Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יותר מכוון לאלו שהגיעו לכביש במקרה וישנים בנתיב השמאלי, ומאלצים אותי לעקוף אותם מימין או להשתרך אחריהם.

ויותר מזה, גם אם יעקפו אותי בנתיב השמאלי על 140 לצורך עקיפה, אין לי שום בעיה עם זה.

אברה קדברה

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני יותר מכוון לאלו שהגיעו לכביש במקרה וישנים בנתיב השמאלי, ומאלצים אותי לעקוף אותם מימין.

ויותר מזה, גם אם יעקפו אותי בנתיב השמאלי על 140 לצורך עקיפה, אין לי שום בעיה עם זה.

דוהרים על 140 + בצד השמאלי הינם נהגים לא אלגנטיים שמייצרים לחץ.

לפעמים אתה יכול להשתלב שמאלה כי אתה עומד לפנות שמאלה, ושניה אחר כך יגיע לך הלחוץ התורן שיתחיל להבהב, ואתה לא מבין מה הוא רוצה מחייך.

נהג שפוי צריך לפעמים להתעכב על הכביש, ולקבל את זה כדבר נורמלי, להפגין איפוק וסבלנות ולא להשתגע. נהג שפוי ומנומס, לא אמור לתפוס את הנתיב השמאלי ללא הצדקה. הא בהא תליא, ראית?

פורסם
אם לא שמת לב, לשם אני מכוון באופטימיות יתרה. דרך ארץ. ראית?

גם אני מכוון בדיוק לשם - דרך ארץ. אתה יודע טוב מאוד, שאם תרצה להשתלב ימינה או שמאלה, אף אחד בחיים לא ייתן לך, אלא אם תגביר מהירות ותשתלב, וככה נהגים מהירים גורמים לאחרים לבצע עבירת מהירות מופרזת (ומה ההבדל בין לגרום לנהג אחר לבצע עבירה כזו, לבין לגרום לנהג אחר לבצע עבירת עקיפה מימין?). שוב, הא בהא תליא, דרך ארץ, וכו'.

שאף אחד לא יבוא לנהג אחר בטענות ולא יחנך נהג אחר. שכל אחד יסתכל על הפינה שלו.

פורסם

לגבי מעבר לנתיב השמאלי לצורך פניה/השתלבות, אין מה לעשות, כולם בישראל עצבנים ויתחילו להבהב עם האורות/לצפור

אני פשוט מפעיל בלינקר שמאלה שנה לפני הפניה עצמה כדי שיעזבו אותי בשקט, בד"כ פועל.

פורסם

לא מדובר על לחנך אחרים בכביש. תקרא טוב את מה שכתבתי. אם כל אחד ידאג "לחנך" את עצמו ואת הקרובים לו, אז כבר יהיה שינוי. ואגב בדיוק על זה פתחתי את הפוסט:

"שכל אחד יסתכל על הפינה שלו" - בדיוק זאת הבעיה. אם כל אחד ירים את הראש ויראה גם את האחרים אולי הכל יראה אחרת.

וקל וחומר במקרה של כביש מהיר - קו ישר ללא פניות. לא צריך להיות מסובך מדי.

אברה קדברה

פורסם
לגבי מעבר לנתיב השמאלי לצורך פניה/השתלבות, אין מה לעשות, כולם בישראל עצבנים ויתחילו להבהב עם האורות/לצפור

אני פשוט מפעיל בלינקר שמאלה שנה לפני הפניה עצמה כדי שיעזבו אותי בשקט, בד"כ פועל.

למה כשלי יש רכב מקדימה שנוסע לאט, אני פשוט נוסע לאט מאחוריו ואיזה פלא, גם שומר ממנו מרחק, אלא אם כן יש לי אפשרות לעקוף בשקט, בלי בעיות, ואז אולי אני עוקף? כן, זו הנקודה, לחוצים. גם יש פה את עניין העדר. נהגים רואים נהגים אחרים עוקפים, מזגזגים ומהבהבים, אז הם גם מתחילים לעקוף ולהתנהג כמו בהמות.

אני התחלתי בבית שלי לחנות עם הפנים קדימה, בזמן שבדרך כלל כולם נכנסים רגיל. פתאום הרבה שכנים אחרים התחילו לחנות עם הפנים קדימה. לך תבין.

פורסם
לא מדובר על לחנך אחרים בכביש. תקרא טוב את מה שכתבתי. אם כל אחד ידאג "לחנך" את עצמו ואת הקרובים לו, אז כבר יהיה שינוי. ואגב בדיוק על זה פתחתי את הפוסט:

"שכל אחד יסתכל על הפינה שלו" - בדיוק זאת הבעיה. אם כל אחד ירים את הראש ויראה גם את האחרים אולי הכל יראה אחרת.

וקל וחומר במקרה של כביש מהיר - קו ישר ללא פניות. לא צריך להיות מסובך מדי.

אתה מתעסק פה עם יצורים אנושיים בעלי אגו. אף אחד לא יתן לאף אחד ללמד אותו כי כל אחד חושב שהוא הכי חכם. תפגין נגד מישהו כוחניות, הוא יפגין נגדך כוחניות גדולה יותר. ככה זה עובד. "כל אחד יסתכל על הפינה שלו", הכוונה שכל אחד לעצמו ינהג כמו בן אדם, בלי קשר לאחרים.

