Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדוע פותח מנוע הדיזל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם אפילו לטנקים היו מנועי בנזין.

הוותיקים זוכרים שלטנקי הצנטוריון (שוט) היה במקור מנוע בנזין (אם אני לא טועה מנוע מרלין V12 כמו של מטוס ספיטפייר).

זה לא בטיחותי בטנק בגלל ההתלקחות בקלות, ובארץ הוחלף המנוע מאוחר יותר למנוע דיזל קונטיננטל ולכן הטנק נקרא שוט-קל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

א. 6K סל"ד זה גבוה בשביל מנוע דיזל

ב. ה"סגירה" של הרכב לא באה לידי ביטוי במקס' סל"ד של ההילוך האחרון

:evil:

אם כבר,

מנועי דיזל סוגרים יותר נמוך ולא יותר מהר

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

אם כבר,

מנועי דיזל סוגרים יותר נמוך ולא יותר מהר

אני מתכוון שהמהירות המרבית שלהם מגיעה יותר מהר, מאשר מכונית על מנוע בנזין.

וכמובן שהיא יותר נמוכה

פורסם

אני עדיין לא הבנתי למה אתה מתכוון.

מה זה "מהירות מירבית מגיעה יותר מהר"

סתם לידע כללי שלך :

ברוב מנועי הדיזל הספק מקסימלי מתקבל באיזור 4000 - 4500 סל"ד (גם במנועים עם טורבו וגם בכאלו שבלי)

ברוב מנועי הבנזין במכוניות המשפחתיות הספק מקסימלי מתקבל בין 6000 ל 6500 סל"ד.

אין בכך שום קשר לא למהירות המירבית ולא ליכולת התאוצה של הרכב.

תצאו כבר מהסטיגמות, מנועי דיזל מהשנים האחרונות, כולם ללא יוצא מן הכלל חזקים יותר ממנועי בנזין בנפח.

לגבי רכב כבג עם מנוע בנזין - ברוסיה עדיין מייצרים משאיות עם מנוע V8 בנזין, ועם קרבורטור. כמובן לא כל המשאוית כאלו, אבל נשארו עוד דגמים בודדים.

פורסם

3 מה?

באיזה מנוע ? באיזה רכב ?

אם זה 3000 סל"ד, זה לא נכון לגבי כל המכוניות המשפחתיות עם מנוע דיזל.

פורסם

ברוב מנועי הדיזל הספק מקסימלי מתקבל באיזור 4000 - 4500 סל"ד (גם במנועים עם טורבו וגם בכאלו שבלי)

ברוב מנועי הבנזין במכוניות המשפחתיות הספק מקסימלי מתקבל בין 6000 ל 6500 סל"ד.

אני לא יודע באיזה רכב עם מנוע טורבו דיזל נסעת, שהגעת להספק מקסימלי הגיע ל- 4000-4500 (זה גם מעט למנועי דיזל רגילים)

אתה צודק בקשר למנועי בנזין אלו אכן ההספקים המקסימלים של מנוע בנזין רגיל.

והכוונה ב ''סוגר'' (אני שונא את המילה הזאת. אבל אין לי אחרת) ה שהרכב מגיע למצב שהוא נשאר באותה מהירות ולא מעיץ יותר. אז התכוונתי שבמנועי דיזל זה מגיע יותר מהר, משום שההספק המקסימלי נמוך יותר. מן הסתם:-D

פורסם

טוב, החכמתי, תודה לך.

מעכשיו אני יודע כמה עובדות חדשות :

הספק מקסימלי במנוע בנזין הוא 6500 סל"ד.

מנוע דיזל באופן מוחלט חלש יותר ממנוע בנזין ( לא משנה איזה מנוע ובאיזה רכב) והספק מקסימלי שלו מגיע ב 3 בערך (האם זה בשעה שלוש ?), ויחד עם זאת, 4500 זה מעט מידי למנועי דיזל רגילים.

