Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התופעה הבאמת מדהימה זה כשאתה מאותת שמאלה, ויש מישהו שנמצא 3000 קילומטר מאחורייך ביפן בכלל ורואה שאתה רוצה לעבור לנתיב שלו ע"מ לעקוף, רק בישראל קורה הדבר הזה שפתאום הנהג מאיץ בכל הכוח על מנת לא לתת לך חלילה להכנס לנתיב שלו ולפגוע באגו שלו, לרוב הם גם יסתכלו ימינה בזלזול כזה של מה אתה מנסה לעשות :x

אבי.

זו בדיוק הסיבה ששאלתי את מה ששאלתי ,אני שמח שכולם ענו בכנות.

איפה כל חברי הפורום כשאני נוהג? משום מה אני נתקע על הכביש עם כל האגואיסטים.

היו זמנים שהייתי צוחק מזה, הייתי קולט איזה ילד מתלהב מהקרייה יוצא באיביזה ומזגזגז ,בהמשך מזהים בלי בעיה ניידת ממלז"ת ,מה שכמובן הטייס לא ראה ,הייתי בכוונה מדליק איתות שמאלה ללא שום כוונה לעבור רק כדי לראות אותו דופק גז כאילו אין מחר ואז כשהוא עוקף אותי עם חיוך מטומטם לחייך בחזרה ולראות אותו דופק ברקס מול הניידת ,מה שלמען האמת מאוד מסוכן ,אך באותו זמן לא הבנתי זאת.

פעם אחת אפילו אחד מהם נעצר ,זה היה בצפון בכביש שבין צפת לקריית שמונה. ששם אגב יש ג'טה לבנה שכל נסיעה לצפון אני רואה אותה חוגגת ,מחלקת איזה מיליון דוחות בשעה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשרשמתי "סלאלום" נראה לי שלא הובנתי כהלכה. נתתי דוגמה שאני נוסע במהירות חוקית וסבירה בכביש מהיר בעל שלושה נתיבים לכל כיוון, ובכל זאת, למרות המהירות הסבירה בשעה הריקה למדי בה בחרתי לנסוע, בעודי שומר על הימין במידת האפשר, אני נאלץ לבצע מעבר תכוף מנתיב לנתיב ולא תמיד חולף על פני הרכב הנעקף משמאלו, וזה בגלל אותם "נאחזים"!

לפעמים בא לי להתנדב למשטרת התנועה רק על מנת להלחם בתופעות מעין אלה, ואני עדיין שוקל ברצינות לעשות זאת!

פורסם
ואתה נראה לי כמו מישהו שיותר מדי בטוח בעצמו, עם אגו, שלעולם לא יטיל בעצמו ספקות. תרפה, אתה בדיוק כמו כל נהג ישראלי, שלא יודע לנהוג, אבל משוכנע שהוא שומאכר ושום דבר לא ישכנע אותו אחרת.

לחלוטין לא נכון. אני מטיל בעצמי ספקות (יותר בכיוון של שאלות וניסיונות שיפור) באופן קבוע - כך אני שומר על עצמי, בין אם בנהיגה ובין אם בכל אספקט אחר של החיים. לגבי אגו - זו לא תמיד תכונה שלילית והדברים לא סותרים האחד את השני. לגבי יכולת הנהיגה שלי - הן לעולם לא יספקו אותי, ככל הנראה, אבל לפחות אני משתדל לא להיות מכשול לאחרים.

מה שכן - התגובה שלך, שמתייחסת לגופו של כותב להבדיל מלגופם של דברים, אומרת הרבה ובעיקר את זה שככל הנראה לא הייתי רחוק מן האמת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לחלוטין לא נכון. אני מטיל בעצמי ספקות (יותר בכיוון של שאלות וניסיונות שיפור) באופן קבוע - כך אני שומר על עצמי, בין אם בנהיגה ובין אם בכל אספקט אחר של החיים. לגבי אגו - זו לא תמיד תכונה שלילית והדברים לא סותרים האחד את השני. לגבי יכולת הנהיגה שלי - הן לעולם לא יספקו אותי, ככל הנראה, אבל לפחות אני משתדל לא להיות מכשול לאחרים.

