Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הפוך ולא הפוך, שניכם אשמים, הימני יצא לעקיפה בלי להסתכל במראות ולא ווידא שיש לו נתיב פנוי והשמאלי אשם כי חזר מעקיפה (אחרי הכל חזר מנתיב השמאלי) כנ"ל כמו הראשון, בקיצור 2 טמבלים שכנראה נוהגים מהר מהמהירות המותרת.

בקיצור אידיוט שזורק שטויות בלי להבין בכלל את השאלה.

כששניהם במקביל איך הם אמורים לראות אחד את השני במראות?

או במצב גרוע יותר שבו מי שבעקיפה בנתיב השמאלי קצת קדימה יותר וזה שבימני נמצא בשטח המת שלו?

אז תגיד סתם שטויות בלי להבין.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

^

בקשר לשטח "מת" אתה צודק אבל יש גם חלון ומבט אחורה שעוזר, מה שאני מתכוון הוא שלנהגים יש אפשרויות למנוע את המצב הזה.

מי שיגיד לך שמעולם לא נתקל במצב כזה, הוא כנראה לא נסע בכבישים בעלי שלושה נתיבים או יותר.

פורסם

ויש גם רדאר ב-S-Class שאומר לך אם יש לך רכב בשטח המת, אז מה?

מבחינת החוק נטו יש פה אשם אחד והוא זה שנמצא בנתיב הימני ויוצא לעקיפה למרות שהדרך אינה פנויה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מתכננים טיול לארה"ב? כדאי שלא תיסעו מתחת למהירות המותרת בנתיב השמאלי. הצעת חוק חדשה שהונחה על שולחן בית המחוקקים בוושינגטון, קוראת להטיל קנסות על מי שיעכב את התנועה בנתיב השמאלי. זאת בנוסף לקנס הקיים לנסיעה בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה. בסך הכל נהג שיעבור על חוקים אלה עשוי לשלם קנסות בסך של עד 745 שקלים (191 דולר).הצעת החוק הוגשה על-ידי הסנטור הוושינגטוני מטעם המפלגה הרפובליקנית, מייקל באומגרטנר. היא קוראת להשית קנס של החל מ-27 דולרים (105 שקלים) למי שייתפס במהירות נמוכה מהמותר בנתיב השמאלי, כבר מהמייל לשעה הראשון (1.6 קמ"ש). הקנס עולה בהדרגה עד ל-67 דולרים (261 שקל) לנוסעים במהירות נמוכה ב-16 מייל לשעה (25 קמ"ש) או יותר מהמהירות המותרת בכביש.

כיום, בוושינגטון החוק מתייחס רק לנסיעה בנתיב השמאלי כעבירה רק שלא לצורך עקיפה, יציאה מהכביש או כדי לאפשר לרכב אחר להשתלב בכביש. מדובר בעבירה דומה לזו שקיימת גם בישראל לפי תקנה 35 של תקנות התעבורה: "נוהג רכב ישתמש ככל האפשר בצדו הימני הקיצוני של הכביש, אף בכביש חד-סטרי, או בצדו הימני הקיצוני של הנתיב המיועד לאותו סוג רכב". עבירה על התקנה גוררת קנס של 250 שקלים, אך כמעט ואינה נאכפת על-ידי המשטרה.

הצעת החוק מפרטת את הסיכונים שיוצרת "התנחלות" מיותרת בנתיב השמאלי, כפי שמכירים היטב הנהגים בישראל: זו יוצרת בלימות פתאומיות של נהגים אחרים, תסכול (זעם כבישים), אי-שמירת מרחק ועקיפה מימין - כך שגם אם הנהג בנתיב השמאלי נוהג במהירות המותרת, הוא יוצר שורה של סיכונים באופן ישיר ועקיף. הסנטור האמריקני הטיב להגדיר זאת בהצעת החוק, כאשר תיאר את הנהיגה האיטית בנתיב השמאלי כ"התנהגות מסוכנת, דוחה ולא מתחשבת" כלפי יתר משתמשי הדרך.

מקור

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הקנס לא יעזור כלום כל עוד תהיה מושרשת שם התרבות כביש של "אתה סע בנתיב שלך, אני אסע בנתיב שלי".

זו התרבות שם ולראיה, לא היה להם עד היום את החוק הזה שקיים בכל מדינה מתוקנת (וגם לא מתוקנת).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עזוב אכיפה, בגלל שיש חוק כזה אז כולנו למדנו אותו בתאוריה ותירגלנו אותו בשיעורי הנהיגה ויכלנו להכשל עליו בטסט ולכן גם (למרות שיש מיעוט מעצבן) הרוב לא מתנחלים בשמאלי וגם אם כן, יפנו אותו בהבהוב אורות מאחור.

