Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תנחומיי, לא שבר קל מניסיון :-(.

לפחות אבחנו אותו מהר ?

איזה עצות אפשר לתת לגבס ? :roll:

מבחינת נהיגה זאת בעיה (בלי קשר לאוטומט או לא) כי הגבס הזה מאוד מאוד מגביל (עד האצבעות כולל אגודל מה שמקשה מאוד על אחיזה של ההגה (לפיתה שלו כמעט בלתי אפשרית)).

לא יודע מה מבחינת ההיבט החוקי. עקרונית זאת הגבלה בנהיגה ונראה לי שזה לא תקין. מצד שני ברגע שזה רשמי (נכה) אז אפשר לנהוג כמעט עם כל מגבלה אז אני לא יודע מה זה אומר לגבי המצב הזמני הזה.

בברכת איחוי מהיר,

ניר

פורסם

לצערי לא איבחנו אותו מהר (עוד סיפור מבית חכמי חלם)

חשבתי שהרפואה האזרחית קצת יותר טובה מהצבאית (משוחרר חודשיים) - טעיתי.

לפני כשבועיים במהלך משחק כדורגל במגרש סינטטי, עצרתי כדור מטווח קרוב של בערך מטר וחצי והיד התקפלה לי לאחור.

הרגשתי כאבים אבל בגלל רצף הנצחונות (מה שלא קורה בדר"כ) המשכתי לשק ושוב נפלתי על היד והיא התקפלה, פה כבר פרשתי.

הלכתי לצילום, אמרו לי "אל תדאג, זה לא שבר אבל תלך לאורטופד" הלכתי לקבוע תור והח'ברה החכמים קבעו לי תור לעוד חודש.

טוב המשכתי לחבוש את היד בצורה הכי טובה שיכולתי במשך כשבוע וחצי וראיתי שעדיין זאת לא מכה רגילה.

למזלי התבטל תור וקבעו לי אותו להיום בבוקר, והנה אני עם גבס לחודש וחצי.

Jealousy is misery, suffering is grief

פורסם

אל תנהג כי אתה לא יכול לאחוז את ההגה כמו שצריך כדי לבצע תמרוני התחמקות אם ילד יקפוץ לך לכביש. אני לא חזרתי לנהוג כמעט חצי שנה בגלל שבר בעצם הבריח שמגביל הרבה פחות מהגבס שלך.

החלמה מהירה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מאוד דומה למקרה שלי.

שיחקתי כדורסל, הבאתי התרסקות אחורה מגובה (קפצתי ופגעו בי באוויר ברגל מה שהוציא אותי למצב מאוזן ויותר...) ואז נחתתי על שתי ידיים פרושות אחורה בזווית בלתי אפשרית וממש שמעתי את הקנאק משני הפרקים.

כמובן שאני אידיוט מספיק בשביל להתעלם מהעניין ואחרי דקה של התאוששות ושתיה חזרתי לשחק.

אחרי עוד איזה חצי שעה שעה שהמצב הלך והחמיר וכבר לא יכולתי לגעת בכדור או בשחקנים אחרים (מגע ספורטיבי כמובן :wink:) הבנתי שאולי כדאי להפסיק :lol:.

הנהיגה הביתה הייתה סיוט מטורף, לא הצלחתי לסובב את ההגה עם שתי הידיים בלי כאבי תופת.

אם עד עכשיו לא יצאתי חכם במיוחד אז זה לא משתפר, נסעתי פשוט הביתה, לא לפני שהודעתי לחברה שלי שאני חושב ששברתי את שתי הידיים אבל חפיף, אני הולך לישון :lol: (האמת שאמרתי את זה בצחוק ולא האמנתי שזה כזה רציני כי אתה שומע מכולם "אם זה היה שבר תאמין לי שהיית יודע, אין סיכוי שהיית יכול להמשיך לשחק"...).

