Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השתדל להמנע מהבהוב באורות ובטח לא לצפור!

אם הסיטואציה היא שהגעת מאחור במהירות (הרבה מעל החוקית) ויש כרגע בנתיב השמאלי רכב על 110 שעוקף רכב על 80-90, אז המתן ותן לו הזדמנות לסיים את העקיפה!

אם מישהו תקוע על הרבה זמן על 70 בשמאלי, עם טור משתרך מאחור, סמן (אני מסמן רק לכאלה, רק באורות ערפל קדמיים. אורות גבוהים רק ביום ורק במקרים "אנושים". זה באמת מסוכן, אפילו הבהוב קצר!). אחרי שנתת הזדמנות למר 70 לעבור לימני, באין תגובה עבור אותו מימין - לא בפראות. אפשר להבהב עם איתות 4 מהבהבים. בשלב הזה כלום לא יעזור, אפילו אם תוציא את היד ותצביע לכוון ימין!

כאן נכנס העניין של התנדבות למשטרת התנועה - על מנת למגר את התופעה!

אתה אמיתי? נראה לי שבלוקבסטר כבר פנו להוצאה לפועל מרוב הסרטים שלקחת מהם.

להבהב עם אורות ערפל? מאיפה הבאת את זה למען השם? ואם נניח אין לי אורות ערפל קדמיים ברכב? מה זה משנה מה המהירות שבה אני מגיע? אם בנאדם יושב לבד גם ב130 בנתיב השמאלי בלי שמשהו מפריע לו לזוז ימינה - הוא עובר על החוק, אי שמירה על הימין זו עבירה בדיוק כמו עבירת המהירות - מה ההבדל? הפחד שלך מלסמן לאנשים עם אור גבוהה לא ברור, אחת המטרות של האור הגבוה הוא תקשורת בין נהגים, בשביל זה יש לך את המצב הקפיצי של הידית, לעומת אורות הערפל שנועדו להיות דלוקים או כבויים.

שתדע לך שרכב שנוסע כשאחריו יש מישהו צמוד שמהבהב לו ללא הפסקה זה מצב שנובע משני דברים - נהג עצלן\לא מודע לעצמו ברכב האיטי או נהג לחוץ\ערס ברכב המהיר.

אתה וחברך נחום צודקים - זה לא הגיוני ללחוץ על מישהו שאין לו לאן לזוז, מה שנכון לעשות זה במידה והתנועה לא צפופה והאפשרות לזוז מתפנה פה ושם זה לסמן לנהג שלפנייך שאתה מעוניין ולשמור מרחק עד שהוא ימצא את המקום הנכון לפנות לך את הדרך, כאשר הכביש פנוי ואני בימיני, אבל יש רכב בשמאלי שאני עומד לעקוף, אני נוהג לעבור לשמאלי - וכבר מרחוק לסמן לו שאני מגיע, רוב הפעמים זה עובד ובחלק מהפעמים נתקלים בשמאלנים כמו שנאמר בכתבה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא אומר זאת שנית:

וותר לאלתר על גינונים ילדותיים (בלוקבסטר וכו'), לא אמשיך בשרשור הזה את הצ'אט שהיה פה!

עניתי לך לגופו של עניין, ענה כך גם אתה!

סה"כ מדובר פה על תרבות נהיגה, לא על דברים שהם נכון או לא נכון!

לענייננו:

אור גבוה נועד לדרך חשוכה. התקשורת היחידה שאיכשהו קשורה באור גבוה זה אם רכב לפניך מסנוור אותך, אז אתה מסמן בהבהוב קצרצר שאתה מסונוור, והוא אמור מיד לעמעם את האור!

התקשורת היחידה בין נהגים היא באמצעות איתות: אני פונה/סוטה מנתיב או אורות מצוקה!

האור הגבוה אינו דרך תקשורת לגיטימית בין נהגים! לא מנהלים דו-שיח בכביש! גם לא "משטרה לפניך"!

בשעת חשיכה אור גבוה הוא מאוד מסנוור ומסוכן! שלא לדבר על ערסים שמגיחים מאחור ומפעילים דיסקו (אני נתקל בתופעה מהצד, למען הסר ספק!)

הבהב עם אורות ערפל, הבהב עם אורות מצוקה, אותת ימינה - דבר שיעביר את המסר בצורה ברורה יותר! אותת שמאלה וחוזר חלילה.

