Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אין לי שום נסיון ורקע בנושא הסאונד ולכן השאלה שלי.

האם יש חשיבות לגודל/צורת התיבה של הסאב (אני בטוח שכן אבל אשמח להסבר)

+ למה לא נהוג לחבר סאב על המגש האחורי כמו רמקולים אחוריים וכך כל תא המטען משמש כתיבת תהודה ?

תודה.

פורסם

אני אענה על השאלה השנייה.

נגיד ותשים סאב על מגש מאחורה, וסאב=נותן באס.

אתה תשב מאחורה/כל אחד אחר והוא ישמע פול באס באוזן מזה אפשר להשתגע לדעתי.

וגם שמים בתיבה בשביל שיהיה צליל טוב ולא פתוח (שזאת גם אפשרות).

שבת שלום.

אמיל.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אני אענה על שתיהן:

1. הצורה איננה משנה כלל.

רק הנפח של התיבה הוא הכרחי לתוצאות טובות.

התיבה יכולה להיות בצורת גליל, שבלול, בית 2 קומות, רכב או אופנוע, העיקר שהנפח בה הוא

זהה לתנאים שבהם הסאב צריך להיות. (לכל סאב דרישות נפח שונות)

2. רק סאבים שבהגדרתם הם free air ניתן להתקין בצורה ששאלת.

לכן, כן, זה אפשרי.

שום פול באס ושום בטיח :lol:

פורסם

אין השפעה לצורה?

בתוכנות לחישוב נפח שראיתי, צריך להכניס גם את הצורה (טרפז, מרובע וכאלה)

וכל צורה נותנת גרף שונה.

לא ככה?

פורסם

זה רק עם התיבה פתוחה. לתיבה יש צורה , הפגיעה של הגל מהחלק האחורי של הממברנה פוגע בדפנות של התיבה.

ההחזרים יוצאים החוצה לאחר שפגעו.

אך אם לפי הצורה התוכנה יודעת לחשב את הזמן שייקח לכל גל לפגוע בחלק אחר של התיבה ולצאת המפתח שיש בה בצורה מסויימת , עוצמה מסויימת , ופאזה מסויימת .

לכן יש חשיבות לצורה. כמו שכתבתי רק פתוחה.

לתיבה אטומה אתה יכול לעשות מה שבא לך.

כמו כן תלוי כמובן בסאב ומה שהוא ומה נתוניו ישנם כאלו שצריכים להיות בתיבה אטומה עם מילוי ( תלוי בגודל שלה כמובן) ויש כאלו שלא , וכו..

פורסם
אני אענה על שתיהן:

1. הצורה איננה משנה כלל.

רק הנפח של התיבה הוא הכרחי לתוצאות טובות.

התיבה יכולה להיות בצורת גליל, שבלול, בית 2 קומות, רכב או אופנוע, העיקר שהנפח בה הוא

זהה לתנאים שבהם הסאב צריך להיות. (לכל סאב דרישות נפח שונות)

2. רק סאבים שבהגדרתם הם free air ניתן להתקין בצורה ששאלת.

לכן, כן, זה אפשרי.

שום פול באס ושום בטיח :lol:

מעולם לא נתקלתי בהגדרה של סאב שהוא FREE AIR, האם זה סאב מיוחד ?

זה אמור להיות רשום במאפיני הסאב ?

בקשר לגודל התיבה - קראתי מעט את הכתבה על חישוב הנפחים והבנתי שע"פ הגודל אפשר גם לקבוע את עומק הצליל וכו...

אם לדוגמא אני רוצה לעשות בניה לסאב בפינה של תא מטען של איביזה ושם יש לי חלל מוגדר ( כלומר אני לא ממש יכול/רוצה לשחק עם גודל התיבה שתצא) האם זה אומר שיכול להיות שיצא לי צליל זוועתי מהסאב והוא לא יעבוד כראוי או שפשוט זה ישפיע על טווחי הצלילים שלו ?

תודה.

פורסם
מעולם לא נתקלתי בהגדרה של סאב שהוא FREE AIR, האם זה סאב מיוחד ?

זה אמור להיות רשום במאפיני הסאב ?

בקשר לגודל התיבה - קראתי מעט את הכתבה על חישוב הנפחים והבנתי שע"פ הגודל אפשר גם לקבוע את עומק הצליל וכו...

