Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממש צ'אט נהיה פה...

תגיד נחום - יצא לך לנהוג באירופה פעם?

בקשר ל140 זה מהירות שלא מתאימה לאף נהג ולאף כביש בארץ - תסלח לי אבל זה בולשיט.

יש בארץ כבישים בסנדרט גבוה מאד, מסתבר שלמדו לסלול פה ב10 השנים האחרונות - לראיה כביש 431, כביש 6(למרות רוחות הצד) חלקים מאיילון ומכבישים 2 ו4, כביש 90 בצפון, 65 באיזור עפולה (הקטע החדש) עוקף ב"ש - כל אלה כבישים ש130 - זאת מהירות סבירה בהם. אז נכון - סוזוקי אלטו זה לא הרכב הכי טובה לנסוע בו 140 אבל כל קומפקטית ומעלה מ5 השנים האחרונות תעשה את זה בצורה חופשית וחלקה לחלוטין.

פה נכנס פקטור הנהג - כאשר אדם נוסע במהירות איטית - וכן, 90 קמ"ש זה איטי בכבישים הנ"ל, הוא יוצר מצב תאונה קבוע מסביבו, נהגים לא יודעים מאיפה לעקוף, מחשש שהם יפריעו לרכבים מהירים יותר שיגיעו מהשמאלי או לחילופין יתקעו מאחורי רכב איטי בימני, נהג שמגיע בשמאלי במהירות גבוה ופוגש נהג שעוקף במהירות בינונית את הרכב האיטי נקלע לעוד מצב בחירה בין לחתוך ימינה ולעשות סלאלום לבין לבלום חזק - שתי האפשרויות גרועות.

בלי לז**ן יותר מדי בשכל, שמירה על הימין לא רק חוסכת דלק לכל משתמשי הכביש אלא גם מונעת לפחות 20% ממצבי החירום (זה מספר שהגעתי אליו מנסיוני על הכביש) ומצמצמת עומסי תנועה!

נ.ב.

עצוב שבזמן שבחו"ל הייתי משייט רגוע על הימיני ונהנה מהנסיעה פה הגעתי למסקנה שהדרך הכי בטוחה להגיע לאן שאני רוצה היא להתקדם מהר יותר מהתנועה, ככה הסכנות מגיעות רק מכיוון אחד.

כולכם פה מתווכחים עם חוקים כתובים ומעדיפים לעבור עליהם במקום לפעול לשנותם אם לדעתכם הם אינם צודקים. זה מזכיר לי את אלה שטוענים שחשיש זה סם קל ולא תקין שהוא לא חוקי. מה לעשות. אבל אם משתלם לכם לשלם דוחות, לבריאות.

באירופה תסעו מהר, כי מותר, פה אסור אז תשלמו דוחות.

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה פורש לדמגוגיה בגרוש?

"כולם פה ככה" "לכו לאירופה" "אתם לא עושים כלום"

אז דווקא כן, אני כשאני מצביע לבחירות לא מצביע לפי מי יביא שלום ומי יחזיר שטחים, אני מצביע לפי מה שהמפלגה מבטיחה בפן החברתי. זאת דרכו של הציבור לשנות.

הנה גם עכשיו אני עושה משהו, אני מנסה להסביר למישהו שכל חייו דחפו לו את התכנים של אור ירוק - משהו הפוך ממה שהוא יודע.

שים לב שאף אד לא בכה פה על דוחות מהירות, השרשור עוסק בנתיב השמאלי, ולמיטב ידיעתי החוק בישראל עדיין מחייב אותנו לשמור על הימין ולתת זכות קדימה לפני השתלבות לנתיב, חבל רק שהמשטרת ישראל לא עושה כלום בנידון.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נחום, הנה שיעור קטן באזרחות:

בדמוקרטיה, הכוח של המחוקק מגיע מהכוח וההסכמה של העם.

מה שקורה פה זה שיש לנו מערכת מחוקקת שלא שומרת על קשר עם רצונות העם, ומתעלמת מהמציאות בשטח.

