Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה בשאלה היא בסיטואציה סטנדרטית ובעייתית משהו, אך לא במצבי חרום, ולא בכדי למנוע תאונה שעלולה לקרות.

מקרה שקרה לי לשם דוגמא: רחוב דו סטרי בעל נתיב אחד לכל כיוון, לכל אורכו של הכביש נמתח קו לבן רצוף שחצה בין שני הנתיבים, ומכיוון שהכביש היה צר, נצבעו אבני השפה באדום לבן. לאמור כי החנייה אסורה בהחלט.

דא עקא שבנתיב הנסיעה שלפניי חנה אוטובוס כשנהג לא ישב בתוכו, בעודו חוסם כליל את הדרך ללא שום אפשרות של עקיפה מותרת, מה עוד שבקטע זה המדרכה הייתה צרה במיוחד, והאפשרות היחידה (מלבד המתנה ארוכה ואין סופית) שנוצרה, היא לעקוף את הקו הלבן ולהמשיך בנסיעה, וכך עשיתי.

השאלה היא האם עקיפה במצב זה מותרת, או שמא עלול הייתי לחטוף דו"ח קטלני משוטר מזדמן?

פורסם

השאלה היא האם עקיפה במצב זה מותרת, או שמא עלול הייתי לחטוף דו"ח קטלני משוטר מזדמן?

מותרת.

אבל אם משהו לא טוב ייקרה כתוצאה מהתמרון - זה עליך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שמעתי על מקרה שמישהו ביצע עקיפה בסגנון הזה וגם הנהג שחסם את הכביש וגם הנהג שחצה את קו

ההפרדה הרצוף קיבלו דוח.

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

החוק כן יבש, ולפיו אסור להפעיל שיקול דעת כדי לעבור על החוק.

אם שוטר יתפוס אותו חוצה קו הפרדה לבן, ויתן לו דו"ח אין לו מה לומר להגנתו.

כנ"ל במקרה שחס וחלילה תגרם תאונה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
החוק כן יבש, ולפיו אסור להפעיל שיקול דעת כדי לעבור על החוק.

אם שוטר יתפוס אותו חוצה קו הפרדה לבן, ויתן לו דו"ח אין לו מה לומר להגנתו.

כנ"ל במקרה שחס וחלילה תגרם תאונה.

אם החוק היה יבש לא היו בתי משפט, לא היה מושג שקוראים לו "סבירות", והרי היום יש לנו גם אקטיביזם שיפוטי...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפי החוק היבש - אסור.

למיטב זכרוני אתה טועה.

במקרה שאין אפשרות להמשיך בתנועה ,מכל סיבה שהיא.

יש לבצע עצירה מוחלטת (כמו בתמרור עצור) ואז לעקוף את המכשול.

האחריות היא כמו על כל נהג שמציית לתמרור עצור.

ואם תתעקש ויהיה לי כוח אני אחפש את הסעיף הזה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

פעם אחת ולתמיד !?! מישהו מוכן להסביר לי מה ההבדל בין חוק יבש וחוק רטוב או אפילו לח למחצה ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
פעם אחת ולתמיד !?! מישהו מוכן להסביר לי מה ההבדל בין חוק יבש וחוק רטוב או אפילו לח למחצה ?

אין חוק רטוב או לח או כל שטות אחרת.

החוק היבש הוא "הציטוט של החוק" כלשונו (שזה לא תמיד ברור, אבל בד"כ חוקים הם די פשוטים)

קיימת הלכה למעשה של החוק (למשל לא כל החוקים נאכפים מסיבה כזו או אחרת) ופרשנות של בית המשפט לחוקים מעורפלים, או חוקים ישנים שלא מתאימים לרוח הזמן (למרות שזה תפקידו של המחוקק) או להתאים חוק כללי לנסיבות מסויימות.

וזה רק הסבר בסיסי

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

המהפכה החוקתית והאקטיבזם השיפוטי הביאו לכך שבהמ"ש הוא זה שמפרש את החוק, לא מילולית אלה תכליתית- כלומר, השופט מפרש את תכלית החוק ואת רצון המחוקק (כמו- למה התכוון המשורר מבלי לדבר איתו) וקובע בהתאם.

פעם היה מקרה (פס"ד בש) בו אדם אחסן בחצרו מקרר ושני ילדים שפלשו לחצרו נכנסו למקרר כמשחק ונחנקו למוות.

לא היה שום חוק האוסר אחסון מקררים בחצר ועדיין בהמ"ש קבע שמדובר ברשלנות ואדם סביר לא היה משאיר מקרר בחצר.

גם כאן הכל ניתן למיקוח ואיך השופט רואה את המקרה. להזכירכם, עד שנות ה80 היה בארץ חוק האוסר על קיום יחסים אנאליים, אף אחד לא עקף אותו מעולם ולבסוף הוא בוטל- מקרה לחוק רטוב (תרתי משמע...)

בכל מקרה, האדם הסביר כאשר הוא נתקל במחסום בכביש שאינו זמני ומונע ממנו לעבור יכול לעוקפו אך עליו לנקוט בכל אמצעי הזהירות הסבירים כדי למנוי נזק. מהם אותם אמצעים סבירים- רק בהמ"ש קובע.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
להזכירכם, עד שנות ה80 היה בארץ חוק האוסר על קיום יחסים אנאליים, אף אחד לא עקף אותו מעולם ולבסוף הוא בוטל- מקרה לחוק רטוב (תרתי משמע...)

בתור עו"ד או סטודנט למשפטים (אינני מכיר אותך ולכן איני יודע מה אתה), היית אמור לדעת שחוק אוכפים, ואילו רכב שנוסע לאט עוקפים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

התגובה הראשונה שלי היתה, לחפש הודעה ישנה שלך עם שגיאת כתיב ולהוכיח אותך אבל בניגוד אליך אני כנראה מתייחס רק למה שחשוב.....

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
המהפכה החוקתית והאקטיבזם השיפוטי הביאו לכך שבהמ"ש הוא זה שמפרש את החוק.

רגע, רגע...לפני שהיתה "מהפכה חוקתית" לא היתה פרשנות לחוק? האם בית המשפט לא יצק תוכן לחקיקה סתומה או חסרה?

• תוכן חדש...