Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שמעתי על אנשים שטוענים (והם בטוחים בזה!!) שהימני הוא למשאיות בלבד!:shock: אנשים ממציאים לעצמם חוקים!

לגבי אם זה עבירה או לא לעקוף מימין כמובן שכן, חוץ מכמה יוצאי מן הכלל, יש שרשור בדיוק על עקיפות מימין ששם הגבתי לנושא.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=326880

להגיד לך שאני לא עוקף אף פעם זה יהיה שקר, אבל אני משתדל שלא לעשות את זה וכן זה שתקוע בשמאלי הוא לדעתי יותר "עבריין", אגב לא רק בנתיב שמאלי זה קורה, גם כשיש 3 נתיבים או יותר! תמיד הם נשארים באמצעי "שיהיה להם את האופציה לעבור לכל נתיב" :roll:

Peugeot 107 2012 :-D

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במקרה כזה מי שיקבל דוח הוא כמובן זה שנוסע בנתיב השמאלי, ולא זה שעקף מימין. תאמינו לי שאין דבר שיותר מעצבן שוטר, מאשר נהג שמתנחל בנתיב השמאלי, בדיוק כמו שזה מעצבן כל נהג אחר, ובפרט שהשוטר צריך לנסוע מהר לאירועים מסויימים ואיזשהו נהג עייף נרדם בשמאלי...:?

Xbox12341

פורסם
הוא עבריין כיוון שבמו דגנרטיותו הוא מייצר לחץ ועצבים אצל הסובבים אותו. הוא עבריין כיוון שהוא מייצר לעצמו סביבת נהיגה מסוכנת מאוד

אני מסכים עם מה שאתה כותב אבל בקשר לזה - מי שמתעצבן הוא טיפש שלא מבין הוא לא יכול השפיע על אחרים אלה רק על עצמו!

הרבה פעמים אני רואה אנשים נצמדים למישהו מאחורה בגלל שנסע לאט בשמאלי כאילו שזה יעזור להם מה תעשו לו בדיוק תתנו לו פוש קטן עם הפגוש? אם בן אדם נוסע השמאלי זה או בגלל שהוא לא יודע לנהוג או שהוא עושה דוקא - בשני המקרים תעשו טוב אם תעברו בימני במקום לסכן את עצמכם!

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

יש מקרים שימישהו נוסע בשמאלי באותה מהירות כמו הרכב לידו בימין, ואין מנוס מלהתעצבן, ולעשות אורות או לצפור לו.

אותי אישית זה מאד מעצבן.

ואם מישהו ממש מעצבן אותי ולא זז מהשמאלי, אני עוקף אותו ואז כשאני חוזר לשמאלי פשוט מאט לאט לאט עד שאני הופך להיות מאוס עליו, הוא חוזר לימין, אני נותן גז והכל יפה וטוב.

פורסם

אין דבר כזה"אין מנוס מלהתעצבן" , קח את החיים בכיף. מה גם כשיש פקק אתה עצבני ?

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
יש מקרים שימישהו נוסע בשמאלי באותה מהירות כמו הרכב לידו בימין, ואין מנוס מלהתעצבן, ולעשות אורות או לצפור לו.

אותי אישית זה מאד מעצבן.

ואם מישהו ממש מעצבן אותי ולא זז מהשמאלי, אני עוקף אותו ואז כשאני חוזר לשמאלי פשוט מאט לאט לאט עד שאני הופך להיות מאוס עליו, הוא חוזר לימין, אני נותן גז והכל יפה וטוב.

למה לא לתת ברקס, אחרי שעקפת מימין וחזרת לשמאל ולגרום לו לעצור בפתאומיות ולך תדע, אולי יתמזל מזלך ומי שמאחוריו ייכנס בו והחגיגה תהא שלמה. בקיצור, אם יש מי שמסוכן יותר מאלו הנוסעים באיטיות במסלול השמאלי, הרי הם אלו שמחליטים ללמד אותם לקח בשל כך.

פורסם

ללא ספק יש בכביש אנשים שנוסעים בצורה מזלזלת כלפי נהגים אחרים. יותר גרועים מהם רק אלה שרוצים לנקום על כך ע"י ברקס חריף או בסגנון. כביש זה לא מקום למלחמה, מי שרוצה להלחם שייצא מהרכב לסדר את העיניינים שלו, רק לא בכביש.

