Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי אופל טיגרה שצורכת כ 1-0.75 ליטר שמן ב- 1000 ק"מ וזאת לאחר שיפוץ ראש מנוע והחלפת רינגים, המצב נכון לאחר צבירת קילומטרז' של 4500 ק"מ לאחר הרינג.

קצת רקע:

• הרכב נסע כ- 140000 ק"מ.
  • בעקבות שיפוץ ראש מנוע, עלתה צריכת השמן ואז הוחלט להחליף את הרינגים.
  • הצריכה השתפרה לאחר החלפת הרינגים אבל עדיין עמדה על הערכים הנ"ל.
  • הרכב אינו מעלה עשן ואינו מאבד שמן בגלל נזילות
  • אין לי ספק באיכות העבודה שהתבצעה ולכן אין חשש לעבודה חאפרית.

איזה עוד סיבות יכולות לגרום לצריכה גבוהה כזו? האם הדבר אכן נפוץ בטיגרה?

פורסם

צהריים טובים

תצרוכת השמן המותרת באופלים לפי היצרן היא עד ליטר ל 1000 ק"מ

בנוסף לכך אופיין הנהיגה במיוחד בק"מ הראשונים סמוך לביצוע התיקון קובע מאד

וכן אופי הנהיגה בכלל כלומר משקל הרגל על דוושת הגז

כדאי לוודא שאין נזילות שמן

מעבר לכך תוסף שמן איכותי יכול לעזור

שאלה אחת נשאלת אם מובילי השסתומים בראש תקינים / הוחלפו והאם גומיות השסתומים מקוריות או חליפיות

בדיקת לחץ הפוך יכולה לספק מידע חסר

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

בדיקת לחץ הפוך לא יכולה לתרום הרבה על מצבי תצרוכת שמן כי היא לא מרמזת על בעיות בטבעות שימון או מובילים/גומיות מובילים, אך היא הכרחית במצבים אלו.

אם המנוע שחוק אזי שום טבעות בוכנה חדשות לא יעזרו ויהיה צורך לבצע חריטה או החלפת מנוע.

אולי אין ספק לגבי טיב העבודה, אך השאלה שאמורה להשאל היא האם באמת מצב הצילינדרים היה תקין שאפשר החלפת טבעות בלבד?

שווה לפתוח מצתים ולראות את מצבם ואת מראה פני הבוכנה לסימני הצתברות פיח ושמן.

פורסם

תודה לכולם, כפי שאמרתי, אין נזילות שמן ואין עשן בכלל אבל המנוע עדיין צורך שמן:

• איך זה יכול להשפיע על בדיקת זיהום אוויר?
  • האם שווה לנסות הוספה של תוסף שמן? איזה תוסף שמן מומלץ? כרגע אני משתמש בשמן 10/40 של GTX.
  • האם שווה לחכות עוד מספר קילומטרים, אולי הצריכה תשתפר?

פורסם

לי הסיפור נשמע כמו מיקרה אשר בו הרכב התחמם מעל המותר (אולי עקב ראש מנוע שהתפגר) ולכן ניכנס לסאגה הזאת. האם אני צודק?

לכן שופץ הראש והוחלפו הטבעות. במיקרה זה העבודה אולי אינה חאפרית, כפי שאתה טוען, אבל הדיאגנוזה של המוסך אכן ואכן חאפרית. על המוסך היה לוודא לפני החלפת הטבעות את המידה של השרוול ושל הבוכנה. אז הוא היה עולה גם על זה שקיימת כבר מידת-על (Over Size) או סביר יותר להניח - איבוד האטימה של הבוכנות מול השרוולים עקב יציאה מהטולרנסים המותרים ואולי אפילו אובליות קלה ושחיקה של המיכלולים - ולא היה מנסה את שיטת "מצליח" המפורסמת, אלא מוריד המנוע לטובת חריטה והתאמת בוכנות חדשות ומיסבים. כך לפחות אני מבין מעל דפי האתר. כמובן, כמו שאמרו מעלי, לבדוק מובילים ואטמי מובילים של השסתומים ולבדוק גם את נשימת המנוע באגן.

בוודאי שישפיע על בחינת זיהום האויר/פליטה, משום שהמנוע שורף גם שמן.

שום תוסף שמן לא יעזור כאן.

לא שווה לחכות משום שהמצב לא ישתפר פתאום, כך סתם מעצמו.

פורסם
לי הסיפור נשמע כמו מיקרה אשר בו הרכב התחמם מעל המותר (אולי עקב ראש מנוע שהתפגר) ולכן ניכנס לסאגה הזאת. האם אני צודק?

לכן שופץ הראש והוחלפו הטבעות. במיקרה זה העבודה אולי אינה חאפרית, כפי שאתה טוען, אבל הדיאגנוזה של המוסך אכן ואכן חאפרית. על המוסך היה לוודא לפני החלפת הטבעות את המידה של השרוול ושל הבוכנה. אז הוא היה עולה גם על זה שקיימת כבר מידת-על (Over Size) או סביר יותר להניח - איבוד האטימה של הבוכנות מול השרוולים עקב יציאה מהטולרנסים המותרים ואולי אפילו אובליות קלה ושחיקה של המיכלולים - ולא היה מנסה את שיטת "מצליח" המפורסמת, אלא מוריד המנוע לטובת חריטה והתאמת בוכנות חדשות ומיסבים. כך לפחות אני מבין מעל דפי האתר. כמובן, כמו שאמרו מעלי, לבדוק מובילים ואטמי מובילים של השסתומים ולבדוק גם את נשימת המנוע באגן.

בוודאי שישפיע על בחינת זיהום האויר/פליטה, משום שהמנוע שורף גם שמן.

שום תוסף שמן לא יעזור כאן.

לא שווה לחכות משום שהמצב לא ישתפר פתאום, כך סתם מעצמו.

צר לי לאכזב אותך, המנוע כלל לא התחמם...

• תוכן חדש...