Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא שווה. עדיף לתפוס נהגים שני מטר לפני השתלבות לכביש מהיר עם שלושה מסלולים, או אז התפוקה עולה ללמעלה מאלף שקליפ פר מכירה, אה סליחה, פעולת אכיפה.

סחתיין על הבקיאות, בכל אופן.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
לא שווה. עדיף לתפוס נהגים שני מטר לפני השתלבות לכביש מהיר עם שלושה מסלולים, או אז התפוקה עולה ללמעלה מאלף שקליפ פר מכירה, אה סליחה, פעולת אכיפה.

סחתיין על הבקיאות, בכל אופן.

מהירות???

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

2. לעבור שני נתיבים עד לנתיב השמאלי ושוב לחזור כל הדרך חזרה עד לנתיב הכי ימני.

גם לגבי סעיף 2 יש שני אפשריות.

א. להאיץ מעל המהירות המותרת כדי לסיים את העקיפה כמה שיותר מהר.

ב. לעקוף במהירות החוקית ואז העקיפה לוקחת זמן רב (מכיון שבדר"כ כבר עוקפים קבוצת מתנחלי אמצע) ומעצבנת את הנהגים מאחור.

והכל בגלל הנהגים שחושבים שזה ממש נחמד ונכון לנסוע בנתיב האמצעי על 86 קמ"ש כאשר המהירות המותרת היא 90 קמ"ש

זה מה שקורה לי מספר פעמים בשבוע בין אתא צפון לפז (בכיוון ההפוך פחות, אלי כיון שאני נוסע שם מוקדם מאוד בבוקר). אבל הסיבה ברורה - באתא צפון במקום לסמן שהנתיב הימני ממשיך להיות ימני הוא הופל להיות אמצעי, ואז מי שהגיע מצפון בימני ממשיך על אותו נתיב - שהפך אמצעי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע מה אתכם

אני כבר כל כך אחרי להתרגז מהדברים האלו.

מקסימום קצת עצוב מכך שאיסור העקיפה מימין, אחד מחוקי התנועה הבסיסיים ביותר איבד לחלוטין משמעות עבורי. במיוחד כשאני על האופנוע.

אבל כמו נהיגה מהירה, זה פשוט עוד משהו שאני עושה בריכוז מלא, בצמצום זמן החשיפה לסיכון המשתמשים האחרים ואותי.

לגבי האכיפה,

בניגוד למהירות, בה לשוטר "הוכחה" שחור על גבי ממל"ז שהנהג עבר על החוק. בסיטואציות רבות ובכללן נסיעה בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה נדרש תיעוד לאורך מרחק מסוים וגם אחר כך - יתחיל ויכוח, טענות, כן עקפתי, לא נסעתי, אני פונה אוטוטו.

ובאמאשכ'ם, לאיזה שוטר יש כוח לבלבולי ביצים, תנו לו להעיף את הרפורטים, שהפקד יהיה מרוצה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

בהחלט מגמה מעצבנת, זאת אחת הסיבות שאני אוהב יותר לנהוג בחושך פשוט ככה הנהגים לא יכולים להתעלם מההבהובים אם הם מתנחלים בשמאלי, אם אני נוסע ביום אני כבר לא מנסה להבהב פשוט עובר מימין (לא עוקף :-D ).

אני חייב תודה לtzvipper, שהרגיע אותי הרבה (פה בפורום) וגרם לי לנהוג הרבה יותר רגוע, פעם הייתי ממש מתעצבן מאלה שמתנחלים בשמאלי אבל הוא באמת עזר לי להיות יותר רגוע בקטעים האלה.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
מהירות???

בוודאי - זה קל לאכיפה, רוב הנהגים לא מתווכחים ולא מכלים משאבים (זמן שוטר בבימ"ש, זמן בימ"ש וכדומה). נשמע לי כמו Win רציני, לא?

