Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דני צודק ב100000%.

חוץ מזה, martines, כשאתה רוצה להשתלב, אתה גם צריך ללמוד להיות על הקו שבין להיות אגרסיבי לבין לא להצליח להשתלב.

אני חושב שזה דווקא יחסית נדיר שלא נותנים לך להשתלב, אבל אתה צריך א) לא לחתוך את מי שנמצא משמאלך, כי אף אחד לא רוצה לדפוק בלימת חירום; ב)בכל זאת לנסות להכנס לנתיב שאתה צריך ולא להיות הססן מדי, כי אז בטוח תתקשה להשתלב

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה נובע מהעובדה שאנשים לא מבינים את הכביש, כשמשתלבים לנתיב מהיר צריך להאיץ!!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
נראה אתכם נוסעים בשמאלי בגרמניה או מנסים לעקוף מימין , רמז זה לא יגמר טוב.:lol:

הסבר : בכביש של 3 מסלולים שם מי שנוסע על 130 צמוד לימיני, 150-180 באמצעי, 200 + בשמאלי, כך שסביר להניח ימישהו יכנס בכם ולא תזכו להמשיך לנהוג.

בכלל גם נהגיי פארארי ופורשה יורדים לאמצעי מדי פעם ולא מתנחלים בשמאל.

העניין של העקיפה מימין זה מקור להסתבכות עם שוטר גרמני קשוח וחוק זה חוק.

הרשה לי לתקן אותך, כי אתה טועה, בגרמניה:

מי שנוסע על 130, נוסע בנתיב הימני

מי שנוסע על 150-180, נוסע בנתיב הימני

מי שנוסע 200 +, נוסע בנתיב הימני

אף אחד לא נוסע בשמאלי בגרמניה, הם משתמשים בו לעקיפה בלבד.

גם למבורגיני על 300 קמ"ש מסיימת עקיפה וחוזרת לימין, אפילו שזה מצריך מנהגה לצאת לעקיפות ולחזור כל 20 שניות.

וזה רק אחד מיני רבים שיש עלינו לאמץ מהתרבות המוטורית שלהם

כבר חתמתי...

פורסם

גם למבורגיני על 300 קמ"ש מסיימת עקיפה וחוזרת לימין, אפילו שזה מצריך מנהגה לצאת לעקיפות ולחזור כל 20 שניות.

סקופ בשבילך!כמות הרכבים שנוסעים שם 300 היא בערך 0.

זה עושים התיירים שמתלהבים מהכביש.

המהירות הממוצעת קטנה בהרבה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
סקופ בשבילך!כמות הרכבים שנוסעים שם 300 היא בערך 0.

זה עושים התיירים שמתלהבים מהכביש.

המהירות הממוצעת קטנה בהרבה.

הרוב לא נוסעים 300 אבל הרבה מאוד נוסעים מעל 200 שזה מהירות סבירה שם .

פורסם

אני לא ירדתי בתגובה לדקויות אבל בהחלט אתה צודק ותגובתי לא סותרת את מה שאתה כותב.

אכן הרכבים שנוסעים בצורה מהירה מאוד מזגזגים ללא סוף בן המסלול השמאלי לאמצעי כדי לאפשר לנהגים יותר מהירים לעבור אותם

ולא לחסום להם את הדרך.

בגרמניה צורת הנהיגה שונה ומהרבה סיבות הנהיגה שם שונה בתכלית מהנהיגה בארץ.

אצלנו ממילא המהירות בכבישים איטית ואותו אחד שנוסע בשמאלי בכביש של 100 ולא יורד לימין עושה את זה מכמה סיבות עיקריות.

א. צדקנות וניסיון לחנך את האחר, הרי כתוב 100 מה אתה רוצה לעקוף אותי ב101 קמ"ש אסור !!.

ב. חוסר צומת לב וחוסר ידע בנהיגה נכונה וכמובן חוסר אכפתיות.

ג. מלחמות איגו טיפשיות מה אתה רוצה לעקוף אותי עם המאזדה שלך לי יש מנוע גדול יותר.

ד. אדם לאדם זאב והכל נלקח אישית.

בטח יש עוד הרבה שלא חשבתי עלהם.

ב.

