Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נדהם שדיון הזה אורכו 8 עמודים - כאילו חלק מאנשים פעם ראשונה ביקרו בכבישי ארצינו.

הרי לכולם ידוע איך כאן נוהגים - מה הטעם כל פעם להתעצבן? צריך פשוט לנהוג נכון במצב קיים וזהו - ללא עצבים וברציאונליות.

לנהוג בלי עצבים - זה לנהוג בכיף. לנהוג עם עצבים זה לנהוג בגהנום שאתם יוצרים לעצמכם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הישראלים לא עוקפים ניידת משטרה גם אם היא נוסעת בנתיב הימני, למה? ככה!

סעו 2 קמ"ש יותר מהניידת ועקפו אותה בביטחה ובשקט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני נדהם שדיון הזה אורכו 8 עמודים - כאילו חלק מאנשים פעם ראשונה ביקרו בכבישי ארצינו.

הרי לכולם ידוע איך כאן נוהגים - מה הטעם כל פעם להתעצבן? צריך פשוט לנהוג נכון במצב קיים וזהו - ללא עצבים וברציאונליות.

לנהוג בלי עצבים - זה לנהוג בכיף. לנהוג עם עצבים זה לנהוג בגהנום שאתם יוצרים לעצמכם.

קשה לא להתעצבן כשאתה רוצה לעקוף משאית שמעיפה עליך חול מהארגז שלה אבל הנהג שבשמאלי חושב שמשחקים פה TRON -מחליט פתאום לחסום אותך בזה שהוא משווה איתך מהירות ולא נותן לך לעבור נתיב.

והכי מעצבן שהוא לא עושה את זה בכוונה כדי להזיק לך, הוא פשוט לא מודע לכלום חוץ מלעצמו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
קשה לא להתעצבן כשאתה רוצה לעקוף משאית שמעיפה עליך חול מהארגז שלה אבל הנהג שבשמאלי חושב שמשחקים פה TRON -מחליט פתאום לחסום אותך בזה שהוא משווה איתך מהירות ולא נותן לך לעבור נתיב.

והכי מעצבן שהוא לא עושה את זה בכוונה כדי להזיק לך, הוא פשוט לא מודע לכלום חוץ מלעצמו.

לא קשה. מגדילים מרחק וזהו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לרוב לא עוזר כי הדביל ליד ממשיך לישמור על המקום לידך(מאיץ-גם מאיץ, מאט-גם מאט).

יש את הדבלילים הנ"ל שלא מודעים לשום דבר בכביש ואין להם מושג איך באמת צריך להיתנהג ולהיתנהל עם רכבים נוספים ליד.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

נהג טוב יודע בכל רגע נתון מה יש סביבו, יודע לתכנן מהלכים מראש בצורה אופטימלית ולבצע כשצריך תמרונים דרושים על מנת להמשיך לנסוע בבטחה.

דבילים לא חסרים, אבל כאשר אתה מגדיל את המרחק יש לך חופש לתמרון, שדה ראייה רחב יותר ואם צריך מקום לצבור מהירות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לא קשה. מגדילים מרחק וזהו.

מגדילים מרחק = האטה. הנהג שמאחוריך פתאום מתעצבן ונצמד. לא בטוח שהוא יכול לעקוף אותך כי הרכב שנוסע לאט בשמאלי לא מאפשר לו אז הוא גם מתעצבן ואתה ממשיך לאכול חול מהמשאית.

בנוסף על כל זה, המשאית כבר נוסעת יחסית לאט וכשאתה מאט עוד יותר כדי ליצור מרחק ביניכם אתה גורם לעומס. כמובן שמי שירצה לעקוף לא יגיע רחוק עד שאותו "שמאלני" לא יבין שהוא לא צריך להיות שם.

פורסם

אם ההאטה לטובת הגדלת הרווח נעשית בעדינות, ניתן מספיק זמן לרכב מאחור להגיב בהתאם ולהגדיל את המרחק. הגדלת המרחק מלפנים הינה האמצעי מספר אחד להיזהר דווקא מהנהג שמאחור, על ידי מניעת האטה חריפה (בשל בלימת הרכב ממול) שתסכן אותך מאחור.

מבחינה זו, גם טענתך לגבי העיכוב הנגרם בשל שמירת הרווח הינה שטותית, שכן הרווח מאפשר זרימה טובה יותר של התנועה שכן הוא מאפשר המשך התקדמות רציפה ולא נהיגה "על הבלמים של הנהג המוביל" וכן מקום לנהגים להתמזג, פתיחת שדה הראיה לפנים ואפשרות לביצוע עקיפה בקלות.

