Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שיש פתרון חוקי נורא פשוט לכל התסבוכת הזו - לאפשר עקיפה מימין בצורה חוקית.

אפשר גם היה לצאת באיזה קמפיין של "או ירוק" או הרשות הלאומיות לבטיחות בדרכים, שמסביר שלא צריך להתנחל בשמאל (וגם לא במרכז) ללא סיבה. אבל למה לעשות את זה? יותר קל לשקר על "מהירות שהורגת", ולתת לאידיוט או הפרחה בנתיב השמאלי את ההרגשה שהם מצילים חיים כשהם נוסעים שם ב70, באמצע איילון, גהה או כל כביש דומה אחר.

ד"א עוד משהו מסנדרום ה-"ישראלי לא יצא פראייר" - כמעט בכל יום יוצא לי לעקוף מישהו בכבישים שונים, ואז כשאני חוזר ימינה ומגיע לרמזור הקרוב, הבחור שזה עתה עקפתי לעולם יעבור לנתיב השמאלי ברמזור, אם יהיה שם לפחות רכב אחד פחות. למה? כי מה, זה לא ברור? הוא הרבה יותר מהיר, כשהוא חוסך רכב שלם ברמזור. וזה שאחר כך הוא יתקע את כולם שם, כי הוא איטי? מה זה משנה אל מול ההרגשה העיליאית של דפיקת המערכת ברמזור?!

כן, איך אפשר שלא להתעצבן? איך אפשר לחנך אנשים להיות פחות מטומטמים ולהוציא את ה-"אני לא פראייר! אני אדפוק את המערכת" מתוך ה-dna שלהם?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האמת חיכיתי לתגובה שלך, לא ניסחתי את זה טוב, הכוונה הייתה להישאר בנתיב שלך אבל להאיץ טיפה בצורה כזאת שקצה האוטו שלך (הפנסים) יהיו קצת לפני אלה של המתנחל (והוא יוכל לראות אותם), את כל זה אתה עושה בנתיב שלך, באותו קו בלי לגעת בהגה (רק להחזיק אותו), המטרה היא שהמתנחל יראה את האיתות ויבין שהוא תוקע את השמאלי.

הבעייה שבדרך כלל אין מקום בנתיב כדי לעשות את זה ואם יש כבר מקום, אז בדרך כלל פשוט יש מספיק מקום גם כדי פשוט לעקוף את המתנחל בנתיב השמאלי. ובעייה נוספת שאלה שהם מנותקים לגמרי מהמציאות הם אפילו לא ישימו לב שאתה עושה מהלכים כאלה ולא יבינו שאתה מנסה לרמוז להם.

היום מישהו עשה לי את זה (השתחל ביני ובין הנהג מימיני) אני לא יודע איך הוא בכלל הצליח להיכנס שם, מזלו שאני כל הזמן מסתכל במראות כי אחרת הייתי נכנס בו.

דרך אגב אתה צריך להיות גאה בי, כשראיתי אותו מגיע הבנתי ישר מה הוא מתכוון לעשות ובמקום לתת גז (כי הרי מי יעקוף אותי מימין ככה?!) דווקא עזבתי את הגז ונתתי לו לעבור (וגם אחרי שהאטתי בקושי נשאר שם מקום).

כל הכבוד! ככה צריך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
איך אפשר לחנך אנשים להיות פחות מטומטמים ולהוציא את ה-"אני לא פראייר! אני אדפוק את המערכת" מתוך ה-dna שלהם?

חינוך מחדש, במדינה אירופאית מתורבתת.

פורסם
הבעייה שבדרך כלל אין מקום בנתיב כדי לעשות את זה ואם יש כבר מקום, אז בדרך כלל פשוט יש מספיק מקום גם כדי פשוט לעקוף את המתנחל בנתיב השמאלי. ובעייה נוספת שאלה שהם מנותקים לגמרי מהמציאות הם אפילו לא ישימו לב שאתה עושה מהלכים כאלה ולא יבינו שאתה מנסה לרמוז להם.

