Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש גם תקלות שלא נובעות מהזנחה!

ומה הבעיה לאתר רכב בשול הדרך מבעוד מועד, לוודא שהכביש פנוי, לאותת ולעבור נתיב אחד שמאלה, לחלוף על פני הרכב, ולחזור?

לגבי תקלות שלא נובעות מהזנחה, חובת ההוכחה עליך.

לגבי עקיפת רכב שעומד בשוליים, אם היית קורא, היית מבין שיש בעיה לעקוף אם "בנתיב האמצעי יש את בני ה-70 שציין זה שלפני, ובשמאלי כל ה"נרדמים" למיניהם." כפי שציינתי קודם...

הנסיעה בכבישים יכולה להיות חוויה נהדרת אם הכביש הוא מרווח וטוב, אם הרכבים מתוחזקים ולא נתקעים, ואם הנהגים יתחשבו בשאר המשתמשים בכביש, אבל לצערי, כל זה בגדר אגדה ואולי טוב לפסח, אבל ממש לא מציאותי בארץ.

שיהיה לכולנו חג שמח:wink:

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוח, שוב הדיון הזה... נמאס כבר.

מי שלא ידע שהנתיב השמאלי הוא לעקיפה בלבד כנראה קיבל את הרישיון שלו בנס.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

שאלה לי לחברי הפורום.

כביש מהיר שני נתיבים המהירות המותרת 110 קמ"ש.

אתם בשמאלי על 150 ,בנתיב הימני רכב על 130 ולפניו משאית על 100.

הרכב ידיל' איתות שמאלה ויתחיל להאט, מה תעשו? בבקשה לא להיות צבועים ולהגיד את האמת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בלי להיות צבוע ולהגיד את האמת, אני מאט ונותן לו לעקוף את המשאית.

תמיד כשיש רכב שמאותת לנתיב שלי ורוצה להכנס, אני מאט במידה ואני רואה שאני לא מסכן אף אחד.

נותן תחושה טובה.

פורסם
לגבי תקלות שלא נובעות מהזנחה, חובת ההוכחה עליך.

לגבי עקיפת רכב שעומד בשוליים, אם היית קורא, היית מבין שיש בעיה לעקוף אם "בנתיב האמצעי יש את בני ה-70 שציין זה שלפני, ובשמאלי כל ה"נרדמים" למיניהם." כפי שציינתי קודם...

הנסיעה בכבישים יכולה להיות חוויה נהדרת אם הכביש הוא מרווח וטוב, אם הרכבים מתוחזקים ולא נתקעים, ואם הנהגים יתחשבו בשאר המשתמשים בכביש, אבל לצערי, כל זה בגדר אגדה ואולי טוב לפסח, אבל ממש לא מציאותי בארץ.

שיהיה לכולנו חג שמח:wink:

רק בצבא אתה אשם כל עוד לא הוכח אחרת. בתור אזרח נהג חלה עליך חזקת החפות!

ברור לי שהרבה תקלות נובעות מהזנחה ולדוגמה מצב הצמיגים בארץ - בכי רע!

יחד עם זאת אפילו בצמיגים - יש כשל ביצור (מעט אבל תמיד יהיה!) יש רצועות שנקרעות, צינורות שהתיבשו ולא שמו לב אליהם (ולא מתוך הזנחה!) ושאר מרעין בישין.

לגבי ה- 70 בנתיב המרכזי: בגלל זה רשמתי שצריך לאתר את המפגע מבעוד מועד, לוודא שהנתיב פנוי ולאותת (ועכשיו אני מוסיף: להאט במידת הצורך!)

אני טוען שמשילוב של מצב הכבישים הרעוע בארצנו מחד, ומשאיות כבדות שבאמת מקפידות על הימין מאידך, יוצא שמצב הנתיב הימני רעוע במיוחד, מה שלא מעודד במיוחד נסיעה עליו לצערי!

פורסם

ניקו פ. - בלי להיות צבוע - אני מפעיל שיקול דעת, אם הוא קרוב אלי יותר מלמשאית וזה אפשרי - אני אאיץ עוד טיפה ואעקוף אותו לפני שהוא מגיע למשאית אם לא, אאט - אני לא עושה לאחר מה ששנוא עליי.

זה בדיוק "קוד ההתנהגות" ו"הבנת התנועה בכביש" שדיברתי עליהם קודם

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אין מה לעשות.

זאת הארץ שלך,והאלו האנשים.

תהבהב,תצפצף.

או שתשים גם אתה ז*ן על החוק ותעקוף מימין.

אין הרבה מה לעשות.ועצוב מאוד.

:)
פורסם
שאלה לי לחברי הפורום.

כביש מהיר שני נתיבים המהירות המותרת 110 קמ"ש.

אתם בשמאלי על 150 ,בנתיב הימני רכב על 130 ולפניו משאית על 100.

