Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מגמה נוראית.

יוצא לי לא פעם בכביש 431 שזהו כביש בעל 3 נתיבים ולפעמים אף יותר(תלוי באיזה חלק אתה נוסע) לעבור לנתיב הימני ולנסוע כמעט קילומטר שלם בלי לפגוש אף רכב שנוסע לפני בנתיב. פשוט מטורף.

דבר

דבר נוסף זה שאנשים שוכחים שנתיב ימין הוא "הנתיב האיטי" ולא פעם שאני נוסע עם חבר ברכב שלו(פיקנטו) ואנחנו נוסעים על מהירות לא גבוה(אזור ה-80-85 קמ"ש) נצמדים אלינו מאחורה ומצפצפים ומסמנים לנו עם האורות הגבוהים להאיץ או לפנות את הנתיב. פשוט חוצפה!

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מגמה נוראית.

יוצא לי לא פעם בכביש 431 שזהו כביש בעל 3 נתיבים ולפעמים אף יותר(תלוי באיזה חלק אתה נוסע) לעבור לנתיב הימני ולנסוע כמעט קילומטר שלם בלי לפגוש אף רכב שנוסע לפני בנתיב. פשוט מטורף.

דבר

דבר נוסף זה שאנשים שוכחים שנתיב ימין הוא "הנתיב האיטי" ולא פעם שאני נוסע עם חבר ברכב שלו(פיקנטו) ואנחנו נוסעים על מהירות לא גבוה(אזור ה-80-85 קמ"ש) נצמדים אלינו מאחורה ומצפצפים ומסמנים לנו עם האורות הגבוהים להאיץ או לפנות את הנתיב. פשוט חוצפה!

זה הכביש שאני הכי שונא.

כביש ישר עם 3 נתיבים, חדש. תענוג.

אבל לא.. הנתיב הימני ריק. תמיד. שאני אומר ריק זה משאית ואני לאורך קילומטרים.

הנתיב האמצעי הוא ברירת מחדל (גם למשאיות). עקיפות נעשות כחוק, משמאל, (כאשר הימין ריק לגמרי), והמהירות בנתיב השמאלי היא 90~100.

אי אפשר לא לעקוף שם מימין. או פשוט לסוע בימין. רוב הכביש צריך או לסוע 80-70 או לזגזג או לצפור/להבהב כדי לסוע במהירות המותרת בכביש פנוי.

בכביש 6 מתחילה מגמה דומה.

הקטע משער הגיא עד אחרי מבשרת זאת כבר אגדה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
אם ההאטה לטובת הגדלת הרווח נעשית בעדינות, ניתן מספיק זמן לרכב מאחור להגיב בהתאם ולהגדיל את המרחק. הגדלת המרחק מלפנים הינה האמצעי מספר אחד להיזהר דווקא מהנהג שמאחור, על ידי מניעת האטה חריפה (בשל בלימת הרכב ממול) שתסכן אותך מאחור.

מבחינה זו, גם טענתך לגבי העיכוב הנגרם בשל שמירת הרווח הינה שטותית, שכן הרווח מאפשר זרימה טובה יותר של התנועה שכן הוא מאפשר המשך התקדמות רציפה ולא נהיגה "על הבלמים של הנהג המוביל" וכן מקום לנהגים להתמזג, פתיחת שדה הראיה לפנים ואפשרות לביצוע עקיפה בקלות.

שמירת רווח היא חובה, בכל מצב נהיגה, בכל נתיב ובכל דרך! הייתי אפילו מסתכן ואומר שהיא חשובה יותר משמירת הימין.

שמירת מרחק היא דבר פנטסטי, אבל בעייתי כשיש חמישה נהגים סביבך שמתחרים על המרחק הזה. קשה לי לומר שבסיטואציה כזו הסיכון קטן יותר.

מבלי להצדיק את התופעה, אבל היצמדות נגרמת ע"י נהגים לחוצים על מטריד שנמצא בשמאלי. למטריד את תרומה מכרעת לכך. הוא שם את הנהג מאחוריו במצב בלתי אפשרי של היעדר אפשרות לעקוף וגרימה לו להיתקע מאחוריו ולבצע אותה עבירה של אי שמירה על הימין. בנוסף, סיכון בגלל נסיעה במקביל לרכב אחר, לעתים משאית, בגלל נהג שעוקף משאית יומיים, או לא עוקף בכלל. אמרתי ואגיד שוב, נהגים שנוסעים בצד שמאל הם הביוב הכי מצחין שיש וחבל שהחוק לא דואג לפגוע בהם קשות, כמה שרק אפשר.

