Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקח לי הרבה זמן עד שהגעתי לתוצאה רצוייה במערכת שלי, כל פעם שיניתי כיוונים (אפילו שידרגתי HU לאחרונה) עד שבסוף הגעתי פחות או יותר לתצורה שהכי מתאימה לי לסגנון המוזיקה שאני שומע ברכב (להלן: בעלת מאפיינים אלקטרוניים, קרי- טראנס אמביינט צילאאוט ודומיהם, עם דגש על כמה שפחות דיסטורשן במקור קרי- לא רוק כבד, מטאל, הופעות חיות וכו').

את כל הניסיונות שלי עשיתי כשאני מקשיב רק לסגנון הזה, ולדיסקים שאני מכיר (באיכות מקור).

יום אחד חשבתי לעצמי לשמוע סיגנון אחר, ואיך שאני שם תדיסק (אוקיי קומפיוטר) - אכזבה. הבאס חלש מידי, הקולות של טום יורק נישמעים עמומים "וחסרי חיים" וכו' בקיצור- כאילו לא עשיתי עד עכשיו כלום.

מחליף דיסק לאלקטרוני- וסבבה. הצלילים נשמעים ברורים הבאס דופק יפה והגלים בים והפעמונים של הכנסיה נישמעים חיים.

איך? למה? כמה?

הגיוני שיש כזה הבדל? וניסיתי לשחק קצת דרך הHU עם באס לאודנס וכו'. אני צריך להתחיל לכוון הכל מחדש בשביל להגיע "לעמק השווה" בין הסגנונות?

אני מקווה שהעניין מוכר. אשמח לשמוע עצות.

HU: PRS

FRONT: Morel hybrid 5

SUB: Focal 27A

AMP: Bazooka EL460

פורסם

לא מכיר מוסיקה אלקטרונית (חוץ מג'ון וונגליס וטנג'רין דרים ) אבל מוסיקה כלית וווקאל אין לה שום בעיה עם שום רמקול . אם אתה מכווין את הרמקולים/מערכת טוב לא אמורה להיות לך בעיה אם אתה מחליף בין ג'אז לרוק או לקלאסית או לכול סוג אחר .

אם יש לך בעיה אז או שהאלקטרונית של היום היא משהו מיוחד או שיש לך בעיה אמיתית בסטאפ שלך . שזה אומר ציוד והתקנה וכיוונים

בברכה יהודה

פורסם

יהודה - האלקטרונית של היום זה באמת משהו מיוחד. זה לא מה שאתה מכיר. זה השירים, כמו שאתה אמרת, שאתה שומע אותם עוד לפני שהרכב בא :-)

בכל מקרה, אכן לא צריכים להיות כאלו הבדלים גדולים, אם בכלל. אצלי לפחות יש הבדלים אבל ממש קטנים בין אלקטורנית לדוגמא להיפהופ. (למרות שלא אמור להיות כמעט והבדלים בין שני הסגנונות האלו שלא כמו בין גאז רוק ואלקטרונית, אבל מה לעשות שאני לא שומע את השתיים הראשונים, למזלי :lol:, ככה שאין לי מה להגיד אם גם אצלי יש את הנפילה הזאת).

דווקא ההייבריד לא אמור להשמע כמו שתיארת. תנסה לכוון ככה שהסאונד יישמע ויישמר באותה הרמה בכל סגנון מוזיקה, אם אתה שומע אותה. אם לא, אין לך למה לעשות את זה - כמו אצלי. הכיוונים שעשיתי (למרות שלא עשיתי הרבה) הם יותר לטראנסים וכל מה שבגבולות שלו, היפהופ, ראפ והאוסים, ככה שאולי גם אצלי אם תשים גאז תשמע חרא (לא יודע) אבל אני גם לא יידע את זה בחיים, כי אצלי לא תשמע גאז בחיים.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זה תלוי מאוד במי שעושה את הMIX ואת הבלאנס הסופי בדיסק

אנשים (ברמות שונות) עובדים על דיסקים בסגנונות שונים.

בגדול רוב הדיסקים שהופקו בצורה מקצועית - ישמעו טוב על מערכת מאוזנת אבל (וזה אבל גדול):

א. לרוב , אין מערכות מאוזנות (גם מהנטייה להשתמש בסאבים בצורה הרבה יותר פעילה מאשר המקבילה הביתית - מה שלא נשמע טוב בחלק מסוגי המוסיקה)

ב. המון דיסקים מופקים ברמה שישמעו טוב באוזניות / מוניטורים / מערכת ביתית - בלי מחשבה ובדיקה מעמיקה של אם יש חוסר איזון באחד התדרים

בעיקר אני נתקל בזה בדיסקים של מוסיקה אלקטרונית , ודיסקים "מקומיים" (לצורך העינין - ישראלים או להקות קטנות יותר)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אתה צריך לקחת בחשבון גם את אופי המוזיקה.

