Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראית פעם דוח על נסיעה בנתיב השמאלי?

הדו"ח היחיד שקיבלתי ב-38 השנים האחרונות היה על עבירה זו. פניתי ימינה ולקחתי את הסיבוב רחב מדי, לנתיב השמאלי בכביש דו נתיבי (דרך הארבעה בעכו, אם מישהו מכיר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נתיב הימני בכבישים רבים לא שמיש בגלל בורות, גלים וטלאים. כמו בן בימני נוסעות משאיות שמעיפות אבנים וכל מיני רכבים עמוסים שעוד שניה משהו נופל להם מהארגז.

בעיר ימני זה אפילו לא אופציה, הנתיב משמש לחניה, עצירה, כל הזמן יוצאים משם רכבים מחניות ועוד. מחוץ לעיר רק בחלק מהכבישים המהירים נתיב הימני בר נסיעה וגם זה לא תמיד, אחרי הגשם נפערים בורות.

במקרים כאלה אני מבין את השימוש בשמאלי, אני לא מדבר על מקרים כאלה אלא על מקרים שבכביש 22 או כביש 6, נהגות חותכות לתוך הנתיב השמאלי ישר כשהן עולות על הכביש ואז גם הרבנות לא תצליח להפריד אותן מהנתיב שלהן.

אני אומנם משתדל לנסוע בימני ותמיד מאפשר לעקוף אותי כשאפשר, אבל למדתי כבר את כל קטעי הכביש במסלולים הקבועים בהם לנסוע בימני זה מסוכן.

גם לי יש מקטעים שאני מכיר שאין סיכוי שאסע בהם על הנתיב הימני, בהנתן שהשמאלי פנוי. וגם כשאני על השמאל אני נוסע במהירות החוקית לכביש ולא קילומטר פחות.

התשתיות באיזור שלי הן מכה, וגם אם אני רואה מישהו נוסע בשמאלי במקום בו הימני שבור לגמרי אני מבין.

יש תופעות הרבה יותר מסוכנות שאני ממליץ להתעסק הרבה לפני הנתיב הימני. למשל רוכבי אופניים, רוכבי קטנועים שליחויות במרכז הארץ, משאיות שמעיפות אבנים, אי מתן זכות קדימה, אי מתן זכות קדימה להולכי רגל (אתמול חציתי מעבר חציה כאשר לא היו רכבים, אבל הגיח רכב במהירות ופשוט עקף אותי במעבר חצייה ואני לא אחד שנכנס לרכבים מתחת לגלגלים), רכבים לא תקינים. אני מסכים איתך, בעיית הנתיבים היא לא הבעיה היחידה בארץ לצערי, אבל לפי דעתי היא בעיה שורשית בדיוק כמו אי מתן זכות.

נסיעה בשמאלי זה לא בסדר, אבל זה מינורי. הלוואי שזה יהיה כל הצרות שיש לנו על הכבישים. ואמרו אמן

"התנחלות על השמאל" יוצרת לחץ בכביש בכך שהיא מאיטה את המהירות הכללית של התנועה, יוצרת עצבנות אצל נהגים, חלקם בוחרים בשיטות מטומטמות כדי לחנך את הנהגים הסוררים כמו מופע אור-קולי וזגזוגים חדים מאוד בין מכוניות כדי להפחיד את המתנחל. היא גורמת לנהגים לקחת סיכונים מיותרים בכביש.

בשורה התחתונה, אני כנהג במדינת ישראל לא יכול לנהוג כחוק כיום, יש אנשים שמאלצים אותי לבצע עבירות ולעקוף מימין משום שאבא שלהם קנה את נתיב העקיפה, ואני לא מתכוון ליצור שרשרת מכוניות בנתיב השמאלי שתעכב את כל התנועה בכביש המהיר.

למה דווקא הבעיה הזאת מעצבנת אותי מאוד? בגלל שבחירת נתיב נסיעה זה הא' ב' של נהיגה, אם לא יאכפו את החוקים הקטנים והבסיסיים, איך אתה מצפה שיאכפו את הגדולים?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

הבעיה העיקרית באי-שמירת הימין אינה עיכוב נהגים מהירים יותר אלא היא בעית שדה ראיה. בעיה זו קטנה יחסית (אך קיימת!) ברכב פרטי, וחמורה יותר ברכב גדולים.

לכן, אי-שמירת ימין היא כן בעיה חמורה (בעיני, לפחות) אך מקובלת עלי הדעה שהיא אמנם אינה כה מסוכנת (להבדיל ממרגיזה!) כמו נהיגה בדעת מוסחת או מעורפלת, נהיגה במהירות שאינה מתאימה לנסיבות, אי-מתן זכות קדימה (כולל חוסר ציות לרמזורים) ואי-שמירת רווח.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
זה לא מה ששאלתי.

