Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

טוב שיש כאן פורום כזה.

אז ככה.

אני עומד לקנות רכב ב 30000.

שמתי עין רצינית על שתי סוגי מכוניות.

1. מזדה לנטיס 323, שנת 97-98.

2. סובארו אימפרזה גרנד לאון LX, שנת 97-98.

בכל מקרה אין לי מושג מה עדיף, ועזבו את המחיר שנוטה לאלף אלפיים לפה אלף אלפיים לשם.

מה עדיף מבין השתיים ?

אולי יתרונות וחסרונות, אני לא כ"כ מבין בזה.

כל המידע שאתם יכולים לתת לי יעזור (מחיר תיקונים, צריכת דלק, יופי, איכות, נוחות וכיוצא בזה).

תודה מראש :-)

מצפה לתגובות.

גיא זוהר מ"היום שהיה" : מחקר חדש שיצא בודק כמה אחוזים מהסטודנטים שיש להם תואר שני, יש להם גם תואר ראשון".

פורסם

הי איתמר וברוך הבא,

שני הדגמים הנ"ל די דומים במס' אלמנטים.

תריץ חיפוש על שניהם וכן על תקציבך ותתפלא כמה מידע תמצא.

אם עדין ישארו שאלות, בשביל זה אנחנו כאן...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הרצתי חיפוש ( שוב ) ואת האמת שלא מצאתי יותר מדי מידע על שתי הדמים האלו שאני מחפש.

אולי אני ישאל את זה אחרת.

איזה רכב היית/הייתם מעדיפים מבין השתיים (ורק מבין השתיים האלה), ולמה ?

מצטער אם אני משגע :roll:

גיא זוהר מ"היום שהיה" : מחקר חדש שיצא בודק כמה אחוזים מהסטודנטים שיש להם תואר שני, יש להם גם תואר ראשון".

פורסם

אני ממש לא בטוח שהסובארו יותר חסכונית בדלק. הנושא הזה נידון בפורום מספר רב של פעמים וזו אחת מנקודות החולשה של האימפרזה. באופן אישי גם נהגתי באימפרזה די הרבה ושוחחתי עם מס' אנשים שבבעלותם אימפרזה ולכן אני יכול לומר לך בוודאות שאפילו הקסנטיה שלי (2.0 ל' אוטו') חסכונית יותר מהסובארו.

בקשר לאמינות: הדבר תלוי במידה רבה בטיפול לו זכה כל אקזמפלר לאורך השנים, כאשר גם למזל יש תפקיד כלשהו. במידה וטופלו היטב, השתיים צפויות להציג אמינות טובה, רק קח זאת בערבון מוגבל כי בכ"ז מדובר על מכוניות בנות כ-10 שנים.

אישית הייתי מעדיף את המאזדה בזכות מרווח פנימי, אבזור, ביצועים ועיצוב עדיפים ביחס לסובארו.

בהצלחה ברכישה (מי שזו לא תהיה...)!

הביצה שלי התחילה להטיל תרנגולות זהב

פורסם

אוקיי תודה על התגובה המפורטת.

תאמת הייתי כבר סגור על הסובארו, אבל לאור מה שאתה מציין זה גורם לי לחשוב שוב.

אגב אני לא מדבר על האימפרזות החדשות, אלא על הגרנד לאון- גם אלו לא חסכוניות ?

ועוד שאלה, כמה קילומטר זה סביר שיהיה על המכוניות האלו ?

פורסם

מעצם העובדה שציינת כי מדובר על דגמי 97-98 הבנתי שלא מדובר על הדגם החדש (בטח שלא ב-30K...).

קילומטרז' הוא בעיקר פונקציה של אופי שימוש: סביר להניח שרכב מיד פרטית נסע פחות מכזה שהיה בחברה כלשהי (השכרה, ליסינג, חברה וכו'), אם כי יכולים להיות יוצאים מהכלל לכאן ולכאן.

קילומטרז' סביר לשנים האלה, לדעתי, הוא כ-150-200 אלף ק"מ, פלוס-מינוס 10%. קח בחשבון שקילומטרז' נמוך באופן חריג אינו מהווה ערובה לאריכות ימים של מכלולים רבים ו/או למידת אמינותו של המוכר. אי-לכך ובהתאם לזאת, בדוק כל רכב בשבע עיניים והתעקש לראות היסטוריית טיפולים מסודרת. אין כזו? המשך לרכב הבא.

פורסם

כאחד שקנה רכב לא מזמן (פונטו SX 2001) אני מקווה שאוכל לתרום את החצי גרוש שלי.

הממוצע לשנה בישראל הוא כ-15K לשנה.

יותר מזה- יש לבדוק אם היה בבעלות פרטית. (לרוב מופיע ברשיון אם היה השכרה\ליסינג\חברה, אך לא תמיד)

ממוצע העברת הידיים הוא יד כל בערך 3-3.5 שנים.

*לגבי הידיים, שמעתי משהו מעניין:

נכון שמצד אחד רכב שעבר פחות ידיים נחשב כיותר "שמור", אבל-

רכב שעבר הרבה ידיים הגיע כל פעם לנהג אחר שייתכן ומכיוון והרכב חדש אצלו הוא השקיע בו, טיפח אותו, טיפל בו, החליף חלקים בלויים, עשה לו "יישור קו" ומכאן החלפות נוזלים וטיימינג תכופות יותר וכו' כך שהוא "שמור" יותר מרכב שהיה אצל אדם אחד במשך תקופה ארוכה והוא מאס בו ולא טיפל בו כיאות.

