימית - אם בבריכה יש הוראה שאסור להטיל את מימך בה.....אם אתה עושה זאת בכל זאת....אל תעשה את זה מן המקפצה.

בכל מקרה תהנה מרכבך ומן התחביב המשותף.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

כשירון אומר בעדינות "להטיל מימיו" הוא מתכוון ל- אל תשתין מהמקפצה!...

תרבות מוטורית היא קבלת כל הקבוצות העוסקות במוטוריקה כולל אלה הניראות לנו ביזאריות לגמרי, שהרי תרבות מטיבעה היא עירוב כל הסגננות, אבל! יש מי שמחזיק רכב ישן ומתוחזק מתוך אידאולוגיה, סמנטיקה, אהבה, רומנטיקה, וכד' ויש כאלה שמחזיקים רכב ישן מסיבות אחרות! לגיטימיות ככל שיהיו הם עלולות לפגוע בכולם, ולכן ירון חושש לפגיעה גורפת בתרבות מהסיבות הלא נכונות זה הכל! במדינה כמו שלנו אנו משתדלים שלא לנסוע ביום כיפור גם אם איננו שומרי מצוות, על מנת לכבד את אלה ששומרים, ומה שטוב לדת טוב גם לבין אדם לחברו! ולכן גם אם אתה נוסע ברכב מסיבות אחרות טוב יהיה אם לא תצעק זאת בראש חוצות-רן (נוסע יום יום על ווספה 1969 מאהבה נטו).

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני מחזיק ארבעה רכבים!

סובארו OUTBACK 98

סובארו 4X4 לאונה 87

אאודי GT QOUPE 88

מרצדס 280se 78

חוץ מהאאוטבק שעליה יש לי ביטוח מקיף על השאר יש ביטוח חובה + צד ג'

המרצדס בשימוש יומיומי ועוד פחות מחודשיים אספנות.

האם עלי למכור אותה לפני שתהפוך לאספנות או שתרשו לי להנות מתעריף ביטוח זול לפחות לרכב אחד. הרי חו"ח אני לא רוצה לפגוע באינטרסים של המועדון.

ארז רונן

פורסם
שלום ארז - אני אענה לך ברצינות למרות הזילזול המופגן בתגובתך (בכל מקרה זו הרגשתי האישית).

בכל מקרה תהנה מרכבך ומן התחביב המשותף.

צר לי שכך אתה חש. אין שום נימת זלזול בתגובתי. יש תרעומת ויש חוסר הסכמה לסעיף 2 אבל בטח לא זלזול.

אני לא מתבייש בסיבות שאני מחזיק רכב אספנות, מדינה שמזניחה אתרים ארכיאולוגיים והורסת מבנים הסטוריים לא צריכה אותי ושכמותי כדי להזיק לאינטרסים של המועדון והרי זה הכל גחמנות של פקיד זה או אחר. המועדון זקוק לכוח שזה חברים וזה עוצמה. נסיון לנפות חברים שהסיבות שמניעות אותם להחזיק רכב ישן שונות מהסיבות של כותבי ה"מטרות המוצהרות" טעות ביסודה. העוצמה זה בגודל ולכן הסיבות להחזקת רכב אספנות הן לא רלוונטיות.

ארז רונן

פורסם

ארז, אני לא מבינה למה אתה כל כך מתרעם לנוכח העובדה שהרכב הכי ישן שלך, שהוא משנת 78, אפילו עדיין לא על תקן רכב אספנות ולא יוכל להיות כזה עד שתחל שנת 2008...

שנית, אף אחד לא כופה עליך שום דבר ולכן התגובה שלך קצת תמוהה בעיני.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
ארז, אני לא מבינה למה אתה כל כך מתרעם לנוכח העובדה שהרכב הכי ישן שלך, שהוא משנת 78, אפילו עדיין לא על תקן רכב אספנות ולא יוכל להיות כזה עד שתחל שנת 2008...

שנית, אף אחד לא כופה עליך שום דבר ולכן התגובה שלך קצת תמוהה בעיני.

שלום Blue Jay, הייתי משיב לך בשמחה אך מאחר ואצבעם של מנהלי הפורום קלה על ההדק וכבר זכיתי להתראה שניה במספר

אני נאלץ לצנזר את מילותי. לו היית קוראת את ההודעות הקודמות שפרסמתי ובהם הותקפתי באלימות מילולית מצד חברים במועדון האספנות היית מבינה מדוע אני מתרעם. דבר נוסף, לא צריך להיות קטנוני, 2008 באה עלינו לטובה עוד פחות מחודשיים ואז אוכל לנסוע על רכב האספנות שלי שאני נורא אוהב ולממש את ההובי שלי שאני נורא אוהב וגם על הדרך להנות מתעריף מוזל של האגרות אבל זה ממש לא מדבר אלי...

ארז רונן

• תוכן חדש...