Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מי שלא ידע שהנתיב השמאלי הוא לעקיפה בלבד כנראה קיבל את הרישיון שלו בנס.[/quote]

הבעייה היא, שאם תסע יום יום ,ליד אחד שקיבל את רשיונו בנס, הסכוי שתגיע הביתה בשלום, היא גם נס!

ולא התכוונתי לנס קפה, או לנס חנוכה.

בברכה

צביקה

כמו שרוצים ללמד נהגים אחרים על הכביש לנהוג, ככה זה גם קורה כאן. זה לא מעניין איך מי קיבל רישיון ואם בכלל נוהג עם רישיון - אתה צריך להגיע הביתה בשקט ובבטחה וללא חיכוכים לא נחוצים.

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ולי קרה הבוקר מצב הפוך!

נסעתי בנתיבי איילון במהירות של 80 קמ"ש בנתיב הימני. פיתאום אחריי התחילה נהגת עם יונדאי גרבץ לצפור ולאותת באורות, יעני שאסע יותר מהר. זה ששני הנתיבים השמאליים היו פנויים לה לעקיפה, לא כל כך עניין אותה. בסוף היא עקפה אותי בשוליים ועוד עשתה "פרצוף" ותנועת יד "ידידותית". ברור שביציאה הקרובה (לרוקח) השגתי אותה ברמזור...

ונו בני, לקחת ממנה בהזדמנות זו את מספר הנייד שלה?:cool:

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
התכוונת לעצמך?

:lol: אם אתה מצטט תצטט עד הסוף ואל תוציא דברי מהקשרם!!!

תקרא את המשפט שציטט במקור עד הסוף ותראה שסיימתי אותו ב"כנראה ששנינו בטוחים במה שאנחנו אומרים" ולא בנקודה שהחלטת להוסיף לי.

ואם אתה כלכך רוצה להקביל אותי לתור בסופר אז ולהפוך אותי לבנאדם הרע שאתה ציירת לעצמך בראש - אז בוא ננסה.

דמיין לך שאתה עומד לך ליד הבצל ומדבר בטלפון עם אשתך בשביל לוודא אם אתה צריך סגול או רגיל - והמעבר צר ועמוס באנשים ואני ניגש אלייך ומבקש ממך "סליחה אדוני אפשר לעבור?" ואתה מסתכל עליי - וחוזר לשיחתך כאילו אני אוויר. אני קצת נפגע ומבקש שוב - "אדוני? אפשר בבקשה לעבור" ועדיין אני מרגיש כמו אוויר - אז מה נותר לי לעשות? "הלו?! אתה פה?! אתה מתעלם בכוונה?!".

אתה לעומת זאת - הצגת אותי כאחד שבא ומתחיל לצעוק עלייך "עוף לי מהמעבר" וזה לא המצב, כי אם הייתי כזה בנאדם לא הייתי כותב ככה, ולא הייתי בכלל מנהל את השיחה איתך - כי כמו בכביש, לא היית באמת מעניין אותי. לeily היקר, שפת הדיבור שלך היא כלכך מתנשאת - שאין לי עוד רצון להגיב לך, אם אתה מדבר כך ביומיום - קשה להבין איך אתה מתנהל במדינה שלנו, וזה נכון לכל העולם אגב ולכל השפות (בטח עכשיו תיקח את זה לקיצוניות ודיבורים של פרחות משינקין, אבל כנראה שכולנו יודעים שזה לא מה שהתכוונתי אליו), שלא תבין אותי לא נכון, אתמול ניגשתי לבחינת הפסיכומטרי - אז אתה לא באמת מצליח במה שאתה עושה :).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כבר פעם שנייה שאתה מבקר את שפת הדיבור שלי, ואני לא זוכר שדיברנו מעולם!

באשר לכתיבה שלי, לעומת זאת, אם שגיתי במשהו - אשמח אם תתקן! אני לא "מצליח"? מה אני כבר "עושה"?!?

אני לא חושב שהפורום סובל משפה גבוהה מדי, שיש צורך להנגיש או להנמיך אותה.

כתיבה, לידיעתך, היא לא שפת דיבור או שפת יומיום כמו של איזה לחוץ בתור בפיצוציה.

פתח עיתון יומי פופולרי: המון תמונות, בכותרת הדף הראשי אפשר להחליף בין "אם" ל"עם" בלי להתבייש, מזמן כבר בוטל ההבדל בין "עשוי" ובין "עלול". לי זה חורה. אם לשם אתה שואף, אז לא ברור לי לאיזו תרבות נהיגה אתה שואף!

פורסם
(בטח עכשיו תיקח את זה לקיצוניות ודיבורים של פרחות משינקין, אבל כנראה שכולנו יודעים שזה לא מה שהתכוונתי אליו)

say no more

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

Guest רונן יצחק
פורסם

חוק-חוק, אבל הוא בכלל נאכף?

אותי מרגיז שנצמדים אליי מאחור. אני מבין שהמכונית שלי סקסית שבא לדפוק, אבל עדיין...