פורסם

אחת הנסיעות השבוע גרמה לי לרצות לעשות את הדבר הבא.

לבנות איזה שלט עם כיתוב מהבהב: "על נתיב ימני שמעת?" ולהתקין אותו בחלון האחורי של האוטו (כמובן שההבהוב ידלק ע"י כפתור אצל הנהג).

ככה כשמישהו נתקע ללא סיבה בנתיב השמאלי ומכריח אותך לעקוף אותו מימין, אפשר לחזור לשמאלי לפניו ולהדליק את השלט.

אולי לזה הם ישימו לב :roll:

פורסם

יש לכל העניין הזה בעיה נלווית, שאף אחד לא נותן עליה את הדעת.

בכבישים בני שלושה מסלולים יש את אלו שיושבים בנתיב האמצעי על 70 ואומרים לעצמם "אני נוסע לי בכיף, לא מפריע לאף אחד, מי שרוצה יכול לעקוף אותי". הבעיה היא שאנשים כאלה תוקעים את הכביש - העבריינים עוקפים מימין, הצייתנים עוקפים משמאל ומפוצצים את הנתיב.

במקרה הזה מדובר דווקא על הנהגים הרגועים וה"בסדר" כביכול, לא אלה שמשתוללים. הבעיה היא לא רק דרך ארץ - זה חוסר הבנה בנהיגה.

פורסם

גם בנתיב הימני יש בעיה לנסוע, לאורך שולי הדרך יש תמיד את אלה שנתקעים עם הרכב מאחר ו"חסכו" כסף ולא טיפלו ברכב בזמן או "טיפלו" בזול עם כל מני שמנים, נוזלים וחלקים שלא בדיוק ידוע מקורם (וזה במקרה שהמוסכניק לא עשה להם "טיפול שמש", לא החליף כלום, ובאמת, יחסית למחיר שפוי לטיפול, גבה סכום נמוך...). כל אלה גורמים לשאר להאט ויוצרים פקקים, בנתיב האמצעי יש את בני ה-70 שציין זה שלפני, ובשמאלי כל ה"נרדמים" למיניהם.

תוסיפו לכך את העובדה שכמות (ואני לא מדבר כבר על טיב) הכבישים בארץ מגוחך יחסית לכלי הרכב, ושכמות הרכבים החדשים שנמכרת בארץ רק עולה בכל שנה.

באמת פלא שיש פקקים במדינה...

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם

יש גם תקלות שלא נובעות מהזנחה!

ומה הבעיה לאתר רכב בשול הדרך מבעוד מועד, לוודא שהכביש פנוי, לאותת ולעבור נתיב אחד שמאלה, לחלוף על פני הרכב, ולחזור?

פורסם

יש אנשים שנוסעים כבר שנים עם המדבקה הזו, אומרים שעובד יופי.

move-over-rearview-mirror.jpg

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

nahum123: הדברים שלך הם התחסדות בחלקם ("דוהרים ב-140") וסכנה על הכביש בחלקם האחר - אם אתה לא מסוגל לחשוב מספיק מהר וזקוק לזמן כה רב להשתלבות עד שמתחילים להבהב לך, אולי אתה צריך להעריך מחדש את כישורי או הרגלי הנהיגה שלך.

אותו אחד ש"דוהר", לטענתך, יאט גם הוא לפני מקום המיועד להשתלבות ולא יפריע לך להשתלב. אתה זה שתפגע בשטף התנועה שלו - זה אמנם לא עבירה, אך גורם ליצירת מצבי "כמעט תאונה" ותאונה מהנפוצים ביותר.

למי שאמר שיש בעיה לנסוע בנתיב הימני - צואת פרים, במקרה הטוב. הנתיב הימני לרוב שומם, מהיר מהיתר (בין היתר בזכות העובדה התמוהה שרוב הנהגים בוחרים באמצעי ובשמאלי) ועם מבט נכון והפעלת שכל ישר אין בעיה גם להתחמק ממכשולים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רוב הנהגים כשהם משתלבים לכביש - משתלבים אוטמטית לאמצע ונרדמים - רוני (sronis) הגדיר את התופעה בצורה מדוייקת לפני כמה שנים - אתם תראו שני רכבים נוסעים כל כביש פנוי כשהם צמודים אחד לשני כאילו הם עושים DRAFTING, הבעיה היא שהנהג ברכב השני פשוט "נרדם" וננעל על הרכב שלפניו, הראשון יבלום - הוא אחריו, יאיץ - הוא אחריו, וזה קורה כלכך הרבה שזה פשוט הזוי, זה לא שאנשים לא יודעים את החוקים - הם פשוט לא מודעים ל"קוד התנהגות" על הכביש - למה? כי לא לימדו אותם, כולנו יודעים כמה פקקים נגרמים בגלל "תקועים באמצעי" כאלה, אם אנשים רק יזכרו לשמור על הימין כמות העצבים על הכביש תרד פי שתיים וה"בלאגן" יצתמצם גם הוא - כל אלה יביאו כמובן לירידה בכמות התאונות! .....חבל שזה פחות מרגש ומביא כותרות מעונדה עם טורבו של וולוו וסובארו עם אגזוז של היאבוסה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...