Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מצאתי תשובה לשאלה זו ואם פיספסתי אז אני אשמח להפנייה -

האם נשם המנוע (שממחזר אויר ואדי שמן?) פוגע במשהו ביעילות הפעולה של המנוע?

האם הוצאת צינור הנשם מהפילטר וחיבורו לפילטר נפרד שאינו מחזיר את האויר למנוע תועיל במשהו?

בריאות לכולם!

פורסם

אכן כן.

אם תשים פילטר ייעודי במקום החיבור הקיים, תהיה התייעלות מסויימת בפעולת המנוע.

אני אסביר:

פעולת מחזור אדי השמן נועדה לצמצום זיהום האויר הרעיל שגורמים אדי שמן שרוף.

הבעייה היא שמיחזורם למנוע, גורם לבלאי מסויים , פילטר אויר שמתלכלך יותר מהר ,הרבה יותר מהר...

סעפת יניקה שמתלכלכת עקב אדיי השמן השרוף,מעברים שמתלכלכם,נסתמים חלקית ועקב כך תפוקת המנוע משתנה...חיישנים שמתלכלכים ועוד ...

ניתן להפריד את הצינור שמחזיר את אדיי השמן הללו לפילטר חיצוני נפרד וע"י לבודד את העניין.

אתה יכול לעשות ניסוי ולראות בעצמך, תנקה את הפילטר אויר ואת בית הפילטר אויר, ותסע שבוע-שבועיים חודש...ותראה אח"כ שהם מתלכלכים משמן או מזיעים משמן או פיח שחור ועוד.

אם תפריד את הצינור לפילטר חיצוני, אתה תיווכח לדעת שהכל יישאר כמו שהוא גם אחרי שנה,נקי ומבריק למעט גרגיריי אבק שיהיו בחלק החיצוני של הפילטר אויר, מעבר לזה, סימני פיח ושמן כבר לא יהיו.

בברכה.

פורסם

את העניין של הלכלוך אני מכיר ומבין, אבל לא חשבתי אף פעם על יעילות פעולת המנוע.

אם כך מדוע יצרני הרכב אינם מתקינים פילטר נשם 'מקורי'?

בריאות לכולם!

פורסם

מבחינת מיצועים לא ניראה לי שמשהו ישתנה אבל בדרל כלל הפילטר לא אמור להתלכלך עם שמן אם הוא ספוג בשמן אז יש איזה בעיה במנוע שיורק שמן ומלכלך את המסנן אוויר זה מעיד על משהו לא תקין (אני לא כל כך זוכר מה)אבל שמהצינור יוצא שמן אז משהו לא תקין

מבחינת ביצועים שום דבר לא ישנה ויהיה כל כך מורגש אולי ממש טיפה אבל זה לא יהיה מורגש..

מה שכן יש פילטר PCV כזה שיושב במיכסה שסטומים שאם הוא מלוכלך אז נוצר לחץ יתר בשמן וכתוצאה מכך יהיה נזילות שמן והמדיד של השמן יצא החוצה מהלחץ(אולי את זה אתה כבר יודע...)

פורסם

אצלי המדיד שמן קפץ דרך מכסה המנוע, אהההה...לא בעצם זה היה הבולם, אהההה....בעצם זה לא היה אצלי.

כן, אני יודע את כל העניין של לחץ העוקה (ככה זה נקרא?) ולא, אין לי בעיה של לחץ עוקה או של מנוע מרטיב יתר על המידה, פשוט חשבתי שאולי גזים ממוחזרים ולחים משמן מורידים מביצועי המנוע.

אם לא אז אין בעיה.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...