Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הבהבו לך כבר, אז זאת אומרת שאתה הפרעת למישהו - אלא אם כן זה איזה ערס מתלהב שמהבהב מרחוק סתם או טייס כלשהו. רצוי להיות עם היד על הדופק ( מבטים במראה ) לגבי מה קורה בסביבה שלך. ובכלל אין סיבה סתם לנסוע בנתיב שבו אולי אתה תעכב מישהו. ביצעת עקיפה, תחזור לימין ותמשיך שם במהירות ה"סבבה" שלך, החלפת נתיבים היא לא מטלה כזאת מסובכת לנהג ממוצע ( או שאני טועה? :shock:)

אני בדרך כלל משתדל לא להבהב ובטח לא לצפור (אלא אם כן מדובר במקרה ממש ממש מקומם\יצירתיות מיוחדת במינה של כשרון נהיגה), אני בדרך כלל נותן לגורם ההפרעה פרק זמן סביר להתעורר ממה שהוא עושה ולהבין שהוא לא בסדר. עד שאו שהוא מבין או שאני מתייאש ונאלץ לבצע עבירה.

יש כאלה שאני מבין מראש שאין מה לצפות מהם להבין שהם סתם תקועים בשמאלי, בדרך כלל ניתן לזהות אותם מבעוד מועד, אם משתמשים במבט נכון קדימה בזמן הנהיגה. בדרך כלל סביבם יש עקיפות סדרתיות מימין :)

יואב

יואב :arrow:

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם תשימו קסנון 8 אלף וואט זה יתנו לכם לעבור .

אל תדאגו, ניסיתי בהונדה סיוויק קופה השחורה עם קסנון שמסוונר אותם לזוז .

פורסם
אהחלפת נתיבים היא לא מטלה כזאת מסובכת לנהג ממוצע ( או שאני טועה? :shock:)

יואב

טועה בענק:) כמה פעים יצא לך לנהוג בנתיב השמאלי אחרי נהגת שגם אם טנק מרכבה יהבהב לה עם זרחן היא עדיין תגיד לעצמה, "מה הוא רוצה?, הנתיב הימני פנוי לחלוטין, יש"ע זה כאן ומכאן אני לא זזה" :)

פורסם

ומה קורה כשאתה נוסע סתם ככה מאחורי מישהו במסלול הימני, מסנוור אותו בסבבה?

כשרכב מגיע מולך בנתיב המקביל אתה בכלל יוצא גבר, הנהג השני אשכרה צריך לעצום את העיניים כדי לא לאבד את הראיה. :roll:

יאאלה, כולם לשים קסנון 8 אלף וואט על הרכב המשפחתי שלהם.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אנשים נוסעים על השמאלי מפני שיש חוסר מודעות לגבי איסור נסיעה על השמאלי.

אנשים פשוט לא מודעים לחוק הזה.

יצא לי כבר כמה פעמים לנסוע עם חברים/ות, והם פשוט ישבו על השמאלי, ורק אחרי שהערתי עברו לימני.

כנראה שבשיעורי נהיגה לא שמים דגש על החוק הספציפי הזה.

פורסם

כנראה שבשיעורי נהיגה לא שמים דגש על החוק הספציפי הזה.

בשיעור נהיגה רק מלמדים לעבור מבחן ואין קשר בין שיעורים האלה לנהיגה מעשית. אולי רק תפעול בסיסי של רכב, גם זה בעירבון מוגבל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני אומר כאן משהו שישמע לחלק מכם אפילו קצת הזוי, אבל ככה זה עובד;

שורש הבעיה נמצא רחוק ממה שאתם מחפשים, הוא נמצא בהורים ובמערכת שנמצאת מסביב לזה.

איך זה קשור ? פשוט מאוד; במדינה שלנו הכלל הוא שכאשר הילד לומד נהיגה, הוא צריך להצמד לחוקים הכתובים בחוק כמו שמורה הנהיגה מלמד אותו. הילד חוזר הביתה ומתלונן, אבל ההורים מסבירים לילד שככה צריך ללמוד נהיגה ואחר-כך - כשתקבל רישיון נהיגה - "תנהג איך שאתה רוצה".

התוצאה: הילד מפתח הרגלי נהיגה כמו של ההורים שלו, בין אם זה טוב ובין אם זה רע. האבא נוהג ככה, האמא נוהגת ככה, הילד מפתח לעצמו הרגלים על הכביש שהם בניגוד לחוק ובניגוד לכללי ההתנהגות בין אדם לחברו. עובר דור ועוד דור והכבישים נראים בדיוק איך שהם נראים היום - כל אחד עושה מה שבא לו.

