Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בנוהל הרגיל- הצמדות > הבהוב > עקיפה מימין

הצמדות זה דבר מסוכן, מכיוון שאם זה שלפניך יבלום בלימה חריפה אתה תכנס בו. בנוסף זה לא נותן לך מרחק כדי לבצע תמרון, למשל האצה כדי לעבור נתיב.

ברגע שמישהו נצמד אלי, אני מוריד מהירות, למהירות כזאת שיהיה לנהג שאחרי זמן להגיב גם כאשר הוא צמוד (בד"כ נהגים מבינים את הרעיון ומתחילים לשמור על מרחק).

ראוי לציין שיש מאוד מאט כאלה שנצמדים לפגוש של בומר שחור, בד"כ רכבי ליסינג איפה במקום דוושת גז יש מתג: גז מלא או כלום או ג'יפים שזכות הקדימה שלהם בגלל שהם שוקלים יותר.

אני שומר מרחק, מהבהב עם אורות במקרה שצריך (למרות שרוב נהגים בד"כ מבינים את הכוונה ונותנים לי לעבור עם הבומר).

אלה שלא עוזר להם הבהוב, הם בד"כ אלה שנוסעים גם לאט במיוחד, להם גם לא עוזר לצפור, מה שנישאר זה פשוט לעבור לנתיב הימני שנוסע מהר יותר.

אני מפעיל שיקול דעת. יש כאלה שלא אכפת להם, ישר נצמדים ומתחילים להבהב. לא אכפת להם שלפניך יש עוד רכב שהוא זה שמאיט אותך למעשה ושאינך יכול לעבור לנתיב ימני בגלל עומס תנועה. יש כאלה שמהבהבים גם כאשר נתיב אחד לכיוון וקו הפרדה רצוף ואתה נוסע יותר מ-80. 90 לא היה טוב? כניראה 60 יהיה טוב יותר בשבילם :twisted:.

הכי מצחיק ליראות משפחתומטים שמנסים לעקוף בעלייה (נתיב אחד לכל כיוון), כדי לאפשר להם לסיים את העקיפה בבטחה אני לפעמים נאלץ להאיט ואף חלקית לרדת לשוליים אם תנאי הדרך מאפשרים, זה כדי למנוע פגישה שלהם עם רכב ממול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

1. מתקרב לרכב (לא נצמד, שומר על מרחק נכון)

2. בוחן את המצב, אם איו לו אפשרות לזוז ימינה או להאיץ אני לא מהבהב לו.

3. אם יש לו אפשרות, אני מהבהב כמה פעמים, אם לא עוזר מפעיל אורות גבוהים לכמה שניות.

4. אם גם זה לא עוזר, עוקף מימין ודופק לו מבט :x

בכל מקרה, כמו שכתבתי, לא להיצמד ולא לצפצף.

במקרים קיצוניים אני נכנס לפניו ומאט ל 50 קמ"ש (במידה שאני לא תוקע עוד רכב מאחוריו)

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

להצמד לרכב, בין אם נכון או לא נכון, זה הפתרון הכי גרוע מבחינה של כמה זמן יקח לך לעקוף. אין לך שדה ראיה. אין לך מרחק להאיץ בו וגם בלי להצמד לו לפגוש הוא יראה אותך. כשאתה נצמד אליו פשוט יגיב באנטי\ילחץ. אז לא עדיף להגיד "בבקשה" לבין "תעוף לי מהנתיב מי אתה"? גם לגבי הבהוב או צפירה קצרים - עדיף לעשות את זה כשאתה 150 מטר מאחוריו ובצורה מנומסת מאשר לעשות לו מופע אורקולי. עניין של נימוס וגם של יעילות - תן לו זמן להתארגן ולפנות לך נתיב.

