Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז היום נסעתי עם חבר לבדוק לו 106XSI לקניה, הרכב יפה והכל, הכל נשמע טוב.

קצת פרטים, 1.4, עבר כ 200 אלף ק''מ, ראש מנוע שופץ ולא מזמן עבר חיזוק ברגי ראש.

הרכב מבחינת המנוע כפי שנאמר לי מקורי לחלוטין, מלבד פילטר פתוח של AKA, נשמ מהמכסה שסתומים + אגזוז של אנסא (כל הצנרת מקורית), לרכב יש ממיר.

לפי מה שהמוכר טוען הרעידות במנוע הן בגלל הפילטר והאגזוז שמורכבים יחד עם הממיר שכביכול יוצר את האי יציבות.

יש אי יציבות כאשר הרכב עומד, לחיצה הכי עדינה על הגז והמנוע עובד יציב לגמרי ללא כל רעידה.

אני חייב לציין עוד שהתא מנוע מקורי לגמרי! מנוע צעדים נאמר לי לא מקורי או של דגם אחר או עוד משהו, וכך גם המחשב, או תוכנה הוחלפו.

הרכב סה''כ יפה אבל האי יציבות בעמידה קצת מדאיגה!

האם זה יכול להיות מהסיבה שהמוכר ציין?

אגב בנסיעה הרכב נוסע חלק מאוד!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מתיאורך עולה שהרכב עבר שינויים, במחשב ניהול המנוע, במנוע ייצוב הסיבובים, מערכת הפליטה , ובוצע ראש מנוע, שאינני יודע מה ניסו לשפר ולשדרג שם, ככל שניסו, לאור ה"שיפורים" שהוכנסו ברכב.

אני מציע לך למצוא כזה רכב מקורי ככל שניתן. הרכב הזה עלול להכניס אותך להוצאות רבות ממה שאתה מוכן.

רעידות מנוע לא יגרמו מאגזוז כל עוד הוא איננו סתום, ואם הרכב עם מעט גז עובד יפה, ואם גם סוחב יפה, אז האגזוז לא סתום והבעיה כנראה נובעת ממקום אחר.

יש לבצע דיאגנוסטיקה לרכב לפני שאתה קונה אותו , ולבדוק שבכלל יש תקשורת למחשב ניהול המנוע עם סקנר מקורי, ואיזה תקלות רשומות, ככל שרשומות כאלה.

זוהי דעתי האישית, וכל אחד יעשה כהבנתו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני תודה על התגובה!

אתה מבין שזה מה שיפה ברכב, הכל מקורי, מהידית הילוכים ועד כל הפנים, כך המצב החיצוני גם, שום שינויים!

מכאנית, לא בולמים, לא קפיצים, שום דבר, הכל מקורי חוץ מהאגזוז שיש לו אישור + פילטר אויר.

אם אוכל לקבל הערכת מחיר להחלפת מנוע צעדים (אני יודע שיקר מאוד) + מחשב מקורי זה יעזור (מחר ארים טלפון על הבוקר למישהו שבידיו התשובה על המחיר).

הרכב מושך רק בגלל המקוריות, שאי בו את הסלט כמו ברוב הספורטיביות הצרפתיות יד שניה.

ובוא נגיד שמי שקונה XSI 1400, תמיד באיזשהו שלב היא הופכת ל 1.6.

כמובן שאני מכבד את דעתך כדעה של מומחה מבין פי כמה וכמה ממני אבל אם ניקח את זה בפרופורציה שהרכב יפה, המחיר יפה בהתאם למצב, לרכב נתונים יפים, האם לא שווה?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הכל עניין של מחיר ושל רצון. אם רוצים משהו מסויים , משלמים עליו. רצוי כמה שפחות אבל משלמים. אם אתה לוקח בחשבון הוצאות שיהיו, ויש את הכסף מוכן להוצאות האלה, אז מה טוב, רק שלא יהיו הפתעות שניתן לאתר אותם כעת, והשאר גם בידי המזל, וטיפול שומר ואוהב לאוטו.

רק לבדוק את האוטו טוב טוב, גם במכון בדיקה. (יש לך אפשרות לבדוק עם חבר הפורום "קומפי" , אני חושב שהוא בראשון)

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני צריך כ''ס רעננה והסביבה, יותר רחוק המוכר לא מוכן...

אז קודם לעשות בדיקה מלאה או רק שאסי, בהתחשב בזה שזאת הבעיה היחידה אובחנה ובשבילה מכון רגיל לא יהיה טוב.

לבחור כפי שהבנתי יש בדיקה קודמת שבוצעה לא מזמן לרכב אני ביקשתי לראות ומחר הוא אמור להביא אותה.

מחשב משומש לא בעיה להשיג, מנוע צעדים זה כבר עסק יקר יותר וכנראה בהרבה (מחר אברר בדיוק).

