Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה זמן רב שאני מתוסכל שאני לא יכול להשתתף בספורט מוטורי תחרותי, ועדיין להיות תחרותי.

יש לי סיירה עם מנוע 2 ליטר, שהיא מפיקה, בעצם, הפיקה אז 105 כ"ס אומללים.

אבל, עדיין, אני נכנס לקטיגוריה הפתוחה, מול S2K שיש לה 140 כ"ס יתרון עליי, מעל הקליאו ספורט שיש להן כמעט 70 כ"ס יתרון.

אני מת להשתתף, אבל אני בפירוש מאבד מהתחרותיות שלי. אני מאמין שמי שמשתתף בליגה, משתתף עם תקווה לניצחון.

כדי להתגרזן, אני נוסע בדיוק דקה על השעון, ואני נמצא בנס-הרים. אני לא אשתתף ואשלם כסף בשביל להתגרזן. כדי לנצח? כן.

מאידך, בקטיגורית ה-1.6 (או קטיגורית ה-106), יש לי סיכוי מסויים. כמובן שזה תלוי בנהג, אבל הפער המיכאני מצטמצם.

ממש לא חסרים עוד דוגמאות לאי-כדאיות להשתתפות ב-MCD, ביחוד מנועי ה-1.8 האטמוספרים, שהם בהחלט פרווה.

דוגמא? כל מנוע 1.8 של PSA מפיק 103 כ"ס. גם בקטיגורית ה-1.6 יש לו חיסרון, אז לשבץ אותו לפתוחה זה מעשה אווילי.

אני מאמין שהעדפה של 'מסלולים' לשיטת קיטלוג זו הרחיקה הרבה מתחרים פוטנציאלים.

יותר הגיוני וחכם זה לקטלג ע"פ מספר הסוסים ליפי הספר של היצרן.

עזבו משופר, לא משופר, "אין דיינו ליד קו ההזנקה". הספק מקורי של הרכב.

דוגמא מופלצת;

קטיגוריה 1- עד 130 כ"ס

קטיגוריה 2 - עד 240 כ"ס

וכך הלאה..

לא מסובך נורא, נכון??

הייתי חייב לפרוק את התיסכול שפקד אותי בזמן האחרון.

תודה על ההקשבה.

אביחי

פורסם

כחובב סיירה אני חייב להסכים עם הפותח השרשור , בעצם... בכלל אני חושב שהוא צודק.

עוד דוגמא נגיד להנעה אחורית שמקבלת צינור מ 2 הכיוונים אלפא 75 1.8 - אמנם קטן יותר אבל בכל זאת.

או בערך כל 1.8 מהתקופה.

חבר זרק גם 318 1.8 למשוואה.

פורסם

אביחי, אני מצטער אבל לשבת מהצד ולבכות על חוסר תחרותיות זה פתטי.

זאת כבר עונה שניה שעושים את ה-MDC ועונה שניה שמלא אנשים שמשתתפים מתלוננים על כל מיני עיוותים שפוגעים בשיוויוניות.

בכל חלוקה שתעשה יהיה מי שיפגע. כבר עשו מיליון דיונים על כל רעיון אפשרי לחלוקה ועד שלא עושים חלוקה ברזולוציה מאוד גבוהה כמו בחו"ל, דבר שיתאפשר רק אם יהיו לנו מאות משתתפים (כך שיהיו עשר קטגוריות או יותר ובכל אחת מספיק משתתפים), יהיו אנשים שיפגעו.

אני לא אכנס פה שוב ליתרונות וחסרונות של כל רעיון חלוקה כי באמת שדנו בכל הנושאים כבר בשרשורים קודמים (ולא, כ"ס על הנייר זה לא רעיון טוב) אבל תנסה להגיע פעם ולראות איזה אנשים מתחרים ועם איזה רכבים, או יותר חשוב לאן הם מגיעים עם אותם רכבים.

תנסה גם לשים לב בכל השרשורים של ה-MDC מי מגיע ומה התוצאות ותראה שאנשים משתתפים למרות הכל ויותר מזה מצליחים להתגבר על נחיתות כזאת או אחרת ע"י נהיגה נקיה.

מזדה 3 1.6 אוטומטית זה רכב מספיק נחות בשבילך ? עשה בית-ספר לשתי הקטגוריות, גם ה-1600 וגם הפתוחה.

ג'ימקאנה זה הרבה יותר נהג מרכב. אז נכון שרכב גם חשוב וככל שהוא יהיה יותר חלש/לא מתאים יהיה לנהג יותר קשה לקזז את זה אבל עדיין. אפשר לראות דברים מאוד מפתיעים בג'ימקאנות.

עזוב דיונים תיאורטיים של איזה רכבים נכנסים בקטגוריה שלנו. תראה מי בפועל מגיע ותראה גם מה התוצאות (למשל תראה איזה פערים יש על אותם רכבים, הפרשים של שניות, אז אתה מפחד מכל אחד עם רכב X ? רכב חזק לא אומר כלום).