לגבי האי שמירה על הנתיב - מסכים עם רועי. בתנועה ערה אני נוסע הגנתי: מהר מקצב התנועה, מסתכל יותר לכל הכיוונים. כשאני מזהה התחלה של מצב בעייתי אני מאותת ומתחמק ממנו בד"כ עוד הרבה לפני שהוא קורה בפועל. וזה אומר לא מעט לעקוף מימין או "לזגזג" בעדינות (בניגוד ללהתפרע בצורה ברברית 4 נתיבים ב- 2 שניות\לעקוף מהשוליים\לגרום להתקפי לב לנהגים אחרים). מכיוון שאני נוהג בצורה זורמת וללא גז-ברקס כל הזמן וטרם יצא לי שנהגים זועמים ירדפו אחרי - אני מניח שזה לא מפריע לאף אחד - גם אם זה קצת יותר מהיר וגם אם זה אומר שלא נוסעים כל הזמן בנתיב אחד.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מי לא מכיר את המצב הזה? כביש מהיר, שני נתיבים לכל כיוון, לא יותר מדי תנועה, נתיב ימני זורם לו בנינוחות בסביבות 80-90, נתיב שמאלי מגדל שיירה אחרי פולו (המבין יבין) שכבר חמש דקות נוסעת מקביל בדיוק מדהים לרכב מימינה.

לא צריך הרבה זמן כדי לחזות בדינמיקה הבאה מתפתחת: הבהובים עצבניים של האורות, צפצופים, הצמדויות מאחור. אח"כ מתחילים נסיונות העקיפה מימין.

אני מחוץ למעגל הזה. כבר מזמן שנשבר לי לגמרי, אני אפילו כבר כמעט לא מהבהב עם האורות, רק מחפש את העקיפה, מצידי שתהיה מימין. זה פשוט חסר סיכוי. אותו דגנרט שתקוע בשמאלי פשוט לא מבין את הבסיס של הבסיס של נהיגה בכביש. תקראו לי משוגע, אבל הייתי שולל לו את הרישיון. כן כן, עבריין פי אלף ממי שנוסע 130. הוא עבריין כיוון שהוא מזלזל בצורה הכי בוטה בשאר משתמשי הדרך. הוא עבריין כיוון שבמו דגנרטיותו הוא מייצר לחץ ועצבים אצל הסובבים אותו. הוא עבריין כיוון שהוא מייצר לעצמו סביבת נהיגה מסוכנת מאוד - הראות מהנתיב השמאלי הרחק קדימה הרבה יותר מוגבלת מהראות מהנתיב הימני, על אחת כמה וכמה אם נוהגים אחרי רכב אחר.

אז עקפתי מימין, בזהירות כמובן, עם איתות מתבקש. אם הנתיב הימני מתאים למהירותי אני נשאר בו. עכשיו פתאום אני העבריין? אני זה שמסכן את הסובבים?

לדעתי המלומדת (טוב נו, המונפצת) צריך לבטל את סעיף החוק עקיפה מימין, בכביש חד סטרי בעל יותר ממסלול אחד. יש עבריין אחד בתמונה הזו, ואותו צריך לקנוס על נסיעה בנתיב השמאלי שלא לצורך.

אז תגידו בוודאי, חבל לעודד את התנועה הזו בין הנתיבים, או לעודד כל מיני הדחקויות מסוכנות של נהגים דפוקים שעוקפים מימין.

ואני אומר, לא צריך לעודד כלום. יש עבריין שתקוע בשמאלי, מי שיעקוף אותו בצורה מסוכנת מימין יואשם בנהיגה בקלות ראש, או נהיגה מסוכנת, או נהיגה שאינה תואמת את תנאי הכביש או כל סעיף אחר רלוונטי.

כי מבחינתי, בדבר אחד הוא ממש לא אשם - בזה שעקף מימין.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אתה צודק במה שאתה אומר לגבי האנשים שנוסעים באיילון/ גהה לא משנה איפה על 70 בשמאלי, זה תמיד יקרה לא משנה איזה חוק ייצא, יש המון אנשים שלא מודעים למה שהם עושים

אבל..אם ייסע לך רכב כזה:...

