Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

יש לי מחשב נייד עם 20 גיגה בכונן הקשיח, אני מנסה להתקין את תוכנת7 MATLAB כבר הרבה זמן, והגעתי למסקנה שהדיסק של התוכנה שיש לי, לא פועל רק בשני המחשבים שלי, שניהם עם כוננים קשיחים עם FAT32 .

ייתכן שבגלל זה אני לא מצליח להתקין את התוכנה, ועל כן אני מעוניין לפרמט את כונן C של המחשב הנייד, ע"מ להפוך אותו לNTFS בתקווה שזה יפתור את בעיית התקנת התוכנה.

השאלות שלי בנושא הן:

1 האם ניתן להפוך רק את כונן C לNTFS ואת כונן D להשאיר ב FAT32 דרך דיסק התקנת XP?

2 מה אני אמור לעשות במקרה שחס וחלילה וירוס יגרום להשבתת המחשב ול XP לא לעלות, כיצד תהיה לי גישה להצלת הקבצים שבו ,כמו שהייתי עושה עם FAT32 דרך הדוס הישן והמוכר, שכידוע לי לא עובד ב NTFS ?

אני מזכיר שזהו מחשב נייד ואין לי אפשרות להכניס כונן קשיח אחר ולהציל את הקבצים בעזרתו.

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

1. אפשרי (אם כי אפשרי גם בעזרת Partition Magic רק להפוך אותו ל-NTFS בלי לפרמט)

2. יש דיסקים עם כלים המאפשרים לך לגשת מ-DOS (או FreeDOS) לכוננים עם מערכת קבצים NTFS

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא חובה לפרמט את הדיסק.

ניתן להמיר את המחיצה בעזרת אפלקצית Console הנקראת Convert המגיעה עם החבילה הרגילה של ה-XP.

תשמש בסנטקס הבא ב-CMD

Convert c: /FS:NTFS /V

כאשר c: מייצג את אות הכונן שברצונך להמיר.

ההמרה תתבצע כאשר המחשב יאותחל והיא דיי בטוחה, למרות שהייתי ממליץ לך בלי שום קשר לבצע גיבויים על מדיה מגנטית או FLASH או כל אמצעי אחר.

בלי שום קשר, מנסיון עבר לא היו לי בעיות מיוחדות להתקין את MATHLAB ב-FAT32 יכול להיות שבגרסאות ישנות\חדשות מידיי שבהם ישנה בעיה כלשהי - אין לי מושג.

פורסם

הי תודה רבה לשניכם,

אני מתלבט אם לפרמט כי יש לי וירוס עקשן שגורם לאתרים מסויימים לא להיפתח, ולא עוזר כלום נגדו.

האם ההמרה לNTFS בעזרת הפקודה של XP היא בטוח יותר מאשר עםPartition Magic ? (מבחינת איבוד קבצים)

איבי, איזו גירסה של מטלאב הפעלת על 32? אצלי האחרונה שמוכנה לעלות היא 6.5 , 7 כבר לא רוצה לעבוד, ובמחשבים אחרים דיסק ההתקנה הזה עובד טוב.

דבר נוסף חשוב, אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי אל מקור אשר מסביר כיצד ליצור דיסק אתחול שיאפשר לי גישה לדוס או משהו דומה אולי יותר נוח, במידה וXP שובק חיים ואני רוצה להציל קבצים במחשב נייד שכזה עם NTFS.

תודה רבה על העזרה, יש בפורום הזה אנשים שמבינים בהכל.

פורסם

את ההמרה לNTFS עדיף לעשות בלי קשר לתוכנות.

זו מערכת מתקדמת יותר, אמינה יותר ומהירה הרבה יותר. (וגם מאובטחת הרבה יותר)

בקשר לשחזור - חפש אצל החמור תוכנה בשם ERD COMMANDER - גירסת 2005.

גם אם הכל התחרבש במערכת ההפעלה - עדיין אתה מאתחל עם הדיסק של התוכנה ויש לך את כל הקבצים ואתה יכול להעתיק אותם לדיסק אחר.(נייד או לא)

יש לי את הדיסק לכל מקרה אם תרצה.