מה שכן - התגובה שלך, שמתייחסת לגופו של כותב להבדיל מלגופם של דברים, אומרת הרבה ובעיקר את זה שככל הנראה לא הייתי רחוק מן האמת.

באמת שאני לא מבין אותך.

תרשה לי לצטט את תגובתך המקורית:

"

nahum123: הדברים שלך הם התחסדות בחלקם ("דוהרים ב-140") וסכנה על הכביש בחלקם האחר - אם אתה לא מסוגל לחשוב מספיק מהר וזקוק לזמן כה רב להשתלבות עד שמתחילים להבהב לך, אולי אתה צריך להעריך מחדש את כישורי או הרגלי הנהיגה שלך.

אותו אחד ש"דוהר", לטענתך, יאט גם הוא לפני מקום המיועד להשתלבות ולא יפריע לך להשתלב. אתה זה שתפגע בשטף התנועה שלו - זה אמנם לא עבירה, אך גורם ליצירת מצבי "כמעט תאונה" ותאונה מהנפוצים ביותר.

למי שאמר שיש בעיה לנסוע בנתיב הימני - צואת פרים, במקרה הטוב. הנתיב הימני לרוב שומם, מהיר מהיתר (בין היתר בזכות העובדה התמוהה שרוב הנהגים בוחרים באמצעי ובשמאלי) ועם מבט נכון והפעלת שכל ישר אין בעיה גם להתחמק ממכשולים."

אני אעבור על הדברים אחד אחד.

"אולי אתה צריך להעריך מחדש את כישורי או הרגלי הנהיגה שלך." - לא מעניין אותי כל יתר הדברים שכתבת כשאני קורא שורה כזו שיש בה הפגנה בוטה של אגו והתעלות, וגם משום הקנטה, כשאתה לא יודע עלי דבר וחצי דבר. זה אחד. אל תדבר ככה.

על מה הויכוח בכלל?

140 קמ"ש היא מהירות גבוהה ולא מתאימה לשום כביש בארץ ולא מתאימה לשום נהג בארץ. אגב, ברוב הכבישים כשיש נתיבי השתלבות, מחלפים ורמזורים, זה גם די מיותר במובן של בזבוז דלק. אני לא זקוק לזמן רב להשתלבות, אבל הייתי מעדיף שרכב שרואה אותי משתלב, לא יגביר עד 160 קמ"ש כדי לא לאפשר לי. זה כמובן במובן הציני. בפניי האפשרות להשתלב לנתיב הרבה הרבה לפני, והאפשרות לבצע עבירה, ולהגביר מהירות כדי להשתלב בנתיב במרחק טוב יחסית, בלי ליצור פונציאל חיכוך וקרוב מדי לרכב מאחורי/מקדמי. בדרך כלל אני אאותת ומיד אשתלב, ולא אתן התראה קודם, כדי לא לאפשר לנהג ההוא להתנהג כמו ישראלי ובכוח לא לתת לי. טיפשות, פיגור, אבל ככה התרגלנו.

"אותו אחד ש"דוהר", לטענתך, יאט גם הוא לפני מקום המיועד להשתלבות ולא יפריע לך להשתלב. אתה זה שתפגע בשטף התנועה שלו - זה אמנם לא עבירה, אך גורם ליצירת מצבי "כמעט תאונה" ותאונה מהנפוצים ביותר." - איפה אתה חי? אולי יש נהגים נורמליים שכן, אבל לרוב לא, לרוב בשביל עוד מילימטר יתנו לך להמשיך לפתח תקווה במקום חיפה, ומצדם תעוף לאיזה צוק, אבל אני אמשיך ישר ולא אאט אפילו בטיפה, ואפילו אגביר, הכל כדי שאני אמשיך לנסוע ולא תהיה לי מול העיניים.

