Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

דובי אתה מבלבל את היוצרות. כשישבת עם יובל לא היה לך מושג בכלל מה זה סימוני דרך נכון? ולכן יובל הוא זה שאמר לך מה לרשום?? ועכשיו כשאתה יושב עם נדב, ובקרוב אחרי עוד כמה אימונים תדע מה שנדב אוהב ורוצה ממך, לא תהיה לך בעיה להכין בשבילו את הסימונים. דבר נוסף, כשאתם יושבים עם נהג קבוע שנתיים, שלוש, או יותר אתם לא צרכים אותו בשביל להכין את הסימונים, ולכן גם כתבתי שהיום כשאני מכין או עובר על הסימונים,יכול לנהוג בשבילי המכונאי גם. ודובי איך תדעו אם יותר נוח לקבל סימוני דרך מוכנים אם לא ניסתם אותם???? תנסו פעם אחת ותראו אם זה עוזר לכם, ולא חיזרו למה שאתם מדיפים.יש פה עוד דבר דובי שחייבים לזכור,ונראה לי שדני כבר הזכיר את זה. הנווט הוא זה ששולט על הנהג במירוץ, במידה והנווט רואה שהנהג מתחיל להשתולל מכל סיבה שהיא הוא תמיד יכול להגיד לו פתאום סכנה סכנה ואז הנהג מאט נכון ?

כול טוב והמשיכו לנהוג בזהירות זלמן

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ערב טוב לכולם(פעם ראשונה כותב תגובה בפורום).

ראשית אני רוצה להביע את הערכתי לנעם הימן ולצוות המרשלים שנכחו באימון, תודה רבה על המקצוענות ההקשבה ונכונות להרים אימון בצורה זו. בנוסף, תודה רבה למנהל רכב הסיוע של הקבוצה RAMOT RALLY TEAM- רועי לב ארי אשר כתב את הנואטס בצורה מקצועית בהתחשב לפעם הראשונה, רועי יש לך חלק גדול בהצלחת הקבוצה במרוצים האחרונים, תודה רבה אתה גדול !!!!!:-D

לנושא תפקיד הנווט, וזאת לאור השתתפותי במספר תחרויות בארץ ובחו"ל ומאחר ואני חייב גם להודות שהיו לי גם כמה נהגים/מורים בתחום, שמהם אני שואב את כל מה שאפשר (ויעידו הנוגעים בדבר).

תפקיד הנווט, הינו מורכב ומרובה בתחומי האחריות . אך ברור מעל כל ספק שתפקיד הנווט הינו מרכזי והחשוב ביותר, נווט יכול להרוס וקבוצה גם יכול לבנות קבוצה.

רישום הנואטס חייב להתבצע באמצעות הנהג וגם הנווט כצוות, כמובן שבקבוצות מקצועיות קיימת אפשרות שהנווט לא ירשום את הנואוטס אבל מדובר בהרבה שנות הכרות ולימוד בין חברי הצוות.אל תשכחו כי בחו"ל מקבלים את הנואוטס מוכן, אחרי שמספר נווטים מנוסים מאוד, כתבו הכינו ובדקו אותו.

גם אם הנהג זוכר את הסטייג' אין זה אומר שהוא נוהג במהירות המקסילמית אליו הוא יכול להגיע, ההבדל בין צוות שנוהג כצוות לבין נהג שנוהג לפי הזיכרון עומד בין 10-15 שניות. צוות טוב ומיומן יכול לנצח כל צוות, עם כל רכב, כל עוד הצוות עובד בארמוניה ושיתוף פעולה במהלך המרוץ.

חברה מדובר- רק בעבודת צוות.

הא ואיציק תודה גם לך, על חווית נהיגה שכול פעם מחדש אני מתפעל ומלא הערכת ליכולת הנהיגה שלך. נהג מספר 1.

ערב נפלא לכולם, חזי

חזי בצלאל,

רמות ביהס לנהיגה מתקדמת למניעת תאונות

www.rrs.co.il

פורסם

לילה טוב

אחרי שעתיים מורטות עצבים,והנאה מרובה, לאחר צפייה במשחקים של ריאל וברצלונה התפנאתי לקרוא הדיון המרתק

המתנהל פה בנושא רישום נוטס וכו'.....ורציתי להביע את דעתי כנהג וותיק וכטירון בנושא הראלי !!

