Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, לא טענת מתישהו שיש לך 300 כ"ס על הסיירה שלך?

אולי בגלל זה אתה רוצה לעשות חלוקה לפי "הספק במקור"?

פעם אחרונה שבדקתי, יש לי פינטו אטמוספרי עם 8 שסתומים :?.

טורבו מאוד קל לזהות ליפי האוזן, ורכב מוגדש עולה לקטיגוריה יותר בכירה.

שיפורים אטמוספרים, מאוד קשה להסגיר, ועם זאת, הם לא תמיד משמעותים ביותר, לפחות לא בעשרות סוסים.

ואם כולם כבר בראש שכל המתחרים באים עם מנוע משופר (:roll:), אז אולי הנפח הוגדל ע"י קיט סטרוקר, או כל דבר אחר?

אני אישית יכולתי להיכנס לקטיגוריה של עד 1.6.

ברישיונות אני 1.6.

בסמלים אני 1.6.

במראה אני 1.6

אז למה לא עשיתי את זה?

אביחי

פורסם

גילוי נאות: נלקח מפורום אחר.

בפנים.

אפשר לדעת עם איזה רכב? כי לפי מה שאני יודעת יש לך הנעה קדמית...

אם שמת לב, החתימה שלי לא סתם שונתה. :wink:

איזה רכב?

בסיס גלגלים גדול, הנעה אחורית ומעל 300 כ"ס.

מי שיודע אני מבקש שלא יגלה עד לאותו אירוע. :p

אביחי

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אביחי, אני בטוח שגל קרא את מה שכתבת בדיוק כמוני אבל הוא גם אמר (כמוני) שכל הנושא כבר נטחן והוא לא הולך להכנס לזה.

הרעיון שלך לא חדש והוא בעייתי.

אתם סתם חופרים.

כולנו, או מרביתנו, נוהגים דומה, ועל כך עלינו לשאוף לשיוויון.

אז על מה בדיוק אנחנו מתחרים פה ? ההבדלים לא כל-כך קטנים ולפעמים הם באים ומקזזים נחיתות של רכב (ואז לא לגמרי רואים את זה בתוצאות שונות כל-כך).

יש מיליון דוגמאות מכל כיוון אפשרי. רכבים חזקים ביותר שעל הנייר צריכים להשפיל את הקטגוריה ולא עושים את זה. רכבים חלשים ואפילו הזויים שמשפילים קטגוריות. רכבים זהים עם הבדלים של שניות בין הנהגים השונים שלהם וכו'.

לא חסר.

אמרתי לך (ולאחרים) כבר קודם, תבואו, תשתתפו, תנסו, תשתפרו. החלופה זה לשבת בבית ולבכות עד שתהיה חלוקה שבמקרה תסתדר יפה עם המצב שלך כך שהרכב שלך יהיה הכי חזק (אין כזה דבר שיוויון, תשכח מזה, תמיד יהיו הבדלים, תמיד יהיו כאלה שירוויחו מהחלוקה ויכנסו עם רכב יחסית חזק לקטגוריה ואת אלה שנדפקים כשהרכב החלש שלהם נכנס לקטגוריה חזקה).

קחו 2 נהגים זהים, תנו לאחד מהם רכב יותר נחות מהשני. מי ינצח?

יפה. זה מה שאני מנסה להגיד.

אתה לא מבין שאתה בעמדה מעולה ? אתה מגיע, משתתף ויש לך את התירוץ הפשוט - "זה הרכב שחלש ונחות, אני נהג מעולה" :wink:.

אבל ברצינות, למה בכלל אתה רוצה להשתתף ב-MDC ? אתה אומר שלא מעניין אותך התגרזנות ולא מעניין אותך כל-כך סתם לעשות ג'ימקאנה, אתה רוצה להתחרות ולא סתם להתחרות אלא לתת בראש (ניסוח אחר ל-"להיות תחרותי"). אז איך בדיוק אתה יכול להיות תחרותי בקטגוריה מאוד מאוזנת ושיוויונית כשלטענתך גם הנהגים (ואתה ביניהם) מאוד דומים ?

איך שאני רואה את זה, יש הבדלים גדולים בין הנהגים ויש הבדלים לא קטנים (אבל עדיין פחות משמעותיים) בין הרכבים (יש תמיד גם מקרים קיצוניים אבל בגדול הנהג יותר משמעותי מהרכב). עכשיו שכל אחד יתרשם בעצמו מההישגים של הנהגים.

אני (ואני משוכנע שרוב המתחרים כמוני) יודע להפריד ולהעריך נהג טוב שמוציא תוצאות מרכב נחות, ולא חסר לנו כאלה.

אם זה מורן או נהגים אחרים על הסוויפט או כל רכב אוטומט אחר (כמו גם המזדה 3 2.0 שאצלנו בקטגוריה ומצליח להצמד לגמר כל פעם) ואם זה גל עם 306 xsi שהיה קבוע בגמרים של העונה שעברה בין כל הקליאו/מיאטה וכו'.

אם אתה רוצה לנטרל את ההבדלים האלה כבר הציעו לך את ה-TRI.

ניר

פורסם

קונדסון, תהיה בריא.

יש ציניות ויש רצינות.

כמובן שקשה לדעת מהציטוט שהבאת כי זה התקשר לאורך השירשור הספציפי, אבל שיהיה :|.

לניר,

שוב ושוב, אני לגמרי מבין אותכם.

נהג הוא הרוב המכריע, לא הרכב.

עזוב לרגע, שהסיבה היחידה שאני אשתתף, זה התשוקה לניצחון, ותענה לי למה יש בכלל קטיגוריות.