"למי שאמר שיש בעיה לנסוע בנתיב הימני - צואת פרים, במקרה הטוב. הנתיב הימני לרוב שומם, מהיר מהיתר (בין היתר בזכות העובדה התמוהה שרוב הנהגים בוחרים באמצעי ובשמאלי) ועם מבט נכון והפעלת שכל ישר אין בעיה גם להתחמק ממכשולים." - הנתיב הימני הינו המועדף עלי בכל מקרה, אלא אם יש לי סיבה להיות בשמאלי.

בתגובתך השתדל שלא לרדת לפסים אישיים והקנטות, והתעלות, כי זה לא באמת תורם לדיון בריא. כולנו בני אדם, כולנו יכולים ורוצים ללמוד, וכולנו גם יכולים לחשוב אחרת, לטעות ולשנות הרגלים.

פורסם

נחום123, במקרה נכנסת באין כניסה (סליחה על ה-PUN) רומן נוהג הרבה יותר טוב מרובם הגדול של הישראלים ועדיין לא חושב שהוא שומאכר.

ובאמת - התיחסות לנהג הדוהר ב-140 בנתיב השמאלי כאילו זה אבטיפוס אחד ויחיד, באמת מצחיקה. אני אכן, כמילותיו של עופר, שואף למקסם את המהירות בכל רגע נתון. למה ? כי הזמן הוא משאב שלא חוזר. עד כמה ? כמה שאפשר בצורה בטוחה. אני אסתכל קדימה, אני לא נוהג יומיים (קצת יותר) ככה שאני מסוגל להבחין בין הרכבים שנמצאים כמה מאות מטרים קדימה, מי יושב למי על הזנב, מי צפוי לצאת לעקיפה, למי צריך לתת לעקוף, מי כנראה יעקוף בלי להתיחס לעובדה שאני מהיר ממנו בכמה עשרות קילו עגבניות בשעה, מי מזגזג בנתיבו כנהג משאית שלא ישן יומיים ורצוי להזהר בקרבתו, איפה אפשר לעקוף, בלית ברירה, מימין (לדוגמא, סעיף 37 ברשימת "100 מכוניות שתעקוף מימין": סובארו סטיישן עם מדבקות חסידיות על החלון האחורי בכביש מספר 1), מתי עדיף להיות סבלני ולאותת לנהג שיעבור לימין (סעיף 48: נהגת בשרייד שנת 85. היא תשים לב אליך ותעבור נתיב, רק שזה ייקח לה פרק זמן אקראי שבין 5-50 שניות, והיא עשויה לעשות את זה בדיוק כשאתה מימינה), ומתי עדיף פשוט לוותר (אוטובוס אגד שמנסה לעקוף אוטובוס תיירים, או להפך. לך כנהג שנמצא בנתיב אין כל השפעה על התהליך הזה. זה זמן מצוין לשמור עוד קצת מרחק ולהחליף דיסק, להתמתח קצת, או להתקשר ולהגיד שכנראה תאחר קצת).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לגופם של דברים:

140 קמ"ש היא מהירות גבוהה ולא מתאימה לשום כביש בארץ ולא מתאימה לשום נהג בארץ

במלוא הכבוד, לא יכול להסכים לזה. במרבית הכבישים הבינעירוניים בארץ זוהי מהירות סבירה לחלוטין (בהנחה שמקפידים על שמירת מרחק - דבר הנכון לכל מהירות באשר היא).

זה גם די מיותר במובן של בזבוז דלק

נכון שנהיגה במהירות גבוהה יותר צורכת, ככלל, יותר דלק, אבל זהו שיקול אישי שוודאי אי אפשר לכפותו על כל אחד.

אני לא זקוק לזמן רב להשתלבות, אבל הייתי מעדיף שרכב שרואה אותי משתלב, לא יגביר עד 160 קמ"ש כדי לא לאפשר לי

זוהי התנהגות די ברברית. אותי, למשל, לימדו (אבא) בגיל די צעיר שלפני השתלבויות מסתכלים אם השמאלי פנוי, מגבירים טיפה את המהירות ועוברים על מנת לאפשר להשתלב. מוזר שזו לא נורמה.