אם ישנו "נאחז" עם אפשרות נוחה לחזור לימין ותור משתרך מאחוריו - מקובל עלי חריג בדמות הבהוב קצרצר, בשום אופן לא דיסקוטק שמנסה להעביר לרכב האיטי חלק מהתנע באמצעות פוטונים (זה בלתי אפשרי, אלא אם יש על השמשה האחורית של התקוע לפניך תאים פוטו-וולטאיים!).

למען הסר ספק: אני מתעב את תופעת ההתקעות בשמאלי ומתנגד נחרצות לבריונות בכביש, ובכלל זה לכל צורת תקשורת בין נהגים בכביש שעלולה להתפרש כבריונות!

מאוד התחברתי לכתוב כאן:

http://motocar.ifeel.co.il/article/855.aspx

הקטע די ממצה את הנושא, אני צריך לקרוא שוב כדי לוודא שלא מופעלת שם בריונות נגדית (למרות שבריונות נגדית זו נטיה די חזקה, יש לכבוש אותה היטב!)

פורסם
לא אומר זאת שנית:

וותר לאלתר על גינונים ילדותיים (בלוקבסטר וכו'), לא אמשיך בשרשור הזה את הצ'אט שהיה פה!

סה"כ מדובר פה על תרבות נהיגה, לא על דברים שהם נכון או לא נכון!

לענייננו:

אור גבוה נועד לדרך חשוכה. התקשורת היחידה שאיכשהו קשורה באור גבוה זה אם רכב לפניך מסנוור אותך, אז אתה מסמן בהבהוב קצרצר שאתה מסונוור, והוא אמור מיד לעמעם את האור!

התקשורת היחידה בין נהגים היא באמצעות איתות: אני פונה/סוטה מנתיב או אורות מצוקה!

האור הגבוה אינו דרך תקשורת לגיטימית בין נהגים! לא מנהלים דו-שיח בכביש! גם לא "משטרה לפניך"!

בשעת חשיכה אור גבוה הוא מאוד מסנוור ומסוכן! שלא לדבר על ערסים שמגיחים מאחור ומפעילים דיסקו (אני נתקל בתופעה מהצד, למען הסר ספק!)

הבהב עם אורות ערפל, הבהב עם אורות מצוקה, אותת ימינה - דבר שיעביר את המסר בצורה ברורה יותר! אותת שמאלה וחוזר חלילה.

אם ישנו "נאחז" עם אפשרות נוחה לחזור לימין ותור משתרך מאחוריו - מקובל עלי חריג בדמות הבהוב קצרצר, בשום אופן לא דיסקוטק שמנסה להעביר לרכב האיטי חלק מהתנע באמצעות פוטונים (זה בלתי אפשרי, אלא אם יש על השמשה האחורית של התקוע לפניך תאים פוטו-וולטאיים!).

למען הסר ספק: אני מתעב את תופעת ההתקעות בשמאלי ומתנגד נחרצות לבריונות בכביש, ובכלל זה לכל צורת תקשורת בין נהגים בכביש שעלולה להתפרש כבריונות!

הקטע די ממצה את הנושא, אני צריך לקרוא שוב כדי לוודא שלא מופעלת שם בריונות נגדית (למרות שבריונות נגדית זו נטיה די חזקה, יש לכבוש אותה היטב!)

בשביל נהג שלא שומר על הימין, הבהובים זה דבר אחד, ולמעשה אני לא הייתי מהבהב בכל מקרה, אבל בשביל נהג כמוני ששומר על הימין, ונתקל בערס התורן, זה סתם בעייתי, כי הערס התורן צריך להבין ששיקולי מעבר הנתיבים שלי יהיו עצמאיים ולא כי הוא רוצה. ככל שהוא נצמד, מנסה להאיץ בי, ומסנוור אותי, הוא רק מפריע לכולם. אני הרי לא אעבור ימינה אם אני לא רואה את הנתיב הימני ומה שקורה סביבי היטב. הרי את הערס התורן לא מעניינים חוקי התנועה ובכלל מה קורה. הוא מבחינתו, בצד שמאל, והוא מהבהב לכל רכב שנוסע שם, כדי שיוכל לרוץ, וזה בכלל לא מעניין אותו מה קורה מסביב והנהג ההוא מצדו יכול להתעופף לתעלה, העיקר שהוא יעבור. זה לא נהג נורמטיבי. אבי איש מבוגר, נהג הרבה שנים, ונהג שראה יותר מדי ואמר לי דבר פשוט, בכביש אל תהבהב, אל תצפור, לא בקטנה, ובטח שלא בהיסטריות, ואל תתעסק עם נהגים אחרים, אלא אם זה נחוץ לאזהרה למניעת תאונה, כי במקרים מסוימים זה עלול להיגמר בדקירה, במקרים אחרים בתאונה, או סתם מצבים מיותרים. פשוט תזרום.