והנקודה המעניינת - לפי העובדות החדשות, מנוע דיזל, שהוא חלש יותר בכל מצב, מגיע למהירות מירבית שלו מהר יותר, ממנוע בנזין, שיותר חזק ממנו באופן מוחלט.

פורסם

דיזל מקבל את מרבית הכוח שלו כבר מסל"ד נמוך בהרבה מבנזין , שלא נדבר על כמות המומנט האדירה של המנועים האלו מסל"ד מאוד מאוד נמוך שבנזין רק יכול לחלום על כאלה נתונים . בקשר לסל"ד המקסימלי שלו זה תלוי במנוע במנועים של אוטובוסים ומשאיות כבדות הסל"ד המקסימלי הוא באיזור ה-2000 סל"ד , הכוח המקסימלי מתקבל באיזור ה-1000 סל"ד !

ויש מנועים שאפילו פחות.

דבר נוסף מנועי דיזל חדשים מהשנים האחרונות כבר ממש לא חלשים מבחינת סוסים כמו בעבר לעומת מקבילי נפח בבנזין

לדוגמא מנוע ה-1.9 TDI המפורסם של VAG מגיע עד ל-130 כ"ס ! ומומנט שיכול להזיז הרים :twisted:

מנוע 2000 סמ"ק ממוצע היום מוציא באיזור ה-150 כ"ס גם המנועי דיזל החדשים של VAG בנפח הזה מוצאים סביב ההספק הזה רק עם מומנט הרבה יותר גבוה , זמינות כוח מסל"ד הרבה יותר נמוך וכמובן הרבה יותר חסכוניים .

תוסיפו למשוואה את היכולת של הדיזלים לשרידות ולאמינות גבוהה משל בנזין ( רובם גומעים מעל חצי מיליון קילומטר בלי דרמות)

וקיבלתם עיסקה משתלמת מאוד

פורסם
טוב, החכמתי, תודה לך.

מעכשיו אני יודע כמה עובדות חדשות :

הספק מקסימלי במנוע בנזין הוא 6500 סל"ד.

מנוע דיזל באופן מוחלט חלש יותר ממנוע בנזין ( לא משנה איזה מנוע ובאיזה רכב) והספק מקסימלי שלו מגיע ב 3 בערך (האם זה בשעה שלוש ?), ויחד עם זאת, 4500 זה מעט מידי למנועי דיזל רגילים.

והנקודה המעניינת - לפי העובדות החדשות, מנוע דיזל, שהוא חלש יותר בכל מצב, מגיע למהירות מירבית שלו מהר יותר, ממנוע בנזין, שיותר חזק ממנו באופן מוחלט.

זה לא מה שאמרתי. ברור שמנוע דיזל יותר חזק, כי הוא אמור לסחוב יותר, והוא מספק יותר כוח סחיבה, בפחות סיבובי מנוע.

אז אני אגיד את זה במילים פשוטות, כי אני בטוח שאתה יודע את זה רק אולי לא קישרת את זה נכון. שורה תחתונה: מנועי דיזל, חזקים יותר, ובעלי יכולת סחיבה גבוהה יותר ממנועי בנזין

לעומת זאת, המהירות המקסימלית שלהם נמוכה יותר ממנועי בנזין (לא חלשים יותר. יש הבדל ענקי!)

מנועי בנזין, חלשים יותר ובאותו סל''ד הם מספים פחות כוח (לכן לא חסכונים במיוחד). אבל מההירות המיבית שלהם גובוהה יותר.

עכשיו אני יותר מובן? מקווה שכן. ואין צורך להתעצבן. בסך הכל אנשים דנים פה.

בקשר למה שכתוב PorSche-911.. היום יש לכל ה-vag מנועי 2000 סמ''ק דיזל? או שלא הבנתי נכון..

נב...

Buki סתם לידע כללי.. יש לך רשיון? נהגת פעם ברכב? אני מצטער אם זה נשמע כאליו שאני לועג לך.. אין דרך אחרת לשאול את זה.

