Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אתמול אחריי ביקור במוסך מורשה הופתעתי לגלות שהחלפת חגורת טיימיניג הינה עסק דיי יקר (2700 ש"ח כולל משאבת מיים).

הרכב בן 5 וחצי שנים ועבר 97000 ק"מ. במוסך הפחידו אותי והפצירו בי לעשות את הטיפול אך נמנעתי עקב המחיר הגבוהה !!

השאלה שלי היא האם כדאי לעשות טיימינג במוסך לא מורשה (מישהו אמין שאני מכיר כמובן) ? האם החלפת טיימינג בקליאו היא עניין מסובך (החדרת החגורה, כיוונים מסויימים) ? צריך את עזרתכם במהרה !

פורסם

כמובן שרצוי לבצע את הח' החגורה בהקדם האפשרי.

במידה ויש לך מכונאי טוב שיודע לבצע את העבודה היטב ובמחיר זול יותר, אדרבה ואדרבה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
כמובן שרצוי לבצע את הח' החגורה בהקדם האפשרי.

במידה ויש לך מכונאי טוב שיודע לבצע את העבודה היטב ובמחיר זול יותר, אדרבה ואדרבה.

לא אמור להיות כלי יעודי להחלפת טיימינג באוטו הזה? ובגלל זה הבנתי שקשה לעשות טיימינג במוסכים לא מורשים.

ואולי בגלל זה גם המחיר?

פורסם

זה גם מה שאני הבנתי ואני מנסה לאמת, האם יש כלים יעודיים לאותו הרכב ?? כיוונים מיוחדים כלשהם (האם ישנו בכלל סיכוי להכניס את החגורה לא בכיוון הנכון ?)

פורסם

כדאי מאוד שתדע שאולי עכשיו אתה חוסך 2700 ש"ח אבל אתה עלול להכניס את עצמך להוצאה כפולה לפחות שעלולה להיגרם מקריעת החגורה ונזק לראש המנוע.

יש להחליף טיימינג בהקדם האפשרי ולא מומלץ להמשיך לנסוע עם הרכב.(המלצה אישית,שלא תבכה על ראש מנוע בעוד כמה שרשורים...)

על הדרך יש לבדוק את תקינות משאבת המים(במידת הצורך להחליף),ולהחליף מותחנים ומחזירי שמן עליון ותחתון.

עצתי היא,שלפני שאתה מוציא סכום כזה תברר בכמה מוסכים (לאו דווקא מורשים) את עלות העבודה.

יש שני חברי פורום שמתעסקים עם מכוניות צרפתיות :

אורן,שירותי רכב,נמצא עד כמה שאני זוכר בחולון ויש גם את מוסך שאפט .

תעשה חיפוש בפורום על שניהם,תתקשר לבדוק הצעות מחיר,הם יודעים לעבוד היטב על צרפתיות והמחירים שלהם יהיו קצת יותר נוחים ממחיר היבואן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא צריך להיכנס להיסטריה ולשלוח מחר את הרכב בגרר למוסך.

הטיימינג הוא כל 5 שנים, ולכן יש לבצעו בהקדם (איך הרכב בן 5 וחצי שנת 2003? צריך להיות מקסימום בן 5 וחודשיים פחות או יותר) אבל "לא לנסוע עם הרכב" זה קצת הגזמה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לא צריך להיכנס להיסטריה ולשלוח מחר את הרכב בגרר למוסך.

הטיימינג הוא כל 5 שנים, ולכן יש לבצעו בהקדם (איך הרכב בן 5 וחצי שנת 2003? צריך להיות מקסימום בן 5 וחודשיים פחות או יותר) אבל "לא לנסוע עם הרכב" זה קצת הגזמה.

הרכב בהתאם לנתונים שבאמת לא בן 5.5 אבל הקילומטר'ז מחייב,ולקחו כבר בחשבון את מקדם הביטחון.

אתה רוצה להיות אחראי לזה הוא יסע עם הרכב אפילו 20 ק"מ,הרצועה תיקרע,יתעקמו השסתומים וילך הראש ?

