Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים לוולקן (או A539 נגד ZE-512)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ארשה לעצמי להגיב כבעל נסיון לא מועט על שני הצמיגים הנידונים.

הפאלקן - מנסיון של 15K ק"מ , אחיזה בינונית מאוד על יבש, אחיזה גרועה מאוד על רטוב. הצמיג איננו "משדר" בגרוש.

לזכותו ייאמר שגם התעללות לא מעטה השאירה אותו במצב מצויין.

היוקו (יש לציין לרעתם ולרעתי שרכשתי צמיגים יחסית ישנים ששכבו שנה וחודשיים באחסון)- מנסיון של 12K ק"מ , אחיזה טובה משמעותית מזו של הפאלקן, הצמיג "נמרח", מרעיש וכו' אבל זה רק תורם למידע שהוא משדר, מה שהופך את הרכב לנשלט הרבה יותר ומהנה הרבה יותר. על רטוב "של גשם" עדיין לא ניסיתי את היוקו אבל במקרים של שלוליות מממטרות וכו' - אין מה להשוות בין היוקו לפאלקן. עדיפים בכל קנה מידה.

סיכום, יוקו.

**עריכה**

לא ניסיתי את הZE512 אלא את הדגם הקודם ZE502. ההבדל ביניהם הוא בחריץ נוסף שאמור לפנות מים טוב יותר. אבל המסקנה שלי לא משתנה.

:-)

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

על הביצועים של הפאלקן ברטוב היו לא מעט דיונים בפורום

אפשר לשאול את רוני איך הוא איבד איתם אחיזה או את אריאל איך הוא הסתחרר

או עוד מליון אנשים.

אסור להתפשר על פאלקן! אם יש משהו שאסור להתפשר עליו זה צמיגים :idea:

The tyres SroniS16 had when he wrapped his 306 around a lamp-post were Kumho and not Falken, and I rather think that he'd have done the same even if he'd had F1 Rain tyres fitted....

I can agree that the ZE502 aren't brilliant in the wet, but that doesn't say anything about the ZE512.

I beg to differ with Ariel about the ZE502.

I found them to be incredibly communicative tyres. Their loss of grip was always gradual, and they inspired loads of confidence when cornering on the limit.

I've now got ZE512s on the front, but I haven't had a chance to test them yet in extreme conditions. A full report will come after I do.

Sorry about the English but I'm in the UK now, since my Grandfather passed away at the start of the week...

I may go to Brands Hatch on Sunday. I think it's a Formula Ford and Super Seven weekend :-)

I forgot to add that in the choice between the A539 and the ZE512, I preferred the Falken because the Yoko has an assymetrical tread, making it impossible to swap sides after the outer shoulder has been worn from excessive enthusiastic cornering....

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ג'רמי, אתה טועה. הם היו ה-ZE502 והם בהחלט היו גרועים על רטוב. זה גם היה אשמתי בגלל שזה היה גשם ראשון והצמיגים עוד היו קרים לחלוטין, אבל בוודאות מוחלטת הם גרועים על רטוב. יש להם נטייה לקפץ בצורה מפחידה (לפחות בחתך שהיה לי 195/55) על כביש רטוב וזה מרגיש בתור רעידות בהגה (כזה שמתקשר, כמו של ה-306 :wink: )

הקומהו היו לפני זה והתחסלו אחרי 10000 ק"מ של מנחתים וסתם סיבובים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ג'רמי, אתה טועה. הם היו ה-ZE502 והם בהחלט היו גרועים על רטוב. זה גם היה אשמתי בגלל שזה היה גשם ראשון והצמיגים עוד היו קרים לחלוטין, אבל בוודאות מוחלטת הם גרועים על רטוב. יש להם נטייה לקפץ בצורה מפחידה (לפחות בחתך שהיה לי 195/55) על כביש רטוב וזה מרגיש בתור רעידות בהגה (כזה שמתקשר, כמו של ה-306 :wink: )

הקומהו היו לפני זה והתחסלו אחרי 10000 ק"מ של מנחתים וסתם סיבובים.

רוני

זו הבעיה האמיתית שלהם.

הצמיג לא מחליק אלא מקפץ. מפחיד מאוד. מאוד.

אין שופ אפשרות לשלוט על הרכב, ההגה קופץ לך בידיים... שווה לי לשים עוד ארבע מאות ש"ח ולא להסתכן בעוד מקרה כזה...

:-)

פורסם

שאין צמיגים איכותיים ברמה גבוהה במידה של הראלי (175/60/14).

זה מתסכל ומרגיז.

גם אני צריך אוטוטו להחליף צמיגים, האחוריים מתים והקדמיים אוכלים אצלי מרור כל כמה ימים :D וזה כולה אחרי 12,0000 ק"מ.

נו טוב, בשביל ליהנות צריך לשלם, בעיקר על צמיגים. :twisted:

מישהו יכול להמליץ על צמיג איכותי וטוב במידה הזו?

בלי קשר לכסף.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

מסכים עם אביעד בנוגע לאזניס - ראיתי כיצד צמיגים עדיפים מאפשרים לראלי לספק ביצועים (אחיזה ומשיכה) טובים כמו של הסקסו, ואולי אף טיפה יותר, למרות נחיתות בגודל.