פורסם

נאכף, אך באופן נדיר יחסית. חמי קיבל דו"ח על זה לפני כשנתיים והתפלא כשאמרתי לו שזה בין הדו"חות המוצדקים ביותר שיש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נאכף, אך באופן נדיר יחסית. חמי קיבל דו"ח על זה לפני כשנתיים והתפלא כשאמרתי לו שזה בין הדו"חות המוצדקים ביותר שיש.

יש סיבה למה הוא לא נאכף. הוא קשה לאכיפה.

אתה צריך להוכיח שרכב נשאר בצד שמאל פרק זמן מעבר לסביר, ללא הצדקה. כלומר, הוא לא עקף, הוא לא עמד לפנות, הנתיב הימני היה פנוי לגמריי, וזה היה לאורך זמן והנהג הפגין אדישות. אגב, יש נניח מקרים שבקטע כביש בצד ימין יש הרבה יציאות/השתלבויות. באופן טבעי נהגים מעדיפים לקחת את השמאלי כדי לא להתחכך איתם. אני די משוכנע ששופט בית משפט יקבל הסבר כזה לנסיעה בשמאל. אגב, גם כשאתה בשמאל, ויש מימינך רכבים שיש בקרבתם השתלבויות, ומשתלבים הרבה פעמים משתלבים בכוח (הם מתייחסים לנתיבי השתלבות של מילימטר כמו אל ירידה ממחלף משום מה), ואז מה שקורה שהרכבים בצד ימין סוטים לשמאל, כדי לברוח מהם, לפעמים לא במודע שבצד שמאל יש גם משהו. בהרבה מקרים זה לא גורם להתנגשות, אבל כשאתה בצד שמאל בנתיב שלך, פתאום אתה שם לב לרכב שמתקרב אליך מהצד, וזה לא נעים. לא תקין, אבל זה קורה. אם יש דבר יותר גרוע לדעתי מכל עבירה זה אי שמירה על נתיב. גם כשאתה בשמאלי, ולא שומר על הימין, לפחות תשמור על השמאל, ואל תסע באמצע הכביש, חצי-חצי או פעם פה ופעם פה- זה הכי גרוע שיכול להיות.

פורסם

לא כל כך מסובך לאכוף את זה כמו שאתה מצייר זאת. לוקחים קטע כביש ישר וארוך יחסית (כמה ק"מ), מהסוג שאוהבים לשים בו מכמונת מהירות, ושולחים ניידת, רצוי אפילו סמויה. הניידת כבר תעשה את העבודה ברונדלים הלוך-חזור. זה שהדבר מצריך יותר מאמץ מאותה מכמונת מהירות וזה שיחס העלות/תועלת שלה לאוצר המדינה קטן לאין שעור זה נכון, אבל לא תמיד צריך לחפש את המטבע מתחת לממל"ז.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בדיוק מה שאמרת - המטבע מתחת לממל"ז. וגם בעיר - עבירות של אי עצירה בעצור (אכיפה מוצדקת!) פנייה ללא איתות (גם מוצדק) - אבל גם כן נעשות בשיטה של "תחנת גבייה" ללא צורך "להתרוצץ". אפילו עבירות של הידחפות למסלול נאכפות לשמחתי!

יודע מה? לא צריך בכלל ניידת סמוייה. הבעיה היא שנסיעה בשמאל לא נתפסת כעבירה. בשלב ראשון אפילו לא צריך אכיפה, מספיק שוטר שמסייר בכביש במהירות ההתקדמות - כל כמה דקות נתקלים ב"נאחז", בשלב ראשון אפילו לא צריך "אכיפה" בצורת דוחות, לטעמי מספיקה הערה בכריזה: סובארו - "סע בימין הכביש!" כנראה באמת שהאוצר לא יראה זאת בעין יפה.

פורסם

הדבר הכי מעצבן והכי מסוכן הוא האנשים הסתומים שעולים מהשוליים או מאיזו דרך צדדית לכביש מהיר ומתחילים ליסוע ב-20 קמש. זה קרה לי הרבה פעמים וזה מטריף. באחד המקרים לאחרונה הגדילה לעשות איזו אהבלה אחת שעלתה מהשוליים ישר לנתיב השמאלי, אני הייתי בימני וקלטתי אותה עולה מהשוליים בקצב של צב וחתכתי שמאלה, והנה היא פתאום נדחפת לפני על מהירות של 30 קמש. הייתי מאוד קרובה לתאונה קטלנית כי נסעתי מעל 100, אולי 110 אולי יותר. אנשים כאלה צריך לשלול להם את הרישיון לצמיתות כי זה כבר לא סתם הפגנת כוח או שרירים או התנהגות מעצבנת, זה לסכן חיים של אנשים ומי שהוא כזה טיפש לא להבין שלא עולים משוליים לנתיב שמאל על 30 קמש - פשוט סכנה לציבור לתת לו לנהוג.

