Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחירון לוי יצחק פשוט מנותק מהשוק.

דוגמא הכי פשוטה : סיאט איביזה 2003- מחירון לוי יצחק 27 אלף. מחירון יד 2- 18 אלף. וכשמסתכלים על המחירון שלו, מבינים מאיפה הפערים. סיאט איביזה חדשה מתומחרת אצלו ב-85 אלף. שאמנם לסבתא שלי אני אסלח על זה , אבל אני לא אסלח לפאקינג שמאי רכב(!) שב"מקרה" פספס שהמחיר של איביזה חדשה כבר למעלה משנה עומד על 70-72 אלף.

ואז נוצר הפער הזה של אנשים שחושבים שהרכב שלהם משנת 2003 שווה 24-27 אלף, כשאותו רכב משנת 2012(!) שווה 56-58 אלף. ירידת על ערך של 30 אלף ב-9 שנים? נחמד,אבל כניראה זה לא מה שקורה בפועל.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל זמן שכל הגורמים הרשמיים קרי בית משפט, משרד התחבורה, חברות הביטוח וכו' יכירו במחירון של לוי יצחק שום יד2 לא יוכל לשמש לו אלטרנטיבה אמיתית. אפשר לבזבז את הזמן בויכוחים כמה שרוצים אבל לוי יצחק הוא המחירון הרשמי במדינת ישראל הלכה למעשה. ברור שהוא לא מחייב אף אחד בשוק הפרטי אבל כאשר חברת ביטוח צריכה לפצות בעל רכב או בית משפט פוסק נזק או פיצויים, הם הולכים רק על פי לוי יצחק. עבור השוק הפרטי המחירון לא מחייב אף אחד וברור שהוא לא מדויק כי לא מדובר במדע ויש מיליון ואחד גורמים משנים אבל הוא וצר איזשהו בסיס שהעסקאות נעשות מעליו או מתחתיו אבל זה לא רציני לבוא למוכר ולהגיד לו שאתה משלם לפי יד2 כי הוא יצחק (תרתי משמע) לך בפנים. פעם גם היה מחירון אלטרנטיבי של שמאי בשם אפרים מוהר, "אוטו" הוציאו מחירון אלטרנטיבי וגם "הגה". עובדה שאף אחד לא הצליח לערער את ההגמוניה השליטה.

הבעיה במחירונים שאף פעם הם לא יוכלו לרצות את שני הצדדים (מוכר וקונה) ובכל מחירון, אחד מהם פגע ולכן אין טעם לנסות וליצור עוד ועוד מחירונים שרק יעשו עוד בלגאן ובלבול.

פורסם
הבעיה במחירונים שאף פעם הם לא יוכלו לרצות את שני הצדדים (מוכר וקונה)

משפט המפתח. ונכון גם לגבי המחירים בכל השווקים, לאו דווקא שוק הרכב.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

תשובה שונה:

לא זה ולא זה...

נכנסים ללוח מודעות משקללים את המחירים האחרונים ורואים ממוצע בערך.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם
כולם חכמולוגים עד שמגיע התור שלהם לקנות או למכור רכב...

כל מצדיקי לוי יצחק- אם מחיר לוי יצחק יהיה נמוך יותר, לרכב שתמכרו- גם כן תבקשו לפיו? או שתעדיפו ללכת לפי יד 2 הגבוה יותר?

ואם אתה קונה ויד 2 נותן מחירון נמוך יותר? תתחיל ליילל שביד 2 המחיר נמוך, אז מה פתאום המוכר מבקש לפי לוי יצחק??

בקיצור, די לחירטוטים

+1

מצטרף לשביט

שני המחירונים הם בגדר המלצה בלבד וכל מוכר\קונה יכול לבקש את כל מחיר אשר יתחשק לו.