פורסם

מסכים איתך לחלוטין.

ולמר סקופים, בכמה ימים שביליתי שם, עקפו אותי לא מעט רכבי-על במהירות גבוהה משמעותית משלי, והייתי על המקסימום שהרכב איפשר (190)

כבר חתמתי...

פורסם
מסכים איתך לחלוטין.

ולמר סקופים, בכמה ימים שביליתי שם, עקפו אותי לא מעט רכבי-על במהירות גבוהה משמעותית משלי, והייתי על המקסימום שהרכב איפשר (190)

אני מגיע לגרמניה הרבה מאוד מכיר ומוקיר את שיטת הנהיגה שלהם.

פורסם
אני לא ירדתי בתגובה לדקויות אבל בהחלט אתה צודק ותגובתי לא סותרת את מה שאתה כותב.

אכן הרכבים שנוסעים בצורה מהירה מאוד מזגזגים ללא סוף בן המסלול השמאלי לאמצעי כדי לאפשר לנהגים יותר מהירים לעבור אותם

ולא לחסום להם את הדרך.

בגרמניה צורת הנהיגה שונה ומהרבה סיבות הנהיגה שם שונה בתכלית מהנהיגה בארץ.

אצלנו ממילא המהירות בכבישים איטית ואותו אחד שנוסע בשמאלי בכביש של 100 ולא יורד לימין עושה את זה מכמה סיבות עיקריות.

א. צדקנות וניסיון לחנך את האחר, הרי כתוב 100 מה אתה רוצה לעקוף אותי ב101 קמ"ש אסור !!.

ב. חוסר צומת לב וחוסר ידע בנהיגה נכונה וכמובן חוסר אכפתיות.

ג. מלחמות איגו טיפשיות מה אתה רוצה לעקוף אותי עם המאזדה שלך לי יש מנוע גדול יותר.

ד. אדם לאדם זאב והכל נלקח אישית.

בטח יש עוד הרבה שלא חשבתי עלהם.

ב.

תרשה לי להדאיג אותך.

יש כאלה שלא עוברים ימינה כי הם לא בטוחים אם יש להם רכב בצד ומפחדים.

יצא לי לראות רכב שכמעט התנגש ברכב לידו במעבר ימינה לאחר שאחר הלחיץ אותו מאחור.

עם כל הכבוד בכל סיטואציה שהיא, מי שמחזיק רישיון צריך לדעת (!) אם הוא יכול לעבור נתיב או לא יכול לעבור נתיב.

פורסם
חוסר תרבות נהיגה וחוסר אכיפה.

תקנה 35 לתת קובעת שנהג ינהג תמיד בצדו הימני הקיצוני של הכביש(גם אם השעה 3 לפנות בוקר והוא לבד על הכביש).

לצערנו אין מספיק אכיפה על הנושא, ועל תרבות הנהיגה לא אאריך במילים.

שימו לב לחתימה.:oops:

לפני כחצי שנה יצא לי לפתח שיחה עם שוטר.

מיד תקפתי אותו על חוסר אכיפה בכל מה שקשור לנתיב השמאלי.

הוא ענה כך : "מה לא בסדר בלנסוע בנתיב השמאלי? זה טוב כי זה מרווח את המכוניות בכביש, שלא יהיה צפוף".

הוא היה רציני, מאוד רציני.

וכשאמרתי שזה לא חוקי הוא פשוט נפנף יד ואמר: "נההה".

:|

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
זו בדיוק התופעה שאני נתקל בה. הרבה נהגים בשמאלי מתייחסים למי שמנסה להשתלב בנתיב שלהם לפניהם כאילו הוא תוקף אותם אישית, או משפיל אותם בזה שהוא מנסה להשתלב לפניהם.

אז אני מנסה להשתלב בנתיב השמאלי לפני צומת בשביל לפנות שמלאה, מחכה שזה שנוהג במקביל יתקדם, אבל זה שמאחוריו מאיץ ולא מאפשר להשתלב, מאיט ומחכה שגם הוא יעבור,אבל זה שמאחוריו מאיץ ולא מאפשר להשתלב, מאיט ומחכה שגם הוא יעבור, אבל זה שמאחוריו מאיץ ולא מאפשר להשתלב, מאיט ומחכה שגם הוא יעבור...