בדרך כלל אני אאותת ומיד אשתלב, ולא אתן התראה קודם, כדי לא לאפשר לנהג ההוא להתנהג כמו ישראלי ובכוח לא לתת לי. טיפשות, פיגור, אבל ככה התרגלנו

אתה מפציר בי לא להתייחס אליך אישית, אבל מודה ביצירת מצב שעלול להיות מסוכן על הכיש, כדרך קבע. רק להבהיר - מה שאתה עושה עלול לגרום לבלימות חירום, סטיות פתאומיות מהנתיב וכהנה מצבי "כמעט תאונה" עליהם דיברתי מקודם. באמת שאין לי מה להוסיף.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נחום123, במקרה נכנסת באין כניסה (סליחה על ה-PUN) רומן נוהג הרבה יותר טוב מרובם הגדול של הישראלים ועדיין לא חושב שהוא שומאכר.

ובאמת - התיחסות לנהג הדוהר ב-140 בנתיב השמאלי כאילו זה אבטיפוס אחד ויחיד, באמת מצחיקה. אני אכן, כמילותיו של עופר, שואף למקסם את המהירות בכל רגע נתון. למה ? כי הזמן הוא משאב שלא חוזר. עד כמה ? כמה שאפשר בצורה בטוחה. אני אסתכל קדימה, אני לא נוהג יומיים (קצת יותר) ככה שאני מסוגל להבחין בין הרכבים שנמצאים כמה מאות מטרים קדימה, מי יושב למי על הזנב, מי צפוי לצאת לעקיפה, למי צריך לתת לעקוף, מי כנראה יעקוף בלי להתיחס לעובדה שאני מהיר ממנו בכמה עשרות קילו עגבניות בשעה, מי מזגזג בנתיבו כנהג משאית שלא ישן יומיים ורצוי להזהר בקרבתו, איפה אפשר לעקוף, בלית ברירה, מימין (לדוגמא, סעיף 37 ברשימת "100 מכוניות שתעקוף מימין": סובארו סטיישן עם מדבקות חסידיות על החלון האחורי בכביש מספר 1), מתי עדיף להיות סבלני ולאותת לנהג שיעבור לימין (סעיף 48: נהגת בשרייד שנת 85. היא תשים לב אליך ותעבור נתיב, רק שזה ייקח לה פרק זמן אקראי שבין 5-50 שניות, והיא עשויה לעשות את זה בדיוק כשאתה מימינה), ומתי עדיף פשוט לוותר (אוטובוס אגד שמנסה לעקוף אוטובוס תיירים, או להפך. לך כנהג שנמצא בנתיב אין כל השפעה על התהליך הזה. זה זמן מצוין לשמור עוד קצת מרחק ולהחליף דיסק, להתמתח קצת, או להתקשר ולהגיד שכנראה תאחר קצת).

אני לא נגד. למה צריך לרדת לפסים אישיים? למה לתפוס תחת סליחה על הביטוי?

אני קראתי את מה שכתבת, וכל נהג מפתח לעצמו חושים, אבל להיות כל כך בטוח ולהרגיש כאילו אתה יודע הכל, זה בדיוק המקום שמדגיש שאתה לא יודע כלום, לא רק בנהיגה. צריך לדעת להיות דינמי, ולא לחשוב שאתה הכי חכם, גם אם אתה באמת כזה, ובאמת משופשף היטב. על הכביש נוהגים בני אדם.

יש נהגים ממש טובים שבאמת מרגישים הכל, ובאמת מרגישים את הרכב, ואת הכביש, ומבינים את הדינמיקה, אבל מה לעשות שעל הכביש נוהגים מוזיקאים, רופאים, פחחים, שופטים, שוטרים, עובדי ניקיון זבל, מובטלים וכו' וכו', ורובם נהגים רגילים שלא לנהוג זה המקצוע שלהם, ובמצב שפוי ונורמלי כולם צריכים להשתלב עם כולם, נהגים יותר כשרוניים, ופחות כשרוניים, וזה בהחלט טבעי שיהיו נהגים ממש לא כשרוניים שלא מבינים את הכביש כי זה גם במובן מסוים מולד (יש אנשים שיודעים להבין את השטח טוב יותר), אבל גם הם צריכים להגיע בשלום הביתה.

