Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי סאב שהוצאתי מהאוטו שלי,של FOCAL.

הסאב הוא 11 אינטש (קוטר מוזר....) ואני רוצה להעביר אותו לאוטו אחר.

באוטו הקודם היתה לו תיבת קאסטום- אבל בעתידי אני רוצה לבנות את התיבה לבד.

שאלתי היא כזאת:

אין לי מושג איזה דגם זה.מאחור,על המגנט כתוב 27H. וזהו....

על פי המתקין שהרכיב לי אותו,זה סאב שעובד על תיבה אטומה.

השאלה היא כזאת:

1 קודם כל- אני עומד לקנות מגבר נוסף שיזיז רק את הסאב. על הסאב אין שום איזכור להספקים (ואין לי את הניירת שהגיעה איתו)- מה ההספק הרצוי להזיז סאב כזה???

2 מה נפח התיבה הרצוי? מישהו מכיר את הסאבים האלה ויודע?

3 התיבה חייבת להיות אטומה? או שאפשר עם PORT?

תודה לכל העונים.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

ואם נסכם את הקישור ש-205 הביא -

200W RMS

שדורש תיבה אטומה בנפח 25-40 ליטרים.

לא לשכוח לחשב את מידות הסאב (270 מ"מ בקוטר, 156 מ"מ ברוחב)

19 מ"מ MDF, חיזוקים - דבק נגרים וברגים.

אם אתה צריך עוד עזרה, רק תגיד.

:D

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

לא כתוב שם את ההמלצה על תיבה אטומה אלא על תיבת בס רפלקס כלומר פתוחה.

את התיבה הפתוחה צריך לתכנן הלאה כדי לדעת בדיוק איזה נפח ולאיזה תדר לכוון את הפורט וזאת ע"פ הטעם שלך ואולי גם על פי הנפח שאתה מוכן להקציב לתיבה.

תגיד לי מה חשוב לך יותר, איכות או עוצמה (אתה יכול להגיד באחוזים) וכמו כן את הנפח המקסימלי שאתה מוכן להקריב בשביל התיבה ואני אנסה לתכנן לך תיבה שתתאים לדרישות שלך.

סך הכל הסאב הזה לא יכול להיות עוצמתי מדי, יש לו XMAX די קטן.

פורסם
לא כתוב שם את ההמלצה על תיבה אטומה אלא על תיבת בס רפלקס כלומר פתוחה.

את התיבה הפתוחה צריך לתכנן הלאה כדי לדעת בדיוק איזה נפח ולאיזה תדר לכוון את הפורט וזאת ע"פ הטעם שלך ואולי גם על פי הנפח שאתה מוכן להקציב לתיבה.

תגיד לי מה חשוב לך יותר, איכות או עוצמה (אתה יכול להגיד באחוזים) וכמו כן את הנפח המקסימלי שאתה מוכן להקריב בשביל התיבה ואני אנסה לתכנן לך תיבה שתתאים לדרישות שלך.

סך הכל הסאב הזה לא יכול להיות עוצמתי מדי, יש לו XMAX די קטן.

תודה על התשובות.

אני מעדיף איכות על עוצמה.אם לנסח באחוזים אז 65% איכות 35%עוצמה.ושיהיה לו PUNCH (אני לא כ"כ בקיא במינוחים המקצועיים).

אני שומע הרבה סגנונות וחשוב לי גם משהו שיתן צלילים יפים באיזה משהו משנות ה80 - אבל גם ייתן תדרים יפים (כלומר שידפוק.....) באיזה טרק שדורש באס רציני-כמו ראפים למיניהם.

נפח לא מהווה בעיה-יש עוד הרבה מקום בבגאז'.

האמת שזו מכונית די מאסיבית (לנצ'יה דדרה) ואני די מפחד מאפקט שקורה בהרבה מכוניות של לקוחות שלי-כמו אלפא 166 או קאפה- הסאבים שהם שמים בני זו***- אבל האוטו כ"כ מאסיבי ששום באס בכלל לא חודר אל תא הנוסעים....

אני מקווה שזו לא תהיה בעייה.

בכל מקרה-תודה על התשובות-ואם יש לכם עוד מידע לתרום לי,אני מאוד אשמח.

תומר.

פורסם

הרבה אנשים משתמשים במונח PUNCH העניין הוא שאחרי שדיברתי על כל מיני אנשים שאוהבים לטענתם סאב פאנצ'י הבנתי שבעצם הם אוהבים יותר את תחום הבאס העליון יותר, כי באס ככל שהוא נמוך יותר הוא נעשה פחות פאנצ'י לטעמי. מה שיצא מכך הוא שבעצם הם לא הכי אוהבים תיבה שמכוונת לאיכות לפי ההגדרה האמיתית של המילה (איכות היא כמובן דבר סובייקטיבי אבל אני מדבר למשל מנקודת ראיה של תחרות SQ), כלומר שהסאב ינגן בצורה שטוחה ומתונה וירד נמוך אלא הם אוהבים PEAK מסויים באזור הבאסים הגבוהים יותר.

