Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול פתחתי את הלוח שעונים על מנת להחליף את המנורות השרופות שם - בהצלחה.

ואחרי שהכל הוחלף נסעתי בלילה ופתאום מחוג הקמ"ש נפל ל0.

היום פתחתי מחדש את הלוח שעונים וראיתי שהכבל המרכזי התנתק.

איך הוא אמור להיות מחובר מישהו יודע?

פורסם

אשמח אם מישהו שיהיה לו נסיון דומה יענה לי ויגיד לי מחיר של תיקון דבר כזה...לא נראה לי שאצליח לתקן את זה לבד :-(

פורסם

המגעים של הספידומטר רופפים.

במוסך יעשו לך את זה עבור 100 ש"ח גג.

נהוג שמחברים את כל מה שרופף. ומנקים את המגעים.

האם הבעיה חוזרת, הספידומטר מקולקל ויש להחליפו.

פורסם

מיצובישי: מצטער אבל לפי דעתי אתה לא מדויק.

לפי מה שנראה זה הספידומטר שהפסיק לעבוד? ולפי מה שנראה לי, ובגלל שזו פיאט אונו- הספידומטר הוא בטח מכאני.

אם הכבל שלו רק יצא מהמקום פשוט דחוף אותו פנימה בעדינות, הקצה הוא בעל צורת משושה או ריבוע ואי אפשר לטעות (יש כניסה בדיוק מאחורי הספידומטר) ואם יש תבריג חיזוק אז חזק אותו לאחר מכן.

אם נקרע הכבל, זה סיפור אחר וצריך למצוא בעל מקצוע ש"מייצר" כבל חדש. כבל חדש פנימי בלבד עולה בין 150-200 כולל עבודה לרוב. אבל אני ממליץ אם צריך להחליף כבל, לבצע כבל קומפלט (המעטפת חיצוני + הכבל פנימי) זה עולה קצת יותר אבל ינמע מהכבל להקרע שוב (לפעמים המעטפת עצמה קורעת את הכבל מבפנים - היא עשויה רצועות מתכת מעוגלים ומצופה גומי לפעמים בחלק מסויים אחד מרצועות המתכת נקרעות בפנים ו"פוצעות" את הכבל תוך כדי סיבוב עד קריעתו)

אם מדובר בשעון טורים ולא בספידומטר מכאני. או בכלל בלוח שעונים שהוא לא מכאני אלה חשמלי (דיגיטלי לא קיים באונו) אז רוב הסיכויים שהחיבור המהיר יצא ממקומו ויש להכניסו חזרה.

בברכה,

דביר

עריכה: אגב, מה המודל של הרכב? זה יעזור.. יש מודלים בעלי לוחות שעונים שונים.

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

תחליף כבל או שתבדוק מגעים, הכבל מתחבר מהגיר ישירות ללוח שעונים, זה ספידומטר מכאני (כבל), תבדוק אולי זה התנתק מהגיר או מהלוח שעונים , בכל מקרה לדעתי עדיף לך לרכוש כבל חדש של אונו/פונטו לחבר אותו ולגמור עיניין.

תעקוב אחרי הכבל שיוצא מקיר האש מצד ימין מתחת לאיזור שממלאים בו שמן לברקס יוצאים משם שי חוטים, אחד לגז, ואחד לספידומטר.

Suzuki Jimny

פורסם

כמו שכתבו כאן הכבל מתחבר לגיר ואז ישירות ללוח הספידומטר,לכבל הזה יש גומי שבא מסביבו והוא מתחבר לספידומטר בעזרת פלסטיק כזה,יכול להיות או שהכבל ברח מהפלסטיק או שהפלסטיק התנתק מהלוח או שהחיבור לגיר לא טוב,זה במידה ואותו כבל תקין ושלם.

פורסם

קודם כל תודה על הכוון חברים.

קרעתי את הכבל כשהוצאתי את הלוח בשביל להחליף נורות. הוצאתי באגרסיביות יתרה ובגלל זה הכל קרה :evil:

אם אתם אומרים שזה נזק של כ100-200 שח אז עוד אפשר להסתדר.

הייתי עושה זאת לבד אבל שוב, כשאני מוציא את הלוח שעונים אני לא מצליח להגיע כלכך טוב לכבל הזה.

פורסם

אגב חברים איפה אני מתקן את הלוח שעונים? במוסך רגיל או משהו אחר? אפשר המלצה למוסך לא מורשה (עם יחס אנושי) באזור ראשון... תודה!

פורסם
אגב חברים איפה אני מתקן את הלוח שעונים? במוסך רגיל או משהו אחר? אפשר המלצה למוסך לא מורשה (עם יחס אנושי) באזור ראשון... תודה!

חבל שאתה לא באיזור הצפון. הייתי מפנה אותך אליי.

תיקון של כבל פנימי בלבד כולל עבודה / הרכבה אמור לעלות בין 150-200. וכבל קומפלט (פנימי + מעטפת) אמור לעלות בין 250-300 כולל עבודה. המחירים שונים ממקום למקום, הכל תלוי אצל מי תעשה את העבודה מקצועי או לא מקצועי.

נהוג גם לתת אחריות מסויימת לכבל חדש - אבל בדר"כ רק למי שעושה "כבל קומפלט" (כי רק בכבל קומפלט לא צריכה להיות סיבה לקריעת הכבל החדש - אלא אם כן יש בלאי שבאחריות בעל המקצוע לזמן משוער שהוא קובע ללקוח)

הכבל הקרוע ינותק מהרכב, את הכבל החדש מייצרים במקום לפי מידה, ומתאימים אותו לרכב שלך ומרכיבים. זמן עבודה בין 40 דקות לשעה וחצי. תלוי עד כמה קלה / קשה הגישה לשני צידי הכבל ובאיזה סוג כבל מדובר.