פורסם

התגובה הראשונה שלי לא הייתה כנגדך כנחום, אלא כנגד מה שאתה סימלת בפורטים שלך. לדוגמא:

דוהרים על 140 + בצד השמאלי הינם נהגים לא אלגנטיים שמייצרים לחץ.

לפעמים אתה יכול להשתלב שמאלה כי אתה עומד לפנות שמאלה, ושניה אחר כך יגיע לך הלחוץ התורן שיתחיל להבהב, ואתה לא מבין מה הוא רוצה מחייך.

כאן רואים שתי גישות די נפוצות בישראל ונובעות מפרופגנדה מחד וחינוך לקוי מאידך - הראשונה, לפיה כל מי שנוסע מהר "דוהר" ועבריין בר-מוות; השנייה - השתלבות מוקדמת תוך האטה לפני פניה, דבר אשר מוביל למצבים שנהגים הנוהגים באופן סביר לתנאי הכביש מהבהבים, כפי שאמרת. זה שאתה כתבת שאתה לא יודע מה הוא רוצה מחייך זה חמור, ומתקשר לציטוט הבא.

שאף אחד לא יבוא לנהג אחר בטענות ולא יחנך נהג אחר. שכל אחד יסתכל על הפינה שלו.

עם הרישא - מסכים. הכביש הוא לא המקום לחנך. עם הסיפא, לעומת זאת, יש לי בעיה רצינית - בכביש אתה חלק ממכלול התנועה. אם אדם יתרכז רק בעצמו הוא בהכרח יגרום לבעיות, שכן אז הוא נותן לפרשנות האישית של תנועה סבירה ובטוחה להיות הסטנדרט שלו וזה פתח לצרות. נהג חייב להיות חלק מהתנועה הזורמת וכל הזמן להסתכל, לראות, לצפות ולהתאים. זה הקישור לציטוט הקודם.

לסיכום, נחום, כפי שכבר אמרו לך קודם - אני לא מאלה שחושבים שאני שומאכר. כמו כן, התגובות שלי לא כוונו אליך (כאשר אותך איני מכיר באופן אישי), אלא למה שאתה מסמל והצגת באופן די ברור בפוסטים שלך. מקווה שהסברתי עצמי טוב.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לגופם של דברים:

במלוא הכבוד, לא יכול להסכים לזה. במרבית הכבישים הבינעירוניים בארץ זוהי מהירות סבירה לחלוטין (בהנחה שמקפידים על שמירת מרחק - דבר הנכון לכל מהירות באשר היא).

נכון שנהיגה במהירות גבוהה יותר צורכת, ככלל, יותר דלק, אבל זהו שיקול אישי שוודאי אי אפשר לכפותו על כל אחד.

זוהי התנהגות די ברברית. אותי, למשל, לימדו (אבא) בגיל די צעיר שלפני השתלבויות מסתכלים אם השמאלי פנוי, מגבירים טיפה את המהירות ועוברים על מנת לאפשר להשתלב. מוזר שזו לא נורמה.

אתה מפציר בי לא להתייחס אליך אישית, אבל מודה ביצירת מצב שעלול להיות מסוכן על הכיש, כדרך קבע. רק להבהיר - מה שאתה עושה עלול לגרום לבלימות חירום, סטיות פתאומיות מהנתיב וכהנה מצבי "כמעט תאונה" עליהם דיברתי מקודם. באמת שאין לי מה להוסיף.

