Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שהמד ק"מ תקול ברכב ואני ממשיך לנסוע ככה במשך תקופה ארוכה מבלי לתקן אותו ובעקבות זה כמובן שהמספר ק"מ המצטבר שהרכב עבר לא גודל האם זאת עבירה על החוק?

מישהו יכול להוכיח כמה זמן אני נוסע על "אותו קילומטראז"?

פורסם

זו עבירה, מכיוון שביום המכירה שלך אתה בעצם מרמה / מזייף קילומטראז' ביודעין.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני אומנם לא מומחה לחוקים, אבל גם בהנחה ויש איזשהו חוק כזה, זה נראה לי יהיה סופר קשה לעלות על זה. (אלא אם כן תחליט להקפיץ איזה שוטר בתפקיד, והוא ישים לב שהקילומטראז' לא משתנה).

מבחינת עיסקת מכירה לעומת זאת - קצת יותר בעייתי.

אם אתה מטפל ברכב במוסכים מורשים, אז מן הסתם יהיה מאוד קל לעלות על זה, לפי התיעוד של מד אוץ (קילומטראז') בכל טיפול.

אם אתה עושה טיפולים אצל מוסכים רגילים, הדבר פחות בעייתי (אלא אם כן הם גם מתעדים).

מבלי להתייחס לפן החוקי של העניין, זה נראה לי לא מוסרי ורמאות, בתור אדם שיושב פה בפורום וחובב רכב כמו רובנו, הייתי מתקן מהר את המד קילומטראז'. (דבר שגם חשוב לעצמך בחלק מהמקרים).

בברכה!

יונתן.

פורסם

אם אתה נוסע עם מד קילומטראז' תקול ובמכירת הרכב אתה אומר ללקוח: מתאריך "שקר כלשהו" המד קילומטראז' שלי לא עובד, ותיקנתי אותו רק ב-"שקר כלשהו אחר".

אז אין עם זה שום בעיה, הקונה יחליט בעצמו אם הוא רוצה את הרכב או לא.

אם אתה נוסע עם הרכב 5 שנים בלי לתקן את המד, מתקן ומוכר שבוע אחרי ולא מגלה לרוכש, אתה עבריין וחלה עלייך אחריות פלילית, ללא שום קשר לחובב או לא חובב מכוניות וכו'.

פורסם

זה בדיוק כמו לגלגל אחורה ברכב לפני מכירה , לא חוקי ... ותחשוב גם איך אתה הייתה מרגיש אם היו מוכרים לך משהו שעבר ב100 אלף יותר ממה שרשום :)

פורסם

זה בדיוק המקרה אני הוא זה שקנה את הרכב עם המד ק"מ תקול ואין לי מושג כמה זמן הוא כבר לא עובד ולכן אין לי דרך לברר כמה ק"מ "אמיתיים" עבר הרכב/המנוע

פורסם

הבעיה העיקרית עם זה, היא לא החוק או המוסר.

אם אתה אדם ישר, אתה מתאר את המצב לקונה והוא יעשה את השיקולים שלו אם לקנות או לא לקנות.

לגבי מה שקנית כבר לא תוכל לדעת, אלא אם כן יש הסטוריה של קבלות תיקונים ממוסכים בתקופה שמד הקילומטרים עדיין עבד.

הבעיה היא באחזקת הרכב: איך תדע מתי להחליף שמן, פילטרים, פלאגים?

לא תוכל לזהות צריכת דלק לא תקינה, אינדיקציה לתקלות רבות.

באיזה רכב מדובר?

האם קיבלת הצעת מחיר לתיקון?

המחירים לתיקון שעונים הם יקרים, ובד"כ הרבה יותר זול להביא מחו"ל שעון תקין, אם התקלה היא לא בכבל מכאני או חיווט חשמלי.

הייתי מתקן על מנת לתחזק את הרכב כמו שצריך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מבחינת החוק ישנו סעיף שנמצא אצל בוחן התנועה שבו נאמר:

רכב לא תקין שלא נאסר בשימוש

250 ש"ח קנס ו 0 נקודות.

נהגת את הרכב הנ"ל והרכב נבדק ע"י

שוטר או בוחן תנועה ונמצא כי הרכב

אינו תקין בכך ש...,

בניגוד לתקנה 306 לתקנות התעבורה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
מבחינת החוק ישנו סעיף שנמצא אצל בוחן התנועה שבו נאמר:

רכב לא תקין שלא נאסר בשימוש

250 ש"ח קנס ו 0 נקודות.

נהגת את הרכב הנ"ל והרכב נבדק ע"י

שוטר או בוחן תנועה ונמצא כי הרכב

אינו תקין בכך ש...,

בניגוד לתקנה 306 לתקנות התעבורה.

ל'

כפי שניתן לראות החוק לא רואה בתקלה זו, תקלה חמורה (קנס נמוך-ללא נקודות). ניתן במסגרת מכירת הרכב לציין כי השעון הפסיק לעבוד בתאריך כך וכך וכי עד לתאריך זה הרכב עבר X ק"מ וכי המוכר אינו יודע כמה ק"מ עבר הרכב לאחר שהשעון שבק ולכן לא אחראי... כמובן שמצב זה אינו אופטימלי, לא מבחינת מוסר, לא מבחינת היכולת למדוד נתונים טכנים וטיפולים בזמן וכן יפגום בסופו של דבר במכירת הרכב (באם תספר את הסיפור האמיתי), ואם הקנס הוא 250 ש"ח כבר עדיף להשקיע זאת בשעון חדש...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...