באמת מדהים הרכב לגמרי מקורי ושמור, את האמת לא ממש יצא לי לראות כאלה... יד 5 שאף יד לא עשתה בו שינויים פנמיים, קוסמטיים או מכאניים זה באמת דבר נדיר במכוניות האלה. הרי לרוב זה בלוק של 306, ראש של ראלי, מחשב של... סרן של... ועוד ועוד. פה מקבלים הכל של XSI, הכל מקורי ובמצב טוב (רק הבעיה הזאת... :?).

שוב תודה לך דני!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

דני ביררתי, הרכב עם מנוע צעדים מקורי, דיברתי עם הבעלים והצגתי בפניו את הטענה שכנראה זה לא בגלל הממיר ואז הוא אמר שכנראה שזה בגלל המחשב ניהול מנוע שהוא באמת לא מקורי, כמו כן המחשב המקורי יימסר עם הרכב.

היום הוא יביא בדיקה מדינמומטר בהרצליה ונראה מה יש שם.

טוען ששאסי לא מצויין בשום מקום אבל יש סעיף של ''לחיצות פח מרכזי'', מה זה אומר?

אגב הבדיקה מלפני יומיים...

מן הסתם גם על הבדיקה שלו אני אעבור עם מישהו שמבין טלפונית.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני לא מבין איך עדיין לא נדלקו אצלך מס' נורות אדומות:

א) "הבעלים" של הרכב לא מוכן ללכת איתך לבדיקה היכן שאתה בוחר.

ב) ה"בעלים" של הרכב מביא לך בדיקה ממכון בדיקה כלשהו.

ידידי,נפלת ככל הנראה על סוחר- נוכל ואתה עומד ליפול חזק עם הרכב הזה.

אמנם זה שייך יותר לפורום ייעוץ רכישת רכב,אבל אני לא יכול להימנע מציון העובדות היבשות ולהזהיר אותך שלא תסמוך על אף בדיקה מוזמנת שהרי לא ברור האם יש היכרות בין המכון לבין מזמין הבדיקה !!

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ידידי אתה טועה ובגדול... למוכר אין בעיה לבוא איתי למקום שאני בוחר אבל יש הבדל בין זה לבין ליסוע רחוק בשביל בדיקה, ואני אסביר לך את זה... הרכב מרעננה, הבחור בא לקחת אותי לכפר סבא, אני לא רוצה לתרתר אותו ליסוע מרעננה לכ''ס ואז שוב לרעננה ואז שוב לכ''ס להחזיר אותי (אני מגיע מאריאל לכ''ס והדרך לרעננה בשבילי מסבכת משמעותית את העניין) לכן אני מעוניין לעשות בדיקה בכ''ס ולו אין בעיה להגיע לרעננה או לכ''ס לעשות בדיקה.

והרכב בבעלותו שנתיים (נבדקה ת''ז ונבדק הרשיון רכב רשום על שמו כבר שנתיים, כמו כן אולי זה לא מציג שום דבר אבל הבחור פעיל בפורומי רכב, חובב רכב וגם מגיע למפגשים).

אין טעם לקפוץ עם מסקנה כזאת!

כמו כן בדיקה מנימלית האם המוכר סוחר או לא זה כשאתה מטלפן אליו אתה אומר ''בקשר לרכב'' סוחר ישאל אותך איזה רכב... מוכר נורמלי יספר לך על הרכב שלגביו התקשרת אחרי שתשאל זאת.

אני לא ילד תמים, בתחום כבר לא מעט זמן.

ד''א הבדיקה שהוא מביא לי זה מדינמומטר (שהמליצו לי עליו בפורום באתר שאני אקח לשם את הרכב לבדיקה), הבדיקה מלפני 3 ימים כאשר מישהו התעניין ברכב).

ואני מבצע בדיקה לרכב.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
אני לא מבין איך עדיין לא נדלקו אצלך מס' נורות אדומות:

א) "הבעלים" של הרכב לא מוכן ללכת איתך לבדיקה היכן שאתה בוחר.

ב) ה"בעלים" של הרכב מביא לך בדיקה ממכון בדיקה כלשהו.

ידידי,נפלת ככל הנראה על סוחר- נוכל ואתה עומד ליפול חזק עם הרכב הזה.

אמנם זה שייך יותר לפורום ייעוץ רכישת רכב,אבל אני לא יכול להימנע מציון העובדות היבשות ולהזהיר אותך שלא תסמוך על אף בדיקה מוזמנת שהרי לא ברור האם יש היכרות בין המכון לבין מזמין הבדיקה !!

מסכים עם זה שאי מוכנות בעל הרכב לבוא לבדיקה בכל מקום שהקונה יבחר אכן מחשידה קצת, אבל מה הבעייה עם זה שבעל הרכב מראה תוצאות בדיקה קודמת של הרכב ?.....

כשאני מכרתי את הרכב שלי (גם 106XSI,אגב מקורית לגמרי חיצונית ובמצב מדהים)לא היססתי להראות לקונים פוטנציאלים את תוצאות בדיקת הרכב עוד מהתקופה שאני קניתי את הרכב,בצירוף קבלות על כל התיקונים שבוצעו בהתאם לתוצאות אותה בדיקה, ובנוסף נתתי להם התחייבות שלמעט מה שמצויין מבחינת תאונות וכד',הרכב לא עבר שום תאונה ברשותי בתקופה בה היה שייך לי.