ניר

פורסם

למה לא לתת למשתתפים להכריע בסוגיה הזאת?

הגבוליים יעמדו "למשפט" לפני המירוץ.

בסוף זאת החלטה שלהם בכל מקרה.

פורסם

השאלה היא מה הפערים בפועל.

תמיד יהיה היוצא מן הכלל, כמו מורן גוט.

אבל כנהגים "עממים", חשוב לשאוף לשיוויון.

לא כל אחד שבא עם מכונית חלשה, הוא יהיה תותח.

וכמובן ההפך, כך שעלינו לנסות לחסל כל פער כלים בין המשתתפים.

אני מודע לזה שזה בלתי אפשרי, אבל למה להפיל את הכוס מהשולחן שאפשר לשים אותה בקצה?

אני חושב שההחלטה לא רק בידי 'מסלולים', ולמתחרים ולמתחרי היעד יש זכות להביע קול.

כמו שהצלחתם להשפיע על מסלולים בהגבלות הצמיג, נצליח גם בזה. בתקווה.

אביחי

פורסם

אביחי, אני מסכים איתך בכל מילה שכתבת.

אני לא יודע אם בגלל מה שכתבת משהו ישתנה, בכל מקרה גם אם לא אני עדיין חושב שכדאי לנסות, אפילו שהסיכויי לקחת מקום ראשון הוא אפסי אבל אין דבר יותר כייף מספורט אתגרי.

אני נוסע על רכב שנת 88, בנס הרים כשאני נוסע גם עם רכבים חדשים אני תמיד מקדימה

אני לא אומר שאני "נהג" אני יודע שאני מתאמץ יותר משאר המתחרים וזה מה שעושה אותי למיוחד.

אנשים מהצד מסתכלים ורואים ש-S2000 לקחה מקום ראשון אוקיי הם יקבלו את זה כמובן מאליו, אבל ברגע שהם רואים סיירה עם 100כ"ס לוקחת מקום ראשון\שני\שלישי\רביעי זה כבר כבוד בפני עצמו.

תחשבו על זה.

205GTI

Definitely the most fun you can have with your clothes on!

פורסם

נראה לי שאתם מפספסים את הנקודה שהדיונים האלה היו כל הזמן ולא פתחתם פה שום דבר חדש ומסלולים לא קבעה שום דבר בצורה שרירותית אלא הקשיבה למשתתפים וקבעה את החלוקה הכי הגיונית שיכלו (האינטרס שלהם דווקא משותף לגמרי לשלנו, הם רוצים שיהיה כמה שיותר תחרותי ושיוויוני כדי שיבואו כמה שיותר משתתפים).

שנה שעברה היו הרבה תלונות של הסיאטים שהטורבו הקפיץ אותם לקטגוריה העליונה ועכשיו הם איתנו בפתוחה. כנ"ל הסליקס. עושים תיקונים פה ושם וגם עכשיו מן הסתם יש פה ושם עיוותים. אם אתה רוצה דוגמא עכשווית אז אתה יכול לראות את זה בראלי עם סליקס שנכנסת לקטגוריה שלנו למרות שמראש היא לא ממש נופלת מאיתנו (כן, גם עם 100+טיפה כ"ס היא עושה זמנים שלא נופלים מאף-אחד בקטגוריה שלנו) ועם תוספת הצמיגים זה פוטנציאל יפה להשאיר לכולם עשן.

כפי שכבר אמרתי קודם, תמיד מישהו יפגע. אין מצב לחלוקה אידיאלית.

עד שלא תשתתפו בעצמכם ותראו איך אתם או איך באמת החלוקה פוגעת בכם הטיעונים שלכם עומדים בלי ביסוס וגם למסלולים אין ממש סיבה להתאמץ ולחשוב על פתרון.

ואביחי, לא רק מורן. יש עוד הרבה דוגמאות לאנשים עם רכבים "מאוד לא תחרותיים" על הנייר שעומדים בכבוד ואפילו עולים לגמר.

אתם לא קולטים בכלל כמה נהג משפיע ואיזה הבדל הוא יכול לעשות (זה כמובן לא שולל את הצורך בחלוקה שיוויונית והוגנת אבל זה כבר אמרתי קודם משהו שצריך לשאוף אליו אבל לא תמיד מצליח).

ניר

פורסם

אכן יש צדק בדבריכם, הבעיה היא שעם צדק לא הולכים למכולת.

אני חושב שגם המיאטה נחותה מרכבים כמו קליאו ספורט, S2000 ובטח ובטח ה106 של ניר הוד. אז? מתאמצים יותר, משפרים קצת ונותנים את המקסימום. אני חושב שלתת את המקסימום עם הרכב שלך זה הכי כיף, מעבר למיקום בסוף. בסוף התחרות הקודמת הרגשתי מלך, אלוף. לא, לא ניצחתי וןלא עליתי לפודיום, אבל נתתי את נהיגה נהדרת (לפי דעתי) וזה מספק מעבר למקום שהגעתי אליו.

