Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עם מנוע 2.0 ל' שנת 2008 ב-150K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו כחודש לפני רכישת רכב חדש שיחליף את הפונטו המצוקמקת שלנו ברכב מכובד עם סכום לא רע ביד..

התחלתי לברר על מספר מכוניות ובטרם תיאום נסיעות מבחן אולי תוכלו לומר לי מאיזה רכב מומלץ לוותר מראש

חשוב במיוחד היא אמינות ושמירה על הערך..זמן החזקת הרכב יהיה 3 וחצי שנים

שתהיה כמה שיותר מרווחת(לאדם נכה-אבא)ואולי אפילו מעט מהירה(בשבילי)חובה אוטומט!!להלן כמה רכבים נחמדים שאנחנו מתלבטים

מאזדה 6(שהולכת להחילף צורה בקרוב?)

פורד פוקוס שמעתי שמעט איטית

רנו מגאן 4 דלתות

פגו 407 Sr איבזור דל לעומת המחיר

סיטרואן C4 -לא ממש אהבתי את התאוצה נסעתי בסיטרואן עם מנוע 1.6 והרגישה חלשה

סובארו B4 תאמת שאבא שלי ממש התלהב ממנה נראה אחלה אופציה

חשוב חשוב חשוב שהרכב יהיה אך ורק 2.0 סמק לא פחות ולא יותר!!!!

אשמח לקבל חוות דעת מבעלי הרכבים הנ"ל מבחינת אמינות ביצועים תא נוסעים גדול?חסכון בדלק(עד כמה שניתן כמובן מבחינת מנוע 2000 סמק)

תודה מראש

יוסי

פורסם

בתקציב הנ"ל (150K), פורד מונדאו החדשה היא הקניה הטובה ביותר.

אמנם היא מצויידת במנוע 2.3 ליטר, אך התמורה גבוהה בהרבה משאר המתמודדות אותן הזכרת.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

מכל האופציות, היחידה שגם תענה על דרישותיך וגם מספקת תמורה נאה לכסף ואני חושב שהיא מכונית מוצלחת היא הפורד פוקוס, וגם מה עם המונדיאו החדשה? הנתונים שלה מאוד מרשימים.

B4, משום מה נראה רכב מאוד אטרקטיבי, ומניסיון עם אחת מודל 07', אכזבה היא מנת חלקי.

המגאן וC4 מכוניות משפחתיות מעולות לדעתי, מבחינת מרווח לנהג, נוחות ישיבה ונסיעה הן לוקחות את הB4. אבל כאן מגיעה רמת האמינות שיש לגביה ספקות, ואת רמת הסחירות שברנו אני בספק שהיא קיימת, ובסיטרואן בטח לא הרבה יותר טוב (אני מדבר על גיסראות 2.0 כמובן).

אל תבצעו רכישה בלי לבדוק את המונדיאו!

ומה על הC5? אם כבר צרפתי אז עד הסוף!

פורסם

הבעיה היחידה עם המונדאו היא שנפח מנוע שלה הוא 2300 סמ"ק והאישורים של אבא שלי מבטיחו לאומי עקב הנכות היא עד 2.0

ולכן לא משנה עד כמה היא איכותית היא יורדת מהפרק!וגם נראה לי שהצריכת דלק שלה מוגזמת!1-7

אשמח באם תוכל לפרט יותר מדוע אתה מאוכזב מה-B4 ומה צריכת הדלק שלה (במציאות)

מהסיטרואן ממש לא התלהבתי ואני נוסע ברכב מידי שבוע(אומנם 1.6 סמ"ק מרגיש חלש)

אשמח לקבל עוד המלצות מבעלי רכבים

תודה מראש

יוסי

פורסם

גם ה- C4 2.0 לא מרשימה.

ה- B4 לדעתי מאוד מאכזבת בזמינות הכח ובנוחות, אבל אם לאביך זה מספיק אז יופי.

הפוקוס 2.0 מאוד מאובזרת (סאן רוף, ג'נטים, שליטה מההגה) ומוצלחת לטעמי. לא מרגישה חלשה בכלל.