"במלוא הכבוד, לא יכול להסכים לזה. במרבית הכבישים הבינעירוניים בארץ זוהי מהירות סבירה לחלוטין (בהנחה שמקפידים על שמירת מרחק - דבר הנכון לכל מהירות באשר היא)" - הנחות זה יפה. זה לא קיים בפועל. בפועל נוסעים גם 140 קמ"ש צמוד צמוד צמוד צמוד לתחת של רכב אחר. זה עניין של אופי. אתה יכול לאהוב להיות דרוך כל הזמן, לי מספיקים ה-100 בצד ימין, עם מוזיקה נעימה. אחד לא אמור להפריע לשני. אני גם דוגל בגישה של רוגע. מה לעשות, אני עדיין מאמין שכשרגוע, יש יותר טווח לתקן טעויות. יש אנשים שסבורים שמהירות היא לא פקטור, אבל אני עדיין דוגל בשיטה הקלאסית ש"מהר = מסוכן". גם כשאתה קוצץ סלט לארוחת ערב, אם תעשה את זה מהר, יש לך סיכוי גבוה יותר להיחתך מהסכין או לא לשים לב למשהו. זו נורמה שמובנת כבר שנים.

"נכון שנהיגה במהירות גבוהה יותר צורכת, ככלל, יותר דלק, אבל זהו שיקול אישי שוודאי אי אפשר לכפותו על כל אחד" - תצרוך יותר דלק, זה עניין שלך, רק הבאתי עוד נקודה שתתמוך בגישה שלי ש... יותר רגוע, יותר טוב.

"זוהי התנהגות די ברברית. אותי, למשל, לימדו (אבא) בגיל די צעיר שלפני השתלבויות מסתכלים אם השמאלי פנוי, מגבירים טיפה את המהירות ועוברים על מנת לאפשר להשתלב. מוזר שזו לא נורמה." - להגביר את המהירות זה נורמלי, וזה מה שאני עושה, אבל אם אתה נוסע על 120 למשל, אתה גורם לי לבצע עבירה, ואני לא נכנס לזה אם זה מסוכן או לא, אבל עובדתית. זה כמו שאתה מתלונן שגורמים לך לבצע עבירה לעקוף מימין. אני עלול להיתפס על 130 בגלל זה!

"אתה מפציר בי לא להתייחס אליך אישית, אבל מודה ביצירת מצב שעלול להיות מסוכן על הכיש, כדרך קבע. רק להבהיר - מה שאתה עושה עלול לגרום לבלימות חירום, סטיות פתאומיות מהנתיב וכהנה מצבי "כמעט תאונה" עליהם דיברתי מקודם. באמת שאין לי מה להוסיף" - מה מסוכן? אם אני אאותת שנה לפני, אתה (לא אתה, נהג ממוצע הכוונה) יגביר למהירות גבוהה ולא ייתן לי להשתלב ואני אתייבש לי שם וגם עלול לעכב את הנתיב שאני נמצא בו.

מצד שני, תודה לאל המראות זה אחד הדברים שאני כל כך מקפיד עליהם, ואני רואה מה המרחק בין הרכב שלפניי מאחורה, וכאשר אני מגביר מהירות, ומגדיל את המרחק ומשתלב, אז אני משתלב בשקט, ועם מרחק טוב מהרכב מאחוריי, ככה שאין לו כל כך מה להיבהל כי יש מרחק, אלא הוא רק "פספס" את ההזדמנות להיות ישראלי ולא לתת לי להשתלב.

פורסם
זה בדיוק המקום שמדגיש שאתה לא יודע כלום, לא רק בנהיגה.

זה בא מאדם שלא רצה שירדו לפסים אישיים?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
יש אנשים שסבורים שמהירות היא לא פקטור, אבל אני עדיין דוגל בשיטה הקלאסית ש"מהר = מסוכן". גם כשאתה קוצץ סלט לארוחת ערב, אם תעשה את זה מהר, יש לך סיכוי גבוה יותר להיחתך מהסכין או לא לשים לב למשהו. זו נורמה שמובנת כבר שנים.

כל אחד קוצץ, נוהג או מבצע כל פעולה אחרת בהתאם ליכולתו. כך גם רמת הסיכון, בהתאם ליכולת ולמיומנות האישית של כל אחד.

