Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, התקנתי ברכבי אלטרנטור תוצרת בוש, המתח טעינה מראה 15.8 וולט, כשיש עומס הוא משתגע כל הנורות ברכב מהבהבות כמו שיש מינוס דפוק.

אני מודע לכך שרוב הסיכויים זה הווסת, אבל בכל זאת יש לי שאלה, כרגע האלטרנטור מחובר בצורה כזאת:

+ טעינה ישירות למצבר (כבל עבה).

- טעינה ישירות למצבר (כבל עבה).

חוט לנורת טעינה (כבל דק).

העניין הוא שיש חיבור רביעי ליד חיבור נורת הטעינה, מין קונקטור קטן שמוציא 12V קבוע גם ללא סוויץ', הוא מנותק, האם יש לחבר אותו ליאזשהו מקום?

האם יתכן שאי חיבורו יכול לגרום לטעינת יתר?

הרכב הוא רנו 5.

תודה מראש.

פורסם

15 וולט נשמע דוקא בסדר. לא OVER-CHARGE. למרות שאני לא בטוח ב 100 אחוז. יכול להיות שזה ווסת.

בדיוק אתמול החלפתי ווסת לאלטרנטור 24V (מנוע דיזל וולוו 6 צילינדר 220 כוחות סוס שמותקן על ספינת דיג. משהו עצבני :shock:)

הוא היה טוען 32 וולט במקום 26 שזה מקובל (תמיד טוען 2-3 וולט יותר מהמצבר)

לאחר החלפת הווסת הטעינה הפכה לסדירה ועמדה על 26 וולט יציב.

לפי דעתי או שזה ווסת, או בעית חיווט.

אבל אני בטוח שיש בפורום מבינים טובים ממני בחשמל רכב שאולי יתנו עצה טובה משלי.

בברכה,

דביר

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

ידידי היקר,

אתה סובל מטעינת יתר ! מתח מוצא תקין הינו 14.3-14.8 וולט .

האם האלטרנטור חדש ? אנא ציין את דגם האלטרנטור בכדי שאוכל להסביר לך כיצד לחבר את החיווט החשמלי.

החיבור שלך לא נכון כנראה לא חיברת את כבל החישה S, הסבר לחיבור כללי מכיוון שהסימון שונה אצל חלק מהיצרנים.

הסימון B=LG חיבור של הכבל (+) למצבר.

הסימון L=D= חיבור למנורת הטעינה

הסימון S= מתחבר גם למצבר והינו 'חש' את מתח המצבר ובהתאם למתח המצבר שנמדד משתנה מתח המוצא של האלטרנטור.

במידה וכול החיבורים תקינים אזי הבעיה במייצב המתח.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם לא תסתדר, צור קשר בה"פ יש לי כמה אלטרנטורים של רנו 5 .

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

האלטרנטור משופץ.

חיבור "S" זה אותו חיבור קטן שמוציא 12 וולט קבוע? ואותו גם צריך לחבר למצבר?

חיבורי הטעינה הם חיבורי ברגים ככה שבטוח הם אלו שטוענים, אין מה לטעות.

נשאר רק חיבורים קטנים מין קונקטורים, אחד מחובר לנורת טעינה, השני מנותק, יתכן שזה אותו חיבור "S" ?

פורסם

אכן S=SENSE שבדרך כלל מסומן גם על הקונקטור זכר/נקבה הינו הכבל שמתחבר גם למצבר ומודד את מתח המצבר בכול רגע נתון ובסופו של יום מתח המוצא של האלטרנטור משתנה.

בדרך כלל בקונקטור יש 2 פינים אחד S ואחד L כאשר L=LAMP=LIGHT הולך למנורת הטעינה.

פורסם

את מתח הטעינה יש למדוד כאשר המצבר מלא או לחילופין מדוד את מתח המצבר כאשר המינוס מנותק מהמצבר והמתח צתריך להיות לפחות 12.3 וולט בכדי שתקבל תוצאה נכונה כאשר האלטרנטור מחובר נכון והמנוע מונע.

שים לב בהרבה רכבים גוף האלטרנטור זה המינוס.

פורסם

המצבר תקין, 12.3V כשהרכב מכובה, 15.8V טעינה עם מנוע דלוק, כל החשמל רכב משתגע ומרצד, אני מקווה שהמודול הצתה אצלי לא אכל אותה.

גוף האלטרנטור אכן הוא המינוס.

• תוכן חדש...