הרכב ידיל' איתות שמאלה ויתחיל להאט, מה תעשו? בבקשה לא להיות צבועים ולהגיד את האמת.

ימשיך לסוע...אני על 150 הוא על 130 והוא עוד מתחיל להאט..אז מה אני יוריד את המהירות ל100 בישביל

לתת לו להיכנס שהזכות היא שלי?

וזה גם תלוי באיזה מרחק הוא נמצא ממני

:)
פורסם

התופעה הבאמת מדהימה זה כשאתה מאותת שמאלה, ויש מישהו שנמצא 3000 קילומטר מאחורייך ביפן בכלל ורואה שאתה רוצה לעבור לנתיב שלו ע"מ לעקוף, רק בישראל קורה הדבר הזה שפתאום הנהג מאיץ בכל הכוח על מנת לא לתת לך חלילה להכנס לנתיב שלו ולפגוע באגו שלו, לרוב הם גם יסתכלו ימינה בזלזול כזה של מה אתה מנסה לעשות :x

בכ"א לדעתי רשמתי את זה בעבר פה, אבל בטיול האחרון שלי לארה"ב אני זוכר שבכל תחנת דלק שיצאתי ממנה יש נתיב השתלבות של כחצי קילומטר, מה שמדהים לראות זה שאתה רק נעמד בנתיב ומסתכל שמאלה במראה כדי לתזמן את הכניסה לנתיב וכולם כולל משאיות, אופנועים ורכבים פשוט עוברים נתיב אחד שמאלה ע"מ להשאיר לך נתיב פנוי להשתלב בביטחה, זה דברים שפשוט לעולם לא יקרו בארץ.

חזרתי שלשום מהולנד, וכשנחתתי פשוט הרגשתי שאני צריך איזה ריטלין, הפקעת עצבים הזאתי בארץ שמתחילה מהמשכנתא נמשכת על הכביש, ונגמרת בעבודה פשוט לא הגיונית, סיר לחץ נוראי יש לנו בביצה הקטנה שלנו

אבי.

פורסם

התופעה מתרחבת ולא פעם אני מוצא את עצמי יוצא לעקיפה בשמאל ונתקע מאחורי אוטובוס מוגבל למהירות של 95 קמש וכל זה פאקינג בכביש החוף כביש בן 3 נתיבים !!! למה לעזאזל אוטובוס מגיע לשמאל?

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
nahum123: הדברים שלך הם התחסדות בחלקם ("דוהרים ב-140") וסכנה על הכביש בחלקם האחר - אם אתה לא מסוגל לחשוב מספיק מהר וזקוק לזמן כה רב להשתלבות עד שמתחילים להבהב לך, אולי אתה צריך להעריך מחדש את כישורי או הרגלי הנהיגה שלך.

אותו אחד ש"דוהר", לטענתך, יאט גם הוא לפני מקום המיועד להשתלבות ולא יפריע לך להשתלב. אתה זה שתפגע בשטף התנועה שלו - זה אמנם לא עבירה, אך גורם ליצירת מצבי "כמעט תאונה" ותאונה מהנפוצים ביותר.

למי שאמר שיש בעיה לנסוע בנתיב הימני - צואת פרים, במקרה הטוב. הנתיב הימני לרוב שומם, מהיר מהיתר (בין היתר בזכות העובדה התמוהה שרוב הנהגים בוחרים באמצעי ובשמאלי) ועם מבט נכון והפעלת שכל ישר אין בעיה גם להתחמק ממכשולים.

ואתה נראה לי כמו מישהו שיותר מדי בטוח בעצמו, עם אגו, שלעולם לא יטיל בעצמו ספקות. תרפה, אתה בדיוק כמו כל נהג ישראלי, שלא יודע לנהוג, אבל משוכנע שהוא שומאכר ושום דבר לא ישכנע אותו אחרת.

פורסם
התופעה הבאמת מדהימה זה כשאתה מאותת שמאלה, ויש מישהו שנמצא 3000 קילומטר מאחורייך ביפן בכלל ורואה שאתה רוצה לעבור לנתיב שלו ע"מ לעקוף, רק בישראל קורה הדבר הזה שפתאום הנהג מאיץ בכל הכוח על מנת לא לתת לך חלילה להכנס לנתיב שלו ולפגוע באגו שלו, לרוב הם גם יסתכלו ימינה בזלזול כזה של מה אתה מנסה לעשות :x

בכ"א לדעתי רשמתי את זה בעבר פה, אבל בטיול האחרון שלי לארה"ב אני זוכר שבכל תחנת דלק שיצאתי ממנה יש נתיב השתלבות של כחצי קילומטר, מה שמדהים לראות זה שאתה רק נעמד בנתיב ומסתכל שמאלה במראה כדי לתזמן את הכניסה לנתיב וכולם כולל משאיות, אופנועים ורכבים פשוט עוברים נתיב אחד שמאלה ע"מ להשאיר לך נתיב פנוי להשתלב בביטחה, זה דברים שפשוט לעולם לא יקרו בארץ.