זה בדיוק מה ששאלת, המרחק בין אזהרה בע"פ לאזהרה רשמית ולדו"ח ניתנת בידי השוטר במקום (אזהרה רשמית לפי תנאי הקדם), אי לכך מספיקה העובדה שהעבירה הזו נאכפת (גם אם פעם במיליון שנה).

מהסיבה הפשוטה - שים במקום גבי מישהו אחר, שיגיב לשוטר ב"מה אתה רוצה ממני?" ו"לך לך חפש" והעניין מסתיים אחרת לחלוטין.

הבנתוס?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
נתיב הימני בכבישים רבים לא שמיש בגלל בורות, גלים וטלאים. כמו בן בימני נוסעות משאיות שמעיפות אבנים וכל מיני רכבים עמוסים שעוד שניה משהו נופל להם מהארגז.

בעיר ימני זה אפילו לא אופציה, הנתיב משמש לחניה, עצירה, כל הזמן יוצאים משם רכבים מחניות ועוד. מחוץ לעיר רק בחלק מהכבישים המהירים נתיב הימני בר נסיעה וגם זה לא תמיד, אחרי הגשם נפערים בורות.

אני אומנם משתדל לנסוע בימני ותמיד מאפשר לעקוף אותי כשאפשר, אבל למדתי כבר את כל קטעי הכביש במסלולים הקבועים בהם לנסוע בימני זה מסוכן.

יש תופעות הרבה יותר מסוכנות שאני ממליץ להתעסק הרבה לפני הנתיב הימני. למשל רוכבי אופניים, רוכבי קטנועים שליחויות במרכז הארץ, משאיות שמעיפות אבנים, אי מתן זכות קדימה, אי מתן זכות קדימה להולכי רגל (אתמול חציתי מעבר חציה כאשר לא היו רכבים, אבל הגיח רכב במהירות ופשוט עקף אותי במעבר חצייה ואני לא אחד שנכנס לרכבים מתחת לגלגלים), רכבים לא תקינים.

נסיעה בשמאלי זה לא בסדר, אבל זה מינורי. הלוואי שזה יהיה כל הצרות שיש לנו על הכבישים.

אתה בדרך כלל לא כותב שטויות.

נתיב ימני לא שמיש בגלל בורות. איפה אתה נוהג באפריקה ?

בעיר נתיב ימני זה לא אופציה. מדובר על נתיב ימני פנוי ולא על נתיב שאתה כל הזמן צריך להכנס ולצאת ממנו מה שגורם לסכנה גדולה יותר.

לנסוע בנתיב הימני זה לא מסוכן.

תופעות מסוכנות אחרות - אותה גישה כמו עם מסנן DPF (או איך שלא קוראים אותו) של הדיזל. יש דברים יותר מסוכנים, מזהמים, תעזבו אותי באמא שלכם.

אתה עושה לעצמך הנחות על חשבון אחרים בכביש.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הדברים נכונים ביסודם.

הנתיב הימני משמש משאיות ואוטובוסים שמשקלם הרב גורם נזק לכביש. להגיד שזה כזה חמור שזה ימנע ממני לנהוג בימין - נכון רק לפעמים.

גם אם הנתיב הימני עצמו פנוי אבל לידו יש טורים של מכוניות חונות ויציאות מכבישים צדדיים ובתים - זה לא רעיון טוב לנהוג בימין. עדיף לנהוג בשמאל ולפנות לנהגים אחרים את הדרך אם צריך.

גם הגישה הכללית נכונה לטעמי. גם למי שמאמין בקלה כבחמורה (כמוני!) צריך שיהיו פרופורציות ונהג מכונית שמזדחל בשמאלי אינו דומה לנהג שאינו שומר רווח, שנוהג בגילופין וכדומה. זה יותר מרגיז מכפי שזה מסוכן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתה עושה לעצמך הנחות על חשבון אחרים בכביש.

אמיר, מעבר לזה שהטיעונים לא ללא נימוקים אלא סתם האשמות ריקות (סתם לדוגמא סע בכביש 75 בקטעים שלא נסללו מחדש בחורף אחרי הגשמים ועכשיו זה עוד יחסית המצב מעולה וספור כמות בורות וטלאים), כל דבר שאתה וכל אחד אחר עושה בעולם הזה, זה על חשבון של אחרים. עברת ברמזור ירוק? זה בגלל שמישהו עמד והמתין באדום. גדשת על הלנצ'יה שלך? מישהו נשם באויר מזוהם יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הגדישה של הלנצ'יה חסכה הרכבה של מנוע גדול יותר ומזהם יותר כדי לקבל את אותם כוחות סוס.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הוספתי תגובה ב-YNET.

הנה היא גם כאן כלשונה...

בקשה מאלה שכבר החליטו לחזור "מתישהו" לימין...