אבל, אם האישור הוא עד 2.0, למה שלא תנסו גולף TSI? יש לי רכב כזה. הוא אוטומט (אבל עם תיבת DSG), מנוע 1.4 עם שני מגדשים = חזק כמו 2.2 מקביל, ומאיץ בצורה נפלאה. כמובן שהוא גם נוח, מאובזר (סאן רוף, ג'נטים) וכו'. התקציב 160K, אגב, והוא כמובן קטן מה- B4. אישית אני מעדיך את ה- 6 על ה- B4, אבל היא כמובן מוחלפת בקרוב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

זה דיי בעייתי להסביר אך יש השתתפות בקניית הרכב מביטוח לאומי ומבחינת עלויות הדלק וככל שהוא יקנה רכב שיותר קרוב ל-2.0

סמ"ק כך הוא יקבל יותר כסף להשתתפות בדלק ומפה נובע השיקול העיקרי...

ולכן רכב של 1400 סמ"ק ממש לא בא בחשבון למרות הביקורת הטובה

חובה רכב 2.0 סמ"ק בדיוק לא יותר ולא פחות

סיטרואן C5 עולה יותר מהתקציב ולכן היא גם יורדת

אשמח לקבל עוד חוות דעת

פורסם

הג'טה 2 ליטר שווה בדיקה. מסיבות השמורות עם היבואן, זולה מהגולף המקבילה ונותנת, לטעמי לפחות, תחושת נסיעה, איכות וגימור שאף אחת מהאלטרנטיבות שציינת, לא מכירה.

פורסם

ממליץ גם על ג'טה- 154K על הכביש, מאוד מפנקת ונוסעת יופי , אנחנו כימעט קנינו אותה(לאחר נסיעת מבחן) אבל לא היו בארץ חתיכות- עולה בוודאות על הB4 והמזדה 6(גם בהן ערכנו נסיעות מבחן)- דם עומד בתקציב, גם נוסע טוב וגם מאובזר יחסית

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

גם לדעתי תמורה הכי טובה לכסף במקרה הזה זו הג'טה

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

הג'טה זולה מהגולף מאחר והיא מיובאת לארץ ממכסיקו.

בנוף,היא גם מרווחת מהגולף בשל השימוש ברצפתה של הגולף פלוס לה בסיס גלגלים ארוך יותר משל הגולף ה"רגילה".

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מבין האופציות שהעלית - השתיים שאני הייתי מסתכל עליהן הן ה-B4 והפוקוס.

הפוקוס היא אחד הרכבים הקומפקטיים המוצלחים שיש, והטענה העיקרית נגדו, בגרסת ה-1.6, היא היעדר מספק של כוח זמין.

יחד זה, צריך לזכור שבאמת מדובר ברכב שהוא קומפקטי. זה טוב מבחינת נהיגה (התנהגות דינאמית מצוינת, חזק יחסית כי מנוע ה-2.0 ליטר סוחב אוטו פחות גדול), אבל זה פחות טוב מבחינות אחרות. בין היתר, הוא פחות מרווח מרכב משפחתי גדול (כמו ה-B4 או המונדיאו או המאזדה 6), הוא נראה יותר עממי (זה כמובן עניין מאוד אישי, אבל קח בחשבון שפוקוס שני ליטר ופוקוס 1.6 נראים בערך אותו דבר....), ומבחינת שמירה על ערך - אני חייב לציין שההיסטוריה לא מוכיחה שמירת ערך גבוהה במיוחד לרכבים קומפקטיים 2.0 ליטר. סתם לדוגמא - אם ניקח את המחירון של הפוקוס מהדור הקודם מודל 2005 - תוכל לראות שהמחיר של גרסת ה-2.0 ליטר במחירון נמוך מהמחיר של פוקוס 1.6 ליטר באותה רמת גימור בכמה מאות שקלים (אנומליות מטומטמות של לוי יצחק - לך תבין....). לדעתי, השיקול העיקרי לקנות פוקוס 2.0 ליטר הוא אם באמת התנהגות כביש וזריזות חשובות לך, ולעומת זאת עודף גודל מפריע לך (ואז בכלל הייתי לוקח את ה-2.0 5 דלתות).