פורסם

אחלה תודה לך, ז"א שהתוכנה הזו יוצרת מעין מערכת הפעלה כלשהי שמאפשרת גישה נוחה לקבצים שנותרו בדיסק הקשיח כך שאוכל לצרוב אותם או להעתיק אותך לכונן אחר מלבד C.?

האם ניתן להפעיל דרך התוכנה הזו את הצורב או דיסק און קי?

תודה רבה.

פורסם

זה אימאג' מוכן שפועל על ה CD שלך (LIVE CD) כמו בUBUNTU

הוא מזהה את הצורב וכל התקן USB אחר שתחבר אליו.

פורסם

אפשר להגיד שבשניהם הפקודה בטוחה.

לגבי דיסק, ישנה אפלקציה הנקראת BartPE שבעזרת סקריפטים וסט אפליקציות בונה מערכות PreInstalled בדומה ל-Windows PE.

אתה יכול לקרוא באתר לגבי פרטים נוספים. אתה יכול גם "לתדלק" אותה בפלאגינים נוספים.

אלטרנטיבות חינמיות אחרות פשוט לא עולות לי כי לא יצא לי להשתמש, אחרים בטח יוסיפו...

לגבי MATHLAB יצא לי להשתמש בזמנו בנייד של דודי בגירסה 6.5 על FAT32.

למרות שאני אישית לא אוהב את פתרונות "הפירמוט" כדי לפתור בעיות כאלה ואחרות, לפעמים הם חוסכים הרבה זמן. אז אולי באמת כדי שתפרמט כדי להתחיל נקי ולשלול בעיות אחרות שלא בהכרח קשורות ל-NTFS.

פורסם
את ההמרה לNTFS עדיף לעשות בלי קשר לתוכנות.

זו מערכת מתקדמת יותר, אמינה יותר ומהירה הרבה יותר. (וגם מאובטחת הרבה יותר)

1. NTFS אכן מתקדמת יותר. אבל זה לא בהכרח אומר טובה יותר (לשימוש הנדון, עבור מחשב נייד)

2. אמינה יותר - נכון. במקרה של נפילה כתוצאה מניתוק חשמל פתאומי או מסך כחול וכו' - מחיצת NTFS תישמר קונסיסטנטית בעוד שמחיצת FAT עשוייה להזדקק לסריקה וקבצים שהיו פתוחים עלולים להידפק.

3. מהירה יותר - ממש לא נכון. האמינות המוגברת באה עם מחיר. NTFS איטית יותר.

4. מאובטחת הרבה יותר - זה נכון בהקשר של ריבוי משתמשים ו/או גישה לקבצים משותפים דרך רשת, NTFS מאפשרת בקרת גישה ברמת הקובץ הבודד וברמת המשתמש/קבוצה/מה שאתה רוצה.

למשתמש לפטופ רגיל זה לא מועיל בכלל כי הוא היחיד שמשתמש במחשב ואין לו תיקיות משותפות שנדרשת בהן בקרת גישה מורכבת. בשרת קבצים ארגוני זה סיפור אחר כמובן.

יתרון נוסף של NTFS - אין מגבלה מעשית על גודל הקבצים. ב-FAT32 לא ניתן ליצור קובץ בגודל מעל 4 ג'יגה.

החסרון שהוזכר (קושי לגשת למחיצה במקרה קטסטרופה) ידוע, אבל כיום פחות ופחות קריטי. קיימים כלים רבים שיודעים לקרוא NTFS כולל הפצות לינוקס כאלו ואחרות שלא דורשות התקנה בכלל ורצות מ-CD.

במקרה הכי גרוע תמיד אפשר להוציא את הדיסק ולחבר אותו (עם מתאם שעולה 30 שקל, הבעיה היא רק להשיג אותו) למחשב נייח.

אני לא מכיר ספציפית את מטלב 7, אבל קשה לי להאמין שהקושי בהתקנה נובע מסוג מערכת הקבצים. תפתור קודם כל סופית את בעיית הוירוס שלך ואז תראה איך ממשיכים.

ואין בעיה לעבוד עם מחיצה אחת (נניח C) של FAT ואחרת של NTFS, או להיפך. ככה זה אצלי למשל. (הרוב FAT אבל יש מחיצת NTFS לטובת קבצים ענקיים מזדמנים של יותר מ-4 ג"ב)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מהירה יותר באחריות.