תאונות מחמת אי שמירת מרחק נובעות לא רק מאי שמירת מרחק אלא מעירנות לקויה. נהג עירני שלא שמר מרחק מהרכב לפניו, יכול לבלום לא פחות טוב מזה שלפניו אם בלם בפתאומיות. אם הוא שומר מרחק אבל לא עירני, אותו מרחק יצטמצם עד כדי 0 די מהר. אני פחות חושש מהרכב שלפניי, יותר מהרכב שמאחורי, אז, כשיש אחד מאחורי שאני למד עליו כי אינו שומר מרחק ועירנותו לקויה, אז אני מקפיד על שמירת מרחק טוב מהרכב שלפניי, או שפשוט מנסה להיעלם ממנו.

פורסם
היצמדות נגרמת ע"י נהגים לחוצים על מטריד שנמצא בשמאלי. למטריד את תרומה מכרעת לכך.

dmkz1111, אין שום הצדקה להצמדות. לא נהג לחוץ ולא רכבים שרוצים להכנס ברווח שנהג שומר.

יש פתגם עתיק שאומר (עמכם סליחה) : לרקדן רע מפריעות הביצים.

הכי קל להאשים ולהגיד: "זה לא אני כזה, זה חיים כאלה"

אם מישהו נכנס לרווח מול הנהג, צריך פשוט להגדיל את המרחק - זה לא קשה, צריך רק להרפות מעט את דוושת הגז. כביש זה לא מקום לאנשים לחוצים או לריגושים. כביש זה מקום לרציאונל ושיפוט קר. נהג לחוץ זה נהג שלא שולט בסיטואציה. צריך לשלוט בסיטואציה על מנת לשרוד.

תבינו: לשמור מרחק פירושו לשמור על החיים שלכם ולא רק: זה מרחק לתמרון חירום, מרחק שמאפשר לכם להציל את הסיטואצייה. מרחק מאפשר במקרה של האטת תנועה לבלום בבטחה, מי שלא שומר מרחק גם לא רואה מה קורה מול הרכב שנוסע לפניו וגם בכל מקרה של בלימה - בלימה שלו תיהיה בלימת חירום.

לא משנה מה - תמיד תשמרו מרחק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
dmkz1111, אין שום הצדקה להצמדות. לא נהג לחוץ ולא רכבים שרוצים להכנס ברווח שנהג שומר.

יש פתגם עתיק שאומר (עמכם סליחה) : לרקדן רע מפריעות הביצים.

הכי קל להאשים ולהגיד: "זה לא אני כזה, זה חיים כאלה"

אם מישהו נכנס לרווח מול הנהג, צריך פשוט להגדיל את המרחק - זה לא קשה, צריך רק להרפות מעט את דוושת הגז. כביש זה לא מקום לאנשים לחוצים או לריגושים. כביש זה מקום לרציאונל ושיפוט קר. נהג לחוץ זה נהג שלא שולט בסיטואציה. צריך לשלוט בסיטואציה על מנת לשרוד.

תבינו: לשמור מרחק פירושו לשמור על החיים שלכם ולא רק: זה מרחק לתמרון חירום, מרחק שמאפשר לכם להציל את הסיטואצייה. מרחק מאפשר במקרה של האטת תנועה לבלום בבטחה, מי שלא שומר מרחק גם לא רואה מה קורה מול הרכב שנוסע לפניו וגם בכל מקרה של בלימה - בלימה שלו תיהיה בלימת חירום.

לא משנה מה - תמיד תשמרו מרחק.

אין שום הצדקה לשום דבר. אני לא מדבר פה על הצדקה. אני מדבר על מצב קיים. על מציאות. נהג שמפריע בצד שמאל, יש לאחדים נטיה להיצמד אליו. אם נתקלת במטריד בצד שמאל, אז אתה יכול לשמור מרחק גדול מאוד ממנו, אבל אז מתווספים שמאלנים לסדרה. בסיטואציה כזו, לעתים אני פשוט מעדיף להמשיך לאט יותר בימין.

דיברתי על פן נוסף, לא פחות חשוב והוא עירנות. תאונות שרשרת - רכב ברכב ברכב - אני תוהה, אם כל אחד מהם הסתכל על הכביש והיכה בחזקה בבלם כדרוש ?