פורסם

ולי קרה הבוקר מצב הפוך!

נסעתי בנתיבי איילון במהירות של 80 קמ"ש בנתיב הימני. פיתאום אחריי התחילה נהגת עם יונדאי גץ לצפור ולאותת באורות, יעני שאסע יותר מהר. זה ששני הנתיבים השמאליים היו פנויים לה לעקיפה, לא כל כך עניין אותה. בסוף היא עקפה אותי בשוליים ועוד עשתה "פרצוף" ותנועת יד "ידידותית". ברור שביציאה הקרובה (לרוקח) השגתי אותה ברמזור...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
ולי קרה הבוקר מצב הפוך!

נסעתי בנתיבי איילון במהירות של 80 קמ"ש בנתיב הימני. פיתאום אחריי התחילה נהגת עם יונדאי גץ לצפור ולאותת באורות, יעני שאסע יותר מהר. זה ששני הנתיבים השמאליים היו פנויים לה לעקיפה, לא כל כך עניין אותה. בסוף היא עקפה אותי בשוליים ועוד עשתה "פרצוף" ותנועת יד "ידידותית". ברור שביציאה הקרובה (לרוקח) השגתי אותה ברמזור...

כאן נעוצה הבעיה למה נהגים לא צריכים לתת הוראות לנהגים. הרבה נהגים לא יודעים חוקים. הרבה פעמים רכב אחר שהוא לא בסדר, ואתה נוהג כשורה, מציק לך, ועוד עושה לך תנועות, כשהוא בעצם העבריין, וחש ומנסה לתת לך להבין כאילו אתה לא בסדר.

פורסם

בני, לדעתי זה נובע ממה שרשמתי עוד בתחילת השרשור - אנשים ננעלים על הבמפר של מי שלפניהם ולא מודעים בכלל לכביש.

eily היקר, צורת הדיבור המתנשאת הזאת שמה אותך באור קצת מוזר, במיוחד לאור העובדה שמה שאתה אומר זה בולשיט אחד גדול, אני לא יודע אם פשוט לימדו אותך לא טוב, אולי גם הוריך נוהגים כך, לא יודע והאמת, לא איכפת לי. למיטב ידיעתי החוק אוסר על שימוש באורות ערפל שלא בזמן ערפל ועדיין לא ענית לי מדוע, אם אתה כלכך צודק כמובן, יש לך ידית קפיצית לאור הגבוה אך לא לאורות הערפל? מדוע בכל ארצות העולם מסמנים בקשה לפינוי הדרך בהבהוב האורות הגבוהים? תן לי סימוכין אחד למה שאתה אומר פה.

בכלל כל הפחד הזה שלך ושל נחום מלהע(א)יר לנהג אחר קצת הזוי לדעתי, אם אתם חושבים שהבהוב כפול מרכב מאחוריכם יסכן אותכם - מקומכם לא בכביש, אני רק מדמיין בראש מה קורה לכם כשנוסעת מאחוריכם איזה משאית עם אורות לא מכוונים ונחרד.

אולי עדיף שתמנעו מנהיגה בלילה אם זה המצב כי חלק גדול מהרכבים במדינה שלנו נוסע עם אורות לא מכוונים שמסנוורים, איכשהו בכל 5 שנותי(המועטות) כנהג לא יצא לי עדיין להגיע למצב שאני מרגיש שסינוור שכזה גורם לי לסטייה מנתיב.

אבל יודעים מה עזבו, פרשתי - אי אפשר לחנך מישהו שכלכך בטוח שהוא צודק שהוא לא מוכן לשמוע שום דבר אחר וכנראה ששנינו בטוחים במה שאנחנו אומרים - אז תעשו מה שאתם רואים לנכון ואל תתפלאו למה כשאתם נתקעים מאחורי מישהו שמנמנם בשמאלי ומסמנים לו עם אורות ערפל הוא נשאר בשלו.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אנא כבד את הפורום, את כלליו ואת החברים הכותבים בו!

