Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סיאט קורדובה דיזל SDI משנת 2001.

ברכב כמובן יש ממיר קטליטי

שכניראה סיים את חייו לאור צלצולים מכיוונו

(יבדק בקרוב כשאתפנה להעלות את הרכב על ליפט)

השאלה שלי:

האם ברכב שלי מותקן חיישן למדה? או חיישן אחר על מערכת הפליטה?

פשוט מוסכניק אחד טוען שאין,

אבל משום מה לי נדמה שאמור להיות.

תודה!

פורסם

שלום לך,

ברכבים המונעים על-ידי מנוע בנזין יש ממיר קטליטי 3 דרכי, במנועי דיזל עקב סוגי גזים ומזהמים שונים מאשר מנועי בנזין מתקינים ממיר דומה אבל שונה בזה שאין חיישני למדה.

ראה תמונה מצורפת

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

בדיזלים חדשים יש חיישן למדה, סביר להניח שברכב מהמודל הזה אין - אבל ליתר ביטחון נסה לבדוק ולראות בעצמך האם מותקן חיישן או לא.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרבה תודה!!

כשהאוטו יהיה על הליפט אני אבדוק.

עכשיו רק נשאר לראות מה עושים אם באמת הלך הממיר...

כי זה סיפור יקרררר...

• ספונסר פורום
פורסם

במנוע AGP לא מותקן חיישן כזה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

במנועי דיזל יש את אותם סוגי הגזים המזהמים כמו בבנזין רק הכמויות שונות, ובנוסף יש כמובן את חלקיקי הפיח, גם הממיר הקטליטי מעט שונה והוא נקרא ממיר מחמצן דו שלבי.

בחלק ממנועי דיזל החדישים, בעלי תקן זיהום אויר יורו 4, ניתן למצוא חיישני חמצן, תפקידם לנטר אחר פעולת מסנן החלקיקים בזמן תהליך הרענון בלבד.

פורסם

דניאל, האם אתה אתה בטוח שמזהמים שנפלטים ממנועי דיזל ובנזין דומים ? מתוך מידע טכני של היצרן VW נכון לתאריך 03/1999 הבנתי שמבנה הממיר וסוגי המזהמים שהממיר אמור לסנן שונים ביו שני סוגי המנועים.

פורסם

אין הבדל בסוג רק בכמויות, וכמובן יש את חלקיקי הפיח SOOT (העשן השחור) שכיום נפתרים גם מזה ע"י שימוש במסנן חלקיקים (PM).

מנוע דיזל עובד על עיקרון האויר העודף ולכן ממיר קטליטי תלת שלבי רגיל אינו יכול לטפל בצורה תקינה בגזי הפליטה. לכן יש שימוש בממיר מחמצן, כאשר בגזי ה NOx מטפלים בעיקר באמצעות שסתום EGR גדול, בעל ספיקת גזים גבוהה.

עקב כמויות החמצן הגבוהות בגזי הפליטה של מנוע דיזל, חיישן חמצן ממש לא אפקטיבי לצורך כוון ובדיקת יחס סטוכיומטרי, בדיזל יחס אויר/דלק הוא כ 1/30 רחוק מלהיות סטוכיומטרי.

פורסם

אוקיי, קראתי את החומר של היצרן VW בנושא צמצום זיהום אוויר במנועי דיזל אתמול בלילה, ואכן רק CO+HC+PM מטופלים על-ידי הממיר ונהפכים ל-CO ו-CO2+H2O, והמזהם nitrogen oxides (NOx) כפי שרשמת.

למה התכוונת במילים "בזמן תהליך הרענון בלבד"

פורסם

לא.

תקרא שוב, הממיר המחמצן לא מטפל ב PM. זה תפקיד המסנן חלקיקים DPF Diesel particle filter.

המסנן חלקיקים אוגר בתוכו את הPM. לצורך הניקוי שלו, הרענון, דרוש חום רב, זה יכול להתבצע בנסיעות שיוט במהירות גבוהה, או ע"י הפעלה מכווונת של הטכנאי במוסך עם מכשיר האבחון. כאשר תהליך הרענון מתבצע בקרת המנוע מפקחת על הטמפ', הלחץ וכמויות החמצן שיוצא מהמסנן חלקיקים, אחרת המסנן יותך ולכן יש את חיישני הטמפ', לחץ וחמצן.

בצע חיפוש באינטרנט לערך הרשום מעלה, אני בטוח שתמצא עוד חומר בנושא.

פורסם

מעניין, קרוב לוודאי שהטיפול ב PM היא חלקי בלבד, אחרת לא היה צורך במסנן החלקיקים.

מה גם שאני יודע כעובדה שרכב דיזל בבעל ממיר מעשן שחור בהאצה (העשן השחור זה ה PM), כאשר ברכב בעל מסנן חלקיקים העישון השחור הוא אפסי.

פורסם

חשוב לציין שמדובר בחיישן למדה מסוג WIDE BAND ולא "רגיל" כמו במנועי בנזין (מהסיבה הפשוטה שחיישני WIDE BAND עובדים על טווח למדה הרבה יותר רחב מאשר חיישנים רגילים - ומאחר ובדיזלים התערובת מאוד עניה, חיישן "רגיל" לא יהיה אפקטיבי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...