מצד שני, וזה חשוב מאוד - האזניס הם כמעט סמי סליקס. אני חושב שפיזור המים שלהם גרוע, וזה קריטי בחורף - אתה לא רוצה להיות תקוע עכשיו כל החורף עם צמיגים כאלו, לדעתי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
I forgot to add that in the choice between the A539 and the ZE512' date=' I preferred the Falken because the Yoko has an assymetrical tread, making it impossible to swap sides after the outer shoulder has been worn from excessive enthusiastic cornering....[/quote']

זה מהווה בד"כ יתרון ביצועי, החיסרון הוא כמובן שלא ניתן להחליף צדדים בגלל כיוון הנסיעה.

הכל עניין של חיסכון, אבל אני לא רוצה לחסוך בצמיגים.

אז שוב נשאלת השאלה התחתונה, מבחינת ביצועים נטו, היוקו מול הפאלקן.

יובל.

פורסם

אני חייב להסכים עם ג'רמי

אני הייתי הראשון לדווח על נחיתותם של הפאלקנים ZE-502 ברטוב

לעומת זאת ביצועיהם ביבש לאחר חימומם בהחלט מצוינת ופרוגרסיבית וזאת ברמות רעש נמוכות עד סבירות.

בסקסו VTS ו-106 ראלי לא שוכנים מנועים שמפיקים מאות כ"ס שבחירה בצמיג "סמי סליקס" תשנה כ"כ.

שים לב רוני שהמידה בה צוידה ה-106 של הגלוז היא 175/60/14 לעומת 185/55/14

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

בקיצור, לרובכם אין ניסיון על הפאלקן 512,זה דגם חדש לחלוטין שפתר את הבעיות של הקודם והחריצים שלו לא דומים ל502 הבעייתי. אני מרוצה עד הגג ממנו מה גם שרביעייה עלתה לי 1100 שקל+עבודה וקישקושים... ומקבלים 5 שנות אחריות מרשת טייר קלאב.

קנייה מעולה.נקודה. :!::!::!:

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
שאין צמיגים איכותיים ברמה גבוהה במידה של הראלי (175/60/14).

זה מתסכל ומרגיז.

גם אני צריך אוטוטו להחליף צמיגים, האחוריים מתים והקדמיים אוכלים אצלי מרור כל כמה ימים :D וזה כולה אחרי 12,0000 ק"מ.

נו טוב, בשביל ליהנות צריך לשלם, בעיקר על צמיגים. :twisted:

מישהו יכול להמליץ על צמיג איכותי וטוב במידה הזו?

בלי קשר לכסף.

יש צמיגים טובים למידה הזאת, אבל במחיר.

falken azenis .

יש לי את הצמיגים האלה ומניסיון הם טובים, אבל יש חסרונות:

1.אין אותם בארץ (בטח לא במידה הזאת )וצריך להזמין מחו"ל ולכן אים הולך צמיג "אכלת אותה".

2.אני קניתי אותם עם האוטו אבל הבנתי שהם מאוד יקרים(משהו כמו 600 פלוס לצמיג ).

3.צריך סט נוסף לחורף כי אי אפשר ליסוע איתם בגשם .

הגלוז.

wrx 2001 8)

פורסם

When I was looking for tyres sized 175/60/14 I made a lot of calls and it turns out there are more tyres of that size, but some of them are not sporty tyres, and others are massively expensive.

Check out this link for what I wrote after shopping around, and you'll know all the possibilities on the market:

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2421-280-5147688,00.html

BTW - David A. the tread of the ZE512 is a lot narrower than the tread of the ZE502....

I measured them, and my ZE502 has 160mm in contact with the road, whereas the ZE512 has only 145mm.

Part of the difference is due to wear because as the tread wears down, the contact patch gets a bit wider, but the 512s are obviously a rounder profile than the 502s.

The ZE512 also appears to have softer sidewalls than the 502, and I feel that I might have to keep higher air pressure for performance driving. I'll let you all know when I try.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
When I was looking for tyres sized 175/60/14 I made a lot of calls and it turns out there are more tyres of that size, but some of them are not sporty tyres, and others are massively expensive.

Check out this link for what I wrote after shopping around, and you'll know all the possibilities on the market:

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2421-280-5147688,00.html

BTW - David A. the tread of the ZE512 is a lot narrower than the tread of the ZE502....

I measured them, and my ZE502 has 160mm in contact with the road, whereas the ZE512 has only 145mm.

Part of the difference is due to wear because as the tread wears down, the contact patch gets a bit wider, but the 512s are obviously a rounder profile than the 502s.

The ZE512 also appears to have softer sidewalls than the 502, and I feel that I might have to keep higher air pressure for performance driving. I'll let you all know when I try.

ג'רמי נראה אם כך שה-ZE512 מבצע פחות טוב ביבש לעומת ה-ZE502 בתמורה לעדיפות ברטוב

ל-502 כפי שציינו כבר קודם יש שרידות מדהימה להתעללויות, הכתפיים בצמיגים הקדמיים שורדות מעמד באופן מרשים בהשוואה לצמיגים אחרים שיצא לי לבחון.

איך שזה מסתמן הצמיגים הבאים שלי יהיו במידה 185/55/14 והבחירה תהיה בין היוקו,טויו פרוקסס או F1 תלוי בזמינותם במידה הזאת.

ממתין לדיווח על ה-512

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

• תוכן חדש...