Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אותי מעצבנת תופעה אחרת - אנשים מגבירים מהירות כאשר מנסים לעקוף אותם.

אני המון פעמים רואה את זה - רכב בנתיב הימני נוסע 80 קמ"ש, אני נוסע מאחוריו, עובר לנתיב השמאלי כדי לעקוף,

אבל ברגע שהנהג השני קולט אותי, הוא מגביר את המהירות (לפעמים עד 110 קמ"ש).

כדי לחזור לנתיב הימני אני צריך להגביר עוד יותר את המהירות,

אבל אין לי רצון לנסוע יותר מזה, ואני שוב חוזר לנסוע אחוריו, ושוב המהירות שלו יורדת ל 80 קמ"ש.

וכך האלה..

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבעיה היא, שהתופעה שרשמתי מתרחשת גם כאשר יש רק נתיב אחד, וכדי לעקוף צריך לצאת לנתיב הנגדי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה כבר יותר ממשחק בכביש, זה נסיון לרצח!

אותי לימדו בשיעורי הנהיגה שבמיוחד אם אני חושב שהעקיפה אינה מוצדקת, עלי לתת לנהג לסיים אותה בבטחה, להאט ולהימין אם צריך!

פורסם
אה אוקיי - אז אם אני לא אסמן לחולם שתקוע בשמאלי שהוא תקוע בשמאלי, הוא ימשיך להיות תקוע בשמאלי ואז מאחורי תיווצר שיירה של תקועים בשמאלי, אבל העיקר שאני לא הבהבתי.

אתה רציני? אם בנאדם מפריע לתנועה ללא סיבה - בטח ובטח שאני אהבהב לו עם האורות ואם הוא ימשיך לישון אני גם אצפור.

אתה יודע מה אני עושה כשיש שיירה של רכבים בצד שמאל? נשאר בימין! תנסה !

מי שמהבהב לרכב אחר הוא ילדון, גם אם הוא בן 40. זה מעשה ילדותי.

פורסם
אותי מעצבנת תופעה אחרת - אנשים מגבירים מהירות כאשר מנסים לעקוף אותם.

אני המון פעמים רואה את זה - רכב בנתיב הימני נוסע 80 קמ"ש, אני נוסע מאחוריו, עובר לנתיב השמאלי כדי לעקוף,

אבל ברגע שהנהג השני קולט אותי, הוא מגביר את המהירות (לפעמים עד 110 קמ"ש).

כדי לחזור לנתיב הימני אני צריך להגביר עוד יותר את המהירות,

אבל אין לי רצון לנסוע יותר מזה, ואני שוב חוזר לנסוע אחוריו, ושוב המהירות שלו יורדת ל 80 קמ"ש.

וכך האלה..

כן, והוא גורם לך להסתכן בדוח.

גם לי זה קרה, ולכן צריך ללמוד להרפות ולא תמיד לעקוף.

פורסם
אם הייתי אומר שאתה מגזים, זו היתה אמירה עדינהץ.

רב הנהגים הם אנשים נורמטיבים, בחייהם ובנהיגתם, ורובם מתנהלים באופן סביר.

הדבר שמסוכן באמת הוא סטייה מהותית מהנהוג ומהסביבה. לנהוג ב-140 כשתנועה צפופה ונעה במהירות נמוכה משמעותית, זה מסוכן. לנהוג על 140, כשהתנועה נעה ב-120, זה לא מסוכן. מה שחשוב זה להיות צפוי ולהשתדל לצפות. ברגע שמכירים את הכללים, בעיקר אלו הלא כתובים, ונוהגים לפיהם, אז נוהגים בבטחה.

למה אני לא רואה את זה?

למה בדרך כלל רכב שעוקף אותי לצורך העניין, וזה לא מפריע לי, חייב קודם להידבק לי לתחת שעה (בצד ימין)?

גם אני עוקף מכוניות ועושה את זה ממרחק.