ואני לא סוחר,לא נוכל,ולא רמאי,אני בנאדם ישר כמו סרגל.

אתה קצת יותר מדי נחרץ בקביעה שלך שהבנאדם הולך ליפול חזק עם הרכב הזה,ועוד יותר נחרץ בקביעה שלך שמדובר בנוכל, ושהבדיקה מוזמנת.

ואולי הבדיקה נערכה ע"י קונה פוטנציאלי אחר ובעל הרכב ביקש לשמור עותק של הבדיקה ?

אני יודע שאם אני הייתי מוכר הרכב ומישהו היה עושה בדיקה ומבקש זמן כדי להחליט,אני הייתי שומר לעצמי עותק מהבדיקה וכן הייתי מראה אותו לקונים פוטנציאלים בתור איזשהו רפרנס,אין בזה שום דבר פסול.

לבחור שפתח את השרשור:

הכל טוב ויפה,תעיין בתוצאות הבדיקה שהוא עשה,זה אולי יתן לך איזושהי תמונה כללית לגבי מצב הרכב,אך בכל מקרה אל תוותר על ביצוע בדיקה משלך,ובמקום ואיזור שאתה תבחר.

בעל הרכב לא מוכן לבוא איתך לבדיקה במקום שאתה רוצה ? וותר על התענוג,כנראה שיש לו סיבה לכך שהוא לא רוצה להתרחק מאיזור מגוריו.

לגבי התקלה שאמרת,יכולות להיות לזה הרבה סיבות,בין היתר מנוע צעדים תקול,משאבת דלק תקולה,תוכנת ניהול מנוע בסט אפ מסויים ועוד, כמו שכבר אמר לך דני,תלך למכון בדיקה,או אפילו למוסך מורשה של פז'ו ותתחבר לשקע דיאגנוזה,שיבדקו מה הנתונים שעולים להם,אולי הם יוכלו לתת לך כיוון לגבי פתרון הבעייה.

ברכבי היה מותקן צ'יפ שתוכנן כך שהמנוע יעבוד בתערובת יחסית ענייה בסל"ד סרק (מצב עמידה במקום עם מנוע עובד) ושיתן תערובת עשירה יותר מסל"ד מסויים,והאפקט היה דומה למה שתיארת,מעט רעידות בסל"ד נמוך ונסיעה חזקה וחלקה בסל"ד גבוהה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אמרתי לך שאין לו בעיה לעשות בדיקה ברעננה או בהרצליה והסברתי שאני רוצה לעשות בכ''ס כי יש לי בעיה להגיע אליו לרעננה ולעשות שם בדיקה...

הבחור בא לאסוף אותי לכפר סבא במקום שאני אגיע אליו עד רעננה ואז נוסעים לאן שאני רוצה מבחינת מכון בדיקה, רק שלא רציתי שזה יהיה רחוק כי גם ככה הוא בא לקחת אותי בגלל שקשה לי להגיע עד אליו...

זה הכל... הוא ממש לא הראה שום סימן או שום בעיה לבוא איתי למכון שאני בוחר ובטח ובטח לא הציג בפניי שום מכון שהוא רוצה לבדוק בו את הרכב שלו.

מה שכן הבדיקה שהוא מציג היא מדינמומטר וזה יהיה טיפשי לבדוק שם שוב כעבור 3 ימים מהבדיקה הקודמת.

אני מאמין שאני אמצא כבר מכון בכ''ס.

ד''א ייתכן מאוד שזה בדיוק העריכה בתוכנה שהוא עשה...

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לגבי השינוי בתוכנה,ייתכן שזה מה שהוא באמת עשה, אני ממליץ לך לעשות דבר פשוט:

תבקש ממנו שלבדיקה של הרכב יבוא עם תוכנת ניהול המנוע המקורית,כך תוכל לבדוק אם זה באמת מקור הבעייה.

פורסם

ההחלפה פשוטה-אל תעשה בעצמך !.

אני בכוונה רושם כך,מכיוון שעל הנייר ההחלפה פשוטה (לפתוח מחשב מנוע,לפתוח את פקק האטימה,להוציא צ'יפ משודרג,להכניס צ'יפ מקורי,סטו).

במציאות,אם תעשה פעולה לא נכונה,אתה עלול בקלות לשרוף את מחשב המנוע,ואתה לא רוצה את זה,כי זה לא שעומדים בתור מאות רכבים מהדגם הזה שרק מחכים לתרום לך מחשב ניהול מנוע.

מחשב מקורי כזה יעלה לך המון כסף (סתם כדי לסבר את האוזן,על מחשב ABS רצו ממני בלובינסקי 10K שקלים, בלי למצמץ).

קח את האוטו לאחת מסדנאות השיפורים הרבות שמתעסקות בזה, שלם להם 50 שקל על השירות ותבקש שיעשו לך את ההחלפה כמו שצריך (זה לא בדיוק PLUG & PLAY,יש איזשהו סדר פעולות).

• תוכן חדש...