אם לדוגמא אני רוצה לעשות בניה לסאב בפינה של תא מטען של איביזה ושם יש לי חלל מוגדר ( כלומר אני לא ממש יכול/רוצה לשחק עם גודל התיבה שתצא) האם זה אומר שיכול להיות שיצא לי צליל זוועתי מהסאב והוא לא יעבוד כראוי או שפשוט זה ישפיע על טווחי הצלילים שלו ?

תודה.

כן זה סאב מיוחד שיכול לעבוד עם תכולת אוויר גדולה יותר כמו החלל של הבגאז', וכן לכל סאב יש נפח תיבה מוגדר, בתיבה אחרת הוא לא יעבוד כראוי מבחינת הצליל.

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם
כן זה סאב מיוחד שיכול לעבוד עם תכולת אוויר גדולה יותר כמו החלל של הבגאז', וכן לכל סאב יש נפח תיבה מוגדר, בתיבה אחרת הוא לא יעבוד כראוי מבחינת הצליל.

דני

אז לדוגמא - סאב כזה : http://www.zap.co.il/models.asp?sog=&keyword=w300s

מה גודל התיבה שדרושה לו ?

ואיך אני יכול לחשב את גודל התיבה שאני רוצה לבנות בתא המטען אם התיבה היא בצורת צד תא המטען (אין אורך ורוחב מוגדרים אלא פינות משופעות ואלכסונים).

פורסם

כנסל לאתר של החברה ותסתכל מה ההמלצה לנפח של התיבה.

צורת התיבה לא כל כך חשובה אלה מה שחשוב זה הנפח.

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

אני גם בהרצה פה אז קח בע"מ את מה שאני אומר.

יש שלוש קטגוריות עיקריות במערכות ברכב SPL SQ וסתם שיראו יפה.

כל הבניות מפיבר מכוונות רק לתת צורה יפה והסאונד שלהם לא אופטימלי משום בחינה, תגדיר לעצמך מה חשוב יותר איכות או יופי. אם תחליט שאיכות אז עדיף לקנות סאב עם תיבה מוכנה או מקסימום לבנות לבד אבל ללמוד על זה לפחות חצי שנה מראש :wink: .

אם חשוב לך לנסוע עם בגאג' פתוח שכולם יראו שיש לך סאב דבוק בפינה, אז לך על בניה. אל תשכח צביעה ב candy red של הכל שני פלורסטים של אולטרה בצדדים ושלושה מפצלי מתח עם תצוגה דיגיטלית.

ד"א אני גם הגעתי עם תקציב של מחזיק מפתחות לחנות ובדקתי את ה pioneer, kenwood, rockford P1

וחד משמעית הלכתי על ה P1 אפילו אמרתי למוכר - ת'שמע הלב אומר פיוניר (שיתאים לכל הרכיבים באוטו דאז) אבל האוזן אומרת רוקפורד.

(ואף אחד לא דיבר על הקנווד)

פורסם

אצלי זה לא עניין שיראו כמה יפה בניתי את התיבה של הסאב אלא נצילות מירבית למקום בתא המטען.

הסיבה שאני רוצה לבנות לבד תיבה היא בכדי לגזול כמה שפחות מקום מתא המטען...

פורסם

יש פה הרבה אנשים ששמו תיבות בצד תא המטען, ולא באמצע וככה השאירו קצת מקום ל "שונות"

בנינו, בסופו של דבר אתה מוציא הכל כדי שלו ירעיש,יפגע בסאב, יפגע באסטטיות, ונשאר עם סאב פינתי והרבה מקום..

זה פשוט לא משתלב יחד, סאב וציוד בתא המטען - לא יעזור מה שתספר לעצמך.

פורסם

יש שלוש קטגוריות עיקריות במערכות ברכב SPL SQ וסתם שיראו יפה.

כל הבניות מפיבר מכוונות רק לתת צורה יפה והסאונד שלהם לא אופטימלי משום בחינה... (מאיפה זה בא?? :shock: )

אפילו אמרתי למוכר - ת'שמע הלב אומר פיוניר (שיתאים לכל הרכיבים באוטו דאז) אבל האוזן אומרת רוקפורד.

(ואף אחד לא דיבר על הקנווד)

קצת FAQ עוד לא הזיק לאף אחד...

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

• תוכן חדש...