עם הזמן, כאשר ההרגלים הללו רק מתחזקים ומתעצמים - ובשילוב מודרניזציה שמורידה מרובנו את האפשרות להפעיל את המוח כשצריך, נוצר מצב שהאדם הנוהג ברכב כבר פיתח רמה גבוהה מאוד של חוסר מעורבות עם מה שקורה בכביש ומה שקורה מסביבו. תוך זמן קצר הוא גם מוצא לעצמו מטלות שניתן לעשות בזמן נהיגה (כי הוא מנותק, משעמם לו ותכל'ס אף אחד לא מפריע לו) ואת התוצאות רואים יום יום על הכבישים.

מסקנות:

1. להיות סופר עירניים.

2. לנהוג בחוכמה (גם אם זה לא 1:1 למה שכתוב בחוק)

3. לא לקחת ללב יותר מידי (זה קשה וגם אני חוטא בעצבים על הכביש, אבל משתדל כמו קודמיי בשירשור להמעיט עד כמה שניתן בזה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קלאסה...:roll:

פעם הבאה תפעיל ניאונים בלבד, זה אמור להספיק.

:roflmao::roflmao::roflmao:

ברצינות, לסנוור משתמשים אחרים בדרך זה מסוכן, ביריוני ומטומטם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שורש הבעיה נמצא רחוק ממה שאתם מחפשים, הוא נמצא בהורים ובמערכת שנמצאת מסביב לזה.

אתה צודק לחלוטין. מי שבאמת לימד אותי לנהוג, זה לא מורה נהיגה אלא אבא שלי. הוא לימד אותי לחשוב קדימה ולתכנן, לימד אותי לחשוב גם בשביל נהגים אחרים, לחזות את המהלכים שהם מתכוונים לעשות. זה הציל אותי מתאונות יותר מפעם אחת. מעקב אחרי נהגים אחרים ולצפות למהלך שלהם, להתכונן אליו מאוד עוזרים. יש פשוט נהגים שנוסעים ולא מסתכלים לאן, לא משתמשים במראות. מי שלימד את אבא שלי לנהוג, היה נהג ראלי, הוא לימד אותו לנהוג נכון ולעקוב אחרי כל מה שקורה מסביב לרכב ולתכנן מהלכים. נהג ראלי אמר שצריך לנהוג ברכב כמו מטוס קרב, כל הזמן לסרוק בשלושת המראות.

גם אחרי תקופת מלווה, אבא שלי התעקש לנסוע ביחד איתי ולעשות סיבובים על הרכב, על מנת לתרגל וללמוד הפעיל שיקול דעת, הערות שלו מאוד עזרו לי. הערות האלו מלוות אותי כבר הרבה שנים ועוזרות מאוד בנהיגה יומיומית. הרבה מאוד תאונות מנעתי ע"י תכנון וחיזוי מהלכים.

בכל מקרה, אני חושב שבית ספר לנהיגה צריך ללמד לנהוג. זה לא אומר עם הורים לא יודעים לכתוב ולקרוא אז גם ילדים שלהם צריכים להיות כאלה. כניראה שלימוד נהיגה צריך להתחיל עוד בבית ספר, הרבה מעבר לתאוריה ותמרורים. כניראה צריך לא 28 שיעורים בשביל רישיון, אבל 60 שיעורים לפחות. מעבר לזה, צריך יותר השתלמויות לנהגים צעירים. רענון נהיגה שעברתי לפני שנים גם היה מועיל. בכמה שיעורים (מאט מידי לדעתי) הם ניסו לעביר קצת מאסטרתגייה ותכנון נכון של נהיגה.

ברצינות, לסנוור משתמשים אחרים בדרך זה מסוכן, ביריוני ומטומטם.

במהלך נסיעה בלילה, אני תמיד פוגש כמה נהגים ממול שמסנוורים. זה פשוט שורף את העיניים ומסוכן. לכל רכב יש אור גבוה ובאמת עם אור גבוה רואים יותר טוב, אבל לא כולם חושבים שיש על הדרך משתמשים נוספים והם לא לבד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מאוד מקווה שזה בצחוק, אבל אם זה ברצינות - אתה ערס מהסוג הנחות ביותר, וסכנה גדולה על הכביש, הרבה יותר מהנתקעים בשמאלי.

כל מילה של פותח השרשור חקוקה בסלע

אולי נריץ אותו שיהיה שר התחבורה הבא? :lol:

אני לא רץ לשום מקום! מקסימום הולך.

