Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שאתה מתעקש:

47. (א) נוהג רכב לא יעקוף בכביש רכב אחר, בין שהוא באותו נתיב-נסיעה ובין אם לאו, אלא מצדו השמאלי.

(ב) מותר לנוהג רכב לעבור על פני רכב אחר מצדו הימני במקרים אלה:

(1) נוהג הרכב האחר נמצא בנתיב לפניה שמאלה בלבד או מתכוון לפנות שמאלה ואותת על כך;

(2) בפניה שמאלה אל כביש חד-סטרי או אל כביש שיש בו שני נתיבים או יותר בכל כיוון נסיעה ועד שנוהג הרכב האחר השלים את פנייתו לתוך הנתיב השמאלי;

(3) נוהג הרכב נוסע בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית;

(4) נוהג הרכב נוסע בנתיב המיועד לפניה ימינה בלבד.

(ג) בלי לפגוע בהוראות תקנת משנה (א) ותקנה 35, בכביש חד-סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה, אשר מחמת צפיפות התנועה נעים בו כלי רכב בטורים בכל נתיב, לא יראו כעקיפה את תנועתם של כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות שבה נוסעים כלי הרכב שבנתיב האחר, ובלבד שהדבר לא יגרום הפרעה או סיכון לתנועה.

(ד) נוהג רכב לא יעקוף רכב, אלא אם הדרך פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר לו את ביצוע העקיפה ואת המשכת הנסיעה בבטיחות ללא הפרעה וללא סיכון לנסיעתו של רכב אחר, וללא הפרעה אחרת לתנועה מכל כיוון שהוא.

(ה) נוהג רכב לא יעקוף, לא ינסה לעקוף ולא יסיט את רכבו שמאלה או ימינה כדי לעקוף רכב או בעל-חיים באחד מאלה:

(1) הראות לקויה או שדה הראיה חסום או מוגבל;

(2) הוא נמצא אחרי התמרור א-30 לפני מפגש מסילת ברזל, ועד אחרי מפגש מסילת הברזל;

(3) הוא מתקרב אל מעבר חציה להולכי רגל המסומן על פני הכביש או על ידי תמרור המציין מקום מעבר חציה להולכי רגל, ועד שעבר את מקום מעבר החציה;

(4) הוא עובר בתוך צומת, או אינו משלים את העקיפה לפני הגיעו לצומת;

(5) הוא חוצה קו הפרדה רצוף, אלא אם כן בסמוך לו בצדו הימני נמצא קו קטעים;

(6) הוא נמצא במנהרה או בתוך 50 מטרים לפני מנהרה או 50 מטרים אחרי היציאה מן המנהרה.

(ו) הוראת פסקה (4) בתקנת משנה (ה) לא תחול על –

(1) עקיפה בכביש שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה;

(2) עקיפת בעלי-חיים, רכב בעל שני גלגלים או רכב הנגרר על ידי בהמה, ובלבד שהעקיפה ממלאה אחר ההוראות האחרות של תקנות אלה.

(ז) נוהג רכב לא יעקוף רכב, ולא יעבור על פני רכב, שעצר לפני צומת, לפני מעבר חציה או לפני מפגש מסילת ברזל לשם מילוי אחרי הוראות חלק זה.

(ח) נוהג רכב לא יעקוף רכב עוקף אלא אם הכביש חד-סטרי או בכביש שהותרה בו העקיפה לפי תמרור או לפי הוראות תקנות אלה ויש בו יותר משני נתיבים באותו כיוון נסיעה; לענין זה לא יבוא במנין הנתיבים נתיב שיועד לתחבורה ציבורית. הוראות תקנת משנה זו לא יחולו על אוטובוס, למעט אוטובוס זעיר, ועל רכב מסחרי או על רכב עבודה שמשקלם הכולל עולה על 3,500 ק"ג ורכב כאמור לא יעקוף רכב עוקף אחר בכל דרך.

קרא טוב טוב את סעיף ד' המודגש ובמיוחד את החלק הסופי, ללא הפרעה אחרת לתנועה מכל כיוון שהוא, כל רכב, גם רכב מהיר יותר שמגיע מאחוריו.

אם יצאת לעקיפה בגלילות ותסיים בנתניה אתה עובר על תקנה 35:

35. נוהג רכב ישתמש ככל האפשר בצדו הימני הקיצוני של הכביש, אף בכביש חד-סטרי, או בצדו הימני הקיצוני של הנתיב המיועד לאותו סוג רכב, הכל בכפוף להוראות חלק זה.

ואם תנסה לטעון ברצינות שמגלילות עד נתניה לא היה אפילו קטע אחד שבו הנתיב הימני היה פנוי במרחק שיאפשר לך להשתלב בו - השופט יזרוק אותך מכל המדרגות בצדק.