כתבת בצורה לא עניינית ופוגענית, וביקשתי ממך באופן שלא משתמע לשתי פנים לחדול מכך. וזה מתנשא בעיניך?!?

והנה אתה ממשיך לטבל את ההודעות בעוקצנות. נסה בכל זאת, ראיתי בהודעות אחרות שאתה דווקא מסוגל לכתוב לעניין!

פורסם
אי אפשר לחנך מישהו שכלכך בטוח שהוא צודק שהוא לא מוכן לשמוע שום דבר אחר

לך תסביר לחמור שהוא חמור.

עצוב לקרוא את השרשור הזה ולהבין כמה אנחנו רחוקים שנות אור מתרבות נהיגה שתבין שמטרת התנועה היא לזרום וברגע שיש דגנרט בשמאלי שמפריע - הוא מפריע לתנועה לזרום.

זה א'-ב' בנהיגה ועצוב שלא מלמדים את זה כמו שצריך.

פורסם

וואו, השרשור הזה עדיין ממשיך, למרות שפותחים כל שני וחמישי שרשור על נתיב שמאלי.

אתם צריכים להבין דבר 1,

ברגע שבפורום רכב אנשים תומכים בנסיעה בנתיב השמאלי ותקיעת התנועה, אכלנו אותה, צריך להרים ידיים, אין מה לעשות.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

יוני לפיכך כל מה שנשאר לי זה להוסיף את השורה הבאה לחתימה שלי?

מפקד משוחרר מתמחה באיסוף מודיעין, תפעול אמצעי תצפית מתקדמים וניתוח מודיעין חזותי מחפש עבודה עם רילוקיישן:loco:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בעיה אחת מיני רבות במדינתו,

כאן מלמדים לעבור טסט, ולא לללמוד תרבות נהיגה.

חבל ועצוב, הלוואי שנהגים שתקועים בצד שמאל הייתה הבעיה הגדולה שלנו.

מה עם הנהג שפספס את היציאה במחלף ודפק רוורס של 2 קילומטר באמצע כביש החוף?

מה עם החברה שעוקפים פקק מימין , מנסים להידחף ויוצרים פקקים נוספים?

מה עם הנהגים שעולים לכביש תחת השפעת אלכוהול, הורגים אנשים ונמלטים ממקום התאונה?

הרבה תופעות מדאיגות מאוד.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

אבל יודעים מה עזבו, פרשתי - אי אפשר לחנך מישהו שכלכך בטוח שהוא צודק שהוא לא מוכן לשמוע שום דבר אחר .

התכוונת לעצמך?

זה לא נקרא פחד. זה נקרא לא להיות אידיוט. בתור בסופר גם תדחוף אותי? אני בטוח שלא, כי תקבל מכות ואתה יודע את זה ותפחד, אבל מה? עם המכונית פתאום אתה מרגיש עליונות, ואני לא מרגיש את אותה עליונות, כי אני, להבדיל מכל מיני נהגים, לא צריך על הכביש לחפות על כל מיני חוסרים אחרים בחיים, ובגלל זה אני נוהג בשקט ולא מתמלא כוח מלאכותי כשאני עולה על ההגה. מי אתה בכלל שאני אפנה לך את הדרך??!?? היית משטרה, הייתי עוצר בצד, נותן לך כבוד, נותן לך מסמכים, וכל מה שאתה צריך, אבל כנהג כמוני וכמו כולם, מי אתה בכלל שתתן לי הוראות??????!!!!! תשתחרר מהכבוד העצמי המופרז ומהבטחון הזה. כולנו נתקלים בסיטואציות מפריעות על הכביש, כמו אורות, וכולנו מתמודדים איתם, אבל זה לא הופך את זה לתקין. מי שמהבהב בכוונה, הוא אפס עגול, נקודה, סוף פסוק.

פורסם

נחום,

גם לך אני מציע שלא להידרדר לביטויים שאינם ראויים!

לטעמי די ב"הגמל לעולם אינו רואה את דבשתו" ולא צריך להדרדר לחמור, אדיוט וכו'. מאותו הטעם אני נמנע מלשרבב לפה מדרש "כנגד ארבעה בנים".