שמירת רווח היא חובה, בכל מצב נהיגה, בכל נתיב ובכל דרך! הייתי אפילו מסתכן ואומר שהיא חשובה יותר משמירת הימין.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לפעמים מה שעוזר זה קצת לעקוף את המתנחל (שהוא יראה את הפנסים שלך) ולאותת, פה בדר"כ הם מבינים את המסר ונותנים לך לעבור (או שמים קצת גז או ברקס), אם זה לא מספיק מובן אפשר קצת להתקרב אליו (בזהירות רבה), אם גם זה לא עוזר נשאר רק להתעצבן בשקט.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
מגדילים מרחק = האטה. הנהג שמאחוריך פתאום מתעצבן ונצמד. לא בטוח שהוא יכול לעקוף אותך כי הרכב שנוסע לאט בשמאלי לא מאפשר לו אז הוא גם מתעצבן ואתה ממשיך לאכול חול מהמשאית.

רוב הנהגים שומרים מרחק גם כאשר אתה מאיט. אני כימעט ולא נתקל בנהגים שלא שומרים מרחק ונוסעים בימין. כל הנצמדים לפגוש למניהם נוסעים בשמאלי, מקסימום אם אתה מאיט הם עוברים לשמאלי (תוך כדי שחותכים איזה רכב בצורה מסוכנת בלי לאותת).

לפעמים מה שעוזר זה קצת לעקוף את המתנחל (שהוא יראה את הפנסים שלך) ולאותת, פה בדר"כ הם מבינים את המסר ונותנים לך לעבור (או שמים קצת גז או ברקס), אם זה לא מספיק מובן אפשר קצת להתקרב אליו (בזהירות רבה), אם גם זה לא עוזר נשאר רק להתעצבן בשקט.

ידידי, משחקים האלה על הכביש לא מובילים לשום דבר טוב. יש כאלה שכאשר אתה נצמד מאיטים או נוסעים לאט דווקא.

יש לשמור תמיד מרחק, לא להצמד ולא לשחק עם נהגים אחרים. מי שמתנחל בנתיב, לרוב כל המשחקים שלך איתו לא יעזרו.

מה זה "קצת לעקוף"?

אני ממליץ לא לצאת לכביש בחיפוש אחר ריגושים.

פורסם

אני מצאתי שהרבה נהגים שמצטיינים בשמירה על הימין, חוטאים מאוד כאשר מישהו חוסם להם את הנתיב השמאלי. במקרה זה הם ייצמדו, יהבהבו באורות, ייצפרו, יאיצו בחוזקה לעבר אחוריו של הנהג ממול וכדומה - הכל בשביל "להעיף" אותו מהנתיב השמאלי.

במקרה של מתנחל בשמאלי (לרבות השמאלי ה"אמצעי") - יש לאותת לנהג ממול שיזוז, אך בעדינות ולא באגרסיביות. שני איתותים קצרים באור הדרך יסבו בדרך כלל את תשומת לבו של הנהג ממול. כדאי להמתין כעשר שניות ולאותת שוב ואם גם זה לא עובד - פשוט עוקפים, מימין בלית ברירה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רוב הנהגים אכן שומרים מרחק וכמובן שלא מאיטים בצורה חריפה. יש גם לא מעט כאלו שלא. הבעיה היא שבעיקר בקטעי כביש כאלה שבהם התנועה זורמת יחסית יפה למרות כמות המכוניות הגדולה, כל האטה כזו יוצרת עומס שנמשך הרבה אחרי "אזור ההתרחשות". כל זה בגלל נהג שלא מכיר את חוקי התנועה. מצבים כאלה גורמים לנהגים שסביבך ללחץ ועצבים וכנראה הם גם ינהגו בצורה שיכולה לסכן אותך איכשהו, אי אפשר לצאת מנק' הנחה שבכל רכב יושב נהג טוב.

מה שבטוח זה שעל חשיבות שמירת מרחק אין עוררין.