סליחה על הציניות שלעיל, אבל בניגוד אליך שאתה נאיבי כנראה, אני הייתי חלק מהמערכת בעבר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

דעתי היא שבישראל יש 3 חוקי תנועה שנויים במחלוקת (נושא השרשור נכנס לאחד מהם), שמי שחוקק אותם פשוט לא מבין בתחום בו הוא עוסק:

1. חוק העקיפה מימין: זה אחלה שלפי הספר אני צריך לנסוע אחרי רכב שנרדם בשמאלי במשך 30 ק"מ כשהנתיב הימני ריק לחלוטין... אבל הגיע הזמן שיתנו לנו קצת להפעיל שיקול דעת. אני בכלל לא טורח להבהב עם האורות או לצפור, בשביל מה להיכנס לעימות עם הנהג? אולי הוא יוציא סכין ברמזור, בשביל מה להיות גיבורים?

2. מהירות "מופרזת": הכי קל לאכוף והכי הרבה כסף במצטבר. הפתרון: מאטים לפני כל מצלמה/ניידת ומאיצים אחריה, כולל שימוש באמצעים אלקטרוניים חוקיים ע"מ לאתר את מארבי הכסף הנ"ל (WAZE למשל).

3. חוק האורות ביום בשעות החורף: מניסיוני לא נאכף כמעט בכלל בתנאי מזג אוויר טובים ע"י השוטרים, זה לא מעניין אותם... אז גם אותי זה לא מעניין.

פורסם

stio צר לי - אבל נראה לי שאתה לא מבין במה שאתה כותב.

עקיפה מימין - חוק חשוב מאוד. מסכים אתך לגמרי לגבי נושא האכיפה הלקויה. בעבר המשטרה התגאתה בהתקנת מצלמות וידיאו בניידות בדיוק לצורך אכיפה זו, איני יודע מה נותר ממנה. מכל מקום, הדו"ח היחיד שקיבלתי ב-36 שנותי כנהג היתה על נהיגה שלא בימין הקיצוני (לקחתי פניה רחבה מדי).

מהירות מופרזת - בדיוק היום קראתי מאמר על נושא מניעת מוות מפציעות (לא רק מתאונות דרכים), והאחת ההמלצות המובהקות היא הגבלה ואכיפה קפדניים של נושא מנהירות הנהיגה. אז יש לי לא מעט ביקורת על המהירות המותרת בחלק נכבד מכבישי ארצנו, וכנראה שגם שיטת האכיפה באמצעות מצלמות נכשלה לפחות במדינה אחת (אנגליה), אבל יש לא מעט מדינות שבהן התוצאות שונות. למשל שויצריה.

חוק האורות ביום בחורף - ללא ספק חוק חשוב, והיה על כך דיון ארוך בפורום, שאין לי כרגע כוח לחפש. מכל מקום - המסקנות די ברורות שהדלקת אורות יעילה במניעת תאונות - עם עדיפות ל-DRL ייעודי, אבל בהעדרו הדלקת אורות "מעבר". חפש את הקישור של חן ג. לסקירה המצויינת מאוסטרליה, שבה תנאי האקלים והתאורה די מקבילים לשלנו. לטעמי (אבל זו גישה סובייקטיבית, אין לי הוכחות) החוק היה צריך להתקיים בכל ימות השנה. ממליץ לך לבדוק כמה פעמים במראה עד כמה רכב המדליק אורות גם בימי הקיץ נראה הרבה יותר טוב מאשר רכב שאינו מדליק אורות. ד"א - באותו מאמר שהזכרתי קודם צויין גם נושא הדלקת האורות ביום, אם כי הדגש היה על דו"ג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מודה שאני עובר על חוק העקיפה מימין די הרבה, כמעט כל יום. מה כבר אפשר לעשות? להמשיך לנסוע 70 קמ"ש על כביש בין עירוני עם הפרדה במקביל לרכב שבשמאלי ו"לעזור" לו לעכב את כל התנועה?