ולמלעיזים שלא עקבו אחר השרשור מראשיתו והסתפקו בסיפא, ומקוננים על תרבות הנהיגה בפורום:

אין פה ויכוח על הנתיב השמאלי בעד ונגד. הכל מסכימים שהנתיב השמאלי מיועד לעקיפה בלבד!

הדיון פה מתנהל (או התנהל וגלש לרמת עלבונות אישיים) על נהגים מאוד ממהרים (אם כי אני בטוח שלא מדובר ברופאים מנתחים, אולי ממהרים אל החברה) ואני לא יודע איך הכותבים בפורום נוהגים, אבל נהגים כאלה בכביש אני מכנה "ערסים", שמסרבים להתאים את מהירותם לעומס התנועה (את החוק - הס מלהזכיר) ו"רומזים בעדינות" (בעזרת דיסקו אורקולי) מי הגבר ולמי שייך הנתיב. אני מודה, בעברי הלא כל כך רחוק השתייכתי לסוג הממהר (אלא שתמיד נמנעתי מדיסקו) והיום התבגרתי קצת ואני משתדל למתן את המהירות. תמיד שמרתי על הימין!

מלבד זאת, אני לא מסכים עם ההנחה שהפורום מורם מהעם!

לי קשה לראות את השרשור נוסק מכאן, די מיצא!

פורסם
נחום,

גם לך אני מציע שלא להידרדר לביטויים שאינם ראויים!

לטעמי די ב"הגמל לעולם אינו רואה את דבשתו" ולא צריך להדרדר לחמור, אדיוט וכו'. מאותו הטעם אני נמנע מלשרבב לפה מדרש "כנגד ארבעה בנים".

ולמלעיזים שלא עקבו אחר השרשור מראשיתו והסתפקו בסיפא, ומקוננים על תרבות הנהיגה בפורום:

אין פה ויכוח על הנתיב השמאלי בעד ונגד. הכל מסכימים שהנתיב השמאלי מיועד לעקיפה בלבד!

הדיון פה מתנהל (או התנהל וגלש לרמת עלבונות אישיים) על נהגים מאוד ממהרים (אם כי אני בטוח שלא מדובר ברופאים מנתחים, אולי ממהרים אל החברה) ואני לא יודע איך הכותבים בפורום נוהגים, אבל נהגים כאלה בכביש אני מכנה "ערסים", שמסרבים להתאים את מהירותם לעומס התנועה (את החוק - הס מלהזכיר) ו"רומזים בעדינות" (בעזרת דיסקו אורקולי) מי הגבר ולמי שייך הנתיב. אני מודה, בעברי הלא כל כך רחוק השתייכתי לסוג הממהר (אלא שתמיד נמנעתי מדיסקו) והיום התבגרתי קצת ואני משתדל למתן את המהירות. תמיד שמרתי על הימין!

מלבד זאת, אני לא מסכים עם ההנחה שהפורום מורם מהעם!

לי קשה לראות את השרשור נוסק מכאן, די מיצא!

כל זמן שלא הקנטתי מישהו ישירות וקראתי לו אידיוט, ואת זה אני לא עושה, מותר לי לומר שלדעתי מי שעושה X הוא Y.

הנקודה שלי לגבי אותם ערסים הייתה שרובם ערסים על הכביש והרכב נותן להם תחושת עליונות, בזמן שבת'כלס הם לא.

כשנוהגים צריך לעשות את זה בשקט ובמתינות. זו הנקודה שלי. בגלל זה מהירויות גבוהות פסולות בעיניי, במיוחד כאשר, ואין ברירה ואין דרך אחרת, כאשר הן משפיעות על נהגים אחרים. אם הכביש היה מאפשר נסיעה מהירה ללא זגזוגים ועקיפות והטרדות זה לא היה מפריע לי. בת'כלס זה בלתי אפשרי, אז נוסעים בשקט.

פורסם
אוח, שוב הדיון הזה... נמאס כבר.

מי שלא ידע שהנתיב השמאלי הוא לעקיפה בלבד כנראה קיבל את הרישיון שלו בנס.

מי שלא ידע שהנתיב השמאלי הוא לעקיפה בלבד כנראה קיבל את הרישיון שלו בנס.[/quote]

הבעייה היא, שאם תסע יום יום ,ליד אחד שקיבל את רשיונו בנס, הסכוי שתגיע הביתה בשלום, היא גם נס!

ולא התכוונתי לנס קפה, או לנס חנוכה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...