בגלל מה שאמרת יהיה קשה יותר לקלוע לטעם שלך אבל אולי אם תאמר לי מה הנפח של התיבה שהייתה לך ואם אהבת את איך שהוא נשמע בה (זה היה ב106? גם לזה יש השפעה), אני אוכל לראות את גרף ההענות שלה ולתכנן לך תיבה פתוחה עם גרף הענות דומה שגם תתן לך תוספת של כמה דציבלים שלהם תזדקק ברכב החדש ועם הסאב הזה.

אני לא שמעתי את הסאב שלך אף פעם, אבל מהנתונים שלו זה לא יהיה סאב שירעיד לך את הרכב. לי היו שני סאבים שיכולים לפתח עוצמה די יפה על מגבר של 700וואט RMS בוולבו S60 והם נתנו תחושה כמו של פיוניר בפיאט אונו.

פתרון טוב הוא פשוט לעשות חור במגש האחורי ולצפות אותו בשטיח או בד אקוסטי (עדיף) ככה שיהיה מעבר אויר בין הבגז' לסלון.

פורסם

קודם כל,תודה על התשובה המהירה.

אפשר להגיד שבהחלט קלעת לטעם שלי מבחינת סאב- כלומר סאב שלא יורד יותר מדי נמוך,אבל נותן איזשהוא פיק.

שוב פעם-אני לא מבין בזה יותר מדי,אבל אני חושב שזה די מתאר את מה שהיה לי באוטו.

אומנם הסאב בהחלט עבד גם בתדרים הנמוכים-אבל זה היה ממש חלש -וככה אהבתי את זה .אני רוצה דבר דומה גם עכשיו-אבל עם יותר דגש על צלילים נמוכים.(אם דיברנו על אחוזים,אז בוא נגיד 20% יותר).

ב106 לא היתה תיבה.למעשה הסאב נבנה אל תוך הדופן של האוטו בצד וכל העסק צופה בדיינאמאט.

זו היתה תיבה קטנה מאוד (סה"כ זה דופן של 106) ולצערי לא מדדתי אותה אף פעם.אבל אני בספק אם זה בכלל הגיע ל20 ליטרים. עדיין- הצליל היה בדיוק מה שרציתי ובערך מה שתיארתי. כלומר- באמת עם אותו PUNCH שתיארתי קודם.

ד"א-התיבה היתה אטומה.

הסאב הוזן ע"י מגבר 70 כפול 4 כששני ערוצים חוברו לסאב בברידג'.

פורסם

אם הצליל היה בדיוק כמו שרצית אז אני אומר לך על זה שוב פעם. הפעם תצטרך אולי תיבה קצת גדולה יותר כדי להגיע לאותו הצליל (מבחינת המאפיינים לא עוצמה) כי החלל הקטן של ה106 תורם להשטחת ההענות.

בנה לו תיבה אטומה של 25-30 ליטר, הוא נראה טוב בתיבה כזו. סך הכל הסאב די נציל אז אולי זה עוזר לו קצת לפצות על העובדה שיש לו XMAX (מהלך) קטן.

כמו שאתה כבר יודע סאב ברכב קטן זה לא כמו סאב ברכב גדול, יש סיכוי שפחות תהנה ממנו מאשר נהנת ממנו בראלי אבל תנסה בכל זאת ליצור איזשהו פתח בין הבגז' לסלון הרכב, זה יכול לעזור.

פורסם

תודה!

ד"א- בתיבה החדשה (25-30 ליטר) צריך PORT?

קטן? גדול?

לפי המידע שנתתי לך על העדפותי (המוזיקאליות) - איזה עדיף?

(או שבכלל להישאר עם תיבה אטומה)

פורסם
תודה!

ד"א- בתיבה החדשה (25-30 ליטר) צריך PORT?

קטן? גדול?

לפי המידע שנתתי לך על העדפותי (המוזיקאליות) - איזה עדיף?

(או שבכלל להישאר עם תיבה אטומה)

תיבה אטומה.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

ההמלצה באתר של פוקאל הוא על פתוחה תכלס.

הרצתי כל מיני תיבות פתוחות והאמת היא שאף אחת מהן לא נראתה לי כל כך. בגלל זה ובגלל העובדה שאמרת שאהבת איך שהוא נשמע באטומה חבל להתחיל להסתבך ולתכנן תיבה פתוחה לטעמי במיוחד כשכזו שתהיה לה הענות כמו שהייתה לתיבה האטומה שלך לא תשפר את העוצמה בצורה משמעותית.

• תוכן חדש...