למה מסלולים חשבו לחלק את זה לקטיגוריות? הרי ההבדלים בין הנהגים גדולים יותר מההבדלים בין הנהגים.

אני מניח,שאולי מסלולים ניסו לעשות את זה יותר תחרותי ושיוויוני.

ומנקודה ההנחה הזו, אני אומר, ששיטת הקטילוג הזו, שכביכול מנסה לתת יותר שיוויון, לא קולעת. בלשון המעטה.

אביחי

פורסם

ובכל חלוקה שהיא ל-3 קטגוריות בלבד - לעולם לא תקלע! גם לפי החלוקה שהצעת, רכב עם 131 כ"ס "ידפק" קשות כי הוא יחלוק קטגוריה עם רכב עם 240 כ"ס.

עכשיו נשארו 3 אופציות:

1. להקים ליגה אלטרנטיבית ולהוכיח לעולם שאפשר לעשות את יותר טוב.

2. להתבכיין שדופקים אותך ולהשאר בבית (או בנס הרים).

3. להשתתף, לתת את המקסימום שלך ולחיות עם התוצאות.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

אביחי, אני מבין ללבך, אבל אני חושב שאתה מפספס את הנק' ובגדול!

בתחרויות כמו TRI רק הנהג קובע (נזניח את ההבדלים המינוריים בין שחיקת הצמיגים של 2 המיקרות וכו').

בתחרויות MDC קובע השילוב נהג-רכב. אין מה לעשות, וכך זה תמיד יהיה.

ברור שלמי שיכול לעצמו רכב יותר חזק יהיה יותר יתרון. אבל אלו החיים. זה תחביב יקר, וצריך איזשהו ביסוס כלכלי בשבילו. (ואל תשכח שגם בשביל לנהוג טוב צריך להתאמן, ובשביל זה גם צריך כסף. אנחנו עדיין חבר'ה צעירים (21-22).

בגדול, אני לא מבין על מה אתה מתלונן. (כלומר מבין מאוד, גם אני אוכל את עצמי שאני לא יכול להרשות לעצמי עכשיו רכב אמיתי ספורטיבי+קורסים+טנק דלק כל סופ"ש לנסיעות כיף, כי צריך לממן את הלימודים איך-שהוא... הייתה תקופה ארוכה שהגעתי בתור צופה, אבל זה צובט בלב, ואני מבין אותך. אני מקווה בעזרת ד' להתקדם בשנה-שנתיים הקרובות, למצוא עבודה עם שכר שהוא לא בסביבות המינימום ולקנות את הדבר האמיתי - אימפרזה GT/WRX.)

אביעד.

פורסם

אביחי, התכוונתי שבמצב הנתון, אחרי החלוקה של מסלולים לקטגוריות, ההפרשים בתוך כל קטגוריה כמובן קיימים אבל לא ענקיים וברוב המקרים ניתנים לגישור במידה כזו או אחרת (ברור שבלי קטגוריות האיבופרזות לא סופרים אף-אחד אחר).

אם לא הבנת אין לנו כל-כך כח להכנס לויכוח הישן של הצעות שונות לחלוקה אבל באמת שהעסק לא כזה פשוט כמו שאתה חושב וכפי שגל ענה לך - בכל חלוקה ל-3 קטגוריות שתציע מישהו ידפק במידה דומה לאיך שהצגת את המצב היום.

כדי לשפר את המצב צריך גם יותר קטגוריות אבל זה לא יקרה בלי יותר מתחרים (מילכוד ?).

בגלל זה אני אומר שצריך להגיע ולהשתתף, אולי לא מיידית ללכת על פודיום/גמר אבל להשתפר ואולי במקרה עונה הבאה יהיה שוב שינוי בחלוקה שבמקרה יגרום לך לעמוד בצורה שונה (או אולי תחליף רכב). צריך גם לצבור ניסיון בתחרויות האלה, לא מספיק לחכות לרכב טוב.

ניר

פורסם

אחרי ה-TRI היום, הבנתי עד כמה אני דיסקלט-קונוסים.

אבל זה לא קשור.

בשורה האחרונה, לא חשבתי ליזום מהפכה בקיטלוג הקטיגוריות, רק מצאתי לנכון להוציא את התיסכול שלי כאן - אולי אחרים מרגישים כמוני.

נכון לעכשיו, אני לא רואה את עצמי משתתף ב-MDC, אני צריך לעבוד על התפיסה של תוואי המסלול עם קונוסים.

קשה קשה.

אביחי

פורסם

זה באמת קשה קשה, ושוב פונקצייה של כסף. (צריך הרבה אימונים...)

אגב, אני זוכר שהייתה תקופה בסביבות 2003-4 שהיו מתארגנות ג'ימיקאנות מצומצמות ע"י CF. (חלק חינם, וחלק במחירים מצחיקים כמו 40 שקל ליותר מ-2-3 מקצים [בשפיצרינג זה היה?]). למה לא לחזור לזה?

אביעד

פורסם

הזמנים השתנו :) קארס פורום הפך מפורום דיי קטן ופרטי לפורום ענק.

יש כמובן את "החברה" - אבל זה לא כלכך פשוט.

למה שאתה לא תרים את הכפפה ותארגן משהו?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בכיף אני אנסה להרים את הכפפה, בתנאי שאף אחד לא ינסה לעשות משהו בזמן שאני מתכופף.

אחרי האירוע דריפטינג שבוע הבא, נראה מה נוכל לעשות. אפתח שירשור בנפרד.

אביחי

• תוכן חדש...