אז ככה- בתחילת דרכי במירוצי הראלי חשבתי שאני לא צריך לדאוג וכי כישורי ובטחוני העצמי בתחום הנהיגה והשליטה ברכב,

הם ערובה להצלחה בטוחה בתחום !!

לקח לי מספר אירועים להבין שבעצם אני טועה בגדול וכי הגישה שלי לעניין היא בדיחה !!!! אני חייב לציין שכמוני רוב הנהגים

עשו את אותה הטעות!

חבר'ה, לא יעזור, מי שיודע לשחק היטב במשחק עם כדור, לא יכול להיות טוב באותה מידה כשמדובר למשל בכדורגל,כדורסל

או כדורעף !! וכך גם בספורט המוטורי ! יש ספרינט, ראלי,ג'ימקאנה,אספלט,קארטינג וכו'....

יש הבדל מהותי בספורט המוטורי כשסוג הרכב ורמתו המקצועית משפיעים באופן ישיר על הישיג זה או אחר בהשוואה לנהגים

שונים, ולכן קשה מאוד , לפחות אצלנו ,לבחון ולהשוות תוצאות של נהגים שונים, מכיוון שפערי הרמות המקצועיןת של הרכבים

גדול מאוד, וכמוכן הוותק של נהגים בודדים בתחום (יובל,רמי וג'וני בלבד) לא מאפשרים, נכון לעכשיו לנהגים אחרים,כמה שיהיו

מוכשרים, להתקרב ולסכן את מעמדם !!

ולמה אני מציין רק את שלושת הנהגים הנ'ל, משום שלדעתי הם כשרוניים בתחום הנהיגה נטו, ויש להם(למזלם) את האפשרות

לנהוג ברכבים ברמה של כמה וכמה דרגות מעל לכל יתר הרכבים והכי חשוב השתתפו באופן סדיר במספר רב של מירוצי ראלי

ורכשו ניסיון בדרך הקשה ובהתמדה ועל זה מגיע להם כל הכבוד !!!!

ההבדל בינם לבין כל יתר הנהגים ניכר בתוצאות שלהם מידי אירוע , ומי שמתמיד יותר(יובל) רואה תוצאות ואין עוררין !!!

לאחר סטייה קלה מהנושא, רציתי לאמר שלדעתי הנהג, הוא זה שצריך להוביל ברישום הנוטס,אם זה באיבחון דרגות הקושי של העקומות,הארכת מרחקים,תיאור המכשולים והסכנות,התראות וכו'... הרי מי שבסןפו של דבר מוביל את הרכב לקו הסיום- זה הנהג

הוא צריך להבין בשפה שנוחה ומובנת לו מה מסתתר אחרי העקומה הבאה או כל דבר אחר ,נכון ? אז מה פתאום הנווט יחליט בשבילו מה הוא צריך או רוצה לשמוע ? יתכן שלאחר שיתוף פעולה רב בניהם, הנווט יכול להרשות לעצמו לרשום פרטים שונים מבלי ליידע הנהג שלו עקב הניסיון הרב שצבר אותו נווט עם הנהג הצמוד שלו בלבד !!

לדעתי, מי שאומר שהנווט הוא שקובע איך ומה לרשום בנוטס ולא להיפך- טועה !!

לדוגמא- לי לקח המון זמן להבין איך להעריך נכונה את דרגות הקושי של העקומות , וביחד עם זה, לרשום את אותה עקומה בדיוק

פעם דרגת קושי 3 , ופעם אחרת 5 !!! ולמה ההבדל ? המהירות בה אני מתקרב לעקומה !!!

לסיכום! אני מקווה שאופי האירועים שיאורגנו בעתיד הקרוב , יותאמו לרמה ולאופי הנהגים העוסקים בתחום אחרת נמצא את

עצמנו עם מספר מועט של נהגים פעילים, ואל לנו לקפוץ מספר כיתות וחייבים להתקדם שלב אחר שלב ,בכדי לעבות

את כמות הנהגים העוסקים בתחום, ולגדל ולחנך נכונה דור צעיר לעתיד הספורט המוטורי !!!!