בסופו של דבר יש נהגים על מזדה 3 וסיאט לאון שמתקרבים לגמר, יש את מורן שהיה יכול להגיע שני אצלנו ויש המון מתחרים שלא עולים לגמר אבל נהנים מהתחרות, המסלול וההשוואה לנהגים אחרים.

יום אחד אולי יהיו אצלנו 10 קטגוריות, ואז באמת נוכל לחלק רכבים לפי סוסים, הנעה, שיפורים וכו.

בינביים זה מה יש, וכמו שאומר הפתגם - ועם זה ננצח ;-)

פורסם

הנושא הזה כבר נטחן כ"כ הרבה שאין לי ממש כח להכנס אליו שוב.

אני אגיד רק דבר אחד לכל מי שמציע לעשות חלוקה לפי כ"ס - עד שתביאו דיינו למקום התחרות ותדאגו שהוא יתופעל ללא עלות (או בעלות מינימלית), תפסיקו להעלות את הרעיון הזה.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

עד כמה שאני זוכר אני עם ה-75 היחידה ב-MDC והיא 2 ליטר ולא 1.8 אז אל תביישו אותה.

בשילוב בינה לביני החלטנו כבר מזמן שרוב הבעיה זה אני ולא היא.

קבענו מזמן שהרומן ביננו הוא למטרת ההנאה והכייף שבנהיגה ובספורט המוטורי וכאשר היא החליטה בשבילי שאנחנו ב-MDC הסכמתי מתוך ידיעה שאין לי שמץ של סיכוי מול כמעט אף מכונית שם, אבל...זה לא הפריע לי.

מה שחשוב לי כרגע זה להנות ולהשתפר .

ב-MDC האחרון הייתי מתחת לכל ביקורת, בעיקר בגלל חוסר ריכוז , האלפא מצידה הופיעה וניסתה , אני פישלתי.

תבוא, תן את המקסימום , תהנה ואחר כך תחשוב על שינוי רכב .

דובי ושיהיה בכייף

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
הנושא הזה כבר נטחן כ"כ הרבה שאין לי ממש כח להכנס אליו שוב.

אתה לא חייב.

אני אגיד רק דבר אחד לכל מי שמציע לעשות חלוקה לפי כ"ס - עד שתביאו דיינו למקום התחרות ותדאגו שהוא יתופעל ללא עלות (או בעלות מינימלית), תפסיקו להעלות את הרעיון הזה.

יותר הגיוני וחכם זה לקטלג ע"פ מספר הסוסים ליפי הספר של היצרן.

עזבו משופר, לא משופר, "אין דיינו ליד קו ההזנקה". הספק מקורי של הרכב.

אני רואה שקראת בריפרוף את המלל שלי, זה מעליב.

ולכל השאר- לא תמצאו אותי מתווכח איתכם בנוגע לזה שהנהג קובע.

בואו נודה, לא כולנו תותחי על, שהעולם המוטורי פיספס אותנו שלא בנינו לעצמנו קריירה.

כולנו, או מרביתנו, נוהגים דומה, ועל כך עלינו לשאוף לשיוויון.

הקיטלוג של מסלולים בנושא זה, הוא לגמרי סוטה בגדול מהרעיון הזה.

על זה אני מדבר, שיוון, לא נהג.

קחו 2 נהגים זהים, תנו לאחד מהם רכב יותר נחות מהשני. מי ינצח?

יפה. זה מה שאני מנסה להגיד.

אביחי

פורסם

טוב, אז בוא נעזוב שיפורים. ניקח מיאטה NA שנתנה במקור 130 - 135 כ"ס. נגיד שהיא בקטגורייה ה"נחותה" (נעשה את זה עד 140 כ"ס לשם הדוגמה, סבבה?).

היום יש לה טורבו וכמעט כפול הספק.

היא מאכילה STI אבק.

אז החלוקה הזו יותר שוויונית מעכשיו?

אני מסכים איתך שעם רכב של 100 כ"ס יש לך נחיתות מסויימת בקטגורייה הפתוחה, אבל מצד שני עונה שעברה היה יתרון ל S2000 (בעיקר לקראת הסוף, עם סליקס) והעונה יש יתרון ל 350Z.

תמיד יהיו מי שירוויחו ותמיד יהיו מי שיפסידו מכל חלוקה.

אתה צריך למדוד את עצמך מול ובעיני עצמך.

אגב, לא טענת מתישהו שיש לך 300 כ"ס על הסיירה שלך?

אולי בגלל זה אתה רוצה לעשות חלוקה לפי "הספק במקור"?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...