כשזה קורה, העם מתחיל לפקפק בסמכות ולא לקחת ברצינות את הסמכות של המחוקק.

אז, אנשים עוברים על החוק תוך אמונה אמיתית שזה מה שצריך לעשות.

הרבה אנשים איבדו את הכבוד לחוקים האלו פשוט כי המחוקק מתעלם מאיתנו.

וכן, נעשו הרבה מאוד מאמצים לשינוי החוקים, אבל עם המסחר המגעיל בחוקים שיש בכנסת, בנוסף לבירוקרטיה הבלתי אפשרית שיש לנו בשלטון בכל הרמות, זה פשוט לא קורה.

זה גורם לעוד יותר זלזול בחוקים.

למעשה, יש כיום הרבה אנשים שלא נוהגים לפי החוקים, אלא תוך התחשבות באחרים.

אני לא רואה כבר נסיעה במהירות החוקית כמשהו שיש לו ערך כלשהו, אבל איתות, שמירה על הימין והתחשבות בסיסית הם הבסיס של הנהיגה שלי ושל חברי פורום רבים, בלי קשר לחוקים.

החוקים שיש כיום הם זבל ובגלל זה מזלזלים בהם.

פורסם

well said

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
נחום, הנה שיעור קטן באזרחות:

בדמוקרטיה, הכוח של המחוקק מגיע מהכוח וההסכמה של העם.

מה שקורה פה זה שיש לנו מערכת מחוקקת שלא שומרת על קשר עם רצונות העם, ומתעלמת מהמציאות בשטח.

כשזה קורה, העם מתחיל לפקפק בסמכות ולא לקחת ברצינות את הסמכות של המחוקק.

אז, אנשים עוברים על החוק תוך אמונה אמיתית שזה מה שצריך לעשות.

הרבה אנשים איבדו את הכבוד לחוקים האלו פשוט כי המחוקק מתעלם מאיתנו.

וכן, נעשו הרבה מאוד מאמצים לשינוי החוקים, אבל עם המסחר המגעיל בחוקים שיש בכנסת, בנוסף לבירוקרטיה הבלתי אפשרית שיש לנו בשלטון בכל הרמות, זה פשוט לא קורה.

זה גורם לעוד יותר זלזול בחוקים.

למעשה, יש כיום הרבה אנשים שלא נוהגים לפי החוקים, אלא תוך התחשבות באחרים.

אני לא רואה כבר נסיעה במהירות החוקית כמשהו שיש לו ערך כלשהו, אבל איתות, שמירה על הימין והתחשבות בסיסית הם הבסיס של הנהיגה שלי ושל חברי פורום רבים, בלי קשר לחוקים.

החוקים שיש כיום הם זבל ובגלל זה מזלזלים בהם.

איפה אתם אלה שמאותתים, ששומרים על הימין, שמתחשבים? אני פשוט לא רואה אתכם על הכביש אף פעם, אז בגלל זה קשה לי לקבל את הדברים.

פורסם

הבעיה האמיתית עם הנסיעה בצד שמאל , זה שלרוב הישראלי הממוצע , ברגע שתסמן לו עם האורות שאתה רוצה לעקוף ושיעוף בבקשה ימינה חזרה, ברוב המקרים מה שהוא יעשה זה או להתעלם בכוונה , או ללחוץ על הברקס תוך כדי שהוא מסמן לך לך תזדיין לי מהעניניים , זה הנתיב שלי.

זאת הבעיה!

פורסם
הבעיה האמיתית עם הנסיעה בצד שמאל , זה שלרוב הישראלי הממוצע , ברגע שתסמן לו עם האורות שאתה רוצה לעקוף ושיעוף בבקשה ימינה חזרה, ברוב המקרים מה שהוא יעשה זה או להתעלם בכוונה , או ללחוץ על הברקס תוך כדי שהוא מסמן לך לך תזדיין לי מהעניניים , זה הנתיב שלי.

זאת הבעיה!