ה-B4 היא היום לטעמי אחת משתי מכוניות קבוצה 4 החביבות עלי (ביחד עם המונדיאו החדשה- אבל אני מבין שהיא יורדת מהפרק). מאז מתיחת הפנים האחרונה היא מגיעה סוף סוף עם מנוע נורמאלי (165 כ"ס) - ככה שאובדן הכח על ההנעה הכפולה לא נורא מורגש. זה לא אומר שהיא יותר זריזה מרכבים דומים בקבוצה עם 150 כ"ס (כי בכל זאת יש אבדן כח), אבל היא לפחות לא פחות זריזה, וזה שיפור גדול לעומת הדגם הקודם. יחד עם זה אתה מקבל רכב שלטעמי הוא יפה ולא מנקר עיניים, התנהגות כביש משובחת, במיוחד ובמיוחד בכבישים רטובים ובעיתיים, תודות להנעה כפולה קבועה, ובאופן כללי מאוד מוצלח. חוצמזה - סובארו זה סובארו - שמירת ערך מופתית (הלגאסי 1800 97 שלי עולה במחירון 32,000 ש"ח - הרבה מעבר להרבה מאוד מכוניות בגיל הזה), אמינות בלתי מתפשרת (הלגאסי שלי רואה מוסך פעם בשנה לטיפול, טסט ותיקונים קטנים. אוטו בן 11, מעולם לא נתקעתי איתו), ותחזוקה זולה (פעם אחרונה שאני מזכיר את הלגאסי שלי, באמת... אבל אני מטפל בה במוסך המרכזי, דבר יקר לכאורה, ועדיין משלם סכומים מצחיקים). החסרונות העיקריים של ה-B4 - היא בכל זאת טיפה מיושנת (עברה כבר די הרבה מתיחות פנים), ולמיטב זכרוני מגיעה רק עם 4 כריות אוויר ולא 6 כנהוג ומקובל היום ברכבים מסוג זה.

לגבי האופציות האחרות....

- מאזדה 6 - עומדת להיות מוחלפת בקרוב. אם אתם יכולים לחכות, אולי שווה. אבל את הישנה בטוח לא הייתי לוקח (אני באופן כללי לא נורא חובב של מאזדה 6...)

- מגאן/C4/ וכו' - זה אולי לא דיעה פופולארית, אבל אם אתה מסתכל על השיקולים הכלכליים נטו, צרפתיה חדשה זה לא קניה טובה. הן לא שומרות מחיר, מתקלקלות יחסית הרבה, והתחזוקה שלהן יקרה. ואת זה אני אומר בתור מישהו שיש לו רנו (האוטו השני הוא רנו) ושהיה לו כמה וכמה רנו בעברו. הם עושים מכוניות נפלאות, נוחות בטירוף, אבל לא משהו מבחינת אמינות ושוק.

בקיצור - אם תוסיף את השיקולים שלך על אמינות ותא נוסעים גדול - אני בהחלט חושב ש-B4 היא הבחירה הנכונה.

---

אמור לי באיזה רכב אתה נוהג, ואומר לך מיאטה

פורסם

החיסרון העיקרי של ה B4 הוא נוחות הנסיעה שלה שנובעת מצמיגים רחבים מידי.

בצע נסיעת מבחן בכל אחת מהמכוניות שהוזכרו לעיל-ותראה מי קלעה לטעמך.

הכל מקרה,כל המכוניות שהוצעו לך מצויינות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מבין האופציות שהעלית - השתיים שאני הייתי מסתכל עליהן הן ה-B4 והפוקוס.