מי שנוסע לאט בשמאלי ולא נותן לעבור, ללא ספק מדובר על עבריין חמור מאוד. יותר גרועים ממנו זה אלה שנצמדים עליך לפגוש, מהבהבים לך עם אורות כאשר יש נתיב אחד לכיוון ואין לך איך לתת באותו רגע לעקוף, גם כאלו שאחרי שעוקפים נותנים ברקס כדי "להחזיר" לכם, אלה שחותכים אתכם במעבר נתיבים או השתלבות, נדחפים לתור של נתיב פנייה מנתיב אחר, נוסעים ישר מנתיב פנייה, עוקפים במעבר חצייה כאשר לפניך עובר בן אדם, נוסעים עם אורות גבוהים וערפל ומסנוורים, לא שומרים מרחק ועוד.

יש הרבה חמומי מוח על הכביש וכל יום יש מלחמה בכבישים עם הרוגים.

אם אני נוסע יחסית לאט ויש נתיב אחד בלבד לכיוון ואני רואה שמישהו רוצה לעקוף אותי, אני נצמד כמה שאפשר לימין ואם שוליים פנויות יורד כאשר הכביש פנוי שהוא יוכל לעקוף אותי בבטחה. אבל עם נהג מאחורי נצמד, אני נאלץ להוריד מהירות (במתינות כמובן ומאוד בעדינות שהוא לא ייכנס בי חס וחלילה - פשוט עוזב רגל מהגז) כדי לאפשר לו להגיב בביטחה אם אני יאלץ לבלום, יש כאלה שמבינים את הרמז ויש כאלה שנאלצים לנסוע על 40.

למהר, זה לא אומר להצמד לפגוש כמו זבוב לתחת של פרה (תסלחו לי על הביטוי), בכל מצב צריך לשמור על כללים בסיסיים ביותר, כמו שמירת מרחק, לאותת במעבר נתיבים ועקיפה, לנהוג בכביש והתחשבות כלפי הזולט, אם אפשר לתת להשתלב לנתיב שלך, לשמור זכות קדימה ורמזורים, לאפשר במעברי חצייה לעבור להולכי רגל בביטחה, לינסוע לפי תנאי הדרך ולהבין את ההבדל בין רצוי למצוי, להיות סובלני כלפי משתמשי דרך אחרים, לא להידחף לנתיבים, לאפשר לעקוף.

עריכה:

הצעה: אולי כדאי לנו לייצר משהו בסגנון עשרת הדיברות לנהיגה בטוחה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שתי חדשות מרעישות

המסלול הימני מגיע גם ליעד נסיעתכם ולא רק המסלול האמצעי/ השמאלי.

ואל תספרו לאף אחד המסלול הימני בד"כ הוא המהיר ביותר.

אני לא עוקף מימין אני נוסע בימין. נקודה.

מסוכן לעבור ממסלול ימין למסלול שמאלי דרך האמצעי כדי לעקוף רכב במסלול האמצעי ואח"כ לעשות את כל הדרך חזרה למסלול הימני, וחוזר חלילה. הבנת אלעד!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מסוכן לעבור ממסלול ימין למסלול שמאלי דרך האמצעי כדי לעקוף רכב במסלול האמצעי ואח"כ לעשות את כל הדרך חזרה למסלול הימני, וחוזר חלילה.

+1, פעמים אני רואה נהגים שכל הזמן עוברים מימני לשמאלי כדי לעקוף וחוזרים. בצורה כזאת הם מפרעים תור מכוניות שמנסע בשמאלי, לפי דעתי זה אפילו מסוכן יותר מאשר לנסע כל הזמן בשמאלי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אכן, צודק פותח השרשור ברוב דבריו. בעיה.

לדעתי הבעיה קשורה לתופעה מעניינת: הרבה נהגים אינם מודעים לכך שאפשר לשנות את מהירות הנסיעה. כלומר, פלוני רגיל לנסוע במהירות של 90 קמ"ש. נוח לו וטוב לו במהירות הזו, והוא נשאר בה - בקיץ ובחורף, ביום בהיר או לא בהיר, כשיש שדה ראיה פתוח וגם כשלא, וכן הלאה.

וגם כאשר פלוני, שנוסע כמובן בנתיב הימני, נתקל באלמוני שאוהב לנסוע במהירות של 89 קמ"ש, ונאלץ לעקוף אותו - גם אז, תוך כדי עקיפה, ממשיך לו פלוני בנסיעתו במהירות האהובה עליו - 90 קמ"ש. כמובן שהעקיפה נמשכת דקה ולפעמים יותר...

