Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידה 4X4

השושנים
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתמונה הבאה מצולמים שני אוביקטים עיקריים, אחד מה מסתיר מאחוריו סיפור...מי יודע? (רצוי להגדיל את התמונה)-רן

dscf2925qx1.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ואתה בטח התכוונת לעציץ? מענין מה הסיפור שלו? בטח בעברו הוא היה עציץ למריחאונה והיום אחרי ריצוי עונשו הוא מגדל גרניום

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם

אולי קשור לכיתוב על הג'ריקן? 20 ליטר? אתה בטח צוחק על המכוניות האמריקאיות עם מחירי הדלק הנוכחיים...:roll:

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אני לא מצליח להגדיל את התמונה ואני מנסה לזהות מה זו הידית הכסופה שמונחת על העציץ מצידו הימני של מיכל הדלק ! :shock:

אני לא מבין גדול בצמחים אבל הידית הכסופה זה נראה כמו חלק של ענף הגרניום!

לעיניננו ,נראה לי שהמשותף זה מים -אולי ?

כד מים מים מחרס שימש בבתים ערבים רבים עד שנות השישים,וג'ריקן למים אולי גם מארצות ערב.

פורסם
אני לא מצליח להגדיל את התמונה ואני מנסה לזהות מה זו הידית הכסופה שמונחת על העציץ מצידו הימני של מיכל הדלק ! :shock:

הידית "הכסופה" זה ענף יבש . על המיכל כתוב 1966 ובמרכז unleaded אם אני לא טועה.

מעל המיכל בין הענפים מסתתר משהו.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

אני לא יודע לאיזה סיפור אתה מתכוון, אבל לג'ריקן יש סיפור מעניין באופן כללי.

ראשית השם. Jerry היה הכינוי של האמריקאים והבריטים לגרמנים במלחמת העולם השניה, כך ש Jerry can זה "מיכל גרמני".

למיכל זה מספר יתרונות. ראשית, הקפלים בפח נותנים לו חוזק רב אך גם גמישות והוא יכול להתנפח מעט כשממלאים אותו. שנית, הפיה נאטמת ונפתחת ללא הברגה או פותחן מיוחד ע"י מנגנון זיזים עם קוטר שהולך וקטן וכך מתהדק. בנוסף, הפיה בנויה כזרבובית נשלפת למזיגה נוחה. גם לידיות הקדישו מחשבה רבה. יש שלישיית ידיות המאפשרת נשיאה ע"י שני אנשים, או העברה מאדם לאדם ללא הנחה על הרצפה. מבנה הידיות שטוח, כך שיכול לשמש כמשטח דריכה יציב וחזק אם רוצים לטפס על הג'ריקן כדי להגיע לגג הרכב למשל. יתרון אחרון - כשממלאים אותו עד הסוף במצב מאוזן, נותר נפח מסויים של אויר במיכל המאפשר לו ציפה על המים אם הוא מוטל בהטס לכוחות סמוכים למאגרי מים.

לאמריקאים ולבריטים היה מיכלים נחותים בהרבה להובלת נוזלים, ולמרות שהיה מהנדס אמריקאי שניסה לשכנע את משרד ההגנה האמריקאי לייצר העתקים של הדגם הגרמני, הם המשיכו להזמין מיכלים שתוכננו עוד במלחמת העולם הראשונה. לבסוף, כשהשתכנעו, העבירו את העניין לוועדה שהינדסה אותו חזרה לצורה המיושנת שלהם...

הבריטים היו זריזים בהרבה והעתיקו ללא בושה את התכנון הגרמני. מאז הפך הג'ריקן להיסטוריה, ויוצר משך שנים רבות בכל מקום.

מה מיוחד בג'ריקן הספציפי הזה? באמת אין לי מושג.

נמרוד

פורסם

אמת לאמיתה, ואפילו יותר ממה שידעתי. אכן התכנון, המבנה, כושר ההשרדות והיכולת להתחבר למתקני העמסה של רכבי 4X4. המיכל נימצא במנזר האחיות מציון בעין כרם, והנזירות לא מוכנות להיפרד ממנו...ניסיתי...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

את הסיפור הזה כבר שמעתי כמה פעמים ,והוא תמיד מעניין .

מה שגם מעניין זה שלמרות כל היתרונות הברורים ,עברו בצה"ל למיכלי פלסטיק, וגם היום כשכבר יש מיכלים חדשים מארה"ב ,ובטוח אפשר ליצר שם פלסטיק חזק, עדיין ישנה ידית אחת לג'ריקן.

או שלנו זרקו את הדפוקים......

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

ועוד קצת אנקטודות - האמריקאים ייצרו ג'ריקנים במתכונת הגרמנית במהלך מלחמת העולם השנייה - כאשר הם הגיעו במספר תצורות (האמריקאית וה -גרמנית/אנגלית ). בנוסף לג'ריקנים היו מספר תפקודים שונים עפ"י סוג הפייה - היו כאלו ששימשו לבנזין ואחרים ששימשו למיים ומזון.

jerrycan.jpg

jerrycan_vache.jpg

ולפני שנים בעת שיחה עם מכונאי וותיק - הוא סיפר לי שבמהלך מלחמת העולם השנייה עבד בארץ במפעל שייצר ג'ריקנים - הוא סיפר כיצד לחצו בתבניות גדולות את שני חצאי הג'ריקנים וריתכו אותם יחדיו....

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

jerrycan_support.jpg

wedco-blue-can.jpg

התמונה העליונה, מדגימה ג'ריקן אמריקאי אחרי שהונדס חזרה לצורה המיושנת שלהם, עם פיה בהברגה הדורשת מפתח מיוחד, וקפלי פח בצורת X.

התמונה התחתונה מדגימה ג'ריקן במבנה גרמני אסלי, כמו בתמונה שרן העלה.

נמרוד

• תוכן חדש...