ה-B4 היא היום לטעמי אחת משתי מכוניות קבוצה 4 החביבות עלי (ביחד עם המונדיאו החדשה- אבל אני מבין שהיא יורדת מהפרק). מאז מתיחת הפנים האחרונה היא מגיעה סוף סוף עם מנוע נורמאלי (165 כ"ס) - ככה שאובדן הכח על ההנעה הכפולה לא נורא מורגש
-סופר מורגש- אין לך מושג שיש לך 165 כ"ס- פשוט גרוע (גם אני, גם אחי וגם אבא שלי נהגנו בה ובאנו עם ציפיות גבוהות ופשוט התאכזבנו
. זה לא אומר שהיא יותר זריזה מרכבים דומים בקבוצה עם 150 כ"ס (כי בכל זאת יש אבדן כח), אבל היא לפחות לא פחות זריזה
-
היא הרבה פחות זריזה והמומנט שלה נמוך מאוד יחסית לאחרות
,
וזה שיפור גדול לעומת הדגם הקודם. יחד עם זה אתה מקבל רכב שלטעמי הוא יפה ולא מנקר עיניים, התנהגות כביש משובחת
-התנהגות כביש מעולה.
, במיוחד ובמיוחד בכבישים רטובים ובעיתיים, תודות להנעה כפולה קבועה, ובאופן כללי מאוד מוצלח
-
הדבר הזה שוקל עוד 300 ק"ג
.
חוצמזה - סובארו זה סובארו - שמירת ערך מופתית (הלגאסי 1800 97 שלי עולה במחירון 32,000 ש"ח - הרבה מעבר להרבה מאוד מכוניות בגיל הזה), אמינות בלתי מתפשרת (הלגאסי שלי רואה מוסך פעם בשנה לטיפול, טסט ותיקונים קטנים. אוטו בן 11, מעולם לא נתקעתי איתו), ותחזוקה זולה (פעם אחרונה שאני מזכיר את הלגאסי שלי, באמת... אבל אני מטפל בה במוסך המרכזי, דבר יקר לכאורה, ועדיין משלם סכומים מצחיקים). החסרונות העיקריים של ה-B4 - היא בכל זאת טיפה מיושנת (עברה כבר די הרבה מתיחות פנים), ולמיטב זכרוני מגיעה רק עם 4 כריות אוויר ולא 6
(רק בתוספת מחיר)
כנהוג ומקובל היום ברכבים מסוג זה.

לגבי האופציות האחרות....

- מאזדה 6 - עומדת להיות מוחלפת בקרוב. אם אתם יכולים לחכות, אולי שווה. אבל את הישנה בטוח לא הייתי לוקח (אני באופן כללי לא נורא חובב של מאזדה 6...)

- מגאן/C4/ וכו' - זה אולי לא דיעה פופולארית, אבל אם אתה מסתכל על השיקולים הכלכליים נטו, צרפתיה חדשה זה לא קניה טובה. הן לא שומרות מחיר, מתקלקלות יחסית הרבה, והתחזוקה שלהן יקרה. ואת זה אני אומר בתור מישהו שיש לו רנו (האוטו השני הוא רנו) ושהיה לו כמה וכמה רנו בעברו. הם עושים מכוניות נפלאות, נוחות בטירוף, אבל לא משהו מבחינת אמינות ושוק.

בקיצור - אם תוסיף את השיקולים שלך על אמינות ותא נוסעים גדול - אני בהחלט חושב ש-B4 היא הבחירה הנכונה.

לכל המכוניות בקבוצה הזו: B4/מזדה6/ג'טה/מונדאו יש אותו תג מחיר (ני בכוונה לא מכניס פה את הC4 והפוקוס כי לדעתי הן לא תואמות בכלל את מה שמקבלי במכוניות הנ"ל- במכלול לאחר שלנו היתה את אותה התלבטות הג'טה לקחה (כמובן לאחר נסיעות מבחן בכולן) והיינו קונים אותה ודאית ואני מאוד ממליץ עליה.

בסופו של דבר לא הייתה במלאי ולכן קנינו לאון טורבו שלא רואה אף אחת מהמכוניות הנ"ל.

יש גם חייזר שהוא אינו נכנס בקנה המידה הזה שגם עליו עשינו נסיע מבחן וזה הגולף TSI שהיא באמת מגניבה אך יקרה מידי ונטולת ייחוד- פשוט כמו לנהוג על גולף רגילה מבחינת המכלול אבל בנהיגה ללא ספק משהו מיוחד

בקיצור לך על הג'טה היא אחלה אוטו (תצטרך להוסיף לה מגנזיום לאחר מכן)

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

צריכת הדלק בנסיעה משולבת בB4 היא באיזור ה1:9-9.5, תלוי באיזור. אם תשתדל ממש ותסע בלי מזגן תגיע ל1:10.