ואגב זו סיבה טובה מאוד בשבילי ליסוע בנתיב השמאלי. בנתיב הימני יש הרבה יותר סכנות כתוצאה מכל הטמבלים שלא יודעים לנהוג שנמצאים בו. אני מעדיפה ליסוע בצד שמאל ולעבור ימינה אם מישהו רוצה לעקוף אותי.

וזה מזכיר לי אירוע אחר שאני בחיים לא אשכח כי זו היתה הפעם שהייתי הכי קרובה למוות בטוח, נסעתי מהצפון על כביש 85 נדמה לי, והיה שם אוטובוס מטומטם שבמקום לעצור במפרץ של התחנה שלו, פשוט עצר על הנתיב הימני להעלות נוסעים בתחנה. אני נסעתי בו בערך על 90-100 קמש, ודעתי היתה מוסחת לשנייה (לא תקין, אבל קורה) ופשוט לא ראיתי אותו. למזלי מי שישב לידי קלט שעוד שנייה התנגשות ושם צעקה שעוררה אותי, ובאינסטינקט חתכתי שמאלה, בכלל בלי לבדוק אם יש רכב משמאלי (שוב, לא תקין, אבל תגובה אינסטנקטיבית נדמה לי לסכנה, אף אחד במצב כזה לא בודק מה קורה משמאל). למרבה המזל לא היה אף אחד משמאל וכך נמנעה התנגשות בעשירית השנייה האחרונה. אבל זה היה קרוב מאוד להיגמר רע מאוד, וגם אם האשמה כביכול היתה גם בי שלא קלטתי את הסכנה ממרחק מספיק, נהג האוטובוס הזה יכל לגרום לתאונה קטלנית ולהרוג את כל יושבי הרכב שלי. לקח לי יומיים להתאושש מאותו אירוע. ברצינות לגמרי. זה היה פחד מוות.

אוי השרשור הזה הזכיר לי למה אני לא נוסעת בנתיב הימני. זו פשוט סכנת נפשות.

פורסם

זו אולי סיבה טובה מאד בשבילך, אבל סיבה רעה כשלעצמה. כל ארוע שתיארת ניתן היה למנוע, ודי בקלות. כל האירועים שתיארת נבעו, על פי הודאתך את, מרגעים של הסחת דעת ו/או אי היערכות מספקת והתגובות שלך היו בלתי שקולות ומסוכנות כשלעצמן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה לא מדויק. האירוע הראשון שתיארתי עם הבחורה המטומטמת שעלתה מהשוליים לנתיב השמאלי - לא היתה קשורה בשום אופן להסחת דעת מצידי, להפך בגלל שראיתי אותה עולה מהשוליים לנתיב הימני ובאתי במהירות אז עברתי שמאלה למנוע התנגשות. הגברת לא ראתה אותי בימני כשעלתה מהשוליים כי היא לא הסתכלה, ובגלל שהמשיכה לא להסתכל זה נראה לה לגמרי טבעי לעבור לנתיב שמאל. אין דברים כאלה פשוט.

האירוע השני אכן דעתי היתה מוסחת לחלקיק שנייה, אבל זה קורה, אנחנו בני אדם, ואם נהג האוטובוס היה חונה במפרץ שלו ולא חוסם נתיב ימני על כביש מהיר - כל האירוע הזה לא היה קורה. בעיני זו חד משמעית היתה אשמתו. אני נבהלתי בעיקר מהתחושה שאם מי שישב לידי לא היה שם את הצעקה הזאת - כולנו היינו מתים בטוח, אבל גם אם הייתי קולטת בעצמי את הסכנה שנייה לפני שקלטתי אותה - עדיין היה צריך לחתוך בפראות שמאלה כדי לא להתנגש בו. אותה תחנה היתה ממוקמת אחרי עיקול בכביש, לא משהו שאפשר לזהות ממרחק ובכל מקרה במהירות בה נסעתי מול העובדה שהוא עמד על הנתיב, ולא סתם נסע לאט, לא היה צאנס לבלימה.

פורסם
התופעה מתרחבת ולא פעם אני מוצא את עצמי יוצא לעקיפה בשמאל ונתקע מאחורי אוטובוס מוגבל למהירות של 95 קמש וכל זה פאקינג בכביש החוף כביש בן 3 נתיבים !!! למה לעזאזל אוטובוס מגיע לשמאל?

יש עכשיו מכה חדשה של האוטובוסים של הנתיב המהיר, שכתוב עליהם בפירוש שהם מוגבלים ל90 קמ"ש אבל זה לא מפריע להם לעגון בשמאלי ולעכב את כולם.

נושא הנהגים בנתיב השמאלי מרתיח אותי ברמה היום יומית, כמה פעמים בסופו של דבר מתגלה שפקק לאורך המון קילומטרים נגרם בגלל שני זחלים שנעים אחד לצד השני , שתי משאיות או סתם שתי גרוטאות שלא עוברות 100.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...