השאלה איך אתה מגדיר את חלוקת הסקטורים.(גודל יחידת ההקצאה)

אם זה ברירת המחדל - אתה צודק.

אתה צריך להגדיר את הסקטורים ל 4K כל אחד.

אז תראה מה זה מהירות.

פורסם

אני מכיר את השוואות המהירות כאשר מדובר על פירמוט ברירת המחדל.

ב-NTFS ברירת המחדל עבור partition מעל 2 ג'יגה היא יחידות הקצאה של 4KB (ראה http://support.microsoft.com/kb/314878 ) כך שלא ברור לי מה השיפור שהתכוונת אליו.

אולי אתה מתכוון להגדלה מעבר ל--4KB, אתה מאבד את האפשרות להשתמש בדחיסה דינאמית (לא הפסד גדול) וגם מגדיל משמעותית את בזבוז המקום עבור קבצים קטנים, וזה משמעותי עבור הדיסק שבו מותקנת מערכת ההפעלה למשל. (אבל כנראה לא ממש משמעותי עבור partition שיש בה בעיקר סרטים באורך 700 מגה+)

פורסם

אין שום סיבה שלהתקנה של Matlab יהיה אכפת מהסידור הלוגי של הביטים על הדיסק.

מימוש חומרה מוסתר לחלוטין מישומים ב Windows NT ונגזרותיה, וככל שזה תלוי באפליקציית התקנה סטנדרטית, היא מוכנה להתקין גם לדיסק-און-קי.

יכול להיות שיש לך בעיית שטח פנוי, קבצים זמניים, שמות קבצים שמערכת ההפעלה לא מצליחה להתמודד איתם. אלה לא יפתרו כנראה ע"י NTFS.

פורסם

תודה רבה לכולכם, שפכתם פה הרבה מידע , יותר ממה שציפיתי:-P

ארנון, מה שאתה אומר נשמע הגיוני, אך כיצד תוכל להסביר את אי הצלחתי להתקין את המטלאב רק בשני המחשבים הביתיים שלי, אחד מהם פנטיום 4 והלפטופ הוא פנטיום 3, במחשבים של חברים אותו הדיסק פועל ומתקין את התוכנה.

אני נתקע מיד אחרי טעינת "אשף ההתקנה" או משהו בסגנון, ולפני שאני מצליח להתחיל בפרוצדורת התקנה, קופצת לי ההודעה שבתמונה שצירפתי.

הרצתי אינספור חיפושם בגוגל, ומסתבר שתקלה דומה קרתה לאנשים רבים, נאמר שם בעקרון שיש לשנות את שם תיקיית ההתקנה כך שלא יכיל רווחים, אך אני מתקין מדיסק, ואין לי שליטה על שם תיקיה או משהו בסגנון.

התקלה הנ"ל קורת לפי גוגל גם בגירסת 6.5 , אך היא דווקא כן פועלת במחשב שלי משום מה.(חסרות לי כמה פונקציות כמו PSKMOD ודומיו שאין בגירסת 6.5 לכן אני רוצה את 7)

הדבר היחיד הנוסף שעולה לי בראש שגורם להתקנה לא לפעול הוא שגירסת ה XP שלי פגומה , כי היא מותקנת בשני המחשבים שלי, ולא בשל אחרים שכן הצליחו להתקין מטלאב.

מה אתם אומרים? לפרמט וזהו?

בעיה.JPG

פורסם

מחזק את ארנון, רק יישומים מאוד מסויימים (בד"כ יישומי שרת, בד"כ של מיקרוסופט עצמה) כמו EXCHANGE מתעניינים בפרטים של מערכת הקבצים.

יישומים רגילים לא ממש אמורים להתעסק בזה, הם ניגשים ברמת הקובץ ולא ברמת ה-CLUSTER.

פורסם

1. אם יש בעיה של רווחים - תעתיק בבקשה את ספריית ההתקנה של מטלב מה-CD לספריה זמנית בדיסק הקשיח שלא מכילה רווחים, ותתקין משם.

2. האם הקובץ שהודעת השגיאה מתייחסת אליו קיים ב-CD?

3. ממש לא נראה לי שיש קשר כלשהו ל-NTFS, הבעיה היא עם ה-CD.

• תוכן חדש...