חוץ מנוחות הנסיעה הבעייתית בעיר, והמעט מתנדנדת בתנאים דורשניים במהירויות גבוהות יש להוסיף גם מושב נהג שהוא לא לטעם כולם.

חובה גם לבדוק את נוחות הגישה לרכב, אני יודע שלאבא שלי קצת קשה להיכנס, כי הרכב נמוך יחסית לרכבים שהיו לנו בעבר (מגאן לדורותיהן).

מבחינת מרווח, אני ממש לא רואה את היתרון במרווח מול מכוניות כמו המגאן והפוקוס, והמרווח בהחלט נופל מהC5 או פאסאט דור קודם.

פנים הרכב לא ממש משופע באיבזור ולא מרגיש יוקרתי, אצלנו כבר רואים את תחילתו של הבלאי (הרכב עוד לא בן שנה או 20 אלף ק"מ).

נכון שאחיזת הכביש מצויינת, אבל אפילו עם הAWD תקבל לרוב רק תת-היגוי, בכביש מפותל הפוקוס הרכבה יותר מתגמלת ופחות מתבלגנת (מניסיון עם פוקוס 1.6).

למנוע בהחלט לא חסר כוח, ובתנאי יום-יום קשה לבוא בתלונות (למרות שעם הזמן אני מגלה כל מיני תופעות מעצבנות בגיר, הוא לפעמים סתם מושך או פתאום מוריד הילוך בבלימה), אבל כשבא לך לסוע בכיף פתאום תראה איך 4 הילוכים זה פשוט לא מספיק.

הדבר שהכי מפריע לי, והוא פשוט לא נסלח הוא רמת איבזור הבטיחות, אני מאוכזב מעצמי שנתתי להורים שלי לקנות רכב בסטנדרט בטיחות של לפני 5 שנים.

4 כריות עם ABS היו לנו במגאן 01', במגאן 04' כבר היו 6 כריות.על הסובארו אנחנו שילמנו המון המון כסף והלכנו צעד אחורה. זה לא מתקבל על דעתי!!!

אבל אבא שלי לא היה מוכן להקשיב, היו לו כל מיני טיעונים מנצחים כמו " 4 כריות זה מספיק". לך תתווכח.

סובארו לא משתנים, הם רואים אנשים מטומטמים ומוכרים לו חרא, כנראה שגם ישראל לא התפתח כ"כ בשני העשורים האחרונים.

6 כריות, ABS, ESP ו5 כוכבים במבחני ריסוק זה הסטנדרט היום לדעתי, בטח ברכב של 150 אלף ש"ח.

בטח שכחתי עוד כמה פרטים קטנים, חשוב לי מאוד שתבין שלמרות שכל מה שכתבתי הוא שלילי, עדיין ברוב המקרים הסובארו היא רכב סבבה לנסיעה, אז בעיר היא טיפה מקפצת, אבל יש את רוב האיבזור שאתה צריך והרכב שקט ולא מרגיש חסר כוח.

אני פשוט לא מבין איפה יתרון ה"מנהלים" ולמה לי לשלם יותר בעבורו. מבחינתי המגאן/C4 ובטח הפוקוס רכבים מעט מוצלחים יותר וזולים יותר.

לפני הB4 הייתה לנו בורה שההגדרה הכי מדוייקת בשבילה היא "בעעעע", ואבא שלי התעניין בעיקר בג'טה וB4. אני לא הייתי מכון לשמוע על פולקסווגן, כי גם הייתי לא מבסוט מהדגמים הקודמים שלהם (היו לנו גם ונטו ופולו במשפחה), הם יקרים בקניה ויקרים באחזקה. יכול להיות שטעיתי, הייתי צריך לתת להם צ'אנס.

אבא שלי ננעל על הB4 בלי לבדוק שום רכב אחר, וככה זה גם נראה.

פורסם

תזמין נסיעת מבחן על הג'טה והB4 ותראה לבד.

גם אני בהתחלה חשבתי שהסובארו תהיה הרכב הבא....

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...