וכך הלאה

כבר קרה שנאלצתי להמשיך ישר ולפספס את הפנייה (למשל בכביש 40 במיוחד בקטע שבין רמלה לרחובות). לכן אני משתלב ברגע שאפשר גם אם זה במרחק ניכר מהצומת.

ולי מפריע לא פחות נהג שמשתלב בכוח אפילו שזה לא מתאפשר, ואפילו שלא נותנים לו. אדיבות זה טוב, אבל האחריות תמיד נופלת על יוזם העקיפה ולא מי שנסע רגיל. מי שרוצה להשתלב צריך לדעת לאתר את ה"חור". אפשר גם ליצור חור, בכך שאתה נוסע בשקט מאחורי אותה משאית, בלי להראות כוונת מעבר או איתות, וברגע שיש מרווח בטוח, מאותתים ועוברים. לעבור נתיב תוך בלימת הרכב שמאחוריך זה לא אחראי. זה גם לא אפקטיבי ולא נכון - הרי אם הם נוסעים מהר ממך, הם גם יעברו הרבה לפני שתספיק לעבור ולהתאים את עצמך למהירות שלהם מבלי שתייצר האטה ומכאן שמוטב שהם יעברו וכשיתפנה, תיכנס.

פורסם

בואו נעשה סדר. כבישי אירופה הם לא בדיוק מסלול המראה למטוסים מנמיכי טוס. בכביש בינעירוני אירופי מהירות הנסיעה החוקית דומה לזו שבארץ (90-100) ובצדק. קיימים אלו שחורגים ממהירות זו, אבל הם לא כל כך רבים וכמובן שהם נקנסים ובגדול.

בכבישים מהירים מתאפשרת נסיעה מהירה יותר, אך גם עד 120-130 ולא יותר. כאן יותר אנשים חורגים ממגבלות המהירות אך בסך הכל זוהי מהירות התנועה הממוצעת. הפרשי המהירות הגדולים נוצרים ביחס לרכבים אטיים כגון משאיות ורכבים הגוררים קרוואנים.

הסיבה פשוטה: זה גורם למצב של התנגשות (הפרעה לתנועה) בין המהיר לאיטי. ההפרעה הזו - מפריעה.

משום כך תמיד יותר טוב לאפשר לרכב מהיר יותר לעקוף, גם אם חושבים שהוא נוסע מהר מדי או משהו כזה, כי אם המהיר לפנים והאיטי מאחור - אין התנגשות ואין בעיה; ואם להיפך - שניהם מפריעים זה לזה.

ואני חוזר ואומר שזה ז-נ-י-ח לעומת העניין הבטיחותי שהוא העיקר בשמירת הימין. לא אכפת לי שיעכבו אותך בעקיפה עד מחר. העיקר שהנסיעה תהיה בטוחה, וזה ההישג העיקרי של נסיעה בימין, ולא מניעת ה"הפרעה" לעקיפתך.

כמובן שכן אכפת לי, גם כיון שהבעיה הזו רק מחריפה את הבעיה הבטיחותית, אבל עדיין: הנרטיב של השרשורים הללו מוטעה מיסודו כי הוא מתמקד בתפל ולא בעיקר, וזה כלשעצמו מעיד על תפיסת בטיחות לקויה בקרב הרבה מגיבים שאומרים ש"תרבות נהיגה יש רק בקארספורום." אז מסתבר שאפילו בפורום אין יותר מדי תרבות נהיגה או לפחות לא תרבות של בטיחות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, שאלת למה זה מרגיז וזה מרגיז כי זה לא מאפשר למי שרוצה לנסוע יותר מהר לעשות את זה.

לא חושב שתרבות נהיגה בהכרח קשורה לבטיחות. לא בטוח שבעלים של פרארי בכביש המחבר בין פרנקפורט לקובלנץ, למשל, עושה משהו מאוד בטוח, כשהוא טס ב250 קמש בנתיב השמאלי שם. העניין הוא שהנג הממוצע בכבישי גרמניה מבין את זה שיש אנשים שרוצים לנסוע מהר יותר ומכבד את זה, לא עושה להם דווקא ולא גורם להם לדפוק ברקס, כי פתאום הוא מחליט שרק בשמאלי יהיה לו טוב, או כי בא לו ללמד אותם איך הוא חושב שצריכים להתנהל בכבישים.