מישל

פורסם
קובי - עוד 2 מ"מ והרכב על הגג...

אתה נותן מימד חדש למושג נהיגה על הקצה...

אהבתי! להגדיל, למסגר ולתלות!

אלון

אלון מי כמוך יודע... שעם הרכב הזה, שהוא בלי מתלים ובולמים מקצועים, צמיגים...לא נעים להגיד ממתי ,סרן אחורי סורר,

ומנוע חלש יחסית 1.3 בלבד...אבל עם הרבה נשמה!!!

אתה פשוט חייב לנהוג על הקצה וקצת מעבר...

התמונה בהחלט תמוסגר :wink:

פורסם

איזה פירגון משהו!!!

אז אולי נתחיל את הסיפור האמיתי!

6 מרשלים על המסלול.

מאבטחים- מה זה?

ריב עם משפחת לביא.

איזה ספר דרך ואיזה בטיח זה ספר דרך, ממה ההתלהבות? מכך שנתנו לכם 5 עמודים עם תקנות משלימות ביום האירוע כאשר כל גוף שמכבד את עצמו שם את המפרים האלו באתר שלו.

7 ק"מ ספרינט לא ראלי ולא נעליים.

שעוני זמנים = סטופרים של בית ספר משהו שנעלם כבר ממרוצים בשנות ה-60

זינוק / גמר נו באמת כך בונים זינוק וגמר.

השאלה למה? מאיפה צץ כל הסיפור הזה.

אנחנו רוצים עוד אמרגן = שטויות

אנחנו רוצים להכניס למועדון מרוצי ישראל = אמת, למה? בגלל שהוא הבטיח מרוצים ולא קיים מכל מיני סיבות אובייקטיביות, שטח מחורץ, עבודות כביש 6 שהרסו מסלול, מרעה שצץ בשטח ועוד סיבות מפה ועד סוף העולם אבל בסוף מרוץ שיצא אל הפועל ברוחמה היה מדוגם כמו שצריך = אמת.

מצד אחד לעמותה יש דרישות להקמת ראלי אבל כשזה נוגע למפיק שאינו מועדון מרוצי ישראל אפשר לעגל פינות, זאת למרות שארועים מתקיימים בתקופה אפורה עמותת הנהגים לוקחת סיכון רק בכדי להכנס במועדון מרוצי ישראל, חבל מי שעמד בראש המועדון ברוך שליט:evil: דאג לפרק את המועדון לשתי עמותות של ראלי(רמי לימון-יו"ר) וספרינט (אסף שדמה - יו"ר) ומה קרה חרם דרבנו גבי את יובל על עמותות אלו גם כך הספורט מדשדש אז למה להחרים?

למה להכנס במועדון מרוצי ישראל זה בסיפורנו הבא, כי מה שלא הולך עם עמותת הנהגים צריך לפרק אז אולי צריך להכריז על עמותת הנהגים כגוף מונופוליסטי תחת ביקורת של רשם העמותות - בסיפורנו הבא! (מבואות יש כבר בסיפורנו זה)

ישראל בן-אפרים

שיווק מוצרי ספורט מוטורי

פלורידה ארה"ב

פורסם

שלום לכולם.

ישראל בן אפרים נראה שהיה טוב אם תשאר בפלורידה ותמשיך בפנטזיות שלך. לא שווה התיחסות.בגלל אנשים שכמוך, ודעות כאלו כך זה נראה.

כול טוב והמשיכו לנהוג בזהירות זלמן

פורסם

סופ"ש נעים

הבטחתי לעצמי להתנזר מפוליטיקה אבל אני חייב להגיב על משהו קטן במקרה הזה.

רק שבועיים לפני הראלי בחצרים , כן ראלי ,כי אנחנו רק בתחילת הדרך אז גם לעשות ראלי של 4 קטעים של 7 ק"מ עם כל המשתמע מסביב זה ראלי בשבילנו ותודה על הזלזול, כאמור רק שבועיים קודם ערך מועדון מרוצי ישראל ראלי משלו באזור רוחמה.