זה מה שאני מנסה להסביר כל השרשור. על הכביש נוהגים בני אדם ולכל אחד אגו ברמה כזו או אחרת. דווקא הנהג החכם, לא יעשה דווקא ויתן לעקוף, כי הוא מבין שמאחוריו יש טיפש ולא צריך להתעסק עם טיפש, כמובן בתנאי שזה אפשרי.

פורסם

אני בכלל לא מבין סביב מה סובב הויכוח:

אפשר מומלץ וכדאי לנסוע על 90-100 בכבישים המאפשרים גם 120-130, אלא שחובה לשמור על הימין!

אחרת היה צריך לאסור על משאיות כבדות כניסה לכבישים מהירים (נוסעות 84 בכביש מישורי, הרבה פחות מזה בשיפועים גם של עוקף באר שבע)

ול RK שרשם:

נכון שנהיגה במהירות גבוהה יותר צורכת, ככלל, יותר דלק, אבל זהו שיקול אישי שוודאי אי אפשר לכפותו על כל אחד

אז עבורך זה שיקול אישי, אבל האמת היא שיש אישי אחד כמוך ועוד אישי אחד כמוני וכולנו יחד זה שיקול ציבורי. לא מדובר פה רק על חשבון הדלק האישי שלך (אף אחד לא אומר לך כמה לנסוע). אלא על הסביבה. האמת שהשיקול הוא יותר מציבורי, הוא גלובלי!

אישית הייתי נוסע הרבה יותר מהר בתקופה שהייתי קצת חסר מודעות. היום אני משתדל לנהוג במהירות 90-100 קמ"ש, אלא שכאשר אני באמת ממהר לאנשהו אני מתקשה לשמור על מהירות זו. לרוב אני מצליח לשמור על המהירות הזו (בקרת שיוט מאוד עוזרת לי!)

זאת הבעיה!

אז המנע מלהבהב באורות!

פורסם
אני בכלל לא מבין סביב מה סובב הויכוח:

אפשר מומלץ וכדאי לנסוע על 90-100 בכבישים המאפשרים גם 120-130, אלא שחובה לשמור על הימין!

אחרת היה צריך לאסור על משאיות כבדות כניסה לכבישים מהירים (נוסעות 84 בכביש מישורי, הרבה פחות מזה בשיפועים גם של עוקף באר שבע)

ול RK שרשם:

אז עבורך זה שיקול אישי, אבל האמת היא שיש אישי אחד כמוך ועוד אישי אחד כמוני וכולנו יחד זה שיקול ציבורי. לא מדובר פה רק על חשבון הדלק האישי שלך (אף אחד לא אומר לך כמה לנסוע). אלא על הסביבה. האמת שהשיקול הוא יותר מציבורי, הוא גלובלי!

אישית הייתי נוסע הרבה יותר מהר בתקופה שהייתי קצת חסר מודעות. היום אני משתדל לנהוג במהירות 90-100 קמ"ש, אלא שכאשר אני באמת ממהר לאנשהו אני מתקשה לשמור על מהירות זו. לרוב אני מצליח לשמור על המהירות הזו (בקרת שיוט מאוד עוזרת לי!)

אז המנע מלהבהב באורות!

החברה ההם חושבים שתשריט כמו שהם רוצים, של לדהור על 150 קמ"ש כל הזמן בלי להאט טיפה, הוא אפשרי.

פורסם

נחום, כמו שאמרו לך - התשריט יותר מאפשרי. פשוט צריך, ככל הנראה, לצאת מקבעונות מסוימים, אבל זה אפשרי.

השרשור די איבד את עצמו ברגע שהתרחש מעבר מניסיון לטיעונים הגיוניים אל הדמגוגיה בגרוש. חבל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
איפה אתם אלה שמאותתים, ששומרים על הימין, שמתחשבים? אני פשוט לא רואה אתכם על הכביש אף פעם, אז בגלל זה קשה לי לקבל את הדברים.

אם הייתי אומר שאתה מגזים, זו היתה אמירה עדינהץ.

