Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקדחה מיני עם סטנד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמה מיני וכמה קשה היא הולכת לעבוד?

מיני שמתאימה לעבודות עדינות כמו צורפות ואלקטרוניקה. עבודה לא מאומצת אך מדויקת.

בתודה עמוס.

פורסם

מצטרף לשאלה , מחפש סטנד כזה שיוכל להחזיק מקדחה ביתית רגילה , לא צריכה לעבוד קשה ממש אבל רק שיהיה מדוייק בתחילת הקדח.

פורסם

מקדחת עמוד סבירה עולה 600-700 ש"ח (לשימוש ביתי)...

נסה להיתקשר לטכנו כהן בחולון, דבר עם אסף, ותגיד לו שגיל עם המרצדס שלח אותך ;)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

יש גם בל.כ. ב450 ש"ח ללא מע"מ.

אבל זה לא מה שאני מחפש , אני רוצה סטנד כדי שהמקדחה תעשה קדח של מ"מ אחד במקום מסויים ואחרי זה אני יכול לעשות הכל ידני , העניין הוא במיקום הראשוני.

פורסם
מיני שמתאימה לעבודות עדינות כמו צורפות ואלקטרוניקה. עבודה לא מאומצת אך מדויקת.

בתודה עמוס.

חפש בחנויות לאומנות וציוד לצורפים. חנויות כלי עבודה זה לא כל כך הכיוון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יש גם בל.כ. ב450 ש"ח ללא מע"מ.

אבל זה לא מה שאני מחפש , אני רוצה סטנד כדי שהמקדחה תעשה קדח של מ"מ אחד במקום מסויים ואחרי זה אני יכול לעשות הכל ידני , העניין הוא במיקום הראשוני. בשביל זה יש מכשיר פלאים שקוראים לו "קרנר" (מדגש), אני בטוח שאתה מכיר, אבל בגלל החג זה פרח מזיכרונך...

ולא איכפת לך אם הקדח יצא עקום?

גילי

פורסם

אני לא מכיר את ה"קרנר" הזה , אתה מדבר על מה שנקרא באנגלית "פאנץ'"?

ברמות שאני משתמש ובגלל שיש לי ידי פלא הקדחים יוצאים ישר מספיק - :wink:

פורסם
אני לא מכיר את ה"קרנר" הזה , אתה מדבר על מה שנקרא באנגלית "פאנץ'"?

ברמות שאני משתמש ובגלל שיש לי ידי פלא הקדחים יוצאים ישר מספיק - :wink:

כן, ניראה לי ששנינו מדברים על אותו הדבר.... זה ניראה כמו אזמל אבל עם שפיץ מחודד בקצה.

גילי

פורסם

לא ממש מסתדר איתו , צריך למצוא את אמצע הקדח בדיוק , ולא תמיד מקדח גדול ממורכז עליו בקלות.

אני מעדיף לעשות את זה בשיטה הסטנד , לפחות עד שאקנה מקדחת עמוד גדולה וחזקה.

פורסם
לא ממש מסתדר איתו , צריך למצוא את אמצע הקדח בדיוק , ולא תמיד מקדח גדול ממורכז עליו בקלות.

אני מעדיף לעשות את זה בשיטה הסטנד , לפחות עד שאקנה מקדחת עמוד גדולה וחזקה.

כי לא קודחים עם מקדח גדול בהתחלה... זה למה...

למקדחים גדולים אין "אמצע", ככל שהמידה עולה ה"שפיץ" של המקדח הוא פחות שפיצי. קח מקדח 2 מ"מ ותיראה שיחסית לאורך פאות הלהבים המרכז שלו קטן לעומת מקדח 14 נניח....

עוד משהו, למקדח קטן יש בעיה של "ריצה" על החומר. עד שאתה מתחיל לקדוח. כמו כן, למקדח יש גמישות, קורה לא פעם שהמקדח תופס זווית קטנה שאתה לא רואה אותה בקדיחה במקדחה ידנית אבל את תביט מהצד על מקדח 2 מ"מ מהצד כשמישהו קודח במקדחה ידנית תיראה שהמקדח, שניה לפני שהיא "תופס" את הקדח ומתחיל ליקדוח, ממש באותו הרגע הוא מיתכופף טיפה ואז הוא מתחיל לקדוח. למה? יש לזה הסבר ארוך, אבל תיסתפק ב"ככה"... בגלל זה בקדיחה ידנית תמיד צריך לפצות על זה עם המקדחה.

או יותר טוב, לתת למקדח מרכוז ע"י קרנר. ואחרי שקדחת חור של 2-5 מ"מ אתה יכול לעלות ל 8-12 או יותר, תלוי בחומר,/אומץ/חוזק המקדח וכו'...