פורסם

להיפך, יוצאים מנקודת הנחה שכולם נוהגים גרוע, ולכן שומרים מהם מרחק! נהג צמוד מאחורה? שמור עוד מרחק מלפנים. כך גם תשמור מרחק "בשבילו", גם תעודד אותו לעקוף וגם תאפשר לו לבצע עקיפה שכזו בבטחה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אוקיי, אבל בזה שהוא יעקוף אותי הוא לא יגיע רחוק, יש הרי מתנחל משמאל. רוב הסיכויים שהוא ישלים עם העניין וימשיך להיצמד למתנחל ואני ימשיך לאכול חול מהמשאית. לא עשינו בזה כלום :-)

סביר להניח שבמרווח שייוצר ביני לבין המשאית וה"שמאלני" ממהרים ישתמשו כדי לזגזג ולעקוף אותו, וזה גם יוצר סיכון.

פורסם

ידידי, משחקים האלה על הכביש לא מובילים לשום דבר טוב. יש כאלה שכאשר אתה נצמד מאיטים או נוסעים לאט דווקא.

יש לשמור תמיד מרחק, לא להצמד ולא לשחק עם נהגים אחרים. מי שמתנחל בנתיב, לרוב כל המשחקים שלך איתו לא יעזרו.

מה זה "קצת לעקוף"?

אני ממליץ לא לצאת לכביש בחיפוש אחר ריגושים.

האמת חיכיתי לתגובה שלך, לא ניסחתי את זה טוב, הכוונה הייתה להישאר בנתיב שלך אבל להאיץ טיפה בצורה כזאת שקצה האוטו שלך (הפנסים) יהיו קצת לפני אלה של המתנחל (והוא יוכל לראות אותם), את כל זה אתה עושה בנתיב שלך, באותו קו בלי לגעת בהגה (רק להחזיק אותו), המטרה היא שהמתנחל יראה את האיתות ויבין שהוא תוקע את השמאלי.

(הרעיון בלהתקרב קצת למתנחל הוא שמשהו יציק לו בעין ושוב הוא יבין שהוא תוקע את השמאלי, כמובן אני לא מדבר על היצמדות שמראה כמעט נוגעת במראה אלא הסטה קלה מאוד מאוד של ההגה שתגרור נסיעה שלא בקו ישר [בזהירות רבה מאוד])

היום מישהו עשה לי את זה (השתחל ביני ובין הנהג מימיני) אני לא יודע איך הוא בכלל הצליח להיכנס שם, מזלו שאני כל הזמן מסתכל במראות כי אחרת הייתי נכנס בו.

דרך אגב אתה צריך להיות גאה בי, כשראיתי אותו מגיע הבנתי ישר מה הוא מתכוון לעשות ובמקום לתת גז (כי הרי מי יעקוף אותי מימין ככה?!) דווקא עזבתי את הגז ונתתי לו לעבור (וגם אחרי שהאטתי בקושי נשאר שם מקום).

אני מצאתי שהרבה נהגים שמצטיינים בשמירה על הימין, חוטאים מאוד כאשר מישהו חוסם להם את הנתיב השמאלי. במקרה זה הם ייצמדו, יהבהבו באורות, ייצפרו, יאיצו בחוזקה לעבר אחוריו של הנהג ממול וכדומה - הכל בשביל "להעיף" אותו מהנתיב השמאלי.

אתה צודק, גם אמא שלי שמה לב לזה (אני לא צופר או מאיץ בחוזקה [מה זה אמור לתת ?] אבל כן מהבהב עם האורות) כי אתה מרגיש שאתה שומר חוק ואחרים שמים ז*ן וזה יותר גרוע כי זה גם מפריע לך לנסוע כמו שצריך.

לי גם בתור נהג חדש שיודע כמה קשה (האמת שלי לא היה כ"כ קשה) ויקר תהליך הוצאת הרישיון, ויודע שעל כל שטות שאתה עושה בטסט ישר פוסלים אותך ואתה צריך לעשות הכול מההתחלה (350 ש"ח עולה טסט אבל זה לשרשור אחר) אז רבאק מה הבעיה לאותת, אף אחד עוד לא מת מזה, אני משתגע מהדברים הקטנים האלה :evil:

במקרה של מתנחל בשמאלי (לרבות השמאלי ה"אמצעי") - יש לאותת לנהג ממול שיזוז, אך בעדינות ולא באגרסיביות. שני איתותים קצרים באור הדרך יסבו בדרך כלל את תשומת לבו של הנהג ממול. כדאי להמתין כעשר שניות ולאותת שוב ואם גם זה לא עובד - פשוט עוקפים, מימין בלית ברירה.

בדיוק.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...