האמת שלי בדר"כ יש מספיק מקום לעשות את זה כי אני נוסע ממש על הקו מימין (סבא שלי היה נהג משאית, עד היום זה אחד הדברים שהוא מקפיד עליהם מאוד).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
אני מצאתי שהרבה נהגים שמצטיינים בשמירה על הימין, חוטאים מאוד כאשר מישהו חוסם להם את הנתיב השמאלי. במקרה זה הם ייצמדו, יהבהבו באורות, ייצפרו, יאיצו בחוזקה לעבר אחוריו של הנהג ממול וכדומה - הכל בשביל "להעיף" אותו מהנתיב השמאלי.

במקרה של מתנחל בשמאלי (לרבות השמאלי ה"אמצעי") - יש לאותת לנהג ממול שיזוז, אך בעדינות ולא באגרסיביות. שני איתותים קצרים באור הדרך יסבו בדרך כלל את תשומת לבו של הנהג ממול. כדאי להמתין כעשר שניות ולאותת שוב ואם גם זה לא עובד - פשוט עוקפים, מימין בלית ברירה.

נהג שנשאר על הנתיב השמאלי ללא צורך גורם לסיכון חמור, הרבה יותר מאשר הרבה עבירות אחרות (כולל מהירות).

הם גם אותם נהגים שלא שמים לב או שלא מעניין אותם שהם מעכבים את התנועה, גם הבהוב לא מזיז אותם (וזה בתנאי שהם בכלל ראו שהבהבת להם, ביום זה לא טריוויאלי הם מנותקים מכל מה שקורה מסביב.

אין יום שאני לא רואה בבוקר גאון תורן כזה שלא זז, וכשאני עוקף אותו הוא עסוק במשהו, ברדיו, בפלאפו, בעיתון, בגילוח, באיפור, במה לא?

אז אם לא מגיבים להבהוב כפול, וצפירה קצרה ולא מלחיצה ואחריה הבהוב כפול נוסף יזיזו את הדביל התורן משם, אני חותם על זה בשתי ידיים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
סעו 2 קמ"ש יותר מהניידת ועקפו אותה בביטחה ובשקט

אכן אני עוקף ניידות בשיטה זו, דיברתי על תופעת העדר הישראלית שתמיד יהיה עומס תנועה מאחורי ניידת משטרה (אם היא נוסעת לאט, לא מצוי כמעט...).

אני נדהם שדיון הזה אורכו 8 עמודים - כאילו חלק מאנשים פעם ראשונה ביקרו בכבישי ארצינו.

הרי לכולם ידוע איך כאן נוהגים - מה הטעם כל פעם להתעצבן? צריך פשוט לנהוג נכון במצב קיים וזהו - ללא עצבים וברציאונליות.

לנהוג בלי עצבים - זה לנהוג בכיף. לנהוג עם עצבים זה לנהוג בגהנום שאתם יוצרים לעצמכם.

מה שאתה אומר זה נכון ואפשרי ליישום ביומיום הרגוע, אני הקפצתי את השרשור מכיון שזה בא לי במלוא העוצמה, וכשמיהרתי, ועוד בכביש 6 שאנשים אמורים להבין ששילמתי על זה ומותר לי לנסוע שם במהירות 110 קמ"ש במקום על 90-100 קמ"ש מאחורי האגזוז המעשן שלהם.

האמת שיש פתרון חוקי נורא פשוט לכל התסבוכת הזו - לאפשר עקיפה מימין בצורה חוקית.

הלוואי, אבל לא ידוע לי על אף מדינה מתוקנת שמותר לעקוף מימין (מלבד אנגליה והונג קונג :lol: )

הסיבה העיקרית לזה היא שיש לך 'שטח מת' מימין. (גם משמאל יש, אבל הוא הרבה פחות משמעותי.

ובודאי שיש עוד הסברים מלומדים יותר ופחות למה אסור לעקוף מימין אא"כ בטור או בצומת.

...

אפשר גם היה לצאת באיזה קמפיין של "אור ירוק" או הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, שמסביר שלא צריך להתנחל בשמאל (וגם לא במרכז) ללא סיבה. אבל למה לעשות את זה? יותר קל לשקר על "מהירות שהורגת", ולתת לאידיוט או הפרחה בנתיב השמאלי את ההרגשה שהם מצילים חיים כשהם נוסעים שם ב70, באמצע איילון, גהה או כל כביש דומה אחר.