כל מכשירן רכב מקצועי ובעל הציוד המתאים וידע בייצור כבלים לספידומטר יכול לייצר ולהרכיב לך כבל ספידומטר חדש.

בברכה,

דביר

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

תיקון של כבל פנימי בלבד כולל עבודה / הרכבה אמור לעלות בין 150-200. וכבל קומפלט (פנימי + מעטפת) אמור לעלות בין 250-300 כולל עבודה.

בברכה,

דביר

מוזר, אני קניתי כבל ספידומטר חדש, סטנדרטי לאונו ב-60 ש"ח....

ההרכבה מאוד פשוטה, ואם זה קשה לך, תנסה להרכיב קודם בצד של הספידומטר, ורק לאחר מכן להרכיב אותו לגיר (ככה אני עושה וזה עובד נהדר).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
מוזר, אני קניתי כבל ספידומטר חדש, סטנדרטי לאונו ב-60 ש"ח....

ההרכבה מאוד פשוטה, ואם זה קשה לך, תנסה להרכיב קודם בצד של הספידומטר, ורק לאחר מכן להרכיב אותו לגיר (ככה אני עושה וזה עובד נהדר).

לא מוזר בכלל, כניראה שקנית כבל סטנדרטי באיכות ממוצעת, ללא הרכבה (ומכאן גם- ללא אחריות) ואני בטוח שזה גם לא היה כבל קומפלט (אלא אם כן הוא באיכות ממש גרועה)

אין חיה כזו כבל לרכב ב 60 ש"ח שהוא איכותי ומיוצר בצורה מקצועית. ובטח שלא כבל קומפלט. אלא אם כן זה חבר קרוב שלך ולא אכפת לו להפסיד עליך / לעבוד במחיר עלות.

עדיף לשלם את התוספת של ה 100-150 ש"ח ולא להרכיב לבד, כדי לקבל אחריות על העבודה. אני מבין בנושא הזה וכבר ראיתי עשרות אנשים שבאו אליי, שילמו כסף לכבל חדש (בדר"כ מתקמצנים ולוקחים פנימי בלבד) ואחר כך חוזרים ובוכים על זה שהכבל נקרע להם לאחר ההתקנה- מה שאומרים לכזה בן אדם "ביקשת להרכיב לבד, האחריות היא שלך. הצעתי לך כבל קומפלט אבל לא שמעת בעצתי ורצית לחסוך, עכשיו זה עלה לך ביוקר"

תכלס אבל שיעשה מה שבליבו.

עריכה: בעיקרון אם הוא קונה כבל קומפלט באיכות גבוהה בלבד (שמגיע משומן ומגורז מראש) ויודע להרכיב בעצמו, אז אין בעיה חוץ מהענין שאין אחריות. אבל שוב - כבל קומפלט איכותי לא עולה 60 ש"ח.

בברכה,

דביר

פורסם

מה כל כך יחודי באותו כבל? מוזר לי לקרוא בכלל שיש מצבים שהוא נקרע,הרי הוא לא עושה עבודה מי יודע מה,רק מעביר את הסיבובים מהגיר לשעון,ואם הוא מצופה כמו שצריך בגומי,איזה סיבה יש לו להקרע? מה גם שהכבל די מסיבי.

פורסם

דביר אני לא מבין למה צריך לייצר כבל במיוחד, למה לא לקנות אחד שמגיע מוכן ישירות מהמפעל (הוא מגיע בתור יחידה אחת - כבל פנימי עם הכבל החיצוני כולל החיבורים)?

במיוחד שהמחיר שלהם הוא זול יחסית.

פורסם

yakovil:

שום דבר לא יחודי בכבל של אונו (למרות שיש רכבים אחרים שהכבל שלהם הוא מיוחד וקשה לייצור)

וכן, הם נקרעים- היה לי מוזר לשמוע שהכבל נקרע לו בהוצאת הלוח שעונים הרי זה כבל חזק מאוד! כנראה שהכבל גם ככה כבר היה בדרך להקרע.

רוב המקרים בהם כבלים מכאניים בספידומטר נקרעים קורים בדר"כ בגלל המעטפת החיצונית שכבר הסברתי ממה היא עשויה ומה יכול לקרות לה פעם בכמה שנים.

Arilou:

אם אתה מכיר מקור שמוכר כבל קומפלט לרכב שלך באיכות גבוהה שבא מותאם ומוכן (ומגורז היטב כמובן) בסכום זהום - זה מצוין וכדאי!

רוב הכבלים שמוחלפים כיום ברכבים עם ספידומטרים מכאניים הם בייצור עצמי, מענין אותי לשמוע שנמכרים כבלים איכותיים מוכנים להרכבה לאונו (למרות שלא ראיתי כזה דבר ואני לא יכול להעיד על איכותו של הכבל)

אבל גם עכשיו נשמע זול מדי 60 ש"ח לכבל קומפלט איכותי? נשמע מגוכח למרות שאני יודע שחלקים לאונו הם זולים ובשפע. אם ככה אז אף אחד לא היה בא למכשירני רכב עם מחוונים מכאניים, ובאים- הרבה!

בכל מקרה אם זה המחיר, והכבל הוא קומפלט ואיכותי. במחיר כזה? ציין היכן קנית? כדאי לו אפילו בלי אחריות בשביל 60 ש"ח זה בלי כסף.

דביר

פורסם

אני קניתי אצל נחום סודאי, ברחוב שונצינו בת"א.

• תוכן חדש...