רב הנהגים הם אנשים נורמטיבים, בחייהם ובנהיגתם, ורובם מתנהלים באופן סביר.

הדבר שמסוכן באמת הוא סטייה מהותית מהנהוג ומהסביבה. לנהוג ב-140 כשתנועה צפופה ונעה במהירות נמוכה משמעותית, זה מסוכן. לנהוג על 140, כשהתנועה נעה ב-120, זה לא מסוכן. מה שחשוב זה להיות צפוי ולהשתדל לצפות. ברגע שמכירים את הכללים, בעיקר אלו הלא כתובים, ונוהגים לפיהם, אז נוהגים בבטחה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כנראה שמספיק מיעוט כדי שהמצב בכבישינו יראה כפי שהוא.

לתשומת לב כולם: המילה תסריט, מלשון סרט, היא עם ס'. אין קשר לשריטה. ובכלל המילה "תרחיש" הולמת יותר לטעמי.

גם בשרשור הקודם (לפני חודש) שנפתח בדיוק על אותו נושא דובר על שני רבדים: חוקי, ותרבותי (תרבות נהיגה).

ובכן, התקעות בשמאלי שלא לצורך עקיפה היא אינה חוקית, גם אם עוקפים במהירות המקסימלית המותרת, ואף מעבר לכך.

ואז הדיון המשיך להתנהל על הפן התרבותי בלבד כאילו פה זה אירופה. אכן אי-אפשר להתעלם לגמרי מהפן החוקי, אבל עדיין צריך לשמור על תרבות נהיגה!

אפשר לסכם כך את הדיון:

שימרו על הימין, האטו באם עומס התנועה אינו מאפשר נסיעה מהירה, אל תהבהבו באורות גם אם מישהו עוקף במהירות פחותה מכם. על מנת לעקוף - שמרו מרחק מהרכב הנעקף, האיצו להפרש של 20 קמ"ש לפחות, השתלבו בנתיב השמאלי באם פנוי ואינכם גורמים לרכב שנוסע בו להאט, סיימתם עקיפה? חזרו לימין. אפשר לעקוף יותר מרכב אחד באותה עקיפה, אין טעם לזגזג! יש מרווח לרכב הבא? חזרו לימין!

ובקיצור: אל תתקעו בשמאלי! (הנתיב השמאלי הינו לעקיפה בלבד, כותרת ממצה בהחלט!)

פורסם

אז המנע מלהבהב באורות!

אה אוקיי - אז אם אני לא אסמן לחולם שתקוע בשמאלי שהוא תקוע בשמאלי, הוא ימשיך להיות תקוע בשמאלי ואז מאחורי תיווצר שיירה של תקועים בשמאלי, אבל העיקר שאני לא הבהבתי.

אתה רציני? אם בנאדם מפריע לתנועה ללא סיבה - בטח ובטח שאני אהבהב לו עם האורות ואם הוא ימשיך לישון אני גם אצפור.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

השתדל להמנע מהבהוב באורות ובטח לא לצפור!

אם הסיטואציה היא שהגעת מאחור במהירות (הרבה מעל החוקית) ויש כרגע בנתיב השמאלי רכב על 110 שעוקף רכב על 80-90, אז המתן ותן לו הזדמנות לסיים את העקיפה!

אם מישהו תקוע על הרבה זמן על 70 בשמאלי, עם טור משתרך מאחור, סמן (אני מסמן רק לכאלה, רק באורות ערפל קדמיים. אורות גבוהים רק ביום ורק במקרים "אנושים". זה באמת מסוכן, אפילו הבהוב קצר!). אחרי שנתת הזדמנות למר 70 לעבור לימני, באין תגובה עבור אותו מימין - לא בפראות. אפשר להבהב עם איתות 4 מהבהבים. בשלב הזה כלום לא יעזור, אפילו אם תוציא את היד ותצביע לכוון ימין!

כאן נכנס העניין של התנדבות למשטרת התנועה - על מנת למגר את התופעה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...