במציאות יש הרבה דברים לא תקינים במדינה, נראה לך תקין שקצין משטרה בכיר ככל שיהיה מודיע באופן שאינו משתמע לשתי פנים במסיבת עיתונאים שאין בכוונתו לאכוף עבירה מסוימת כלפי נהגים על רכב מסוים?

בתיאוריה אחד כזה צריך לעמוד למשפט, במציאות זה עבר מתחת לרדאר בכלל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהצלחה להוכיח ״הפרעה לתנועה״ בכביש מהיר(נגיד מהירות מותרת 90) והרכב נוסע בנתיב השמאלי במהירות 80 קמ״ש ולא נדבר על להוכיח סעיף ״ככל האפשר״ , בנוסף אתה בטוח שאתה מכיר את מערכת המשפט התעבורתי בארץ ? ושכחת שזה כמו מפעל ומספיק שאתה מגיע עם חבר עורך דין כנראה תצליח להוכיח הכל כי לשופט יש עוד 20 תיקים במקרה הטוב באותו יום..

יש סיבה שבמציאות זה סעיפים שנותנים עליהם דוחות רק כאשר כל הנתיבים הימנים ריקים מנפש חייה, אתה יכול להמשיך להתווכח עד מחר, בהיגיון אתה צודק ואני מסכים איתך אבל משפטית אלו סעיפים שקשה להוכיח אותם כשיש תנועה סבירה בכביש מהיר.

פורסם

הכי פשוט בעולם להוכיח הפרעה לתנועה, זה ההיפוך של מתן זכות קדימה - במילים אחרות אם גרמת לרכב אחר לסטות ממסלולו או להאט ממהירותו - הפרעת לתנועה.

אם עקף אותך מימין - הפרעת, אם הוא הגיע לאחוריך - הפרעת.

שופטים לא נוהגים להכנס לעומק של תיק כזה, גם אם תביא חבר עו"ד אתה תמצא אשם במהירות הבזק, בעצם אם תגיע עם עו"ד הוא ייעץ לך לסגור עסקה עם התובע לפני.

דו"ח על נסיעה בשמאלי אתה תקבל גם אם יש נתיב כלשהו מימינך שפנוי.

משפטית זה הכי קל בעולם להוכיח אותם, כי הלכה למעשה נטל ההוכחה "שאין לך אחות" הוא עליך, ולא על התובע המשטרתי.

המשטרה פשוט בוחרת לא לאכוף באופן כללי את העבירות האלה, ביחד עם 99% מתקנות התעבורה, זה לא אומר שלא יקום שוטר שאתה לא בא לו טוב בעין ויחליט דווקא לאכוף כלפיך את העבירה.

במקרה כזה אתה לא תצא מזה - להוכיח שאתה לא הפרעת לתנועה זה כמעט בלתי אפשרי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

במקרה אני גר בסטייט שבו שוקלים את החוק הזה, ואני לחלוטין מבין מאיפה זה נובע, אנשים פה ממש מטומטמים בנוגע לחזרה לנתיב הימני, לפעמים תראו להקה של רכבים פה פשוט נוסעת על המהירות המקסימלית באותו מקטע של כביש לאורך חמש מייל, זה מאוד מעצבן כשאין מאיפה לעקוף גם אם תרצה..

פורסם

זה מתסכל לך כישראלי שחי שם.

אני לא חושב שזה מתסכל לאמריקאי שנולד שם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עזוב אכיפה, בגלל שיש חוק כזה אז כולנו למדנו אותו בתאוריה ותירגלנו אותו בשיעורי הנהיגה ויכלנו להכשל עליו בטסט ולכן גם (למרות שיש מיעוט מעצבן) הרוב לא מתנחלים בשמאלי וגם אם כן, יפנו אותו בהבהוב אורות מאחור.

שם זה כלל לא קיים ומי שנהג הרבה בארה"ב יודע שאמריקאים לא ממהרים לשנות/ לפנות נתיב, לא מרשעות, אלא בגלל שככה נוהגים שם וככה החוק.

הבעיה שבישראל יותר מדי אוהבים להפעיל הבהוב אורות מאחור, אתה נוסע בשמאלי 10 קמ"ש מעל המותר ומאחורה מתעצבנים שאתה לא 30 קמ"ש מעל המותר.

פורסם

מתעצבנים (אולי) בצדק, אם הימני פנוי, רד אליו ותן להם לטוס כאוות נפשם, כמובן לא בעת שאתה בעצמך עוקף, אז הם יצתרכו להמתין בסבלנות עד שתסיים את העקיפה.

