Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם.

אני רוצה להחליף בעצמי רצועת טיימינג בסיוויק שנת 2000 VTEC SRI

החלפתי בעבר רצועות ברכבים עם 8 שסתומים ובמקרה הזה אין לי את ההסבר (היינס לדוגמא)איך מבצעים זאת.קניתי מותחן ורצועה,לרצועה אין סימונים(משאבת מים הוחלפה לפני שנה ולא עשו טיימינג באותו זמן)

כמה שאלות:

האם הגישה לפירוק מכסה הטיימינג נוחה או שדורשת פירוקים מסביב?

האם אני אמור להביא את בוכנה 1 לTDC או את 4 ?

האם אני צריך איזה כלי מיוחד לנעילת הקאמשאפט או למתיחת המותחן?

יש למישהו אולי את החלק שמסביר איך להחליף את הרצועה הנ"ל בהיינס או בספרות אחרת?

תודה ויום טוב

ארז

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם

היי,

יש ברשותיי תקליטור אחזקה מקורי עבור סיויק שנת 2001-2002 כול הדגמים כמעט.

אני מוכר במחיר עלות בלבד.

לצערי אני לא יכול לעלות את כול הקובץ המסביר כיצד להחליף את הרצועה מכיוון שזה דורש הרבה עבודה הכנה.

ראה דוגמא:

Binder1.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,אני רוצה לבצע את הטיפול מחר,כך שלא אספיק לרכוש ממך את הדיסק הנ"ל,אולי אחרי הטיפול.

תודה

• ספונסר פורום
פורסם

כך בחשבון שברכב הנ"ל אי אפשר לפרק את פולי המנוע ללא כלי יעודי,שאם אין אותו ברשותך לא תצליח לפתוח את הבורג המרכזי,גם לא באמצעות פטיש אוויר.

בכל מקרה ,צריך לפרק פולי מנוע,משאבת הגה כוח,מותח רצועת מזגן,תושבת מנוע ומכסי טיימינג,רצוי להחליף גם מחזירי שמן.

אורן

פורסם

תודה על ההסבר אורן.

אבל איזה כלי יעודי דרוש?האם זה בשביל לעצור את המנוע(קונטרה)

לא ניתן לדחוף מברג לגלגל התנופה?או מעצור לבוכנה שניכנס לתוך הפלאג?

פורסם
אורן,

אתה מתכוון לכלים כמו בתמונה המצורפת ?

אם הבנתי נכון,אז זה כלי משושה בקוטר 50 מ"מ עם חור באמצע(קונטרה)שבתוכו ניכנסת בוקסה 17 מ"מ.

אני יכול לייצר כזה ע"י ריתוך של אום 50 מ"מ למוט,השאלה היא האם אי אפשר לפתוח את פולי הקראנק בדרך אחרת?

ארז

פורסם

בדוק אם קוד המנוע שלך מתאים לכתוב. אם כן לא צריך כלים מיוחדים.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• ספונסר פורום
פורסם

מניסיון עבר,הריתוך נשבר!

אין מספיק מקום על האופ לרתך,ולעיתים צריך צינור 2 מטר כדי לפתוח את הבורגג.

פורסם
מניסיון עבר,הריתוך נשבר!

אין מספיק מקום על האופ לרתך,ולעיתים צריך צינור 2 מטר כדי לפתוח את הבורגג.

מה העניין של הכלי הזה?למה אני צריך אותו בכלל? אי אפשר לעצור שהקראנקשפט לא יסתובב ע"י מברג בשיניים של גלגל התנופה?האם זה בגלל שיש שם 2 פולים אחד על השני?

• ספונסר פורום
פורסם

אי אםפשר ,מומנט הסגירה של הבורג חזק מידי,והמנוע מורכב בצד שמאל ,ככה שהקרנק מסתובב נגד כיוון השעון,ככה שלנסות לפתוח עם סטרטר לא עוזר.

פורסם
אי אםפשר ,מומנט הסגירה של הבורג חזק מידי,והמנוע מורכב בצד שמאל ,ככה שהקרנק מסתובב נגד כיוון השעון,ככה שלנסות לפתוח עם סטרטר לא עוזר.

בניתי כלי לפתיחת בורג הקראנק-2 אומים 50 מ"מ וצינור חצי צול מרותכים ביחד(תמונה).הצלחתי לפתוח עם הרבה כח.

לפתוח עם סטרטר???לא שמעתי על שיטה כזאת.איך עושים את זה?ניראה לי די מסוכן.

DSC00062.JPG

פורסם

ערב טוב לכולם.

אחרי שסיימתי בהצלחה את החלפת רצועת הטיימינג בסיוויק שנת 2000 יש לי 2 שאלות:

1 . בהונדה הפולי מנוע וקאמשאפט נימצאים בצד שמאל,משמע הם מסתובבים נגד כיוון השעון,אז איך הברגים שלהם ניפתחים

גם נגד כיוון השעון?(הברגה רגילה)מתי ביכלל משתמשים בהברגה הפוכה?

2 . אחרי שסימנתי 2 סימונים על הרצועה בעזרת טוש וכמו כן סימנתי במקביל על 2 הפולים, סובבתי את הגלגל 2 סיבובים ע"מ שבוכנה ושסתום לא יפגשו .אבל איך ניתן לבדוק אם הסימונים לא ברחו מההתאמה שלהם(בריחת שן?)בשביל להחזיר את הסימונים

אחד מטל השני הייתי צריך לסובב בערך 20 סיבובים של הגלגל.איך נהוג לבדוק אם לא ברחה שן?האם לסובב כל את הגלגל כל כך

הרבה סיבובים??

תודה,ארז

פורסם

2 . אחרי שסימנתי 2 סימונים על הרצועה בעזרת טוש וכמו כן סימנתי במקביל על 2 הפולים, סובבתי את הגלגל 2 סיבובים ע"מ שבוכנה ושסתום לא יפגשו .אבל איך ניתן לבדוק אם הסימונים לא ברחו מההתאמה שלהם(בריחת שן?)בשביל להחזיר את הסימונים

אחד מטל השני הייתי צריך לסובב בערך 20 סיבובים של הגלגל.איך נהוג לבדוק אם לא ברחה שן?האם לסובב כל את הגלגל כל כך

הרבה סיבובים??

תודה,ארז

ארז שלום !

לדעתי הטעות שלך נובעת מכך ש:

הקרנק והקמשאפט חוזרים למצבם ההתחלתי אחרי שני סיבובי מנוע. אבל אתה הכנסת למישוואה גורם שלישי שהוא מצב הרצועה. כלומר אתה בדקת אחרי כמה סיבובים גם הרצועה תחזור למצב שאותו סימנת.

מה שצריך לעשות זה לסובב את המנוע שני סיבובים ואז לבדוק שהקרנק והקמשאפט שומרים על מיקומם הנכון. לרצועה יקחו יותר סיבובים עד שישוחזר המיקום שהיה בעת ההרכבה.

• תוכן חדש...