פורסם

הרבה מאוד נהגים לא מודעים לחשיבות של מרחק. זה תמיד אותם נהגים לחוצים שמנסים בנתיב השמאלי להתקדם מהר יותר מהתנועה ומבצעים מהלכים בפזיזות בלי לחשוב ( הכי לחוצים ביניהם עוברים כל הזמן מנתיב שמאלי לאמצעי בניסיונות לעקוף את הממטרד מימין, אבל בגלל רכב ממול בנתיב הימני שהם לא ראו כי לא שמרו מרחק - הם נאלצים בבושה לחזור חזרה מאחורי המטריד שלהם, וככה שוב ושוב). הם לא חושבים צעד קדימה אלא רק מגיבים למצב קיים - הסיטואצייה שולטת בהם. הם באופן אינטואיטיבי חושבים שאם ישמרו פחות מרחק יגיעו ליעדם מהר יותר.

אני חושב שבשיעורי נהיגה לא מדגישים מספיק את חשיבות שמירת מרחק, הרבה תאונות נגרמו בגלל זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי צודק, שמירת הרווח היא החשובה במצב כזה. היצמדות לנהג ה"שמלאני" לא תעזור בשום צורה, ורק תסכן אתכם ואותו. יותר חשוב שאתה תשמור על מרחק, מאשר שהוא ישמור על הימין!

גם הטענה שנהגים נוספים ייכנסו לרכב היא מגוכחת. את מספר הפעמים שזה קורה אפשר למנות על יד אחת, וגם אז אפשר לעקוף את הנהג הזה, או לחכות קצת ואז הוא בדרך כלל ימשיך הלאה או ירד ביציאה הקרובה.

לא צריך אפילו להיצמד ממש כדי להיות במצב של סכנה. בנהיגה במהירות 100 קמ"ש, המרחק הבטוח הוא כ-60 מטרים לפחות! אם נהג ישמור רווח של 40 מטרים, זה לא ייראה לאף אחד בתור "היצמדות" או כמשהו אגרסיבי או מסוכן, אם כי רמת הסיכון בפועל תהיה גבוהה למדי.

נ.ב. מורי נהיגה בדרך כלל כן מסבירים על שמירת רווח. גם המורה שלי הסביר את הנושא בזמנו. הבעיה היא בהסברים לא מדויקים ובהיעדר שיטה ליישום. אנשים לא מפנימים שלספור שניות זה לא ליופי - צריך באמת לעשות את זה כשנוסעים!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כשם שנהג שנצמדים אליו מאחור, מסכנים אותו, מרגיש מצב בלתי אפשרי, כך גם הנהג שנדרש להפחית לפעמים 30 קמ"ש ממהירותו בגלל חכם שיצא שמאלה לעקיפה ואפילו לא עוקף. אי שמירת מרחק לא דבר טוב. אף אחד לא הצדיק זאת. אלא שלדעתי אי שמירת מרחק לא מודעת חמורה שבעתיים מאי שמירת מרחק מודעת. לנהג הלחוץ יש מאפיין מאוד בולט וידוע. כשמפנים לו את הדרך הוא מתאדה די מהר. תגידו מה שתגידו, אבל הנהג המטריד שמחזיק אותו שם בכוח ומסרב לאפשר לו לעבור ולהיעלם מהאופק מסכן את כולנו. אם בהישרדות עסקינן, שמירת מרחק ושמירה על הימין חוקים הכתובים עלי ספר. מצדו השני של המתרס יש את המציאות ובמציאות אין שום טעם להחזיק לחוץ כדי לחנך אותו לשמור מרחק ולשמור על המהירות המותרת. במציאות, נהגים רבים נצמדים למטרידים שמאלנים, כמעט אחד אחרי השני, מה שיכול היה להימנע אם שמרו על הימין. הסיבה שבעטיה אני מקפיד לשמור על הימין ולא להפריע לרכב שנוסע במהירות כפולה משלי (גם אם היא בלתי חוקית בעליל), היא בין היתר, כי אני רוצה לשמור על הבטיחות שלי. נסיעה בצד שמאל מונעת עקיפה ומייצרת פקק וצבר מכוניות במקום אחד, מצב שהוא כשלעצמו מסוכן, הפוך מהמצב הבריא בו רכב מבצע עקיפה מלאה ללא הפרעה.

פורסם

באמת שאני לא מבין את כל העצבנות. רכב חוסם לך את הנתיב השמאלי? המתנת בסבלנות ולא פינה את הדרך? הבהבת קצר ולא פינה את הדרך?

עקוף מימין!

נכון, זה לא נכון לפי החוק היבש וגם פחות בטוח מעקיפה משמאל, אבל בתנאי שזה נעשה לאחר המתנה ובזהירות הרצויה - אין בעיה לבצע מהלך כזה.