אולי התסריט שאני מצייר הוא תסריט איימים אבל כמעט אין יום בפורום הזה שאין שרשור בנוסח- נקרעה חגורת טיימינג התעקמו השסתומים /בעיות ראש מנוע שונות ומשונות.

לא מומלץ בגדול להמשיך לנסוע עם הרכב,אני הייתי מחליף טיימינג בהקדם כי אם לא.. ידוע שצרפתיות מעניקות פרנסה בשפע למוסכים....אבל לנהג זה תמיד כואב בכיסים.

פורסם

כל כמה ק"מ קשום בספר הרכב להחליף את הרצועה?

בדור הראשון של הקליאו-B (לפני מתיחת פנים) זה 120 אלף.

בדור השני קיצרו את זה? לדעתי אלו אותם חלפים (לא שזה אומר שאין סיבה שקיצרו - ייתכן שלפי נתונים שהיצרן אסף מהשטח יותר מדי רצועות נקרעו)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
כל כמה ק"מ קשום בספר הרכב להחליף את הרצועה?

בדור הראשון של הקליאו-B (לפני מתיחת פנים) זה 120 אלף.

בדור השני קיצרו את זה? לדעתי אלו אותם חלפים (לא שזה אומר שאין סיבה שקיצרו - ייתכן שלפי נתונים שהיצרן אסף מהשטח יותר מדי רצועות נקרעו)

רכב בן 5 ואף יותר חייב להחליף טיימינג כיוון שיש סכנה שהרצועה התייבשה,מה שעלול לגרום לקריעתה ו כתוצאה מכך יגרם נזק בלתי הפיך לראש המנוע.

רק שבוע שעבר היה כאן שרשור של גולש שהרכב שלו התחמם עד עיוות השסתומים (נכון שאין קשר) אבל התוצאה בסופו של דבר זהה לתוצאה של קריעת הטיימינג- נזק של אלים רבים וטובים של שקלים ובטוח שלפחות כפול מ- 2700.

אני את שלי אמרתי ומציע לפותח השרשור לחשוב האם הוא מוכן להסתכן או לטפל בתקלה.

לאחר שהומלץ לו על שני מוסכים הכדור בידיים שלו וכדאי מאוד שהוא לא יעבור למגרש אחר והמבין יבין.

פורסם

למרות העלות הגבוהה מומלץ לבצע את הח' התימינג במוסך מורשה מטעם יבואן הרכב מכמה סיבות ראשית ישנן נסיון מצתבר של המוסך שבו יבצע את העבודה במהירות וביעילות מעבר לכך השימוש בחלקים מקוריים במוסך היבואן נותן לך שנה אחריות על הח' התימינג , שימוש בכלי עבודה יעודיים מבטיח לך דיוק בעבודה ומונע ממך הפתעות לאחר מס' חודשים ולסיכום ההפרש בין מוסך מורשה יבואן למוסך אחר יכול לנוע ב-500 ש"ח בערך לא שווה מה שיקר בסוף יוצא הכי זול.

פורסם

ניצן , ניצן אנשים כמוך מוציאים שם רע למכונאים ולמוסכים ...חבל

מסתמן שאתה מכונאי או בעל מוסך אז כדאי שתשתפר

ביי

פורסם

judahp, אתה חדש פה בפורום ולכן אינך מכיר עדיין את ניצן ויכולותיו.

פתח את חלון החיפוש שלמעלה וכתוב בו מוסך שאפט ואז קרא את השרשור שפתח פגושון. כמו כן באוף טופיק תקרא עוד קצת חוות דעת על מוסך שאפט וניצן ואני חושב שתראה שצדקתי.

בבטחון מלא, המחיר אצלו ואצל אורן יהיה זול בהרבה והעבודה והחלפים איכותיים לפחות כמו במוסך המורשה ואפילו יותר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הבחור חדש בשכונה אך יש דברים נכונים שהוא רשם.

אני לא פוסל את כול דבריו שכנראה בחלקם נלקחו מהמאמר של דניאל שניתן למצוא אותו בפורום בנושא מוסכים מורשים של הייבואן.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...