פורסם

מנועי דיזל, חזקים יותר, ובעלי יכולת סחיבה גבוהה יותר ממנועי בנזין

לעומת זאת, המהירות המקסימלית שלהם נמוכה יותר ממנועי בנזין (לא חלשים יותר. יש הבדל ענקי!)

מנועי בנזין, חלשים יותר ובאותו סל''ד הם מספים פחות כוח (לכן לא חסכונים במיוחד). אבל מההירות המיבית שלהם גובוהה יותר.

אפשר לקבל הסבר על השטויות שכתבת??

למה אתה מתכון שאתה אומר מהירות מקסימלית??? של הרכב בקמ"ש או סל"ד מנוע??

כי אם בקמש אז יש לי חדשות בשבילך, הרבה דיזלים מגיעים למהירות גבוהה יותר מגרסאות הבנזין של אותו הרכב

נצילות מנועי הבנזין היא נמוכה יותר מהדיזל ולכן הם פחות חסכוניים מהדיזלים.

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

עשיתם פה סלט רציני...

1) מומנט בסל"ד נמוך:

ברוב מנועי הדיזל שאני מכיר, עם או בלי טורבו, שיא המומנט מגיע בערך בחצי הסל"ד משיא ההספק. בד"כ למכוניות משפחתיות מדובר ב 2000 סל"ד למומנט ו 4000 להספק.

לא חסרים מנועי בנזין עם התנהגות דומה- למשל מומנט ב 2500 והספק ב 5000, או מומנט ב 3000 והספק ב 6000.

ככה היצרן כיוון את המנוע וזה ניתן להשגה גם בבנזין.

במנועי טורבו (דיזל או בנזין) לחץ הטורבו נשלט ע"י מחשב ולכן אפשר לשחק עם הצורה של עקומת המומנט באופן מלאכותי וליצור גם אזורים שלמים עם מומנט קבוע ושטוח לגמרי.

2) סל"ד מירבי נמוך:

ככל שהמהלך שעושות הבוכנות גדל, כמו במנוע של אוטובוס/משאית ובוודאי במנוע של אונייה, הסל"ד המרבי יורד אחרת כל הטלטלים יעופו... זבוב קטן יכול להחליף את כיוון תנועת הכנפיים שלו מאה פעם בשניה. נשר גדול בקושי 3 פעמים בשניה. אותו דבר לגבי הבוכנות שעולות ויורדות. זו הסיבה שיש מנועים שהקו האדום שלהם כבר ב 2500 סל"ד, ולכן היצרן כיוון את שיא המומנט בערך ל 1200 סל"ד.

3) הסיבה שהדיזל נפוץ הוא חסכון בדלק! כשיש לך עסק של הסעות, בים או ביבשה, מוניות או משאיות, או אפילו סתם גנרטור חשמל למפעל שלך, ואתה רוצה להקטין הוצאות, אתה חייב להקטין את כמות הדלק שאתה צורך. דיזל צורך 30% פחות דלק מבנזין כאשר הם מספקים את אותו ההספק. זה כי הוא פועל אחרת מבחינה תרמודינמית, ואולי כי בסולר יש יותר קלוריות.

4)ככל שלרכב יש פחות כוח ולכן פחות תאוצה, הוא סוגר יותר לאט ולא יותר מהר!

רכב שיש לו חצי כוח יאיץ בקצב שהוא פי 2 יותר לאט. אבל המהירות הסופית שלו זה רק 25% פחות! כלומר יקח לו יותר זמן להגיע למהירות הסופית שלו!

פורסם

Buki סתם לידע כללי.. יש לך רשיון? נהגת פעם ברכב?

כן, יצא לי כמה פעמים.

בסך הכל עד היום עברתי כ-400 אלף ק"מ , רובם על דיזלים.

אם לא הבנת, התגובה הקודמת שלי נכתבה בהלצה.

• תוכן חדש...