Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להגדיל את הדיסקים

האם התאמת הרכיבים הנ"ל תלויה רק במרווח הברגים? (מקום בתוך הגאנט יש לדיסקים יותר גדולים)

הרכב הוא אפלאוז ומרווח הברגים הוא 4X100 במקרה כזה אני יכול לשים דיסקים של קורולה, אלמרה, סיויק או כל יפנית אחרת? או שיש עוד דברים שצריך לבדוק?

פורסם

אתה לא יכול להגדיל דיסקים מבלי לשנות את הגובה של הקליפארים.

התאמת ברקסים מרכב אחר אפשרית ונעשתה לא פעם.

אתה זקוק לחרט טוב שיחרוט לך חורים בדיוק משולם בצלחות הבלימה (כלל אצבע: רוכשים צלחות בלימה של הרכב ממנו מעותקת המערכת),

ולמישהו שיבנה לך אדפטר לקליפארים החדשים, וכנראה לחנות הידרואליקה כדי לעשות שינוי בניפלים של צינורות הבלימה (לא תמיד מחייב).

עסק בהחלט יקר, צפה לפגיעה של 3K בערך.

יותר זול לרענן לגמרי את המערכת הבלימה הנוכחית עם חלפים איכותיים בלבד, ואם אתה מרגיש לא מסופק, אפשר לעבור לשלבים היותר יקרים אבל היותר יעילים.

אביחי

עריכה:

עכשיו אני מבין שאתה מעוניין להגדיל רק דיסקים, דעתי שזה לא ממש שווה את הכסף (כאן ההצאות שלך מסתכמות בבנית אדפטר [כ-500 שקל בערך] ודיסקים באופסט שזהה למקורי [עוד 500 שקל, בערך], עבודת חריטה [100-200]. לא שווה את הכסף. תתמקד ברענון, או שתלך על מערכת חזקה ויותר מאסיבית, ותקבל באמת תמורה גבוהה.)

פורסם

ברשותכם מתעלק על השרשור.

ברשותי 106 XS ואני מעונין להתקין ברקסים ברלינגו אין לי בעיה להשיג קאליפרים ודיסקים עם רפידות אני כבר יקנה חדש ואיכותי אני צריך התאמה מסויימת?

כמה יעלו דיסקים מחורצים?

את הג'אנט כבר הגדלתי ל14 ככה שאני לא מאמין שתיהיה בעיה של גודל.

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

תסביר לי את הצורך בכך?

לדעתי לא צריך להקצין..

בלמים מאווררים של וולקן/ראלי יתנו לך תוצאות טובות ללא תוספת משקל משמעותית (במקרה של הברלינגו)

אני מדבר מניסיון, (אם בא לך תעשה חיפוש - לפני שנתיים עשיתי הסבה כזאת לXS שהייתה לי והיא מתועדת כאן)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

יותר זול לרענן לגמרי את המערכת הבלימה הנוכחית עם חלפים איכותיים בלבדquote]

למה בדיוק הכוונה?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

יותר זול לרענן לגמרי את המערכת הבלימה הנוכחית עם חלפים איכותיים בלבד

למה בדיוק הכוונה?

צינורות, דיסקים ורפידות.

פורסם

רפידות - ברור.

צינורות - זה גם עוזר בבלימה? חשבתי רק תחושה.........

דיסקים? לא היגיעו כאן למוסכמה שדסיקים מקוריים זה הכי טוב?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

דיסקים מקוריים הכי טובים בשני תנאים:

1. שהדיסקים המקוריים טובים :wink:

2. שתוספת ההספק מקבילה באיזה שהיא צורה לייעוד הרכב.

למה כוונתי?

קודם כל, שבאמת הדיסקים המקוריים הם מוצר איכותי ,למשל בלאון של ליאור (שעליה נסוב השרשור המדובר) הדיסק המקורי פשוט מעולה.

דבר שני, מה הייעוד המקורי של הרכב.

אם נתייחס לשרשור הזה, פותח השרשור רוצה לשפר אפלאוז.

אז אם מדובר בפילטר אויר, אגזוז ועוד כמה שיפורים קטנים, אז אין בעיה.

מצד שני, אם הוא היה חושב לקחת את הרכב המשפחתי-ביננוני הזה ולשפר אותו בצורה מיפלצתית, ברור שהייעוד המקורי של הרכב הוא כזה שהדיסקים המקוריים לא יעמדו במעמסה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בלי שום שיפורים, פשוט רוצה לחזק את הבלימה, למרות שהיא דיי מספיקה אבל במקרה וזה אפשרי בלי יותר מידי בלאגן אז למה לא, בגלל זה אני שואל מה עוד צריך לדעת על המידות של הדיסקים חוץ ממידת מרווח הברגים? וגם מה צריך מבחינת הקאליפרים?

פורסם

צינורות - זה גם עוזר בבלימה? חשבתי רק תחושה.........

תחושה בלבד. [וגם זה בספק]

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

וגם תוסיף את הבעיה שכאשר צינור גומי מאבד את התכונות האלסטיות שלו ותחת עומס מתנפח (מה שמצריך את החלפתו המיידית!), בצינור שזור אתה לא רואה את זה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
וגם תוסיף את הבעיה שכאשר צינור גומי מאבד את התכונות האלסטיות שלו ותחת עומס מתנפח (מה שמצריך את החלפתו המיידית!) אתה יכול להבחין בזה מייד, בצינור שזור אתה לא רואה את זה.

...מה שמסביר את ההוראה [לא המלצה - הוראה מפורשת] על האריזות של הצינורות השזורים הממותגים שאומרת שחייבים להחליף סט צינורות שזורים כל X זמן [אא"ט שנתיים] מהסיבה שיניב ציין.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
תסביר לי את הצורך בכך?

לדעתי לא צריך להקצין..

בלמים מאווררים של וולקן/ראלי יתנו לך תוצאות טובות ללא תוספת משקל משמעותית (במקרה של הברלינגו)

אני מדבר מניסיון, (אם בא לך תעשה חיפוש - לפני שנתיים עשיתי הסבה כזאת לXS שהייתה לי והיא מתועדת כאן)

מסכים עם הרמן.

אגב איפה התיעוד ? חיפוש לא העלה תוצאות.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

ארנון, אתה מפתיע אותי :lol::lol:

קבל

פורסם
...מה שמסביר את ההוראה [לא המלצה - הוראה מפורשת] על האריזות של הצינורות השזורים הממותגים שאומרת שחייבים להחליף סט צינורות שזורים כל X זמן [אא"ט שנתיים] מהסיבה שיניב ציין.

רון.

אבל צינורות שזורים לא עשויים מגומי. :shock:

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...