להגביר את המהירות זה נורמלי, וזה מה שאני עושה, אבל אם אתה נוסע על 120 למשל, אתה גורם לי לבצע עבירה, ואני לא נכנס לזה אם זה מסוכן או לא, אבל עובדתית. זה כמו שאתה מתלונן שגורמים לך לבצע עבירה לעקוף מימין. אני עלול להיתפס על 130 בגלל זה!

באמת שלא הבנתי הכיצד. אשמח אם תסביר איך אני גורם לך לבצע עבירה במקרה הזה.

מה מסוכן? אם אני אאותת שנה לפני, אתה (לא אתה, נהג ממוצע הכוונה) יגביר למהירות גבוהה ולא ייתן לי להשתלב ואני אתייבש לי שם וגם עלול לעכב את הנתיב שאני נמצא בו.

מצד שני, תודה לאל המראות זה אחד הדברים שאני כל כך מקפיד עליהם, ואני רואה מה המרחק בין הרכב שלפניי מאחורה, וכאשר אני מגביר מהירות, ומגדיל את המרחק ומשתלב, אז אני משתלב בשקט, ועם מרחק טוב מהרכב מאחוריי, ככה שאין לו כל כך מה להיבהל כי יש מרחק, אלא הוא רק "פספס" את ההזדמנות להיות ישראלי ולא לתת לי להשתלב.

מה מסוכן? זה שאתה משצלב באופן פתאומי ולא מבוקר והלכה למעשה "חותך" את הרכב שמאחוריך. המרחק שאתה מזהה כמאפשר לך להשתלב לא בהכרח מונע האטה משמעותית/בלימה/סטיה של הרכב שמאחוריך מהנתיב.

באדום למעלה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
התגובה הראשונה שלי לא הייתה כנגדך כנחום, אלא כנגד מה שאתה סימלת בפורטים שלך. לדוגמא:

כאן רואים שתי גישות די נפוצות בישראל ונובעות מפרופגנדה מחד וחינוך לקוי מאידך - הראשונה, לפיה כל מי שנוסע מהר "דוהר" ועבריין בר-מוות; השנייה - השתלבות מוקדמת תוך האטה לפני פניה, דבר אשר מוביל למצבים שנהגים הנוהגים באופן סביר לתנאי הכביש מהבהבים, כפי שאמרת. זה שאתה כתבת שאתה לא יודע מה הוא רוצה מחייך זה חמור, ומתקשר לציטוט הבא.

עם הרישא - מסכים. הכביש הוא לא המקום לחנך. עם הסיפא, לעומת זאת, יש לי בעיה רצינית - בכביש אתה חלק ממכלול התנועה. אם אדם יתרכז רק בעצמו הוא בהכרח יגרום לבעיות, שכן אז הוא נותן לפרשנות האישית של תנועה סבירה ובטוחה להיות הסטנדרט שלו וזה פתח לצרות. נהג חייב להיות חלק מהתנועה הזורמת וכל הזמן להסתכל, לראות, לצפות ולהתאים. זה הקישור לציטוט הקודם.

לסיכום, נחום, כפי שכבר אמרו לך קודם - אני לא מאלה שחושבים שאני שומאכר. כמו כן, התגובות שלי לא כוונו אליך (כאשר אותך איני מכיר באופן אישי), אלא למה שאתה מסמל והצגת באופן די ברור בפוסטים שלך. מקווה שהסברתי עצמי טוב.

"כאן רואים שתי גישות די נפוצות בישראל ונובעות מפרופגנדה מחד וחינוך לקוי מאידך - הראשונה, לפיה כל מי שנוסע מהר "דוהר" ועבריין בר-מוות; השנייה - השתלבות מוקדמת תוך האטה לפני פניה, דבר אשר מוביל למצבים שנהגים הנוהגים באופן סביר לתנאי הכביש מהבהבים, כפי שאמרת. זה שאתה כתבת שאתה לא יודע מה הוא רוצה מחייך זה חמור, ומתקשר לציטוט הבא.