כן, איך אפשר שלא להתעצבן? איך אפשר לחנך אנשים להיות פחות מטומטמים ולהוציא את ה-"אני לא פראייר! אני אדפוק את המערכת" מתוך ה-dna שלהם?

זהו שאי אפשר, מקסימום אפשר לפתוח על זה פוסט בקארספורום.

אולי נרוויח שעוד קצת נהגים יקחו לתשומת ליבם את הנושא לא להתנחל בשמאלי.

וקמפיין של אור ירוק? הצחקת אותם, הם עסוקים לדברר ולהצדיק את המשטרה שעסוקה מאוד בקמפיין מסחטות המהירות החדשות.

נהג שנשאר על הנתיב השמאלי ללא צורך גורם לסיכון חמור, הרבה יותר מאשר הרבה עבירות אחרות (כולל מהירות).

הם גם אותם נהגים שלא שמים לב או שלא מעניין אותם שהם מעכבים את התנועה, גם הבהוב לא מזיז אותם (וזה בתנאי שהם בכלל ראו שהבהבת להם, ביום זה לא טריוויאלי הם מנותקים מכל מה שקורה מסביב.

אין יום שאני לא רואה בבוקר גאון תורן כזה שלא זז, וכשאני עוקף אותו הוא עסוק במשהו, ברדיו, בפלאפו, בעיתון, בגילוח, באיפור, במה לא?

אז אם לא מגיבים להבהוב כפול, וצפירה קצרה ולא מלחיצה ואחריה הבהוב כפול נוסף יזיזו את הדביל התורן משם, אני חותם על זה בשתי ידיים.

אם המצב היה כמו שאתה מתאר, שאחרי צפירה קצרה הנהגים מפנים לך את הנתיב - אז או:

אחד משנינו לא חי בישראל.

אתה מגיע מאחוריהם עם משאית, צופר אויר, ופנסים של רכבת.

אתה נוסע בניידת משטרה. :lol:

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

מה שאתה אומר זה נכון ואפשרי ליישום ביומיום הרגוע, אני הקפצתי את השרשור מכיון שזה בא לי במלוא העוצמה, וכשמיהרתי, ועוד בכביש 6 שאנשים אמורים להבין ששילמתי על זה ומותר לי לנסוע שם במהירות 110 קמ"ש במקום על 90-100 קמ"ש מאחורי האגזוז המעשן שלהם.

גם למהר אפשר בצורה רגועה ורציאונליות: למצוא נתיבי עקיפה, לתכנן מסלול בצורה אופטימלית. למהר זה לא תירוץ למצב שיש על הכביש. צריך לדעת איך למהר נכון, אם אתה לא יודע איך - אז פשוט סע לאט ובסובלנות.

או פשוט תעבור לרכב עם מקדם פחד גבוה יותר ואז תיראה איך הנתיב השמאלי מתפנה לבד מולך.

צר לי שאני צריך להזכיר את המושג מקדם פחד, אבל על הכבישים שלנו לעיתים קרובות ככה זה עובד - ממש כמו שרשרת מזון בג'ונגל. או פשוט אל תגיע לרמה כזאת וסע באופן רציאונלי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אם המצב היה כמו שאתה מתאר, שאחרי צפירה קצרה הנהגים מפנים לך את הנתיב - אז או:

אחד משנינו לא חי בישראל.

אתה מגיע מאחוריהם עם משאית, צופר אויר, ופנסים של רכבת.

אתה נוסע בניידת משטרה. :lol:

לא הבנת אותי, התכוונתי שהייתי חותם על מצב כזה בשתי ידיים, המציאות רחוקה מאוד מזה.

הלוואי, אבל לא ידוע לי על אף מדינה מתוקנת שמותר לעקוף מימין (מלבד אנגליה והונג קונג :lol: )

הסיבה העיקרית לזה היא שיש לך 'שטח מת' מימין. (גם משמאל יש, אבל הוא הרבה פחות משמעותי.