יש לציין שזה קורה גם בכבישים עירוניים, למשל בירידות מנשר כולם נצמדים משום מה לנתיב השמאלי וזוחלים שם.

זה כאילו מישהו משלם להם לגרום לך לעבור על החוק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

3. חוק האורות ביום בשעות החורף: מניסיוני לא נאכף כמעט בכלל בתנאי מזג אוויר טובים ע"י השוטרים, זה לא מעניין אותם... אז גם אותי זה לא מעניין.

אני כלל לא מסכים איתך לגבי סעיף זה. בתור אדם ליקוי ראיה ברמה נמוכה יחסית, אספר לך שבצהרי יום סגרירי ממוצע בחורף, רכב עם אורות דלוקים נראה בברור ממרחק רב מאוד, בשונה מרכב בעל אורות כבויים. יותר מכך, חבר סיפר לי בעבר שכשנשברו לו המשקפיים, הוא התקשה מאוד לזהות רכבים ממרחק ללא אורות לפני מעבר חציה.

אמנם הסיכוי שתתקל באדם עם לקות ראיה ללא משקפיים נמוך, אבל בוא נחשוב על קשישים, או ילדים שמהרים לחצות מעבר חציה עלולים לפספס רכב ללא אורות.

אז בבקשה, תדליקו אורות בחורף גם במהלך היום, זה לא יהרוג אף אחד, להפך.

אתה מהמעטים,שמצליחים להפוך חרא לקצפת,כל הכבוד.
פורסם
לא יודע מה אתכם

אני כבר כל כך אחרי להתרגז מהדברים האלו.

מקסימום קצת עצוב מכך שאיסור העקיפה מימין, אחד מחוקי התנועה הבסיסיים ביותר איבד לחלוטין משמעות עבורי. במיוחד כשאני על האופנוע.

אבל כמו נהיגה מהירה, זה פשוט עוד משהו שאני עושה בריכוז מלא, בצמצום זמן החשיפה לסיכון המשתמשים האחרים ואותי.

לגבי האכיפה,

בניגוד למהירות, בה לשוטר "הוכחה" שחור על גבי ממל"ז שהנהג עבר על החוק. בסיטואציות רבות ובכללן נסיעה בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה נדרש תיעוד לאורך מרחק מסוים וגם אחר כך - יתחיל ויכוח, טענות, כן עקפתי, לא נסעתי, אני פונה אוטוטו.

ובאמאשכ'ם, לאיזה שוטר יש כוח לבלבולי ביצים, תנו לו להעיף את הרפורטים, שהפקד יהיה מרוצה.

קרמבו הרשה לי לחלוק עליך.

עבירת אי שמירה על הימין היא עבירה קלה יחסית לאכיפה שלצערנו כנראה לא נאכפת מספיק.

יש בכל כביש אבני קילומטר מסומנות ע"י מעצ,כל שעל השוטר לעשות הוא לעקוב אחרי "השמאלנים" לציין מאיזה קמ ועד איזה קמ עקב אחרי הרכב ונגמר הסיפור.

לגבי הויכוח,האמן לי שגם כאשר רושמים דוח על פלאפון/מהירות/ליקויים טכניים או כל מה שתבחר יש ויכוחים,במידה והדוח רשום כמו שצריך לא יעזור לנהג בית משפט.

הבעיה היא שאדם אשר יקבל דוח כזה יתבכיין בפורום שלמשטרה אין מה לעשות חלק מהחברים יצדיקו אותו...:evil:

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

אולי זה אתה שפשוט נוהג לאט...

לנסוע 70 קמ"ש ולטעון טענה כזאת זה קצת דבילי לא?

נ.ב

חוץ מזה אתה צריך לראות את הפקקים באיזור עפולה לכיוון נצרת ואז תדבר על נסיעה מימין...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...