שם זה כלל לא קיים ומי שנהג הרבה בארה"ב יודע שאמריקאים לא ממהרים לשנות/ לפנות נתיב, לא מרשעות, אלא בגלל שככה נוהגים שם וככה החוק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש אכיפה, אם תיסע באיילון בשעות הבוקר הממש מוקדמות שכל הנתיבים בכביש פנויים ותסע בנתיב הכי שמאלי ותיהיה ניידת באזור, תכין את עצמך לקבל דוח על שימוש בנתיב השמאלי שכל הנתיבים בימני פנויים. הבעיה הגדולה זה להוכיח את העבירה כאשר יש עוד תנועה בנתיבים ליד הנהג שנרדם בשמאלי, כי תמיד הוא יכול לטוען שיצא לעקיפה והרכב שלו פשוט לא סוחב או כל מיני תרוצים הזויים שיפילו את הדוח הזה ולכן שוטרים נזהרים מאוד עם החוק הנ״ל.

פורסם

אכן יש אכיפה,נעצרתי בעבר על אי חזרה לימין אחרי שיצאתי מכיכר לשני נתיבים פנויים ובחרתי לעמוד בשמאלי (הימני היה ריק).

שוטר שהתחבא בתחנת אוטובוס קלט אותי, רצה לתת לי דו''ח אבל שחרר אותי אחרי "אזהרה" בעל פה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
עזוב אכיפה, בגלל שיש חוק כזה אז כולנו למדנו אותו בתאוריה ותירגלנו אותו בשיעורי הנהיגה ויכלנו להכשל עליו בטסט ולכן גם (למרות שיש מיעוט מעצבן) הרוב לא מתנחלים בשמאלי וגם אם כן, יפנו אותו בהבהוב אורות מאחור.

שם זה כלל לא קיים ומי שנהג הרבה בארה"ב יודע שאמריקאים לא ממהרים לשנות/ לפנות נתיב, לא מרשעות, אלא בגלל שככה נוהגים שם וככה החוק.

צודק. בארהב בכבישים הבהבתי דקה שלמה למשהו והוא לא הבין מה אני רוצה.

כפיר הג'ינג'י

פורסם
הקנס לא יעזור כלום כל עוד תהיה מושרשת שם התרבות כביש של "אתה סע בנתיב שלך, אני אסע בנתיב שלי".

זו התרבות שם ולראיה, לא היה להם עד היום את החוק הזה שקיים בכל מדינה מתוקנת (וגם לא מתוקנת).

זו לא תרבות, ככה מלמדים נהיגה, לפחות בקליפורניה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בקליפורניה לא מלמדים שאסור לעקוף מימין ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לפי הכתבה (ואני מציע לקחת את דברי ynet בעירבון מאוד מוגבל) הם טוענים שהחוק הקיים כן דורש חזרה לימין, וחוסר אכיפה הביא (כמו אצלנו) למצב שבו "כל הנתיבים נולדו שווים" ויכולים לנסוע על 60 בשמאלי, החוק החדש נועד לקבוע קנס על מהירות נמוכה מהמותר (שאין לה מקבילה בישראל), יענו אם מותר 60 מייל לשעה בכביש ואתה נוסע בנתיב השמאלי על 58 מייל לשעה אתה צפוי לקנס לפי החוק החדש.

יש אכיפה, אם תיסע באיילון בשעות הבוקר הממש מוקדמות שכל הנתיבים בכביש פנויים ותסע בנתיב הכי שמאלי ותיהיה ניידת באזור, תכין את עצמך לקבל דוח על שימוש בנתיב השמאלי שכל הנתיבים בימני פנויים. הבעיה הגדולה זה להוכיח את העבירה כאשר יש עוד תנועה בנתיבים ליד הנהג שנרדם בשמאלי, כי תמיד הוא יכול לטוען שיצא לעקיפה והרכב שלו פשוט לא סוחב או כל מיני תרוצים הזויים שיפילו את הדוח הזה ולכן שוטרים נזהרים מאוד עם החוק הנ״ל.

הרכב לא סוחב אינו תירוץ, כנ"ל יציאה לעקיפה ושניהם בגלל תקנה 47 לתקנות התעבורה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

m3x7r3m3, תעשה טובה תקרא את התקנה ותחזור לפורום, לא מדובר שם על מהירות רצויה לעקיפה או משהו בסגנון, בתקנה מדברים רק על זה שיש לך מספיק מרחק לעקיפה(מבחינת המחוקק אם יצאת לעקיפה בצומת גלילות ותסיים אותה בנתניה לא עברת על שום חוק, אבל במציאות נרדמת בשמאלי) ושיש לך שדה ראיה לעקיפה ובאיזה סוגי כבישים מותר לצאת לעקיפה ומתי אסור. דבר שני, אני מדבר איתך מה קורה בפועל ואתה מדבר איתי על תאוריה. בתאוריה יש המון תקנות טובות ויפות אבל הבעיה שלהן שקשה להוכיח אותן.

עריכה אחרונה על ידי Taimors
פורסם

בדקתי פעם וברוב מדינות ארצות הברית קיים חוק על שמירת הימין.

עדיין, תרבות הנהיגה והחניכה לנהיגה היא של: בחר לך נתיב ודבוק בו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...