אם זו הייתה רק מהירות. פשוט הנהגים על הכביש לא אדיבים ולא מתחשבים, ולא שומרים על החוק, גם בדברים הקטנים, אז אני לא מבין על מה אתם מדברים.

פורסם
נחום, כמו שאמרו לך - התשריט יותר מאפשרי. פשוט צריך, ככל הנראה, לצאת מקבעונות מסוימים, אבל זה אפשרי.

השרשור די איבד את עצמו ברגע שהתרחש מעבר מניסיון לטיעונים הגיוניים אל הדמגוגיה בגרוש. חבל.

צר לי, אבל אתה לא תשיג את המטרה, גם לא בעוד 1000 שנה. אף אחד לא ייתן לך לדהור 150 בצד שמאל (שזה כאמור נתיב עקיפה, ולא ה"נתיב המהיר"), בלי האטות.

אגב, יצא המרצע מהשק - אתה לא באמת רוצה לעקוף מכוניות ולחזור לימין - אתה פשוט רוצה להיתקע בשמאל על מהירות גבוהה ולהעיף את כל מי שעומד בדרכך, גם על חשבון זה שאתה מלחיץ את כולם.

פורסם
למה אני לא רואה את זה?

כי אם אתה כל הזמן מהבהבים לך "ומטרידים" אותך, אז כנראה שהבעיה היא לא בכלל הציבור, אלא בנהיגה שלך, שככל הנראה מפריעה לתנועה באופן תדיר. ככל הנראה, אתה עסוק בנהיגה שלך בלעכב את התנועה, במסווה של חינוך לחוקים ואדיבות, ומקבל תגובות בהתאם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כי אם אתה כל הזמן מהבהבים לך "ומטרידים" אותך, אז כנראה שהבעיה היא לא בכלל הציבור, אלא בנהיגה שלך, שככל הנראה מפריעה לתנועה באופן תדיר. ככל הנראה, אתה עסוק בנהיגה שלך בלעכב את התנועה, במסווה של חינוך לחוקים ואדיבות, ומקבל תגובות בהתאם.

לא, כי אין לי שום אינטרס להטריד אף אחד ואני מאותם אנשים שלא נכנסים לחיכוכים. לא מהבהבים לי כל הזמן. למעשה אף פעם כמעט לא מהבהבים לי כי אני מקפיד על צד ימין יותר מרוב הנהגים שאני מכיר, אבל שמחתי שהגעת למסקנות לבד לגבי הנהיגה שלי שאף פעם לא ראית, לגבי זה שאני מפריע לתנועה שאף פעם לא ראית וכו'. רק כשמהבהבים לי, הכוונה כשזה קורה, אני לא מוכן לקבל את זה. תאמין לי שאני שומר מרחק לא רע מהמטומטמים האלה. פשוט, כשאני מסתכל על עצמי, נגיד ומישהו היה מפריע לי, והיה מתנהג לא בסדר, מה אני משטרה להגיד לו מה לעשות? וזה מה שלא מובן לי. זה אגו מטורף. אני משתדל אפילו לא לצפור לאף אחד, אלא אם כן זה בשביל להגיד לו שאם לא ישים לב למשהו, עוד רגע תאונה. דוגמא פשוטה מלפני כמה ימים, אני עוצר במעבר חציה, הולכי רגל עוברים, מאחורי רכב שאולי לא רואה אותם צופר לי, ואל תספר לי שזה נורמלי ובסדר, כי אם רכב עצר אולי יש לו סיבה, וצריך להיות רגוע.

אתה אומר דברים שפשוט אין לך מושג.