ובודאי שיש עוד הסברים מלומדים יותר ופחות למה אסור לעקוף מימין אא"כ בטור או בצומת.

יש לזה סיבה הגיונית - עקיפה עושים מכיוון אחד, לא משניים.

תחשוב על תרחיש בו אתה נוסע בנתיב הימני כחוק ומגיע למשאית, שבאופן טבעי אתה רוצה לעקוף אותה, ואני נתקעתי בנתיב השמאלי מאחורי דביל שעסוק בלכתוב SMS ואני רוצה לעקוף אותו מימין (כמו שההצעה גורסת שיש לאפשר).

שנינו "בונים" על הנתיב המרכזי ולאף אחד אין זכות קדימה יותר מהשני, ובניגוד למה שיכולים להגיד לך ב"אור ירוק" ו"רענון נהיגה" אין מצב כזה שאין לאף אחד זכות קדימה וכולם צריכים לתת.

זכות קדימה היא זכות ותמיד יש מישהו שחוקית הזכות שייכת לו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

^

באמת סקרן אותי מה קורה במצב כזה, אז אתה אומר לי בעצם שאם אני עובר מהימני לאמצעי ואתה מהשמאלי לאמצעי ואנחנו נכנסים אחד בשני, אתה אשם?

פורסם

הפוך, אתה אשם, עליך לתת לרכב הנמצא בעקיפה (כלומר בנתיב השמאלי) לסיים אותה בבטחה ורק לאחר מכן לצאת לעקיפה משלך

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא הפוך ולא הפוך, שניכם אשמים, הימני יצא לעקיפה בלי להסתכל במראות ולא ווידא שיש לו נתיב פנוי והשמאלי אשם כי חזר מעקיפה (אחרי הכל חזר מנתיב השמאלי) כנ"ל כמו הראשון, בקיצור 2 טמבלים שכנראה נוהגים מהר מהמהירות המותרת.

פורסם

יש פתרון!

מלבד לחנך את הילדים שלכם אחרת, כאשר אתם הנוסעים ברכב ולא הנהגים, שימו לב כיצד הנהג נוהג.

זה יכול להיות אבא שלכם או סתם חבר, אם הוא מתנחל בשמאל תעירו לו נחרצות!

יש לי חבר שמסרב לקחת אותי ברכבו כי אני עושה לו את המוות, הוא מתנחל בשמאל ולא מבין מה אני רוצה ממנו למרות שאני מבהיר לו שהוא עובר על החוק חד משמעית :roll:

כשאני רואה רכבים מהתאגיד שלי עושים שטויות בכביש, אני לוקח את מספר הרכב, מברר מי הוא הנהג ותופס אותו לשיחה נוקבת על העבירות שהוא עשה + איום להעברת המידע הנהג לקצין הבטיחות של התאגיד אם לא יחדל.

גם רכבי ליסינג, לא להתעצל! לרשום את מספר הרכב ולהתקשר! חלק מהחברות הנ"ל לוקחות את הנושא ברצינות, ולאחר שהן שומעות על עובד סורר ייתכן וייקחו את רכבו.

ואל תשכחו, השינוי מתחיל בנו, אני בטוח שחלק מהמתלוננים על התופעה הנ"ל חטאו בה בעצמם, לעתים לא ביודעין ולעתים "כי רק אני בכביש, אז מה זה משנה".

בברכת דיר בלק, אני צופה בכם 8)

כבר חתמתי...

פורסם

יאיר, אחל'ה פיתרון יש לך. כל הכבוד שאתה לוקח את היוזמה לידיים ומחנך את האנשים סביבך. אם לפחות מישהו מהם יפנים את זה - המאמץ שלך לא לחינם ואני בטוח שאנשים יפנימו את זה.

פורסם

תוסיף את ארה:ב, או לפחות מלק נכבד מהמדינות בה. לכן באתרים אמריקאיים שעוסקים בנהיגה באירופה מדגישים שוב ושוב את האיסור לעקוף מימין המקובל באירופה - ומופיע גם בתקנות שלנו (הנגזרות מהאירופיות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...