משום מה אתם "תקועים" במחשבה ש"ליטוף" דוושת התאוצה = נהיגה זהירה. תמיד.

כשאתם עוקפים אז תעקפו!

למרבית המכוניות כיום, יש מנועים גמישים ותיבות הילוכים מודרניות המאפשרות

יכולת האצה יפה עד מרשימה.

וזה לא בהכרח כדי לעשות "תחרויות על הכביש"....

בעקיפה זה בטיחות !

תלחצו גז, תנו קיק-דאון, והשלימו את העקיפה בזריזות,

גם אם זה יגרום לכם לעבור את המהירות החוקית ב-5 קמ"ש למספר שניות.

תאמינו לי, אף אחד לא יתן לכם על זה קנס, רק יברכו אתכם.

בכך גם תקפידו יותר על שמירת מרחק מהרכב הנעקף , וגם תימנעו מעיכוב התנועה.

לפעמים לוקח לכם דקות ארוכות להשלים עקיפה פשוטה, ולכל התנועה שנתקעת

מאחורה (חוץ ממכם), זה נראה כאילו אתם עושים "דווקא"!

למרות שאני בטוח שזו לא כוונתכם...

נהיגה בטוחה ומהנה לכולם!

פורסם

לי דווקא יש בעיה אחרת עם המתנחלים בשמאלי.

אני ש-ו-נ-א לנהוג כאשר בנתיב השמאלי, מטר מאחוריי נוסע כל הזמן רכב אחר במהירות זהה לשלי.

זה מתריד לי את הנהיגה, מסכן אותי ולא מאפשר לי, במידת הצורך לבצע תימרון התחמקות.

בד"כ הטיפול שלי בהם הוא איטוט שמאלה ותחילת גלישה לנתיב שלו, או שהוא בולם או שמאיץ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני שונא כאלה שמשווים איתי מהירות. במקרה כזה אני פשוט מאט או מאיץ, תלוי בנסיבות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לי דווקא יש בעיה אחרת עם המתנחלים בשמאלי.

אני ש-ו-נ-א לנהוג כאשר בנתיב השמאלי, מטר מאחוריי נוסע כל הזמן רכב אחר במהירות זהה לשלי.

זה מתריד לי את הנהיגה, מסכן אותי ולא מאפשר לי, במידת הצורך לבצע תימרון התחמקות.

בד"כ הטיפול שלי בהם הוא איטוט שמאלה ותחילת גלישה לנתיב שלו, או שהוא בולם או שמאיץ.

אתה מתכוון כשאתה בנתיב הימני והוא מאיץ ובולם כמוך?

אלה הכי גרועים, וזה בד"כ קורה אחרי שהם נדבקו לנתיב השמאלי כאילו מחלקים שם שוברי חגים ומחזיקים מאחוריהם טור של מכוניות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא חייב להאיץ ולבלום כמוני, שנינו במהירות קבועה כשהחזית שלו נמצאת חצי מתר מאחורי האחורה שלי (רק כמובן בנתיב ליד).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

השוואת מהירות גם מעצבנת בימני. זה קטע כזה אצל אנשים. כשאני בימני על 90-100 ויוצא לעקיפה של מישהו בימני על 85, אז כמעט תמיד הוא מאיץ יחד איתי כדי להקשות עליי. לא מבין את זה בחיי.

איזה יום אחד נסעתי בימני עם בקרת שיוט על 95 קמ"ש בערך. מגיעה נערה עצבנית בפיאט 500 באמצעי ועוקפת אותי, ואז מתיישרת לימיני, ואז שוב מאיצה, ואז שוב מתיישרת. הסתכלתי שמאלה וראיתי אותה מסמלת לי עם היד "תן לי לעקוף" וצועקת בעצבים. לא הבנתי מה היא רוצה אז האטתי מעט והיא עקפה. קרה המקרה ושנינו עצרנו ברמזור. היא פותחת חלון ומתחילה לצעוק: "למה אתה לא נותן לי לעקוף? למה אתה מאיץ כשאני מנסה לעקוף? בגלל אנשים כמוך המדינה נראית כמו שהיא נראית" ועוד כמה קלישאות רנדומליות. אמרתי לה שאני נוסע עם בקרת שיוט ולאורך כל הזמן המהירות שלי נשארה קבועה.

ההלם על הפרצוף שלה היה מדהים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לא חייב להאיץ ולבלום כמוני, שנינו במהירות קבועה כשהחזית שלו נמצאת חצי מתר מאחורי האחורה שלי (רק כמובן בנתיב ליד).

אני אוהב קצת להאט ולהאיץ לראות אם זה סתם מישהו שנרדם על אותה מהירות (או מתרכז בספידומטר במקום בכביש נניח) או שהוא מנסה לחקות אותי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...