חזרתי שלשום מהולנד, וכשנחתתי פשוט הרגשתי שאני צריך איזה ריטלין, הפקעת עצבים הזאתי בארץ שמתחילה מהמשכנתא נמשכת על הכביש, ונגמרת בעבודה פשוט לא הגיונית, סיר לחץ נוראי יש לנו בביצה הקטנה שלנו

אבי.

חייב להצטרף לדבריך. הכביש הוא לא רק חוקים יבשים. הוא גם להיות בן אדם. נהגים שבכוח לא נותנים להשתלב מייצרים תאונה בכוונה תחילה.

תמיד אפשר לעבור נתיב, כדי לאפשר לאחר להשתלב בבטחה, אבל לא תמיד זה אפשרי, והמשתלב צריך לדעת שהזכות לא שלו, ולא להידחף בכוח ולגרום לכמעט תאונה או תאונה, כלומר רק אם נתנו לו להשתלב, שישתלב.

פורסם

זה מתחיל בזה שכל נהג/נהגת נוסע בנתיב השמאלי כשהכביש פנוי

בחייאת...

כל נהג ונהגת?

כי ככה, ולדעתי משם ועד לעקיפה בפס לבן או להדחף ביציאה ימינה, המרחק אינו גדול

ומשם לסמים קשים ורצח עם...

רק חזרתי מקליפורניה. שם העיקרון אומר שלא עוברים נתיב, אם לא חייבים. דרך ארץ שם זה בעיקר להיות סבלני, גם למי שנוהג לאט יותר. יותר טוב, פחות טוב, אני לא יודע (זה דיון אחר), אבל האטת התנועה איננה בהכרח העדר דרך ארץ. עובדה, שם מכבדים את האיטיים ונדחפים הרבה פחות מכאן...

אין יום אחד שעובר שמי מאיתנו לא נתקל במישהו שחושב שהכביש כנראה שלו בלבד, מנותק מהמציאות ובוחר לנהוג דווקא בנתיב השמאלי מתחת למהירות המותרת (ואין נפקא מינה גם אם נוסע מעל המהירות המותרת)

אצלי עוברים הרבה ימים כאלה...

זה באמת לא נעים שמעכבים את התנועה בשמאלי, אבל זו התנהגות קצת מרגיזה, לא יותר מזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ישנה גם התופעה, אפשר לקרוא לה רעה חולה, של פתיחת שרשור "עופו לי מהשמאלי" מדי חודש בחודשו.

לי אישית הרבה יותר מפריעה תופעת ה"נאחזים" בשמאלי!

נניח כשאני אני נוסע למרחקים (עשרות קילומטרים ומעלה) בשעות כמעט מתות לחלוטין, משתדל על 100 קמ"ש (בקרת שיוט - קרוז קונטרול בכבישים כמו כביש 1 בקטע המערבי עד שער הגיא, בשעות האלה אמור להאפשר שימוש במהירות קבועה) והנסיעה פשוט הופכת לסלאלום! אני מדבר במיוחד על תקועים 80-90 בשמאלי שהופכים את המצב בנתיבים לתוהו ובוהו, איש הישר בעיניו יעשה. ללא סדר, בלי טיפת זרימה.

כן, אפשר להגיד שהתרגלתי ואני כבר לא מופתע מהתופעה. אבל העדר מוחלט של אכיפה בנושא - לא פחות ממקומם!

"קצת מרגיז" זו לשון המעטה (אנדרסטייטמנט אוף דה ייר, בעברית).

פורסם

מרגיז או לא מרגיז וכמה מרגיז זה עניין של ציפייה והחלטה. עובדה, בקליפורניה כולם נוסעים כמו פלגמטים, במונחים אירופאיים וים תיכוניים, ואף אחד לא מתרגז. הנטייה לנסות למקסם את מהירות ההתקדמות בכל רגע נתון היא עניין של החלטה/רצון, היא לא כורח עליון.

אני כבר החלטתי לפני שנים שהרצון שלי לנהוג מהר (ואני נוהג מהר) הוא עניין של בחירה במשהו שאין מאחוריו שום תועלת אמיתית, מהותית. החיסכון בזמן, להוציא נסיעות ממש ארוכות (בקנה מידה ישראלי), הוא זניח. אני אוהב להתקדם מהר, בין היתר כי יש לי רכבים שיכולים, אבל אם אני מתקדם לאט, לא קרה כלום. אז פחות כיף לי לפרק זמן מסויים.

לא נורא.

בטח שלא שווה עצבים.

לגבי סלאלומים, עם זה הפסקתי לגמרי. פשוט מאוד, זה במאמת מסוכן...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...