נכון שחברות הביטוח אכן משתמשות ביצחק לוי לתשלומי הטוטאלוסים (בד''כ, גם שם לא תורה מסיני)

אולם מחירון יד 2 יכול לבלבל אבל הוא בנוי בצורה מציאותית יותר כאשר בדובר במכירה\קניה (לרוב קניה בוודאי) של רכב

כי הם מבססים אותו על סכומי העסקאות שמתבצעות בפועל (לפעמים מסתבך להם קצת המחירון כאשר חכמולוגים שמוכרים רכב ב90K ומציינים בסקר של יד 2 שסכום המכירה היה 50K או להיפך אז מתפקשש להם מידי פעם)

פורסם

מחירון לוי יצחק לא ממש רלוונטי; יד 2, לא שהוא הדבר הכי מדוייק, אבל פועל לפי ביקוש והיצע. זה שיצחק לוי לא נכנס "למשחק" הזה, זה מה שהופך אותו פחות ופחות רלוונטי.

מה לעשות שכשאתה שוקל לרכוש מכונית יד 2, אתה בוחן בד"כ יותר מדגם אחד באותה קטגוריה, ובאותו טווח מחיר יש הרבה יותר ממכונית אחת, שלא נדבר על עוד הרבה פרמטרים שהקונה הפוטנציאלי לוקח היום בחשבון כמו הצפת השוק ברכבי יד 2 ע"י חברות הליסינג למיניהן ששברו את השוק (לקנות היום מאזדה 3 ב-50 אלף + אחריות בסיסית זו עסקה מאוד מגרה) ועוד ועוד.

וכמו שאמרו פה, כשאתה מוכר אתה הולך לפי היקר, וכשאתה קונה אתה הולך לפי הזול - אף אחד לא יתעקש למכור במחיר מחירון יצחק לוי שנמוך ב-10,000 ש"ח מהמחיר ביד 2 אם יהיו מי שמוכנים לתת לו יותר.

מה זה "ערך הרכב"? זה צירוף מילים חסר משמעות - מדוייק יותר יהיה לומר "מה הערך שיהיו מוכנים לתת לי עבור הרכב". אין דבר כזה ערך אובייקטיבי. כמו שנפט עולה ויורד בערכו בהתאם להיצע וביקוש - כנ"ל מכונית. זה שיצחק לוי מתיימרים לתת איזה מדד אובייקטיבי לערך הרכב זאת פיקציה שלא תשרוד עוד הרבה זמן בשוק.

היצע וביקוש זה כוח הרבה יותר חזק מכל מדד או מחירון כלשהו - גם אם יעריכו את הרכב שלי ב-50,000 ואין מי שיקנה אותו, בסוף אני אאלץ לרדת ל-40 ואפילו ל-30 אם אני מתחיל להיות לחוץ.

שוק חופשי.

נוהג בפיג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2007.

פורסם
כל זמן שכל הגורמים הרשמיים קרי בית משפט, משרד התחבורה, חברות הביטוח וכו' יכירו במחירון של לוי יצחק שום יד2 לא יוכל לשמש לו אלטרנטיבה אמיתית. אפשר לבזבז את הזמן בויכוחים כמה שרוצים אבל לוי יצחק הוא המחירון הרשמי במדינת ישראל הלכה למעשה. ברור שהוא לא מחייב אף אחד בשוק הפרטי אבל כאשר חברת ביטוח צריכה לפצות בעל רכב או בית משפט פוסק נזק או פיצויים, הם הולכים רק על פי לוי יצחק. עבור השוק הפרטי המחירון לא מחייב אף אחד וברור שהוא לא מדויק כי לא מדובר במדע ויש מיליון ואחד גורמים משנים אבל הוא וצר איזשהו בסיס שהעסקאות נעשות מעליו או מתחתיו אבל זה לא רציני לבוא למוכר ולהגיד לו שאתה משלם לפי יד2 כי הוא יצחק (תרתי משמע) לך בפנים. פעם גם היה מחירון אלטרנטיבי של שמאי בשם אפרים מוהר, "אוטו" הוציאו מחירון אלטרנטיבי וגם "הגה". עובדה שאף אחד לא הצליח לערער את ההגמוניה השליטה.

הבעיה במחירונים שאף פעם הם לא יוכלו לרצות את שני הצדדים (מוכר וקונה) ובכל מחירון, אחד מהם פגע ולכן אין טעם לנסות וליצור עוד ועוד מחירונים שרק יעשו עוד בלגאן ובלבול.