BMW_730d-546_1024x768.jpg

אני לא בטוח שמישהו יצפצף..:idea:

Suzuki Jimny

פורסם

אם קורה מצב כזה אני לא מהסס בכלל, אני ישר עוקף בימני.

חוק מטופש, אם הנסיבות מאפשרות וזה לא מסכן אף אחד, למה שאני לא אסע קצת יותר מהר ממי שתוקע בשמאלי?

Auto Emoción

פורסם

אתה מכיר מישהו שקיבל קנס רק על עקיפה מימין?

או מישהו שלא קיבל קנס על נסיעה 111 במקום 90 או 66 במקום 50?

לטענתי העבירה של עקיפה מימין כמעט שלא נאכפת, וזה גם לא נחשב לעבירה ברוב המקרים (למשל טור חולף על פני טור בשעת עומס ובלבד שלא מתפתלים בין הנתיבים)

לעומת העבירה השנייה שהזכרתי שהיא נאכפת למדי (ומכניסה לא מעט)

פורסם
אתה מכיר מישהו שקיבל קנס רק על עקיפה מימין?

או מישהו שלא קיבל קנס על נסיעה 111 במקום 90 או 66 במקום 50?

לטענתי העבירה של עקיפה מימין כמעט שלא נאכפת, וזה גם לא נחשב לעבירה ברוב המקרים (למשל טור חולף על פני טור בשעת עומס ובלבד שלא מתפתלים בין הנתיבים)

לעומת העבירה השנייה שהזכרתי שהיא נאכפת למדי (ומכניסה לא מעט)

+1

מה גם שעקיפה מימין היא לא בהכרח העבירה המסוכנת , אלא אם כן נעשית בחוסר מחשבה ובברוטליות.

גם אני חושב שמבצע העבירה הוא זה שלא שמר על הימין ונתקע בשמאל, אך אל תשכח כי יש נהגים שיטענו שלא יכלו לחזור לימין עקב קוצר רוח של הממהרים לחלוף מימינו ,ואם אכן זה מה שקרה - ואז אנחנו שוב מעבירים את האשמה לעוקפים , אז לא ניתן לאכוף את חוקי התנועה באופן מהימן.

:evil:אחינו הנהג:evil:
פורסם

כאשר היה לי BMW סדרה 7 שחורה ואיזו מרצדס או משהו בסגנון היו תופסים לי את הנתיב, הייתי מהבהב להם עם אורות והם היו נותנים לי לעבור. היו זמנים... (מתנצל על שימוש מופרז בנקודות, כאן זה התבקש)

אתה צודק במה שאתה אומר לגבי האנשים שנוסעים באיילון/ גהה לא משנה איפה על 70 בשמאלי, זה תמיד יקרה לא משנה איזה חוק ייצא, יש המון אנשים שלא מודעים למה שהם עושים

אבל..אם ייסע לך רכב כזה:...

BMW_730d-546_1024x768.jpg

אני לא בטוח שמישהו יצפצף..:idea:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למען האמת ברוב המקרים הימני פנוי.

לפעמים זה פשוט מדהים אותי, אפשר לראות רמזור עם 3 נתיבים, באמצעי והשמאלי מחכות 10 מכוניות והימני ריק לגמרי!

Auto Emoción

פורסם

מסכים עם פותח השרשור במאת האחוזים!

אני נתקל בזה מדי יום ופשוט מוטרף מזה.

אי אפשר למהר במדינה הזו בלי להתקל בכל מיני גרוטאות / חולמים בשמאלי שלעתים גם עושים דווקא ונשארים שם.

גם אם למהר = לנסוע במהירות המקסימלית החוקית.

לדעתי יש רכבים מסויימים שפשוט אין להם מה לחפש בנתיב השמאלי.

בקשר ל BMW, כל עוד אין לה חלונות שחורים - אין חשש :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...