תסתכל על זה איך שתסתכל על זה, אבל אם נראה לך, שיש אפילו מקרה אחד ויחידי שמצדיק הצמדות במהירות מאחורי רכב והבהובים וזה נראה לך בסדר, אתה צריך לבדוק את עצמך, כי מי שלא שומר מרחק, שלא יספר לנו שהוא נהג אדיב ושקול. מי שלא שומר מרחק מרכב, ויהיו הנסיבות אשר יהיו, הוא אידיוט נקודה סוף פסוק. בחיים לא אצמד לרכב, ולו מהסיבה שאני מפחד להתנגש בו, בזמן שהרבה נהגים אחרים שוכחים מה זה פחד כשהם עולים לרכב ותופסים איזה תחושת אדרנלין כזו. סך הכל חתיכת פח, מה קרה.

פורסם

אתה טוען שכל מי שמסביבך מתנהל בביריונות. מכיוון שניתן להניח שרב הנהגים סבירים, הרי שמה שיוצר את הרושם שלך, בהנחה שהוא כן מבוסס, הוא שאתה נוהג באופן שיוצר פרובוקציה לסביבה, ומגדיל באופן לא פרופציונלי את כמות האגרסיביות סביבך על הכביש.

לגבי הבהובים, זו שפת תקשורת בין נהגים. גם בממלכה המאוחדת, בה נוהג להבהב מי שנותן זכות קדימה, להבהוב בנתיב המהיר יש את אותה משמעות כמו בארץ, ויש את אותה מידה של חוסר סובלנות למי שמפריע לתנועה. בשעה שהצמדות היא אכן מהתמרונים המסוכנים, הבהוב חד פעמי (לא סינוור מתמשך) הוא בקשה לגיטימית שאומרת: "שים לב, אני פה, בבקשה תן לי לעבור."

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה טוען שכל מי שמסביבך מתנהל בביריונות. מכיוון שניתן להניח שרב הנהגים סבירים, הרי שמה שיוצר את הרושם שלך, בהנחה שהוא כן מבוסס, הוא שאתה נוהג באופן שיוצר פרובוקציה לסביבה, ומגדיל באופן לא פרופציונלי את כמות האגרסיביות סביבך על הכביש.

לגבי הבהובים, זו שפת תקשורת בין נהגים. גם בממלכה המאוחדת, בה נוהג להבהב מי שנותן זכות קדימה, להבהוב בנתיב המהיר יש את אותה משמעות כמו בארץ, ויש את אותה מידה של חוסר סובלנות למי שמפריע לתנועה. בשעה שהצמדות היא אכן מהתמרונים המסוכנים, הבהוב חד פעמי (לא סינוור מתמשך) הוא בקשה לגיטימית שאומרת: "שים לב, אני פה, בבקשה תן לי לעבור."

אתה מסיק מסקנות. כולם אומרים שאין תרבות נהיגה בארץ ואתה בא ואומר שיש? לנסוע בצד ימין על 100 קמ"ש זה ליצור פרובוקציה? זה מה שאני עושה רוב הזמן.

קורה לי לפעמים שאני נכנס לכביש, ופתאום מתחשק לי לעקוף את הרכב שלפניי. איכשהו אני עושה את זה בלי להתקרב אליו צמוד מאחורה, עוקף, וחוזר לימין. למה כשעוקפים אותי לא נוהגים באותה דרך הרבה פעמים?

אני לא בהכרח מדבר על בריונות. מבחינתי רכב שעקף אותי, וחזר ימינה בלי לאותת, או לא חזר ימינה בכלל, הוא כבר לא בסדר.