סתם שאלה ,קניתי עכשיו איביזה חדשה ב 72 אלף ע"פ ה"מבצע". ריסקתי אותה על הקיר ,טוטאל לוסט, אאני אקבל עליה מחיר מחירון לוי יצחק מהביטוח? (שאני מעריך יהיה בסביבות ה 80 אלף)?

פורסם

אם הרכב נגנב/הורד מהכביש אתה תקבל מהביטוח את שוויו לפי מחירון לוי יצחק לרבות שקלול ק"מ, יד, חודשי עליה וכו'.

אין זה משנה אם בפועל רכשת אותו חדש/משומש במחיר נמוך בהרבה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום חברים,

נראה לי שאני ממש לא מצליח להבין את התנהלות שוק הרכב בישראל בכל מה שקשור למחיר מחירון ומחיר השוק :roll:

לפחות לפי איך שאני מבין את ההתנהלות מחיר המחירון לרכב משומש אמור להיעשות בהסתמך על סקרי ולשקף נאמנה את המצב בשוק. אין מדובר במחיר אשר נקבע ע"י משווק כזה או אחר.

או שאני טועה והמחירון נקבע לפי ירידת ערך אחוזית קבועה לכל שנתון ואז באמת המחירון אינו משקף את מחיר השוק ואינו שווה את הנייר עליו הוא נכתב.

אבל באופן מוזר יש מספר דגמים אשר נמכרים באופן קבוע מתחת למחיר המחירון.

אם אני צודק הרי שבאופן פרדוקסלי דגמים אלו צריכים להימכר ב 0 ש"ח, משום שמחיר המחירון צריך לרדת באופן קבוע כדי להתאים עצמו למחיר השוק ומחיר השוק יורד באופן קבוע באחוזים ניכרים אל מתחת למחיר המחירון.... וחוזר חלילה :roll:

פורסם

אין שום קשר. מחירון, מחיר שוק, הערכת שמאי כל אלה רק כלים לנסות להעריך כמה הרכב שלך שווה.

מי שקובע את המחיר זה הבנאדם שמוכן לקנות ממך.

יש לך רכב נדיר, מושקע ומטופל היטב תקבל עליו סכום יפה. או ההפך.

כי יהיה מי שמוכן לשלם. לא משום סיבה אחרת.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם
מחירון לוי יצחק פשוט מנותק מהשוק.

דוגמא הכי פשוטה : סיאט איביזה 2003- מחירון לוי יצחק 27 אלף. מחירון יד 2- 18 אלף. וכשמסתכלים על המחירון שלו, מבינים מאיפה הפערים. סיאט איביזה חדשה מתומחרת אצלו ב-85 אלף. שאמנם לסבתא שלי אני אסלח על זה , אבל אני לא אסלח לפאקינג שמאי רכב(!) שב"מקרה" פספס שהמחיר של איביזה חדשה כבר למעלה משנה עומד על 70-72 אלף.

ואז נוצר הפער הזה של אנשים שחושבים שהרכב שלהם משנת 2003 שווה 24-27 אלף, כשאותו רכב משנת 2012(!) שווה 56-58 אלף. ירידת על ערך של 30 אלף ב-9 שנים? נחמד,אבל כניראה זה לא מה שקורה בפועל.

ומה בדיוק הקשר בין מחירון של איביזה חדשה לאיביזה משנת 2003?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אין שום קשר. מחירון, מחיר שוק, הערכת שמאי כל אלה רק כלים לנסות להעריך כמה הרכב שלך שווה.

מי שקובע את המחיר זה הבנאדם שמוכן לקנות ממך.

יש לך רכב נדיר, מושקע ומטופל היטב תקבל עליו סכום יפה. או ההפך.

כי יהיה מי שמוכן לשלם. לא משום סיבה אחרת.

זה בדיוק העניין הלא ברור

המחירון, לפחות כמו שאני מבין, אמור לשקף את מחיר השוק.

• תוכן חדש...