אני לא אשים פה קישור לשרשור אבל גם שם היו מחמאות ובעיקר פירגון .

בתור אחד שמשתתף במרוצי הראלי בארץ מזה כשנתיים באופן פעיל, מאד חשוב שיהיו מספר גורמים שמארגנים ארועים שכאלו.

מועדון מרוצי ישראל הניח רף גבוה מאד של ארגון ראלי, כמעט מכל הבחינות ועל זה יבורך.

זו הפעם הראשונה שנעם היימן משתף פעולה עם עמותת נהגי ונווט יהראלי ונכון שמבחוץ זה לא נראה אותו הדבר כמו הארוע מלפני שבועיים אבל, אמרה לי פעם מישהי חכמה, עם הרגשה אי אפשר להתווכח .

באם רק צוות אחד או שניים היו אומרים שנהנו, בסדר, כולם נהנו מהראלי וזה ממש לא בא על חשבון הכייף שהיה לנו לפני שבועיים.

אני דווקא ממש לא מציע שתשב בפלורידה - חם שם ולח שם ונכון שהבנות שוות ביותר אבל כאשר כולם מזיעים...אני מוותר.

תבוא לכאן ותשתף אותנו מניסיונך במקום להעביר ביקורת.

חשוב לספורט המוטורי הישראלי הצעיר שיהיו אנשים שמבינים ויודעים לארגן ראלי טוב, אולי כמוך.

לי אישית נמאס כבר מכל אותם מבקרים שאומרים למה ולמה , יש לך בעיה קום ותעשה, אין לך , שב ושתוק.

מועדון מרוצי ישראל כבודו במקומו מונח ואני מקווה שלמרות הספרינטים יעשה לנו כבר בקרוב ראלי נוסף .

אותי למדו שתחרות זה דבר בריא, אז 2 אמרגנים שיעשו לנו ראלי...מי ירוויח ? הספורטאים וחובבי הענף שנמצאים בישראל .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

שלום אני צופה/צלם שנהנה מספורט מוטורי, סלחו לי

אבל לפי דעתי צריך שיהיה מסודר ואם תקנון .אם אנחנו רוצים לזרז את אישורי הספורט המוטורי בארץ ולפי דעתי אמורים להיות מספר מארגנים שלא יהיה מונופול למישהו/גוף יחיד אבל אי אפשר להרים מרוץ שהוא לא לפי כל החוקים והתקנונים(ימי השכונה תמו).

כל זה אך ורק לטובת הספורט ורמתו בארץ,אך כל זה נכון גם לגבי מועדוני נהגים אי אפשר שמועדון כזה או אחר יחסום את שאר המועדונים מלפתוח את התחום לכל המשתתפים.

פורסם

דובי בוקר טוב

אני מסכים לכל אות ומשפט ומחזק את הודעתך.

חבל שמועדון מרוצי ישראל לא "נלחם" בשטח ומראה

לנו, ארוע אחרי ארוע את יכולתיו המצוינות.

נועם אירגן ארוע בסגנון אחר, יותר חופשי ,כמו שאימון

אמור להתנהל .ללא לחץ ומורכבות ולכן הארוע הצליח

וגרם להנאה לכל המשתתפים.

אני שאוהב להיתחרות ונהנה מכל ארוע, שואף לכך שיהיה

ארוע אימון/תחרות כל חודש .במצב הקיים יש ארוע פעם בחצי שנה,

ולכן טוב שיהיו שני מארגנים בתחום .כל אחד יפיק כמיטב יכולתו

ולנו המתחרים יהיו יותר אפשרויות להיתחרות.

פורסם

ולי יש הרגשה שאין דבר כזה ישראל בן אפרים ובטח לא בפלורידה :lol:

מיקי ודובי...מסכים איתכם 100%

קובי

פורסם

לא יפה ישראל בן אפרים.

לא יפה לנתב את השרשור למקום רע.

לא יפה גם שלא לדייק בפרטים או להשמיט פרטים אחרים.

אולי קפצנו קצת מעל הפופיק ישראל, מה אתה אומר?

"ריב עם משפחת לביא". ראשית תתנצל. אל תכפיש.