שיטה אחת שמצליחה לא רע בכלל: אם הרכב השמאלי הוא עדיין קצת מאחורי הימני, אפשר להגיע במקביל אליו, כלומר לנסוע מאחורי הימני. כאילו מנסים לעקוף מימין, למרות שהדבר אינו אפשרי. מנסיוני, בהרבה מקרים הנהג השמאלי מגיב (לענ"ד באופן לחלוטין בלתי מודע!) בלחיצה על דוושת התאוצה - כי מי הוא בכלל שיעקוף אותי, ועוד מימין. תוצאה: השמאלי משלים את עקיפתו, חוזר או לא חוזר לימין (גם זו בעיה), אבל הפקק נפתח.

דני

נ.ב. אני חושב שהפתרון לרוב, אם לא כל, בעיות התעבורה בישראל הוא חינוך לנהיגה טובה. לצערי לא רק שזה לא קיים, אלא כל מי שאפשר ללמוד ממנו נותן דוגמה גרועה - במיוחד שוטרים ובמיוחד שוטרי תנועה. כן, יש יוצאים מהכלל - אבל הרוב הגדול גרועים, וזה מה שקובע.

פורסם

עצבים על הכביש זה הכי גרוע שיש, ולא שאני חף מהם - אבל מאוד מודע ומשתדל לצמצם למינימום.

זאת בדיוק הסיבה שאני לא טורח לנסות להעביר את הנתקע לנתיב השמאלי, פשוט עוקף ושוכח.

הכי הורגים אותי הם אלה שנוסעים בשמאל ללא כל סיבה נראית לעין, אתה מתקרב אליהם מאחור ומאותת ימינה (לעקוף), הם מיד עוברים לימין ואחרי העקיפה חוזרים לשמאל. על פי איזה הגיון הם חיים/נוהגים? הם באמת לא מבינים למה החוק קבע שנוסעים בימין? למה ההגה בצד שמאל?

הנתקעים באמצעי הם הדגנרטים המצויים - גם תקועים באמצע, בד"כ הכי איטיים - וגם בטוחים שהם הכי צודקים בעולם.

יש תחושה שאנשים פשוט לא אוהבים להיות בימני - זה מרגיש להם כמו עלבון או משהו, לא מלטף את האגו.

שיתפוצצו עם זה, כבר לא אכפת לי - רק לא רוצה שיעצרו אותי כי אני נוסע בימני וחולף על פני כל הטור.

(כמי שעושה הרבה את כביש 1 לכיוון תל אביב, מאיזור נתב"ג וכמעט עד קיבוץ גלויות יש מעקות בטיחות צמודים לכביש, מין מצב זמני שהתקבע כבר המון זמן. אני חושב שכולם מפחדים לנסוע קרוב למעקה, אחרת אין לי הסבר למה תמיד האמצעי מלא, הימני ריק כמעט לחלוטין חוץ ממשאית מזדמנת והשמאלי הוא טור של "עוקפים". פשוט בדיחה. אני בימני).

ישה וצביפר, לא מסוכן לעבור נתיבים, כל עוד הדבר נעשה כמו שצריך, דהיינו עם מודעות מלאה למה הולך מאחור ומלפנים והתאמה למצב, פלוס סבלנות ואיתות כמובן.

Damplin אתה חייב לנסות להירגע, מה שאתה עושה הוא המיץ של הזבל של התנהגות על הכביש. אתה נתקל בבעיה ובמקום לפתור אותה או לברוח ממנה - אתה מחריף אותה. באמת נראה לך שאתה מחנך מישהו? שהנהג אותו אתה חוסם אומר לעצמו "טעיתי, מעכשיו אני נוהג כחוק"? אז ממש לא, הוא מקלל אותך ומתעצבן, ועכשיו במקום שיהיה רק נהג אחד עצבני (אתה) - יש שניים. והמצב מסלים...

DNY אמרת יפה, החינוך כאן רקוב לחלוטין.

זה גם מראה להלך רוח כללי: "למה מה קרה שאני אשנה את התנהלותי בשביל אחרים, אני רוצה ככה ושכולם יקפצו".

משפט שחוזר אצלי ברכב הרבה (לא משנה אם אני לבד או עם אנשים :)) - נו קיבינימט, או שתאיץ 10 קמ"ש או שתאיט ב-10 קמ"ש, אבל אתה לא יכול להישאר באותה מהירות!