לצערי הבהובים הם בדרך כלל אגרסיביים ומלווים לרוב באי שמירת מרחק. אני משתדל להימנע מאותם מקומות ומקרים, אבל אם הזדמן לי להיות בצד שמאל, אני יודע טוב שאני לא אמור להיות שם, ולפעמים גם יש לי שיקולים שלי, אבל להפריע לי ולהטריד אותי? כשאני מחליף נתיבים אני לא אוהב לעשות את זה תחת לחץ. אם אני עושה את זה תחת לחץ, אני מעדיף לא להחליף נתיב. אני צריך שדה ראיה לכל הכיוונים ונינוחות. כשאתה נצמד אלי מאחורה ומהבהב, אתה לוקח לי את אלה. אתמול, וזה לא משהו בכוונה, נסעתי בכביש צר עם נתיב אחד ומאחוריי ניידת משטרה עם צ'קלקות דלוקות אדום-כחול בפול. אתה לא יכול להגיד לכבות כי זו זכותה והיא משטרה, אבל מתוך קצת התחשבות וחשיבה בריאה, אם זה לא היה הכרחי להם לצורך ביצוע העבודה, יכלו לוותר על זה, או לפחות לנסוע קצת רחוק ממני, כי כל הכביש הזה נסעתי דרוך עם אדום כחול (זה היה בלילה) בעיניים, הסתובב לי הראש לכל הכיוונים, עד שתודה לאל הגענו לצומת והניידת נעלמה. אני לא רוצה שנהגים מסביבי יהיו לחוצים וינהגו מתוך לחץ, ובגלל זה לא הייתי מהבהב לאף אחד.

כשאני רואה רכב שנוסע בצד שמאל, ומהבהב כל כמה מטרים להוריד רכב כלשהו ימינה, זו הפגנת תחושת עליונות, והיא פסולה בעיני, כי כולנו נהגים.

פורסם
צר לי, אבל אתה לא תשיג את המטרה, גם לא בעוד 1000 שנה. אף אחד לא ייתן לך לדהור 150 בצד שמאל (שזה כאמור נתיב עקיפה, ולא ה"נתיב המהיר"), בלי האטות.

אגב, יצא המרצע מהשק - אתה לא באמת רוצה לעקוף מכוניות ולחזור לימין - אתה פשוט רוצה להיתקע בשמאל על מהירות גבוהה ולהעיף את כל מי שעומד בדרכך, גם על חשבון זה שאתה מלחיץ את כולם.

ממש, אבל ממש לא. אני נוהג במהירות גבוהה, והלכה למעשה בכל מהירות שהיא, בנתיב הימני, ומצוי באחרים רק במצבי עקיפה או לפני פניה שמאלה. לא ק"מ לפני פניה שמאלה, אלה זמן סביר.

המרצע היחיד שיצא זה ההצטדקות והחסדנות שטופת הפרופגנדה שלך. שים לב, אני לא היחיד שהסיק מסקנות לגבי אופי הנהיגה שלך - את זה עשו גם אנשים שלרוב לא מסכימים אתי פה בנושאים רבים. אם אחד אומר לך שאתה שיכור - ניחא. אם שניים אומרים לך את זה - לך לישון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ממש, אבל ממש לא. אני נוהג במהירות גבוהה, והלכה למעשה בכל מהירות שהיא, בנתיב הימני, ומצוי באחרים רק במצבי עקיפה או לפני פניה שמאלה. לא ק"מ לפני פניה שמאלה, אלה זמן סביר.

המרצע היחיד שיצא זה ההצטדקות והחסדנות שטופת הפרופגנדה שלך. שים לב, אני לא היחיד שהסיק מסקנות לגבי אופי הנהיגה שלך - את זה עשו גם אנשים שלרוב לא מסכימים אתי פה בנושאים רבים. אם אחד אומר לך שאתה שיכור - ניחא. אם שניים אומרים לך את זה - לך לישון.

אני פשוט לא מבין איך מסיקים מסקנות כאלה דרך פורום. אם זה לא אחד, אם זה שניים? יש הרבה נהגים פרועים על הכביש, לא אחד ולא שניים, ככה שזה די הגיוני, ובכלל דיי, מספיק, כמה אפשר? התעייפתי, מאיפה לכם האנרגיה?

אני דוגל בגישה הקלאסית שכמה מעטים מוזרים מנסים לערער עליה - סע רגוע, סע בטוח, זכותי?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...