הבאס שאתה שומע ברוב הלהקות האלטרנטיביות (ואני שומע הההההמון אלטרנטיבי - k's choice, counting crows, nirvana, garbage, alanis, and so on ) הוא שונה לחלוטין מרמת הבאס שאתה שומע במוזיקה אלקטרונית.

מדובר בתחומי תדרים שונים ובעוצמות שונות של הקלטה באותו תחום תדר.

אתה לא יכול לצפות מקטע טראנס מטורף שיש בו באס יציב בתדר 40 הרץ בעוצמה של X דציבלים להשמע זהה למערכת תופים שנבלעת בתוך גיטרות חשמליות של להקת רוק.

הרבה פעמים כשאני שומע אלטרנטיבי אני מעלה את עוצמת הסאב בHU לפחות בשתי דרגות.

בנוסף לזה במוזיקה אלקטרונית לרוב חסר משהו שנקרא "זמר" וגם לרוב אם יש זמר אז הוא פחות חשוב ומורגש. ייתכן ובחירת הרכיבים שלך היא חסרת מיד וזה מורגש כשאתה שומע פתאום הקלטות ווקליות.

אם תיקח את אותו הדיסק לרכב שסוג המוזיקה הזה נשמע לך בו טוב ותשים דיסק של מוזיקה אלקטרונית אתה עלול להיות מופתע כשאתה תבין שיש כל כך הרבה סאונד שלא שמת לב אליו פתאום במוזיקה האלקטרונית שלך... תנסה בעצמך, זה יכול לענות לך על כמה שאלות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התגובות

אם תיקח את אותו הדיסק לרכב שסוג המוזיקה הזה נשמע לך בו טוב ותשים דיסק של מוזיקה אלקטרונית אתה עלול להיות מופתע כשאתה תבין שיש כל כך הרבה סאונד שלא שמת לב אליו פתאום במוזיקה האלקטרונית שלך... תנסה בעצמך, זה יכול לענות לך על כמה שאלות.

בדקתי. שמעתי כמעט את כל הדיסקים שלי בכל הוראציות (בית, אוזניות, רכב) ככה שאני יודע איך הם אמורים להשמע.

אני חושב יותר בכיוון שבאמת יש הבדל בין הסגנונות, והזמר באמת לא כ"כ בלט עד עכשיו. ואולי באלקטרונית נתתי פחות מידי משקל לבאס (כי בסגנון הזה יש במקור הרבה), ואז במעבר לרוק כמו שנאמר הכל היה בולט פחות, וחסר חיים.

בכל אופן, אני אנסה בקרוב לכוון מחדש לחלוטין, לבדוק אם אין לי איזה "בור" במיד, אולי אני אגיע לתוצאות טובות יותר..

אבל כמו שאני משער, תמיד יהיו הבדלים בין הסגנונות שיצריכו להעלות מעט באס או שינויים קטנים כאלה.

יו"ט

פורסם
יהודה - האלקטרונית של היום זה באמת משהו מיוחד. זה לא מה שאתה מכיר. זה השירים, כמו שאתה אמרת, שאתה שומע אותם עוד לפני שהרכב בא :-)

בכל מקרה, אכן לא צריכים להיות כאלו הבדלים גדולים, אם בכלל. אצלי לפחות יש הבדלים אבל ממש קטנים בין אלקטורנית לדוגמא להיפהופ. (למרות שלא אמור להיות כמעט והבדלים בין שני הסגנונות האלו שלא כמו בין גאז רוק ואלקטרונית, אבל מה לעשות שאני לא שומע את השתיים הראשונים, למזלי :lol:, אתה בטח מתכווין לצערך הגדול אין לך חינוך למוסיקה אמיתית :lol: ככה שאין לי מה להגיד אם גם אצלי יש את הנפילה הזאת).

גיא.

היגיע הזמן שתנסה ללמוד לשמוע מוסיקה ולא סינתיסייזרים מתוכנתים על רצף של באסים שאין להם קשר לכלום :lol:

בברכה יהודה

פורסם

ויש לי PRS אם יש למישהו תגובה פרקטית.. bbe וכו' עד כמה עדיף לכוון עם זה \ ללא זה..

תודה

פורסם
ויש לי PRS אם יש למישהו תגובה פרקטית.. bbe וכו' עד כמה עדיף לכוון עם זה \ ללא זה..

תודה

אני רק יכול לתת לך את הדיעה שלי - אתה יכול לכוון את המערכת בעזרת מכשור כזה או אחר בכדי לקבל מושג מתי הכיוון שלך מאוזן נכון - אבל אתה יכול לעשות את זה עד מחר, עד מחרתיים - יום אחרי זה ימאס לך מי זה כי הטעם האישי שלך יגיד

חסר לי קצת באס, הטרבל גבוה מידי, למה המיד כל כך אנמי וכו' וכו'

כוון לפי האזניים בסופו של דבר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה בדיוק מה שאני עושה :lol:

אבל תמיד יש דרכים יותר נכונות להגיע לכיוון הכללי.

• תוכן חדש...