פורסם

חן ג. אתה אולי צודק, אבל מה הטעם לעקוף מימין אם במרחק של 5 מטרים יש עוד רכב שתקוע בשמאלי? ורכב נוסף בנתיב הימני שגם ככה היה נעקף(!) על ידי זה שנמצא בשמאלי תוך 10 שניות - והרגע עקפת אותו ב-150 קמ"ש בימני. בקיצור, כל הנושא כאן הוא לא על הבהוב והמתנה לנהג בשמאלי שיחזור כבר לימני (לא תמיד זה אפשרי כי שוב, אנשים לא שומרים מרחק ולעיתים קשה להכנס לימני לאורך קילומטרים רבים מבלי לחתוך נהג אחר) אלא על נהגים שנצמדים ונוסעים חצי מטר מאחוריך וזה מלחיץ את הנהג האחר, דבילי לגמרי ואגואיסטי ומאפיין את מדינת ישראל 2013 - במיוחד שאתה רואה את אותו הנהג שנמצד אליך בעוד 500 מ` בנתיב הימני או בכלל נעקף על ידך...

פורסם

מה הבעיה?

נהג/שיירה אטי/ת בנתיב השמאלי - יש לסמן ולהמתין. אם לא הגיב - יש לעקוף מימין.

נהג נצמד מאחור - יש להגדיל בעדינות את הרווח מלפנים.

שתי הבעיות - נפתרו בעזרת צעדים מאוד פשוטים! בלי שום עצבים, בלי שום כעס, רק טיפול ישיר בבעיות.

פורסם

צריך כנראה להדגיש יותר ברור בשיעורי נהיגה , שהנתיב השמאלי מיועד לעקיפה ופנייה שמאלה ושמותר לנהוג בו באופן קבוע רק במצב של פקק או כביש עמוס.

לא מבין מה אנשים מחפשים בשמאלי? אני מעולם כמעט לא נוסע בשמאלי , ואם כן אז כאשר מגיע רכב מהיר יותר מפנה לו את הדרך מייד כשמתאפשר לי.

פורסם

אני פשוט נשאר על הימין, חוסך לי הרבה התעסקויות של רכבים איטיים על השמאלי.

זאת השיטה בארץ לצערי.

Girls Like It When I Hit It Sideways

פורסם
צריך כנראה להדגיש יותר ברור בשיעורי נהיגה , שהנתיב השמאלי מיועד לעקיפה ופנייה שמאלה ושמותר לנהוג בו באופן קבוע רק במצב של פקק או כביש עמוס.

חשוב יותר - צריך להסביר למה, אחרת תלמידי הנהיגה לא יקפידו על כך כאשר יקבלו את הרשיון. אם הנהג יבין שעל ידי שמירת התנוע מצדו השמאלי, צד הנהג, הוא משיג שדה ראיה טוב יותר הצדה וקדימה ומאפשר להשתמש בשול כ"שטח מילוט" בחירום - הוא יקפיד על כך!

רוב הנהגים שהסברתי להם על המשמעות האמתית של שמירת הימין, גם המנוסים שבם, הגיבו בפליאה.

פורסם

...לא ידוע לי על אף מדינה מתוקנת שמותר לעקוף מימין (מלבד אנגליה והונג קונג :lol: )

גם בישראל. אם היא נחשבת למדינה "מתוקנת" או לא, על זה אפשר להתווכח. אבל גם בישראל מותר לעקוף מימין במקרים הבאים:

1. אם הרכב משמאל פונה שמאלה ומאותת על כך.
  2. בשעת האצה ברמזור, לרכב הימני מותר להאיץ מהר יותר מהשמאלי וכך לעקוף אותו.
  3. בשעת נסיעה בטורים.

לענין עקיפת השוטר הזוחל בשמאלי, כמובן שמספר 3 הוא המתאים. לכאורה, אם יש מאחוריך או מלפניך בימין רכב נוסף, הרי שאתם "טור". אם יש מכונית אחת או יותר מאחורי השוטר, גם הם "טור". ולכן, לכאורה מותר לעקוף מימין. ולמה "לכאורה"? כי כמו שכתבו כאן לפני, יש שוטרים שמתייחסים לעקיפתם כעבירה, ללא קשר לנסיבות. קרובת משפחה שלי הורדה מהכביש ורשיונה נלקח לאחר שעקפה שוטר במקום שבו העקיפה מותרת, וגם המהירות היתה סבירה. אבל היא עקפה את השוטר ועוד שני כלי רכב, והשוטר החליט שזה לא יתכן. אז נכון, שכאשר הנושא הגיע לבוחן התנועה אז הבוחן אמר לה שברור לו שהיא לא עשתה כלום, והשוטר הנ"ל מוכר לו כבר - אבל זה היה אחרי לא מעט טרטורים.

דני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...