אבל הדברים אלו גם קשורים. יותר כבוד הדדי יוצר גם פחות כעסים, פחות זגזוגים, פחות עצבים ומה לא.

גם זה יוצר סביבה יותר בטוחה בכבישים, בסופו של דבר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

חן,

גם אני אבקש לחלוק עליך לעניין זה.

ככל שתמימי דעים אנו שיש בשמירה על הימין משום יצירת סדר, סבורני כי סדר וכללים ברורים הם הם המשפיעים באופן ישיר על הבטיחות.

הרמוניה על הכביש נוצרת כאשר איש איש נוסע לו ואחד לא מפריע לרעהו. מקום בו נהג בוחר לעקוף משאית, והוא משתהה בביצוע העקיפה, או שהוא סתם מצוי בצד שמאל ללא כל סיבה, יוצר צבר של מספר רב של מכוניות מאחוריו שרבים מנהגיהן מתחננים שהעקיפה הארוכה הזו כבר תסתיים ויוכלו לחזור ימינה ולהמשיך בנסיעה. ריכוז כזה של מכוניות של נהג שנמצא בצד שמאל שלא לצרכי עקיפה, או שלצרכי עקיפה מבלי שהוא מבצע עקיפה, הוא גורם סכנה מובהק. כאשר עקיפה אפשרית, אין ריכוזי מכוניות שעלולות להביא לתאונות והכביש מתפנה מהר יותר.

אמנם ניתן לומר שאין מקום לאגרסיה על הכביש, אבל העובדה בשטח היא שהתנהגות מעין זו של תפיסת הנתיב השמאלי מולידה אגרסיה אצל הנהג הישראלי, ואין שום מקום לגרום לה ביוזמתך שלך, על אחת כמה וכמה כשהחוק אוסר עליך לנסוע בנתיב השמאלי שלא לצרכי עקיפה. נסיעה במהירות איטית בכל נתיב יוצרת עומסים ופקקים שתוצאותיהן אגרסיה וריכוז מכוניות רבות במקום אחד, וכשעושים אותה נסיעה איטית בנתיב השמאלי ולא מאפשרים עקיפה בטוחה ומושלמת, הרי האימפקט השלילי גדול שבעתיים. אם לא שוכנעת במובן המעשי, המציאותי, אז תשתכנע בתזה הראשונית שלי, ששמירה על כללים וסדר, יש בהם כדי לתרום לבטיחות.

פורסם

אני מסכים שהסיבה שאתה מציין משפיעה גם כן על הבטיחות, אבל הסיבה הפשוטה לשמירת הימין היא אחרת: אתה, הנהג, יושב בצדו השמאלי של הרכב. לכן, אתה קרוב יותר למראה השמאלית ועל כן מודעותך לרכבים העוקפים אותך משמאל גבוהה יותר מאשר לאלו החולפים מימינך. על כן, הנהיגה אמורה להיות בשיירה בימין, ורכבים מהירים יותר אמורים רק לחלוף על פני האיטיים מהם משמאל ולחזור לתלם.

אני גם חושב שתרבותיות וסדר זה טוב ושזה תורם בעקיפין לבטיחות, אבל שלא נשלה את עצמנו לרגע שזה העניין העיקרי שבשמירת הימין. כל השיח הזה על עצבנות, על 'חסימת' עוקפים וכדומה חוזר על עצמו כמו גלגל של אנטיליה, בלי שום אזכור לסיבה האמתית שבגינה שומרים על הימין. אני בספק שמרבית המתלוננים בנושא בכלל מכירים את הסיבה הזאת. חבל.

לא חושב שתרבות נהיגה בהכרח קשורה לבטיחות.אז אתה לא יודע מהי תרבות נהיגה. לא בטוח שבעלים של פרארי בכביש המחבר בין פרנקפורט לקובלנץ, למשל, עושה משהו מאוד בטוח, כשהוא טס ב250 קמ"ש בנתיב השמאלי שם.אז הוא אידיוט. מה, גרמני לא יכול להיות אידיוט?.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...