למחרת כשהיד כבר התנפחה ונהייתה סגולה השתכנעתי לבדוק את זה. הייתי עוד בצבא אז הלכתי וקיבלתי הפניה לצריפין וכמובן שהגאונים לא איבחנו שום בעיה (חוץ מאבחנה שיש לי 3 ידיים :roll: (טוב, יכול להיות שהכוונה הייתה ל-"צ. ידיים" אבל זה היה מצחיק בזמנו)).

טוב, אם צילמו ואמרו שאין כלום אז אני יכול לחזור הביתה רגוע, לא ?

מזל שהרופאה שהפנתה אותי התעקשה שאני אעשה עוד צילום, הפעם בתל-השומר.

שם כבר הודיעו לי שיש לי שבר בעצם הסירה ואולי אפילו בשתי הידיים. פה זה כבר הפסיק להיות מצחיק :?.

במיוחד שהיה שם עוד בחור מגובס בשתי הידיים ואבא שלו היה צריך לעשות בשבילו הכל, כולל כניסות לשירותים.

בקיצור, למזלי ביד השניה הסתפקתי בנקע חמור שכאב והגביל במידה דומה אבל לשבוע-שבועיים בלבד (ובלי הגבס המגביל).

גם לי שמו ל-6 שבועות בהתחלה אבל האיחוי היה איטי ובסוף, אחרי עוד שתי ביקורות והארכות, הורידו לי אותו אחרי 3 חודשים :-(.

אני מקווה שלא תגיע לשם כי יש הבדל ענק בין חודש-חודשיים לשלושה חודשים מבחינת החזרה לשגרה. לקח לי המון זמן עד שזה היה מאחוריי.

בהתחלה כל הסיפור נראה לי מגוחך באמת אבל אחרי שהרופא הראה לי את הצילומים וכמה קשה לזהות ואחרי שקראתי קצת, הבנתי שזאת פציעה מאוד בעייתית לזיהוי וחלק גדול מהמקרים נראה כמו שלנו.

מקווה שיילך לך יותר מהר מאצלי.

ותתנחם בזה שזאת רק יד אחת :wink:

לגבי נהיגה, אני יודע שזה קשה אבל תנסה להשלים עם זה ולהתמודד בלי נהיגה. זה פשוט לא נראה לי בטיחותי (ואני יודע כמה זה קשה אבל בטח בהתחלה שאפילו מעבר להגבלת הגבס יש לך כאבים כשמפעילים כח עם יד).

ניר

פורסם

שבר בעצם הסירה מתאחה במקרים מסוימים מאוד לאט.

מה שאני יכול להמליץ לך זה שתשתה המון חלב, סידן עושה טוב לעצמות:|

לי היה גם אתה שבר הזה.

האורתופד הראשי בבית החולים הפחיד אותי לגבי ההחלמה האיטית, שהתבררה כמוטעית לאחר כמה זמן...

פורסם
יש עילה לתביעה על רשלנות רפואית במקרה כזה? שלא מזהים שבר בזמן? והבנאדם ממשיך לסבול עקב כך מכאבי תופת?

המליצו לי על העניין, אבל אין לי כוח להתמודד עם הביוקרטיה.

אני פשוט משלים עם זה

אגב מישהו שמע משהו על "גבס קל" ?

Jealousy is misery, suffering is grief

פורסם

כן, אבל אני מכיר אותו בשם גבס פלסטי. ייתכן שזה אותו אחד.

לאחותי היה את ה"עונג" לנסות אותו. חוץ מזה שבוודאות הוא קל יותר, הוא גם עמיד במים, שזה יתרון ברור.

!AWDSOME

פורסם

גבס פלסטי טוב יותר בכל פרמטר מהגבס הרגיל. קל יותר, עמיד יותר במים ונשחק פחות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לדעתי שווה להשקיע בגבס קל אם אתה צריך להסתובב כמה חודשים בגבס. אני אומר את זה מנסיון של אחד ששבר כל יד פעמיים, אם כי די מזמן.

אלכס.

• תוכן חדש...