מה שכן, איך זה שעוד לא קמה מפלגה שתחרוט על גדלה הטמעת ערכי נהיגה נכונים? לא קשה למכור את האידיאלים האלה, בטח במדינה בה הקטל בכבישים חמור הרבה יותר מכל מגיפה אחרת.

אני יודע שאני אישית הייתי מצביע למפלגה כזו.

בכל בחירות משרד התחבורה הוא אחד האחרונים לאיוש, אף אחד לא רוצה לגעת בזה, זה לא סקסי. מי שבסוף נוחת למשבצת רק מנסה להעביר את הקדנציה בלי לעשות גלים מיותרים. אף אחד לא מעז להניע תהליכים שלא ישתלמו לו בטווח הקצר של תקופת כהונתו, ומה לעשות שכל השינויים שצריך לעשות (המתחילים בחינוך, חינוך וחינוך) הם לטווח ארוך.

הוי ארצי מולדתי, את הולכת פייפן.

FY9I5RTwvk0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אותי הכי מעצבנים אלה שמהבהבים לי חצי קילומטר לפני כשאני בעקיפה .

בלי קשר למהירות או לדרך פשוט מהבהבים.

בד"כ כשאני בעקיפה עובר את הרכב האיטי וממשיך באמצעי או בימני.

וסתם טיפ קטן , שמתם לב כשיש פקק הנתיב הימני הוא הכי מהיר ?

אני נוהג כמעט כל בוקר מרעננה על כביש 4 דרומה ,תמיד בימני ומגיע הרבה יותר מהר מכל רכב שנמצא בשמאלי או באמצעי.

תנסו.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
אתה צודק במה שאתה אומר לגבי האנשים שנוסעים באיילון/ גהה לא משנה איפה על 70 בשמאלי, זה תמיד יקרה לא משנה איזה חוק ייצא, יש המון אנשים שלא מודעים למה שהם עושים

אבל..אם ייסע לך רכב כזה:...

BMW_730d-546_1024x768.jpg

אני לא בטוח שמישהו יצפצף..:idea:

שלא תבינו לא נכון. אני לא איזה גיבור גדול או משהו ,אבל אם למבורגיני תיסה בנתיב השמאלי ב 70 אני אצפצף לא ו אהבהב אם האורות כאלו זו פיאט 82 כדי שתפנה את הנתיב ,אם יש לו הרבה כסף זה לא אומר שהוא\היא יודעים לנהוג או שמותר להם לעשות מה שהם רוצים ( כן אני יודע שאנחנו בישראל וזה לא בדיוק תופס)

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

רציתי להעלות פה נושא חשוב לדעתי, שמשליך על כל הנהיגה הישראלית.

אצלי הגיעו מים עד נפש, קל וחומר כשאין אכיפה בתחום, לא נותר אלא לנסות להעלות מודעות אצל כל אחד ואחת, ובתקווה שמפה לאוזן אולי יקרה פה שינוי. נשמע נדוש אבל השינוי מתחיל בכם.

זה מתחיל בזה שכל נהג/נהגת נוסע בנתיב השמאלי כשהכביש פנוי, למה? כי ככה, ולדעתי משם ועד לעקיפה בפס לבן או להדחף ביציאה ימינה, המרחק אינו גדול (אלף אלפי הבדלות). זה נקרא דרך ארץ.

למותר לציין, כי נסיעה בנתיב השמאלי הינה בניגוד לחוק וכי הנתיב השמאלי משמש לעקיפה בלבד.

אין יום אחד שעובר שמי מאיתנו לא נתקל במישהו שחושב שהכביש כנראה שלו בלבד, מנותק מהמציאות ובוחר לנהוג דווקא בנתיב השמאלי מתחת למהירות המותרת (ואין נפקא מינה גם אם נוסע מעל המהירות המותרת), בהתעלמו משאר הנהגים, בין במודע ובין שלא מודע - לא שאני מסוגל להבין איך.

לא חסרות בעיות במדינה מבחינת נהיגה, אבל אפשר להתחיל גם בשינוי קטן, אם רק כל אחד יפנים את העניין וידאג לשכנע אחרים, אולי יהיה ניתן לנהוג בכבישים בצורה הולמת ובטוחה יותר.

אברה קדברה

פורסם

לצערי רוב המתלוננים לגבי התופעה הם נהגים שרוצים לבצע אותה עבירה, אך לדהור שם על 140 קמ"ש או יותר, שזה לא עדיף.

מסכים, נתיב שמאלי, לעקיפה בלבד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...