לקדוח עם מקדח גדול ישר בחומר עבה, ועוד בלי מירכוז פרושו לדפוק את הכלי עבודה שלך, וברוב המיקרים גם את הקדח.

או יותר טוב, שהמקדח הגדול מתחיל "לשחק" לך על החומר ומעיף לך איזו חתיכה מהאצבע שמחזיקה את החומר והיתה בלי כפפה... :lol:

זה חומר למחשבה. אל תגיד "אבל אני קודח ככה כבר שנים... זה רק חור אחד.. וכו'..."

הכרתי מסגר שאיבד ככה חצי אצבע. לא כיף... אל תגיד "לי זה לא יקרה" כי זה יקרה, אם לא היום אז מחר. זו לא העבודה שלך, אתה לא עובד בפס יצור שמודדים אותך על פי כמות. תעשה עבודה טובה, מיקצועית, איכותית ותשמור על הכלים שלך ועל האיברים שלך שלמים ותקינים לאורך זמן...

גילי

פורסם

גילי , מקדח גדול = 8,9 ואפשר לקדוח איתם חור ראשוני בקלות.

אם הייתי יכול הייתי מתחיל ב3 וגודל כמה פעמים עד 10.

אבל אם אני "מעתיק" משהו אחד על השני , כדי למרכז את החור בול אני נכנס לקדח עם המקדח הכי גדול שנכנס אליו , ככה את מעתיק את החור בדיוק , בקדיחה ישרה.

יש מבין?

אם אני מתחיל סתם חור , כשאני לא מעתיק חלק או עובד לפי שבלונה תמיד עם 5 מ"מ , שאיתו קל להתחיל קידוח , אבל כשיש לך קדחים בקוטר מסויים את לא יכול להתחיל אותם עם מקדח קטן יותר , כי כל מקדח גדול שתכניס אחריהם יקדח את ההפרש ל-2 הכיוונים , ואז אין מקום לתקן , אתה נשאר עם חור עקום.

לכן , להכנס 2 מ"מ עם כזה סטנד זה מעולה בשבילי , הוא לא צריך להיות ממש מסיבי.

פורסם
גילי , מקדח גדול = 8,9 ואפשר לקדוח איתם חור ראשוני בקלות.

אם הייתי יכול הייתי מתחיל ב3 וגודל כמה פעמים עד 10.

אבל אם אני "מעתיק" משהו אחד על השני , כדי למרכז את החור בול אני נכנס לקדח עם המקדח הכי גדול שנכנס אליו , ככה את מעתיק את החור בדיוק , בקדיחה ישרה.

יש מבין? כן, יש מבין... מה שעושים זה מכינים את החלק עם חור 5 מ"מ, מעתיקים עם 5 מ"מ ואז מרחיבים את שניהם. אם זה חלק שיש לך, אז לוקחים מידות ;) או מכניסים מקדח גדול, מסמנים ע"י קדיחה את תחילת הקדח, ועוברים אותו עם 5 מ"מ וכו'...

אם אני מתחיל סתם חור , כשאני לא מעתיק חלק או עובד לפי שבלונה תמיד עם 5 מ"מ , שאיתו קל להתחיל קידוח , אבל כשיש לך קדחים בקוטר מסויים את לא יכול להתחיל אותם עם מקדח קטן יותר , כי כל מקדח גדול שתכניס אחריהם יקדח את ההפרש ל-2 הכיוונים , ואז אין מקום לתקן , אתה נשאר עם חור עקום.

לכן , להכנס 2 מ"מ עם כזה סטנד זה מעולה בשבילי , הוא לא צריך להיות ממש מסיבי.

5 מ"מ הוא אחלה להתחלת קדיחה... גם 4... הם לא יותר מידי גמישים ומספיק דקים כדי לא להתחיל "לרוץ" על החומר.

אם אתה מעתיק חורים אתה ממש צריך מקדחת עמוד, אתה לא תבין איך עבדת לפני זה.

היה לי פעם סטנד כזה למקדחה ידנית כמו שאתה רוצה. היא היה שווה לתXת. ממש... בגלל זה אני מנסה "לשכנע" אותך לא לקנות את זה.. שלי הגיע עם מקדחת בוש כל שהיא שעברה אצלינו (היתה מהדגם ה"מיקצועי"). דרק של דבר, באמת... יותר טוב לקדוח ידני, אחרי חצי בקבוק יגר, באמצע הלילה, עם עיניים מכוסות... :lol:

גילי

• תוכן חדש...