זה עדיין לא קשור לזה שפתיל הסבלנות של הישראלים כלל לא קיים, זה עובר משיוט נינוח ל"תזוז או שאני רוצח אותך".

פורסם

העניין הוא שהרבה מאוד מהנהגים בישראל לא נמצאות על הנתיב השמאלי לשם עקיפה, אלא כי יותר נוח להם שם.

המצב הזה יוצר עומסים מיותרים ומגדיל מאוד את הסיכון בכביש.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
ראית פעם דוח על נסיעה בנתיב השמאלי?

תראה לדוגמה פה:

אכן יש אכיפה,נעצרתי בעבר על אי חזרה לימין אחרי שיצאתי מכיכר לשני נתיבים פנויים ובחרתי לעמוד בשמאלי (הימני היה ריק).

שוטר שהתחבא בתחנת אוטובוס קלט אותי, רצה לתת לי דו''ח אבל שחרר אותי אחרי "אזהרה" בעל פה.

זה עניין של רצון של השוטר להיכנס בך, כמו 99% מתקנות התעבורה :|.

כמובן לא בעת שאתה בעצמך עוקף, אז הם יצתרכו להמתין בסבלנות עד שתסיים את העקיפה.

זה פשוט לא נכון, כתוב לך בפירוש בתקנה שאסור לך להפריע לתנועה מאף כיוון - כולל מאחוריך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ל-א ניכנס לויכוח העקר הזה שוב !!!

פורסם (נערך)
העניין הוא שהרבה מאוד מהנהגים בישראל לא נמצאות על הנתיב השמאלי לשם עקיפה, אלא כי יותר נוח להם שם.

נתיב הימני בכבישים רבים לא שמיש בגלל בורות, גלים וטלאים. כמו בן בימני נוסעות משאיות שמעיפות אבנים וכל מיני רכבים עמוסים שעוד שניה משהו נופל להם מהארגז.

בעיר ימני זה אפילו לא אופציה, הנתיב משמש לחניה, עצירה, כל הזמן יוצאים משם רכבים מחניות ועוד. מחוץ לעיר רק בחלק מהכבישים המהירים נתיב הימני בר נסיעה וגם זה לא תמיד, אחרי הגשם נפערים בורות.

אני אומנם משתדל לנסוע בימני ותמיד מאפשר לעקוף אותי כשאפשר, אבל למדתי כבר את כל קטעי הכביש במסלולים הקבועים בהם לנסוע בימני זה מסוכן.

יש תופעות הרבה יותר מסוכנות שאני ממליץ להתעסק הרבה לפני הנתיב הימני. למשל רוכבי אופניים, רוכבי קטנועים שליחויות במרכז הארץ, משאיות שמעיפות אבנים, אי מתן זכות קדימה, אי מתן זכות קדימה להולכי רגל (אתמול חציתי מעבר חציה כאשר לא היו רכבים, אבל הגיח רכב במהירות ופשוט עקף אותי במעבר חצייה ואני לא אחד שנכנס לרכבים מתחת לגלגלים), רכבים לא תקינים.

נסיעה בשמאלי זה לא בסדר, אבל זה מינורי. הלוואי שזה יהיה כל הצרות שיש לנו על הכבישים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש מקומות שבהם אני מעדיף לנהוג בימין למרות שהנסיעה מעט יותר קופצנית או שהאספלט מעט יותר חלק, למשל כשרטוב ואז בימין תמיד חלק יותר.

ברם, כדבריך יש מקומות רבים בעיר שבהם אני נמנע מלנהוג בימין (למרות שרעיון שמירת הימין אינו מוגבל לנהיגה בינעירונית) ולא דווקא בגלל בורות וחוסמי נתיבים אלא כדי להתרחק מרכב החונים בצמוד למדרכה ועשויים לצאת באחת, הולכי רגל וכדומה.

במצב כזה, אני נוהג בשמאל, אך מוכן לפנות את הנתיב רגעית בעבור רכב מהיר יותר. גם מחוץ לעיר ואפילו בדרך מהירה יש הרבה הגיון במעבר נתיב לשמאל לפני מחלפים וכדומה. אתה אמנם לא עוקף רכב אטי - אלא עוקף אזור סכנה פוטנציאלית וזה לגיטימי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ראית פעם דוח על נסיעה בנתיב השמאלי?

פעם נסעתי עם מישהו בשמאלי בכביש 6 ושוטר העיר לו במערכת הכריזה שיזוז ימינה. הוא לא הבין מה השוטר רצה ממנו.

בחיי לא ראיתי דו"ח כזה בעיניים.

היה אחד שקיבל לא מזמן בשרשור הייעוץ המשפטי, וגם שם זה נדיר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...