" - אתה לא לדרוש ממני להסתכן בדוח על מהירות ובכלל לנסוע מהר, גם אם מהירות גבוהה יותר היא המצב האופטימלי עכשיו גם לדעתי, כדי לרצות אותך, אתה מבין?

אני בכלל חושב שמצב אופימלי הוא מצב שבו רכבים שמשתלבים לצד שמאל לצורך העניין, יהיו בצד שמאל, וכל היתר ימצאו נתיב אחר, אבל זה כבר חזון אחרית הימים. אם אני נמצא בצד שמאל, כי עוד כמה מטרים יש לי פניה, אז אני לא יכול לעבור ימינה עכשיו בשבילך כי אני צריך לפנות שמאלה, אבל למה אני צריך לעבור על החוק בשבילך?

"עם הרישא - מסכים. הכביש הוא לא המקום לחנך. עם הסיפא, לעומת זאת, יש לי בעיה רצינית - בכביש אתה חלק ממכלול התנועה. אם אדם יתרכז רק בעצמו הוא בהכרח יגרום לבעיות, שכן אז הוא נותן לפרשנות האישית של תנועה סבירה ובטוחה להיות הסטנדרט שלו וזה פתח לצרות. נהג חייב להיות חלק מהתנועה הזורמת וכל הזמן להסתכל, לראות, לצפות ולהתאים. זה הקישור לציטוט הקודם.

לסיכום, נחום, כפי שכבר אמרו לך קודם - אני לא מאלה שחושבים שאני שומאכר. כמו כן, התגובות שלי לא כוונו אליך (כאשר אותך איני מכיר באופן אישי), אלא למה שאתה מסמל והצגת באופן די ברור בפוסטים שלך. מקווה שהסברתי עצמי טוב" - נהג אחר הוא בן אדם בדיוק כמוך, וכשאתה בא אליו בגישה בריונית, הוא עלול להשיב אש, ומכאן אמרתי מה שאמרתי.

פורסם
באדום למעלה.

"באמת שלא הבנתי הכיצד. אשמח אם תסביר איך אני גורם לך לבצע עבירה במקרה הזה". - בגלל המהירות הגבוהה שלך, אני צריך לנסוע גם באותה המהירות או גבוהה יותר, זו המקובלת בכביש, כדי מצד אחד לא לחתוך אותך, אך מצד שני להשתלב לאן שאני צריך.

"מה מסוכן? זה שאתה משצלב באופן פתאומי ולא מבוקר והלכה למעשה "חותך" את הרכב שמאחוריך. המרחק שאתה מזהה כמאפשר לך להשתלב לא בהכרח מונע האטה משמעותית/בלימה/סטיה של הרכב שמאחוריך מהנתיב" - ברגע שרכב נוסע מאחורי רכב אחר, אפילו ממש קרוב, אבל במהירות זהה, פיזיקלית הם לא ייפגשו לעולם כל זמן שזה המצב שיישאר. אם יש עוד מרחק די משמעותי בין שני הרווחים, על אחת כמה וכמה אין סיכון כזה. כפי שאמרתי, זה מלווה הגברת מהירות, ככה שאם אותה מהירות הספיקה להשתלב, אז אותה מהירות גם לא תגרום לך להתקרב אלי יותר, או לבלום, כי אתה נע, וגם אני נע, אלא אם אני אכנס, ומיד אאט, אבל אני לא אעשה את זה (כל עוד אין לי משהו שמאלץ אותי להאט מקדמי כמובן).

פורסם

אי לא מאלץ אותך לנסוע מהר יותר. פשוט תסע בימני ותשתלב בזמן סביר לפני הפניה המיועדת ולא קילומטר וחצי לפני.

לגבי המקרה השני, תרשה לי להביא ציטוט שלך עצמך משרשור אחר:

ברגע שאתה לא נותן זכות קדימה, והצד השני מניח ובצדק שהזכות שלו ולא מספיק לשים לב שאתה לא רואה אותו ממטר, לפעול בהתאם ואתם מתנגשים - אתה גורם תאונה בזדון.

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...