מאידך גיסא, ייתכן והמדובר הוא ב "Lemon Car"...

אל תסמוך על בדיקה במכון שהמוכר מציג, קח אותו אתה לבדיקה.

אחרי שזרקתי לשווא 420 ש"ח על בדיקה, גם אני הפסקתי להתבייש.

שאל את המוכר אם הוא מוכן להתחייב לך בבדיקה על מנוע, גיר ושילדה והחתם אותו על כך, אם הוא לא מוכן, כנראה שיש לו מה להסתיר. לחתימתו יש תוקף משפטי.

*אף מכון לא יוציא מנוע וגיר תקינים ומסומנים ב-V, גם אם המדובר הוא בפורש חדשה.

מהערות כמו "בלאי פנימי, רעש מהשסתומים, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה" אפשר להתעלם אם הם לא מלוות בהערות נוספות.

אף מכון בדיקה לא יקח על עצמו אחריות למנוע.(שהרי בתום הבדיקה תוכל להניח בלוק על דוושת הדלק והמוסך מחוייב להחליף לך מנוע... :-))

ברכב עם פגיעה בשילדה (שאסי) בחלק מהמקרים נפגמת היציבות והאחיזה ומתוך כך הבטיחות.

לגבי העיצוב, נאמר כי היופי הוא בעיני המתבונן. אני אישית מעדיף את עיצוב הסובארו בשנים המדוברות. (ע"פ המאזדה)

אם אתה מתכוון לרכוש רכב אוטומט- התיבה של 2 הרכבים פשוטה ונוחה (ולא תיבה חכמה ש"לומדת" את אופי הנהיגה ומאלפת את הנהג לגחמותיה), אם כי תשלם על כך בצריכת הדלק שתעלה בכ-8%-12%.

ללא קשר, העדפה אישית שלי לידני- צריכת דלק עדיפה ואמינות יחסית.

בנוסף, לאחזקה שוטפת הסובארו תהיה זולה במעט, מבחינת עלות טיפולים וחלפים.

כאחד שנהג המון על סובארו אימפרזה אוט' 99, ודי הרבה על מאזדה אוט' 96- אני יכול לומר לך כי אני הייתי בוחר בסובארו, תוך התחשבות בגיל הרכבים המדוברים.

ונקודה למחשבה. ברשות משפחתי גם סובארו ליאונה שנת 87 ידנית.

הרכב עבר למעלה מ-400K עם מנוע הבוקסר המופלא של סובארו (המנוע המקורי!!!) מנוע אדיר עם אמינות מופלגת, 0 תקלות ב-10 שנים שהוא אצלנו. מנוע מדהים שמשמש עד היום את סובארו, קיים כמעט בכל הדגמים שלהם.

מקווה שתרמתי משהו.

סימון.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

חבר'ה תודה על התגובות.

למיוטאז- למה שלרכב יהיה היסטורית טיפולים מפורטת ?

מאלעד- גם חבר הציע לי את זה, אבל אני לא אוהב רכבים קטנים.

לסימון- תרמת הרבה, במיוחד היה מעניין הקטע עם הידיים שכאמור יש בזה משהו.

אז לפי מה שהבנתי כאן בכללי מכל התגובות.

הסובארו יותר אמינה, אך המזדה יותר מאובזרת.

עדיין ההתלבטות שלי קשה :roll:

(אוף קשה לקנות אוטו)

פורסם

איתמר,

היסטוריית טיפולים מפורטת מעידה על כך שהרכב טופל (או לא...) על-פי הוראות היצרן ובזמן. רכב שהוזנח ולא טופל בזמן, או שנעשו בו "קיצורי דרך", יסבול מבלאי מואץ של המכלולים המכניים (מנוע, גיר, טיימינג וכו') - מה שיבוא לידי ביטוי בהוצאות כספיות משמעותיות תוך זמן לא רב.

פורסם
איתמר,

היסטוריית טיפולים מפורטת מעידה על כך שהרכב טופל (או לא...) על-פי הוראות היצרן ובזמן. רכב שהוזנח ולא טופל בזמן, או שנעשו בו "קיצורי דרך", יסבול מבלאי מואץ של המכלולים המכניים (מנוע, גיר, טיימינג וכו') - מה שיבוא לידי ביטוי בהוצאות כספיות משמעותיות תוך זמן לא רב.

זה מאוד נכון.

השאלה שלי הייתה למה שבעל רכב ישמור את כל הדפי טיפולים וכל הקבלות של הטיפולים שהוא עשה לאוטו.

אלא אם כן יש לו למי להראות את זה (חברה, עסק).

ואגב, בגלל שאני לא יודע במה להחליט עדיין.

החלטתי שברגע שאני יראה רכב שנראה לי טוב ובמחיר הוגן (לאחר בדיקה כמובן) של אחד מהשתי סוגי רכב שציינתי, אני ייקח אותו.

• תוכן חדש...