ישנם חילוקי דעות עם בבי. כמו בכל מרוץ. אז מה. זהו חלק מהספורט.

אין בינינו מריבה. לא הייתה ולא תהיה. בבי הוא חבר וכך הוא תמיד.

חבל שלא ציינת לגבי האירוע, שעל אף חוסר המקצועיות והחובבנות לדבריך

המתחרים עצמם נהנו כ"כ. גם אם מדידת הזמנים התבצעה באופן לא מקצועי

כמו אצלכם.

יכול להיות שישנו פער מסויים בהבנה שלך. אולי של רבים כמוך.

החשוב ביותר הוא הנהגים. המתחרים. אם אלה לא יהנו...אין טעם בקיום האירועים.

ראה כמה נהגים פרשו מ"הסבב" בשנה האחרונה.... בעיקר כי לא נהנו באירועים!

אנחנו דוחפים למקצועיות שזה נהדר, אבל אנחנו שוכחים בדרך את האנשים.

האירועים אצל ברוך שליט מצויינים הן מקצועית והן טכנית. אבל אנחנו לא נהנים. בעיה.

וראה פלא כיצד אירוע שיחסית אינו פשוט אך אינו מורכב יתר על המידה זורם בצורה כה חלקה

משעה 0900 בבוקר ועד 1300בצהריים, 4 שעות הכוללות רישום notes וארבעה סטייג'ים.

והחשוב יותר, אני לא ראיתי מישהו שלא נהנה שם, או לא חייך בסיומו.

ושוב אציין משהו שיכול ואינו חודר לתוככי מוחך.

החשוב ביותר הוא הנהגים. המתחרים. לא מועדון כזה או אחר.

העמותה מייצגת את הנהגים ומה שטוב להם. היא בהחלט משתדלת לעשות כן באמצעות נציגיה.

לא תמיד זה מצליח אבל בהחלט משתדלים.

האינטרס היחידי המובהק הוא טובת המתחרים והיא בלבד. גם אם זה אומר לבדוק אופציות אחרות

למועדון מרוצי ישראל וגם אם זה אומר שלא יהיה מקצועי כפי שאכן עושה זאת המועדון, ובצורה מכובדת ויותר.

משפט אחרון...אני בהחלט מסכים עם חבריי קודמיי לשרשור מיקי ודובי.

שתהיה שבת שלום לכולם

ניר

פורסם

ולי יש הרגשה שיש מעטים מאד שיכולים לבוא לאימון כל חודש, בטח ובטח להעמיד רכב שיסיים אימון, בוא לאימון כל שלושה שבועות והיה לכם רק טוב.:twisted:

פורסם

לכל נהגי העמותה אתם עושים אבל למספר אנשים והם לא ברוך שליט או נועם הימן, אלא לכול אותם אנשים שהם לא נהגים ונקראים מרשלים, אלה אנשים שתורמים בספורט ימים רבים, שבתות שלמות בחיפוש אחר שטחים לאימונים, באים לשטח מספר פעמים ללמוד את כולו לפרטים ובסוף מתמקמים בוא יום ליפני להקמה כולל שנה בשטח ממשיכים למוחורת לאימון ומקפלים עוד באותו יום. הם לא עושים את זה אלא לשם הספורט לא מרוויחים כלום רק הנאה ליראות אותכם נהנים וחבל שמכול המלחמות בסוף אתם המפסידים לכם לא יהיה מי שיבוא לעזור. אני בסה"כ שנה וחצי בספורט באתי לעזור למישל גם ב"אימון הבחירות" בהרי מנשה וגם בבקעה, לנועם באתי ללמוד איך עושים בדיקות טכניות וגם שם למדתי המון, איפה אנחנו ולאן צריך ואפשר להגיע, אל תעשו עוול לאותם אנשים כשאתם אומרים ברוך/נועם עושים יש עוד הרבה "חברה" בעיניין וזה לא רק אתם.

אני כאן ועכשיו אומר תודה לכל אותם אנשים שבאים כבקרים ומרשלים לכל אותם הארועים ומזמין אחרים בואו הצטרפו ל"מ. המרשלים" הקורס בא בדרך.:inlove:

• תוכן חדש...