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

זה מצביע על בעיה חמורה ברמת הנהגים במדינה. יש בעקרון שני סוגים של "יושבי" הנתיב האמצעי או השמאלי, כאלו שלא ממש מסוגלים לנהוג ולהשתלב בתנועה כמו שצריך, כאלו שיודעים רק לתפעל את הרכב באופן בסיסי ולא יותר מכך. הסוג הזה חש בטוח בנתיב האמצעי/שמאלי. הסוג הזה, נוהג בנתיב השמאלי למרות שהנתיב הימני ריק ואחרי הקפת כדור הארץ אתה מבין למה, הם פשוט היו צריכים לפנות שמאלה, אך כישורי הנהיגה שלהם מצריכים התכוננות מבעוד מועד ואם אפשר עוד מתחילת הנסיעה, הרי זה משובח מבחינתם. אותו הסוג למשל, בהשתלבות בכביש מהיר, לא משנה מה המצב בנתיב הימני, פנוי או לא, הם מיד קופצים לנתיב האמצעי "אמאלה אמאלה אמאלה הגענו הנתיב האמצעי והבטוח שלי".

הסוג הזה כמעט נכנס בי בכביש 431 (תשאלו איך זה אפשרי בכלל?), הגברת הנחמדה הייתה בנתיב הימני ביותר (מתוך 4) אשר פונה ימינה בלבד. ממש בנקודה של היפרדות הנתיבים היא הבינה שהיא צריכה להמשיך ישר, אז מה הנהגת היקרה החליטה לעשות? לא רק שהיא עברה על אי התנועה המצויר, היא גם חצתה את כל הנתיבים בצורה חדה עד שהיא חזרה לנתיב השמאלי תוך כדי שהיא גורמת לי לבלום בלימת חירום בנתיב הימני, בכיוון הישר,בו נסעתי. כשרואים נהגים כאלו, אתה מבין שהם פצצות זמן מתקתקות על הכביש, נהיגה חסרת כל הגיון בריא, נהיגה של פחד.

הסוג השני, זה סוג שם זין, פשוט מעניין לו את התחת היכן הוא נוהג, למי הוא מפריע. הסוג הזה נמצא בכל נתיב שבא לו, הוא אמנם יודע לנהוג, אבל לנהוג לפי איך שבא לו באותו הרגע. את הסוג הזה, תמצאו גם עוצר באמצע הנתיב בכדי לקנות וודקה רד בול בפיצוציה הקרובה ובנדיבותו הרבה הוא גם יסמן לך עם היד, ביעף חצי מזרחי "תעקוף תעקוף אני במצב רוח טוב היום". הסוג הזה אם יש לו רכב יוקרה או ג'יפ גדול, גם יחנה היכן שבא לו ושום פקח ל יקח לו את הרכב, כמה פעמים ראיתם שגוררים מרצדס S קלאס למשל? לי בכלל נראה שיש הוראה לפקחים שלא לגרור רכבים כאלו.

העצוב הוא, שהתופעות האלו כלל לא נאכפות ע"י המשטרה, תזכרו בסיפורו של חבר פורום (נדמה לי אלעד) שנהג לפי החוק ויצא שהוא העבריין לפי השוטרים ולא הנהגים שנסעו הייכן שבא להם. אתם יודעים מה?, מצידי, שלא יאכפו, אבל שכן יקחו ניידת ובמקום קנסות, עם מגפון להזכיר לנהגים להקפיד על הימין במקום לחלק קנסות קלים פשוטים ומכניסים. ובכלל כמו שאני אומר, לא כל אחד חייב לקבל רשיון נהיגה.

פורסם
אני לא עוקף מימין אני נוסע בימין. נקודה.

ספר את זה לשוטר.

מסוכן לעבור ממסלול ימין למסלול שמאלי דרך האמצעי כדי לעקוף רכב במסלול האמצעי ואח"כ לעשות את כל הדרך חזרה למסלול הימני, וחוזר חלילה. הבנת אלעד!!

מסוכן רק כאשר בסביבה נמצאים זוג אימבצילים עם פנקס דו"חות וניידת, וגם אז אפשר לצאת מזה נקי. Been there, done that 8)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לדעתי הסיבה שבגללה נהגים נוהגים רק בשמאלי היא פשוטה מאוד.

מתוך העיקרון של "השמאלי מהיר יותר".

גם כשזה לא קשור למציאות, גם כשהשמאלי עמוס והימני ריק, השמאלי הוא "מסלול מהיר".

מן הסתם אם כולם היו שומרים על הימין זה באמת היה נכון והשמאלי היה מהיר יותר, זה הייעוד שלו, אבל צריך להתאים את עצמך למצב הכביש.

Auto Emoción

פורסם

לי יש את המהירות החביבה עליי גם כן, כזו שלא מהווה בעייה לשאר חובבי השמאלי בד"כ.

אבל כשמהבהבים לי אני זז הצידה. מי שרוצה לטוס, בעייה שלו. שיטוס. יותר טוב, ככה הוא ייתפס על מהירות ואני לא8).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...